kızlar kuzum hasta çok moralim bozuksabah doktora gitcez merak ettiğiniz bişi varsa sorarım ufacık başıyla öksürüo mzıldayıp duruo hiç keyfi yok
ay canım Allah kavuştursun. bence geldiğinde de ayrı yatağa yatırma, 1-2 hafta sonra yap bu değişikliği. zaten ayrı kaldığınız için özlüceksiniz, hepten bebeğin kafası karışmasın bence. ben de gidicem bu baharda 4-5 günlük, bakalım napcam. belki onu da götürürüm, bi de annemi tabi :)
selam, 2 gundur ayriyim oglumdan. dun gece 3 kadar uyumamis. transit ucusum vardi, 2. ye binemedim ve havalimaninda mahsur kaldim. elimde sut sagma aletimde yoktu. elle sagmaya calistim. amma cok zor elektrikliden sonra. tavsiyem eger sut veriyorsan her ihtimale karsin aleti yaninda tut, ben bavula koymustum. bugun aletle sagdim sonra cope doktum. valla icimde gitmedi degil. yazik oldu. yaninda goturmek te mantikli bebegi.ben pasaporta yazdirmaya vaktim kalmadigi icin goturemedim. gerci soguk bir ulkedeyim. onada annemede yazik olurdu :) ay sizler simdi cocuklarinizlasiniz, sizlerde evlatlarinizda ne sansli. o kadar ozledim ki oglumu. korkuyorum beni unutur memeyi birakir diye. annem yazik ne oluyorsa anlatiyor. pipisinin oralara tutmaya calisiyormus. kizarmis azicik. annem kremlemis ama velet iste.ayy koklamak istedim simdi. bitsin su 3 gece daha.
ayy canım ya az kalımıs biraz daha dayan çok zor olsa gerek kendimi koyunca senin yerine Allahtan emin ellerde oğlusun
Biraz var cnm hem emiyir hem mana yiyordu. Yaklastiramiyorum bile memeye. Gece emiyor uyku sersemi. Zorlucam bende.dun ek gida vermedim biraz acda biraktim ams fark yok. Bakalim bugun nasil gecicek. Az once denedim olmadi.Bu dönemlerde emzirme konusunda çok sorun çıkarırmış bebeler, bir arkadaşım söyledi geçenlerde zorlamak gerekirmiş almaları için zaten bu dönemleri atlatırsak emmeye devam ederlermiş, bir çok bebe de bu dönemde bırakırmış emmeyi. Sütün varsa zorla bence küçük beyi. İlk oğlum 6 ayda bıraktı memeyi zorlamak aklıma gelmedi o dönemde sütüm yok herhalde dedim. Bu sıpa da bazen yapıyor zorla sokuyorum ağzına memeyi sonra da bırakmıyor cork cork emiyor :)
kızlar kuzum hasta çok moralim bozuksabah doktora gitcez merak ettiğiniz bişi varsa sorarım ufacık başıyla öksürüo mzıldayıp duruo hiç keyfi yok
kızlar bana yardım edin ya kızım sebze çorbasını içmiyor kesinlike en fazla 3 kasık ben şöyle yapıyorum patates havu ve pirinci haslayıp iyice püre yapıyorum ama malesef beğenmiyor tadı çok kötü gerçekten ama tuz falan atamam ki siz nasıl içiriyorsunuz tadını güzelleştirmem için ne yapmam gerekiyor fikir werin bana dün biraz pekmez ekledim tatlansın die onuda içmedi meyse sularını sewerek alıyor ama sebze problemli
Üzülme canım, belki dönemsel bişeydir. Sabırla denemeye devam et. Bende geçen ay senin yaşadıklarını yaşadım. Aynını yapıyordu bebeğim. Araştırdım netten. Huzurlu zamanlarını yakalamamız gerekiyormuş. Önce oyala, oynaştır, dikkatini başka yere çek. Sakinken ve mutluyken dene. Bir de omzuna küçük renkli oyuncak tarzı birşey iliştirebilirsin dikkatini çekmek için.
