Yok bıngıldağı kapanmadı henüz. Nedenini söylemedi, olablirmişbıngıldağı kapanmışmı da ondan mı büyümemiş. acaba geçen kendisi ölçmedi mi. her ölcen değişik ölçüyor bence. çok panik yapmamaya çalış, umarım bişey çıkmaz.
Geçmiş olsun. Bu aralar oluyor bebişlerde öksürük, hapşuruk. İnşallah çabucak atlatır kuzun.kızlar kuzum hasta çok moralim bozuksabah doktora gitcez merak ettiğiniz bişi varsa sorarım ufacık başıyla öksürüo mzıldayıp duruo hiç keyfi yok
kızlar günaydın...
benim kızım doğduğundan beri reddediyor memeyi ama azimle emziriyorum 6 ayı tamamlamama az kaldı. bu ara dikkatleri de dağılıyor artık, ama şu omuza oyuncak koyma fikri çok güzel haticecim. bugün deniycem etrafa bakmasını engeller.
Günaydın arkadaşlar ,
6.ay aşıları biraz ateş yaptı bizde , calpol verdim geçti ,uyudu .Sabah da 37,2 idi ,verdim yine ilaç işe geldim,inşallah geçer...
Bi geçmişe bakıp geleyim...
Vardı diş çıkaranlar ,senaysen in oğlanda var çift dişkızlar benim kız iyice dişlek kemirgen bişey oldu çıktı parmağımı bi yakaladı koparcak azıcık ağzında kalsa zor kurtardım :)) böyle erken dişi gelen kiminki vardı? 5aylıkken???
Günaydın şekerim ,iyiyizzz ,sen nasılsın ,napıyo veletler ,uyumaya başladılar mı birazgunaydin seker anneler ve bal bebikler
nasilsiniz
Ben ilk sebzeleri verdim hep ,meyveleri birkaç gündür tadıyo...Tatlıya alıştırmadım önce sebzeyi reddeder diye...Bi süre meyveye ara ver belki alır sebzeleri...hmm yok karıstırmıyorum zaten her sebzeyi farklı günlerde ekliycem.. ek gıdalara baslayalı 15 20 gün oldu meyvelerde problem yok sebzelerde var nedense içince yüzünden iğrenç bişe içmiş gibi bir ifadeyle eğip büzüyorhmm domatesi atladık ozaman ewet bence de blender mantıklı yoksa ıspanağı falan nasıl eziceksin 18:
hmm yok karıstırmıyorum zaten her sebzeyi farklı günlerde ekliycem.. ek gıdalara baslayalı 15 20 gün oldu meyvelerde problem yok sebzelerde var nedense içince yüzünden iğrenç bişe içmiş gibi bir ifadeyle eğip büzüyorhmm domatesi atladık ozaman ewet bence de blender mantıklı yoksa ıspanağı falan nasıl eziceksin 18:
hmm yok karıstırmıyorum zaten her sebzeyi farklı günlerde ekliycem.. ek gıdalara baslayalı 15 20 gün oldu meyvelerde problem yok sebzelerde var nedense içince yüzünden iğrenç bişe içmiş gibi bir ifadeyle eğip büzüyorhmm domatesi atladık ozaman ewet bence de blender mantıklı yoksa ıspanağı falan nasıl eziceksin 18:
Günaydın şekerim ,iyiyizzz ,sen nasılsın ,napıyo veletler ,uyumaya başladılar mı biraz
:44:
gunaydin seker anneler ve bal bebikler
nasilsiniz
veletler yurutecle fink atiyorlar arada yanima gelip opucuk alip gezmeye devam ediyorlar
walla ben yemeklerin az bisi tereyag ya da zeytinyagi bir de az birsey tuz katiyorum yoksa hayatta yemiyorlar
mesela bizim favori corbamiz patates havuc sogan icine ispanak sonra irmik ya da pirinc et az yag ve tuz
duzeldi tatlim aksam 5 ten sonra kati gida vermiyorum hazimsizlik cekiyormus veletler
ama bir kaka yapiyoruz evlere senlik bagirsaklar tam kapasite calismaya basladi galiba
yani oyle bir yaptilar ki bebelerin ici kokusmus resmen o da huzursuz ettiydi herhalde
Umay'ima da gecmis olsun insallah bugun gerek kalmaz annesi
günaydınlarrr, benim de oğluşum hasta. o minicik bedeniyle öksürmeye çalışıyo ve az az hırıltı başladı. doktorumuzu aradım prospan adlı bitkisel bi ilaç önerdi. ama ben ilaç vermek istemiyorum bakalım başka bi doktoru randevu almak için aradım o da çok doluymuş ancak yarın akşama werdi randewu inş hemencecik geçer. ama Allaha şükür şimdilik ateşimiz yok. bi de gece çok sık uyandı. dün ilk defa yoğurt yemişti acaba ondan olabilir mi? annem şeker koysaydın içine yoksa gaz yapar çok dedi ama bilmiyorum şeker tuz yasak diye ben sade verdim.
