2012 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Suriye'den kızamık kaptık 05 Ocak 2013 Cumartesi 01:27
Suriye'den kızamık kaptık

Çocuk hastanesinde kızamık alarmı...

ALİ EKBER ERTÜRK

Türkiye'nin en önemli çocuk hastaneleri arasında yer alan Ankara Dr. Sami Ulus Çocuk Hastanesi'nde kızamık paniği yaşandı. Ülkelerindeki kargaşadan ötürü ülkemize sığınan Suriyeliler arasında kızamık salgını baş gösterdi. Kızamıklı 17 Suriyeli çocuk da, Sami Ulus Çocuk Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastanede görevli iki doktor da kızamığı kaparken, hastanede yatan bazı çocukların da bundan etkilendiği ileri sürüldü.
BAŞHEKİM DOĞRULADI
HASTANENİN Başhekimi İbrahim Karaman ise AKŞAM'ın sorusu üzerine olayı doğruladı. Karaman, 'Yaklaşık bir ay önce kızamık olan 17 Suriyeli, tedavi amacıyla hastanemize getirildiler. 14'ünü ayakta, 3'ünü de bir gün yatırarak tedavi ettik. İki doktorumuz da, kızamık kaptı. Onlar da iyileşip görevlerinin başına döndüler' dedi. Türk Tabipler Birliği Başkanı Ahmet Özdemir Aktan, 'Suriyeliler'in ülkemize gelişinden sonra bu vakalarda artış olması dikkat çekici' demişti. Sağlık Bakanlığı ise 'Vaka sayısı 3-4'tü 100'ün üzerine çıktı' açıklaması yapmıştı.

canım ben de duymuştum burnu açık ve temiz olan bebekler kolay grip olmazmış.o nedenle sümükcükleri alıyorum ben görünce bende hobi ama kızımda fobi.sümük avcıları...sinemalarda
mama veren anneler-ek gıdaya geçmeden önce mama verdiğinizde su veriyormuydunuz?

Sagol canim gece gece motivasyon tavan yapti.valla beyzadeler emmiyo dogru duzgun.hemen acikiyor sagip vermezsem .daha cok mama vermek zorunda kaliyorum.esim ver gitsin mamayi ugrasma diyor ama yirtiniyorum iste

aynen benimki emmediği için elle sağıp veriyorum.benim eşim de aynısını diyor kızıyorum.valla gece sağınca artış oluyor 2-4 arası sağ canım.süt hormonu artıyor muymuş ne?mama da veriyorum ama en azından süt az da olsa veriyorum antibiyotik niyetine.

zambak sana da yazacaktım yazamadım canım.sen kulağını annen dahil herkese tıka.ne haksızlığı.günah valla.allahın verdiği bir hediye o sana.asıl ona haksızlık etme.gerekirse annene bile kulak tıka lütfen.hayırlı olsun.zor olcak ama iyi olacak.benim yaşları yakın 2 çocuğu olan bir ark ım var valla ne güzel çocuklar arkadaş gibi

Goktug su icmeyi sevmiyo azini burusturuyo. Gerci ilik yapinca sut niyetine herhalde iciyo. Mana verilirken suda verilir diye biliyorum ama emin degilim.

Bizde de ayni hobi ve fobi durumu
ben kasik mamasina gecene kadar su vermedim hic yani normal biberon mamasi alirken hic vermedim zaten emiyor da. Ama kasik mamalari ve ek gidalardan sonra mutlaka gerekiyor su

Bizim kurum daha maasimin calismadigim kismini iade almadi simdi enayi gibi arayip benmi soracam alsinlar paralarini yav.

meraba canım ben de öğretmenim ve ücretsiz izindeyim. benim de 10 günlük bi geri ödemem vardı. yarım günümü aldı halletmem. saolsun müdürüm izne ayrıldığım günden beri git öde yasal faizi olur demişti. ödediğim yasal faizde toplamda 3, 25 TL idi:)

Ne kadar sanslisin canim , tek istegim krese baslayana kadar kizima kendim bakabilmekti. Ne guzel krese baslayinca da ise baslarsin kresin parasi da cikar.

Açık söylemek gerekirse sadece doğum için bu kadar uzun süreli izin almazdım. Eşimin yurt dışı görevi olduğu için almak zorunda kaldım. Evet bebeğimle beraber rahat ve güzel vakit geçiriyoruz ama bazen işe başlamama daha bir buçuk yıl olduğunu düşününce nasıl geçecek o kadar zaman diye düşünmüyor değilim. Döndüğümüzde de anneannesinin bakması taraftarıyım, bu konuda anneme olan itimadım sonsuz. Sosyalleşme işini de yaz okullarıyla destekleriz diye düşünüyorum. Bakalım nasıl olacak dönünce göreceğiz.

Ne faiziymis o ya azcik zamanda hayir hic muhasebeden arayip ode diyende yok

Bizde de ayni hobi ve fobi durumu
ben kasik mamasina gecene kadar su vermedim hic yani normal biberon mamasi alirken hic vermedim zaten emiyor da. Ama kasik mamalari ve ek gidalardan sonra mutlaka gerekiyor su

Benim de evdeki lakabim sumukcu Agzimda otribebe ile butunlestim

Diger lakaplarim: İnek, sutcu, kokolog, b.kolog

canım o siteyi bulunca paylaşcam ama hatırlayamıyorum facee den bulmuştum bebeklerin ilgisini çeker kesin o yemekler.bu arada bakıcınız sinsiym,i başta niye konuşmamış.kendine bağladı şimdi istiyor uyanık.valla ekonomik durumun iyiyse yollama.ama değilse gönder gitsin kendin bak

Herkesin kandilini kutlarim. Allah saglikla, huzurla nice kandillere ulasmayi nasip etsin. Yavrularimizin guzel gunlerini gostersin, sevdiklerimizle birlikte eylesin. Bu guzel gun hurmetine yitirdiklerimize rahmetini versin gani gani...

Son düzenleme:

geçmiş olsun da dr da uyuzmuş canım

bunlar ciddi ciddi uyanıkmış.bu ne ya istekler talepler bitmiyooo

Ay biz ikimizde istiyoruz da bebeler iflahimizi okuyor yorgunluktan yigilp kaliyoruz bence iki tarafta bu surecin normal oldugunu ve gececegini bilmeli ve anlayisli olmali

Bizde tekrar hamile kalmaktan korktuğum için yanaşmıyoruz valla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…