O zaman seninki ablamın kızı gibi biraz tembel, ablamın kızı ne yaptıysak emmedi, 6 aya kadar hep sağıp verdi biberonla.
canım azbi para diil, ama işte güvenilir biri dediğin için insan emin olamıyor. en iyisi siz karar verin bence. ama istifa etme, 2 sene sonra kreşe gitcek zaten, ozman belki sen iş bulamıycan vs vs. annen de yardımcı olursa en azından başka seçeneklerin de var.
ev almaya karar vermiş de şimdi vermiş di mi sizden para kazancak. e zaten işte çalışmayınca nasıl alcak ki bu evi. tuhaf durum.
bende ıstıfa edıyorum.cocuk bakacagım bundan sonra.1800-1600tl hem okuloncesı ogretmenıyım musterım cok olur ohhh sefam olsun
saol canım ya inşallah bu aralar hep salgın gibi bizim doktor yaşadığım yerden başka bi ilçede hadi bi sağlık ocağına götüreyim dedim önemli bişi yok dedi öksürük şurubu falan verdi pek önerilmio öksürük şurubu güvenemedim kullanmayı o yüzdeen yarın sabah gitcez doktorumuza
pirinç koyma bulgur dene azıcık olsun ama.
havucunu bol koy tatlı yapıyor
patates yerine de 3 yaprak ıspanak koy
bizimkide baştan çok reddettti sonuçta kaşık yabancı geliyor düşün yani 4 aydan beri ancak alıştı
birde gerçekten bazı şeyleri sevemiyorlar sanırım ilerde damak tadları öyle olacak:)
beğenmiyorsa beğenmediği sebzelere ara ver 1 hafta sonra yine dene
canım bizimki yarın 5. ayını bitiriyo yani küçük daha ıspanak için erkenmi acaba bilemedim zaten su ek gıdalar işini çözsem anneliğin yarısını halletmiş olacambugünde öyle deneyeyim bari ben havucu az koyuyordum mantıklı ama aksam yapayım hemen tesekkür ederim
Günaydın arkadaşlar ,
6.ay aşıları biraz ateş yaptı bizde , calpol verdim geçti ,uyudu .Sabah da 37,2 idi ,verdim yine ilaç işe geldim,inşallah geçer...
Bi geçmişe bakıp geleyim...
benim kızıma 5 aylıktan başladım ben vermeye ama ıspanak için sanmam erken olsun eğer havuç patates veriyorsan onda sakınca yokki
Günaydın arkadaşlar ,
6.ay aşıları biraz ateş yaptı bizde , calpol verdim geçti ,uyudu .Sabah da 37,2 idi ,verdim yine ilaç işe geldim,inşallah geçer...
bende başladım ama ıspanağa erkenmi die düşündüm onu da haşlayıp iyice ezicemmi nasıl yapıcam ayy böyle şeyleri daha yeni yeni öğreniyorum cahillik zor wallabide domates suyu koysam olurmu ne zaman baslayabiliriz domates suyuna
Günaydın arkadaşlar ,
domates suyu asitli olduğundan onu vermiyrouz dr danışıp öyle eklemeye başlıcam.
ben 7 aylıkken biber salçası eklmeye başlamıştım
tüm sebzeleri ekle pişir hep havucu fazla koydum tadı iyi olsun diye
piştikten sonrada blendırla ezdim
metal kullanmayın vitamin gidio diolar ama bence sorun değil:)
birde aklıma geldi fazla karıştırma eğer yeni başladıysan ek gıdaya
yani 1 adet sebzeyi haşlayıp ezerek ver
gunaydin seker anneler ve bal bebikler
nasilsiniz
Ayak parmağını emdiği fotoları da var ,cok cok emiyor....maşşallh umayaa o ayaklarda ağza alınmaya çalışılıyor demi
Emziremesen de sağmaya çalış canım ,geçici bi dönemmiş çoğunlukla burdaki arkadaşların öyle oldu...Büyüdükçe eskisi kadar meme aşığı olmuyolar zaten .Hic emziremedim bugun
içimi mi okudun aynı şeyi düşünüyodum bugün nede güzel olur
buarada yeni fotolara bayıldım
İşe gitmiyceksen biberona hiç gerek yok ,kendi kullandıklarım ; silikon yumuşak uçlu bir kaşık ,bol bol önlük - ayın 15'inde mothercare indirime giriyo ordan almıştım - ,bolca ağız bezi ,henüz almadım ama suluk .Evde mutlaka vardır ; minik bir tencere .Tel süzgeç bir iki kez kullandım ,çatalla eziyorum şuan...Yavaştan tattırmaya başla bence,direk öğün olarak başlarsan alışamayabilir belki...:125:o kadar hızlısınız ki hatunlar ben alıntı yapıp cevaplayana kadar, ooooooooooo sayfalar akıyorbende bişi dicem sizeee, benim paşa 6.ayı dolduruyor ve şu ana kadar anne sütü haricinde bir şey almadı (annesinin bardakla su içirme denemesi dışında , o da başarılı idi ) bende şimdi 6.ayın sonuna ön hazırlık olsun diye suluk ve şu ek gıdalar için kullanılan kaşıklardan alayım istiyorum , hem biraz alışır hem zaman hızlı geçiyor, kimler ne kullanıyor, mennunmudur, birde ben biberon kullanmamı gerektirecek bir durum olucağını düşünmüyorumama öylemidir gerçekten ? biberonla verilmesi gerekli bir gıda varmıdır ?