bizim ilk dişimiz 4,5 ay dolmadan geldi ondan 1 hafta sonrada yanındaki patladı yani 4.5 aylıkken alttan iki incimiz oldu herşeye saldırıyoruz parmaklar çeneler incilerden nasibini alıyor biz ayyyyy ayyyyy dedikçe daha çok yapıyor çok hoşuna gidiyor bizi dişlemeye çalışmak ve bizim tepkilerimizkızlar benim kız iyice dişlek kemirgen bişey oldu çıktı parmağımı bi yakaladı koparcak azıcık ağzında kalsa zor kurtardım :)) böyle erken dişi gelen kiminki vardı? 5aylıkken???
tabiki de olurYakınmışızzzz ,ilk ziyaret listeme ekleyim o zaman seni
günaydııınn diş çıkartıyoruz senin oğlanın da erken çıkmıştı galiba nasıl şimdi baya uzadı mı? bizim 1 haftada gülerken gözükücek seviyeye geldi.. göğsümü de dişiyle üst damağı arasına getirip ısırıyo çok fena.. ateş filan yapmış mıydı?
Katı gıdaya geçince bizde de hafiften mızırdama oluyodu ,hakkaten hazımsızlık çekiyodu.Bizim doktor da akşamları süt yetersizse tahıllı gece mamalarından ver dedi,mamayı erken verip uyku öncesi meme veriyorum daha rahat oluyo sanki...Çorbalara zeytinyağı katıyorum,suyu da iyi içiyo ,şimdilik bi kaka problemi yaşamadık...Kokusu hariç tabi
Allah kavuştursun canım. Bir günü geçmiş bile:)selam, 2 gundur ayriyim oglumdan. dun gece 3 kadar uyumamis. transit ucusum vardi, 2. ye binemedim ve havalimaninda mahsur kaldim. elimde sut sagma aletimde yoktu. elle sagmaya calistim. amma cok zor elektrikliden sonra. tavsiyem eger sut veriyorsan her ihtimale karsin aleti yaninda tut, ben bavula koymustum. bugun aletle sagdim sonra cope doktum. valla icimde gitmedi degil. yazik oldu. yaninda goturmek te mantikli bebegi.ben pasaporta yazdirmaya vaktim kalmadigi icin goturemedim. gerci soguk bir ulkedeyim. onada annemede yazik olurdu :) ay sizler simdi cocuklarinizlasiniz, sizlerde evlatlarinizda ne sansli. o kadar ozledim ki oglumu. korkuyorum beni unutur memeyi birakir diye. annem yazik ne oluyorsa anlatiyor. pipisinin oralara tutmaya calisiyormus. kizarmis azicik. annem kremlemis ama velet iste.ayy koklamak istedim simdi. bitsin su 3 gece daha.
Benim kızım da geçen ay reddetti, iki hafta hiç emmedi, sadece uyurken emzirebildim. Ama zorla emzirmeye çalıştım, o emmediğinde de sütüm azalmasın diye sağdım. Bu ay düzeldi, emiyor artık. Ama dikkati çok dağılıyor tabi, bir çıt sesi duysa memeyi bırakıp kafayı kaldırıyor..Biraz var cnm hem emiyir hem mana yiyordu. Yaklastiramiyorum bile memeye. Gece emiyor uyku sersemi. Zorlucam bende.dun ek gida vermedim biraz acda biraktim ams fark yok. Bakalim bugun nasil gecicek. Az once denedim olmadi.
