2012 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

bıngıldağı kapanmışmı da ondan mı büyümemiş. acaba geçen kendisi ölçmedi mi. her ölcen değişik ölçüyor bence. çok panik yapmamaya çalış, umarım bişey çıkmaz.
Yok bıngıldağı kapanmadı henüz. Nedenini söylemedi, olablirmiş
bazen. Geçen ayda kendisi ölçmüştü, zaten o yüzden farkettirmeden değiştirmeye çalıştı yazdığını. Bakalım haftaya başka bi doktora daha gideceğiz, inşallah önemli bişey değildir.
kızlar kuzum hasta çok moralim bozuk sabah doktora gitcez merak ettiğiniz bişi varsa sorarım ufacık başıyla öksürüo mzıldayıp duruo hiç keyfi yok
Geçmiş olsun. Bu aralar oluyor bebişlerde öksürük, hapşuruk. İnşallah çabucak atlatır kuzun.

Günaydın canım,
Dene bakalım bende işe yaramıştı. Ama şimdilerde yine su koyvermeye başladı benimki. Zorlanıyorum ben de.
Günaydın arkadaşlar ,
6.ay aşıları biraz ateş yaptı bizde , calpol verdim geçti ,uyudu .Sabah da 37,2 idi ,verdim yine ilaç işe geldim,inşallah geçer...
Bi geçmişe bakıp geleyim...

Günaydın canım, atlattın çok şükür. İnşallah düşmüştür. Neyseki senaysen deki gibi huzursuzluk vb. olmamış.

kızlar benim kız iyice dişlek kemirgen bişey oldu çıktı parmağımı bi yakaladı koparcak azıcık ağzında kalsa zor kurtardım :)) böyle erken dişi gelen kiminki vardı? 5aylıkken???
Vardı diş çıkaranlar ,senaysen in oğlanda var çift diş

gunaydin seker anneler ve bal bebikler
nasilsiniz
Günaydın şekerim ,iyiyizzz ,sen nasılsın ,napıyo veletler ,uyumaya başladılar mı biraz

Ben ilk sebzeleri verdim hep ,meyveleri birkaç gündür tadıyo...Tatlıya alıştırmadım önce sebzeyi reddeder diye...Bi süre meyveye ara ver belki alır sebzeleri...
:44:

meyvelerde de eğer bebeğin kızsa
portakal mandalina ve tropikalleri 9. aya kadar verme demişti dr bana

veletler yurutecle fink atiyorlar arada yanima gelip opucuk alip gezmeye devam ediyorlar

walla ben yemeklerin az bisi tereyag ya da zeytinyagi bir de az birsey tuz katiyorum yoksa hayatta yemiyorlar
mesela bizim favori corbamiz patates havuc sogan icine ispanak sonra irmik ya da pirinc et az yag ve tuz

duzeldi tatlim aksam 5 ten sonra kati gida vermiyorum hazimsizlik cekiyormus veletler
ama bir kaka yapiyoruz evlere senlik bagirsaklar tam kapasite calismaya basladi galiba
yani oyle bir yaptilar ki bebelerin ici kokusmus resmen o da huzursuz ettiydi herhalde
Umay'ima da gecmis olsun insallah bugun gerek kalmaz annesi
Günaydın şekerim ,iyiyizzz ,sen nasılsın ,napıyo veletler ,uyumaya başladılar mı biraz

:44:

günaydınlarrr, benim de oğluşum hasta. o minicik bedeniyle öksürmeye çalışıyo ve az az hırıltı başladı. doktorumuzu aradım prospan adlı bitkisel bi ilaç önerdi. ama ben ilaç vermek istemiyorum bakalım başka bi doktoru randevu almak için aradım o da çok doluymuş ancak yarın akşama werdi randewu inş hemencecik geçer. ama Allaha şükür şimdilik ateşimiz yok. bi de gece çok sık uyandı. dün ilk defa yoğurt yemişti acaba ondan olabilir mi? annem şeker koysaydın içine yoksa gaz yapar çok dedi ama bilmiyorum şeker tuz yasak diye ben sade verdim.

nasilsiniz

günaydııınn diş çıkartıyoruz senin oğlanın da erken çıkmıştı galiba nasıl şimdi baya uzadı mı? bizim 1 haftada gülerken gözükücek seviyeye geldi.. göğsümü de dişiyle üst damağı arasına getirip ısırıyo çok fena.. ateş filan yapmış mıydı?