Yakınmışızzzz ,ilk ziyaret listeme ekleyim o zaman seniyok daha bugün 34 teyim gecen ay 35 de oldu bu ay 36yı görmem lazımhenüz kesin bişey yok yani..
bende Derbent teyim evdeyim çalışmıyorum bebişle kv ve kp ile takılıyoruz bütün gün
Çok çok geçmiş olsun,iyi haberlerini bekliyoruz Ela kuzunun...kızlar kuzum hasta çok moralim bozuksabah doktora gitcez merak ettiğiniz bişi varsa sorarım ufacık başıyla öksürüo mzıldayıp duruo hiç keyfi yok
Allah kavuştursun canım biran önce...ay canım Allah kavuştursun. bence geldiğinde de ayrı yatağa yatırma, 1-2 hafta sonra yap bu değişikliği. zaten ayrı kaldığınız için özlüceksiniz, hepten bebeğin kafası karışmasın bence. ben de gidicem bu baharda 4-5 günlük, bakalım napcam. belki onu da götürürüm, bi de annemi tabi :)
selam, 2 gundur ayriyim oglumdan. dun gece 3 kadar uyumamis. transit ucusum vardi, 2. ye binemedim ve havalimaninda mahsur kaldim. elimde sut sagma aletimde yoktu. elle sagmaya calistim. amma cok zor elektrikliden sonra. tavsiyem eger sut veriyorsan her ihtimale karsin aleti yaninda tut, ben bavula koymustum. bugun aletle sagdim sonra cope doktum. valla icimde gitmedi degil. yazik oldu. yaninda goturmek te mantikli bebegi.ben pasaporta yazdirmaya vaktim kalmadigi icin goturemedim. gerci soguk bir ulkedeyim. onada annemede yazik olurdu :) ay sizler simdi cocuklarinizlasiniz, sizlerde evlatlarinizda ne sansli. o kadar ozledim ki oglumu. korkuyorum beni unutur memeyi birakir diye. annem yazik ne oluyorsa anlatiyor. pipisinin oralara tutmaya calisiyormus. kizarmis azicik. annem kremlemis ama velet iste.ayy koklamak istedim simdi. bitsin su 3 gece daha.
Pirinç yerine irmik koyarak bir dene ,bir de zeytinyağı ekle azıcık ,belki o şekilde sever...kızlar bana yardım edin ya kızım sebze çorbasını içmiyor kesinlike en fazla 3 kasık ben şöyle yapıyorum patates havu ve pirinci haslayıp iyice püre yapıyorum ama malesef beğenmiyor tadı çok kötü gerçekten ama tuz falan atamam ki siz nasıl içiriyorsunuz tadını güzelleştirmem için ne yapmam gerekiyor fikir werin bana dün biraz pekmez ekledim tatlansın die onuda içmedi meyse sularını sewerek alıyor ama sebze problemli
Çok paniklemedim aslında ama ,uykuya geçemedi bir türlü mızırdadı ,verdim ilacı hemen uyudu...günaydın,
biliyorum insan çok panikliyor ateş olunca
eğer devamlı kontrol edebliyorsanız
aşı sonrası 38,5 u geçmedikçe ilaç vermemeye çalışın
Doktor kızamık aşısını yapın derse 7.ayda yapıcaz ,yoksa taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa 12.ayda aşılar...günaydın canım geçmiş olsunn inşallah hemencik geçer bunuda atlattı çok şükür bidaha ne zaman warmıs aşı
bu aya kadarki aşılarında ateş olmuş muydu iriscim? ilk defa mı oluyor. bizde şimdiye kadar hiç ateş olmadı da aşıdan sonra. merak ediyorum bu aykiler mi ağır geldi??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?