Geçmiş olsun canım. bu 6. ay aşıları herkes de biraz ateş yapıyor galiba.. Neyse ki atlatmışsınız.Günaydın arkadaşlar ,
6.ay aşıları biraz ateş yaptı bizde , calpol verdim geçti ,uyudu .Sabah da 37,2 idi ,verdim yine ilaç işe geldim,inşallah geçer...
kızlar kuzum hasta çok moralim bozuksabah doktora gitcez merak ettiğiniz bişi varsa sorarım ufacık başıyla öksürüo mzıldayıp duruo hiç keyfi yok
Geçmiş olsun.. Bu ara herkes de bir hastalık durumu var. Üzülme ama onların bünyeleri çok kuvvetli. Geçen hafta benim kızım da oldu, bir günde atlattı.
meyvelerde de eğer bebeğin kızsa
portakal mandalina ve tropikalleri 9. aya kadar verme demişti dr bana
uzadi canim , ilk bir haftadan sonra biraz durakliyor sonra yeniden hizlaniyor uzamasi
isirmasi fena artik iz yapiyor sipa
oglan biraz daha rahat atlatti daha az ates vardi
ama kizim biraz daha zor cikariyor ates yerine hafif ishal var
insallah siz sorunsuz cikartirsiniz
bizimki de iz yapmaya başladı bile bizde de fazla ateş olmadı terleme oldu çoğunlukla geceleri sürekli zıbın değiştirdik durduk ince giydirmeme rağmen bu çocuk sıcağı sevmiyo diyoduk sonra bi baktık dişler .. bizde de kabızlık var ondan olabilirmi? kaka yapmayı unuttu resmen en son 6 gün oldu diye fitil koyduk şimdi fitilden beri4.gün bu sefer koymucam
cnm benmkide 2 hafta önce beni çok zorladı.almıyodu.çok ugraştım.ama şimdi şükür tekrar emmeye başladı.biberondan oldugunu sanmıyorum.benimkide mama takviyesi alıyo biberonla.bende senin gibi düşünmüştüm biberonamı alıştı diye.bebeklerin ara ara böyle dönemleri oluyo.insan acaba ondanmı acaba bundanmı sütümmü yetmiyo gibi şeyler düşünmekten kafayı yiyo.sende denemeye devam et bırakma .bence inadı kırılıp tekrar emecekBilmemki canim. Bu zamana kadar emdi. Simdi mi biberona alisti diyorum dogdugundan beri biberonla da besleniyor.
bende tam tersi yapıyorum önce emziriyorum 1 saat gibi ara verip sonra tahıllı mama verip uyutuyorum.bu arada tahıllı mamaya 2 gündür başladım.tadı güzelmiş.biraz sulu yapıp biberonla veriyorum.kaşıkla yedirdigim gıdalarda benim kız tam doymuyo sık sık acıkıyo:)))Aslında aynı kafa karışıklığı bende de var. Şöyle çözdüm olayı. Maksat tahıl alması ya, akşam öğünü bundan yapıp, gece yatarken yine emzirmek. Yani 9'da filan uyuyo benim sıpa saat 7 gibi bu mamayı vermek ve eğer olursa anne sütüyle hazırlamak (Biraz zor tabii benim de çok verimli sayılmaz sütüm) Böylece tahıl alıcak ama çok da doymuycak.. Uff :) Bilgin, alim, çocuk doktoru, hemşire diyetisyen ne varsa oldum yahuu :)
canım geçmiş olsun. inşallah kolay atlatır kuzucugun.benim kızda hastalandı 2 gündür.benimkisinde öksürük yok sadece burnu tıkanıyo nefes alamıyo.gözleri sulu sulu gece uyyamadı yavrum.dün doktora götürüm.grip başlangıcı dedi largopen yazdı.tekrar geçmiş olsunkızlar kuzum hasta çok moralim bozuksabah doktora gitcez merak ettiğiniz bişi varsa sorarım ufacık başıyla öksürüo mzıldayıp duruo hiç keyfi yok
bizim ilk dişimiz 4,5 ay dolmadan geldi ondan 1 hafta sonrada yanındaki patladı yani 4.5 aylıkken alttan iki incimiz oldu herşeye saldırıyoruz parmaklar çeneler incilerden nasibini alıyor biz ayyyyy ayyyyy dedikçe daha çok yapıyor çok hoşuna gidiyor bizi dişlemeye çalışmak ve bizim tepkilerimiz
aa sizin de baya erken gelmiş.. aynen çok hoşuna gidiyo aldığımız dişlikler fazla dikkatini çekiyo nerde parmak bulsa saldırıyo :)
ewet canım kız doktorum banada dedi werme die asitli olduğu için mideyi delebilirmiş Allah korusun sadece elma wa armut weriyorum zaten ne warki baska kıs meywesi sınırlı olunca ancak bu kadar