Katı gıdaya geçince bizde de hafiften mızırdama oluyodu ,hakkaten hazımsızlık çekiyodu.Bizim doktor da akşamları süt yetersizse tahıllı gece mamalarından ver dedi,mamayı erken verip uyku öncesi meme veriyorum daha rahat oluyo sanki...Çorbalara zeytinyağı katıyorum,suyu da iyi içiyo ,şimdilik bi kaka problemi yaşamadık...Kokusu hariç tabi

Geçmiş olsun canım,ateşi yoksa bence de ilaç verme...Şeker koymamakla iyi etmişsin ,yoğurdu da akşamları vermemeye çalış gaz yapmasın...

kızlar benim kız iyice dişlek kemirgen bişey oldu çıktı parmağımı bi yakaladı koparcak azıcık ağzında kalsa zor kurtardım :)) böyle erken dişi gelen kiminki vardı? 5aylıkken???
bizim ilk dişimiz 4,5 ay dolmadan geldi ondan 1 hafta sonrada yanındaki patladı yani 4.5 aylıkken alttan iki incimiz oldu herşeye saldırıyoruz parmaklar çeneler incilerden nasibini alıyor biz ayyyyy ayyyyy dedikçe daha çok yapıyor çok hoşuna gidiyor bizi dişlemeye çalışmak ve bizim tepkilerimiz
Yakınmışızzzz ,ilk ziyaret listeme ekleyim o zaman seni
tabiki de olur

uzadi canim , ilk bir haftadan sonra biraz durakliyor sonra yeniden hizlaniyor uzamasi
isirmasi fena artik iz yapiyor sipa
oglan biraz daha rahat atlatti daha az ates vardi
ama kizim biraz daha zor cikariyor ates yerine hafif ishal var
insallah siz sorunsuz cikartirsiniz

amann o kokuyu hic deme nasil birsey yahu o oyle copu cikarttigimda apartman sahanligini kokutuyor resmen

meyvelerde de eğer bebeğin kızsa
portakal mandalina ve tropikalleri 9. aya kadar verme demişti dr bana

ewet canım kız doktorum banada dedi werme die asitli olduğu için mideyi delebilirmiş Allah korusun sadece elma wa armut weriyorum zaten ne warki baska kıs meywesi sınırlı olunca ancak bu kadar

Bilmemki canim. Bu zamana kadar emdi. Simdi mi biberona alisti diyorum dogdugundan beri biberonla da besleniyor.
cnm benmkide 2 hafta önce beni çok zorladı.almıyodu.çok ugraştım.ama şimdi şükür tekrar emmeye başladı.biberondan oldugunu sanmıyorum.benimkide mama takviyesi alıyo biberonla.bende senin gibi düşünmüştüm biberonamı alıştı diye.bebeklerin ara ara böyle dönemleri oluyo.insan acaba ondanmı acaba bundanmı sütümmü yetmiyo gibi şeyler düşünmekten kafayı yiyo.sende denemeye devam et bırakma .bence inadı kırılıp tekrar emecek

bende tam tersi yapıyorum önce emziriyorum 1 saat gibi ara verip sonra tahıllı mama verip uyutuyorum.bu arada tahıllı mamaya 2 gündür başladım.tadı güzelmiş.biraz sulu yapıp biberonla veriyorum.kaşıkla yedirdigim gıdalarda benim kız tam doymuyo sık sık acıkıyo:)))

kızlar kuzum hasta çok moralim bozuk sabah doktora gitcez merak ettiğiniz bişi varsa sorarım ufacık başıyla öksürüo mzıldayıp duruo hiç keyfi yok
canım geçmiş olsun. inşallah kolay atlatır kuzucugun.benim kızda hastalandı 2 gündür.benimkisinde öksürük yok sadece burnu tıkanıyo nefes alamıyo.gözleri sulu sulu gece uyyamadı yavrum.dün doktora götürüm.grip başlangıcı dedi largopen yazdı.tekrar geçmiş olsun

ewet canım kız doktorum banada dedi werme die asitli olduğu için mideyi delebilirmiş Allah korusun sadece elma wa armut weriyorum zaten ne warki baska kıs meywesi sınırlı olunca ancak bu kadar

avakado veriyordu bir arkaadaş ben migros uzak diye alamamıştım:)
kuru meyve olarak kayısıyı suda haşla komposto gibi ver aynı şeymiş
sebzeyle meyveyi (ikiside aynı demişlerdi) değiştirip ver yoğurt zaten verebilirsin

çok geçmiş olsun işallah düzelir çabucak. propolis mi ne o şurubu bizde kullanmıştık, öksürüğe iyi geliyor. ben de normalde öksürük şurubu kullanmadım oğlumda ama bu tamamen bitkisel bişi. abna ıhlamur gibi geliyordu. ilaç sayılmıyor sanırım tam olarak. eğer kuru öksürükse bence kullan çocuk biraz dinlenir uyuyup.
canım Allah kavuştursun. unutmaz seni korkma. için rahat olsun. biraz nazlanabilir, o zaman da bol bol seversin ilgilenirsin rahatlar.
Günaydın arkadaşlar ,
6.ay aşıları biraz ateş yaptı bizde , calpol verdim geçti ,uyudu .Sabah da 37,2 idi ,verdim yine ilaç işe geldim,inşallah geçer...
Bi geçmişe bakıp geleyim...
geçmiş olsun canım. bence ateş 38 i geçmeden verme ateş düşürücü, vücut mikroplarla tanışıyor, izin ver normal bağısıklık sisteminin çalışmasına.
nasilsiniz
günaydın canım
inşallah canım, kötü düşünme
amann büyümüşler de öpücük alırlarmış, sevsinler sizi
belki soğuktur yoğurt ondan üsütmüştür mideyi. bence şekerden diildir. şeker daha çok gaz yapabilir :)

KANDİLİNİZ MÜBAREK OLSUN KIZLARR BEBİŞLER İÇİN BOL BOL DUA EDELİM :) (vakit bırakırlarsa) :) olsun ben bazen namazı zorla kılıyorum biraz mızıklıyo emzirirken ya da oynarken tesbihi onun parmaklarıyla çekiyorum :)) ortam bulunabilir yani her türlü :)))

Bakıcı işini ne yaptın canım?

Sorma canım çok trajikomik bir akşam geçirdik. ama şimdiki durumumuz drama döndü. dün en son asgari ücret üzerinden sigorta yapmaya karar verdik. 1000 tl artı sigorta 1350ye bağlarız diye düşündük, konuştuk, tabi 1 yıl zam yok dedik falan. neyse uzatmıyım, kadın tuttu yok ben sizi zora sokmak istemem, biliyorum sizi maddi olarak çok zorlıycak ben en iyisi ayrılayım dedi. sonra 1 saat senin kalman maddi olarak zorlayacak evet ama gidişin de manevi olarak zolayacak, yeni birine nasıl alıştırıp bırakıcaz kızı falan diye anlattık ama artık sabit fikirli olduğundan mı ardında başka bir neden olduğundan mı bilmem tutturdu yok ben vicdan yaparım diye. ben de dedim ki demek ki senin vicdanın yalnızca gözün görünce çalışıyo, yoksa bırakıp gittiğinde çekeceğimiz zorluğa vicdanın neden sızlamıyor dedim..
sonuç olarak ikna olmadı, yeni biri bulunana kadar kalırım hatta yeni gelenle de bir süre kalırım ücret almadan falan diyor valla nasıl bir kafa anlamadım gitti
şimdi ben de ya yeni geleni annemle bırakıcam ki annemin bizde yatılı kalması gerekir bu durumda 2-3 hafta kadar. ya da işi bırakıcam yeni gelenle biraz kalıp sonra iş arıycam bi 2-3 ay evde kalıp. şu an işimden de memnun değilim de işte geçerli bir sebeple ayrılmış olurum belki diyorum. ama henüz karar veremedim.

bir dokun bin ah işit oldu ama sağol sorduğun için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…