çok geçmiş olsun işallah düzelir çabucak. propolis mi ne o şurubu bizde kullanmıştık, öksürüğe iyi geliyor. ben de normalde öksürük şurubu kullanmadım oğlumda ama bu tamamen bitkisel bişi. abna ıhlamur gibi geliyordu. ilaç sayılmıyor sanırım tam olarak. eğer kuru öksürükse bence kullan çocuk biraz dinlenir uyuyup.kızlar kuzum hasta çok moralim bozuksabah doktora gitcez merak ettiğiniz bişi varsa sorarım ufacık başıyla öksürüo mzıldayıp duruo hiç keyfi yok
canım Allah kavuştursun. unutmaz seni korkma. için rahat olsun. biraz nazlanabilir, o zaman da bol bol seversin ilgilenirsin rahatlar.selam, 2 gundur ayriyim oglumdan. dun gece 3 kadar uyumamis. transit ucusum vardi, 2. ye binemedim ve havalimaninda mahsur kaldim. elimde sut sagma aletimde yoktu. elle sagmaya calistim. amma cok zor elektrikliden sonra. tavsiyem eger sut veriyorsan her ihtimale karsin aleti yaninda tut, ben bavula koymustum. bugun aletle sagdim sonra cope doktum. valla icimde gitmedi degil. yazik oldu. yaninda goturmek te mantikli bebegi.ben pasaporta yazdirmaya vaktim kalmadigi icin goturemedim. gerci soguk bir ulkedeyim. onada annemede yazik olurdu :) ay sizler simdi cocuklarinizlasiniz, sizlerde evlatlarinizda ne sansli. o kadar ozledim ki oglumu. korkuyorum beni unutur memeyi birakir diye. annem yazik ne oluyorsa anlatiyor. pipisinin oralara tutmaya calisiyormus. kizarmis azicik. annem kremlemis ama velet iste.ayy koklamak istedim simdi. bitsin su 3 gece daha.
geçmiş olsun canım. bence ateş 38 i geçmeden verme ateş düşürücü, vücut mikroplarla tanışıyor, izin ver normal bağısıklık sisteminin çalışmasına.Günaydın arkadaşlar ,
günaydın canımgunaydin seker anneler ve bal bebikler
nasilsiniz
inşallah canım, kötü düşünmeYok bıngıldağı kapanmadı henüz. Nedenini söylemedi, olablirmiş
bazen. Geçen ayda kendisi ölçmüştü, zaten o yüzden farkettirmeden değiştirmeye çalıştı yazdığını. Bakalım haftaya başka bi doktora daha gideceğiz, inşallah önemli bişey değildir.
amann büyümüşler de öpücük alırlarmış, sevsinler siziveletler yurutecle fink atiyorlar arada yanima gelip opucuk alip gezmeye devam ediyorlar
walla ben yemeklerin az bisi tereyag ya da zeytinyagi bir de az birsey tuz katiyorum yoksa hayatta yemiyorlar
mesela bizim favori corbamiz patates havuc sogan icine ispanak sonra irmik ya da pirinc et az yag ve tuz
duzeldi tatlim aksam 5 ten sonra kati gida vermiyorum hazimsizlik cekiyormus veletler
ama bir kaka yapiyoruz evlere senlik bagirsaklar tam kapasite calismaya basladi galiba
yani oyle bir yaptilar ki bebelerin ici kokusmus resmen o da huzursuz ettiydi herhalde
Umay'ima da gecmis olsun insallah bugun gerek kalmaz annesi
belki soğuktur yoğurt ondan üsütmüştür mideyi. bence şekerden diildir. şeker daha çok gaz yapabilir :)günaydınlarrr, benim de oğluşum hasta. o minicik bedeniyle öksürmeye çalışıyo ve az az hırıltı başladı. doktorumuzu aradım prospan adlı bitkisel bi ilaç önerdi. ama ben ilaç vermek istemiyorum bakalım başka bi doktoru randevu almak için aradım o da çok doluymuş ancak yarın akşama werdi randewu inş hemencecik geçer. ama Allaha şükür şimdilik ateşimiz yok. bi de gece çok sık uyandı. dün ilk defa yoğurt yemişti acaba ondan olabilir mi? annem şeker koysaydın içine yoksa gaz yapar çok dedi ama bilmiyorum şeker tuz yasak diye ben sade verdim.
Bakıcı işini ne yaptın canım?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?