2012 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Emzirmeeeee bi arkafasiminda olmustu allah korusun iltihap icirmis cocugu emzirrim diye

yok emzirmiyorum

doktorunla görüşmelisin bence olmadı sağlık ocağındaki ebe yi ara sor , ve bence erteleme şimdi ara,birde bizi haberdar et

doktora yine mesaj attım dönmezse eve giderken sağlık ocağına uğrar ebeye sorarım artık

Bencede doktora bi git yada sor canım ihmal etme içimiz rahat olsun.

Olmadı hemde hiiiç olmadı ya Nerden bulacaz biz şimdi mantıyı hemde böylesini Bizim yerimizede yeeeee
yok canım alakasız degıl de.sadece anne sutu verıodun bılıodum da ek gıdaya basladınmı doye merak ettım ondan sordum.
ıstedıgını payşlasabılırsın yani
Yok canımcım o anlamda demedim bende :)
Biz bi geçen garip yogurt macerası yaşadık, bi kerede eşim elma emdirdi ve agzına 1-2damla mandalina sıktı (verme yasakta dedim ama heycan yapıyor işte) tepkisini görmek için.Onun dısında birsey vermedim.

Ya birde ek gıdaya başlayan arkadaşlar 2 sorum var
1-İlla meyve suyu mu verecez? Meyve puresi daha mantıklı değil mi direkt? Ben pure ve yogurtla başlamayı dusunuyorumda
2-Gecenlerde markette yer elması gordum. Yer elması veren oldu mu hiç? Verilir mi acaba?

ben o bebişleri yerim , maşallahhhhh

ha bu arada o mantıyıda yerim , hatta o bebe bisküvilerinide , iştahımda hiç bir azalma yok , tam gaz devam

gülsüm kabartma tozu olmaz sanırım yaa,

uygun ve kaliteli mama sandalyesi peşindeyim , önerilere açığım, aynı şey yürüteç içinde geçerli

şimdi uyuyan paşa nedeni ile yıkanan çamaşırları asma zamanı , çokkkkkkk konuşuyorsunuz dün gece bitirmiştim ben geçmişi yahu :)

yok emzirmiyorum

doktora yine mesaj attım dönmezse eve giderken sağlık ocağına uğrar ebeye sorarım artık

sağlıkocağının telefonu yokmu bir arasan telefon ilede bir şeyler söylerler belki, hem akşamiş dönüşü kapalı olur sağlık ocağı sanırım ,, (benim sağlık ocağındaki ebe face im de bile ekli ) doktora da mesaj atmak yerine arasan ay çok karışıyorum ama ne bilim ,

Bebeklerin akşam uyuması gündüz uyumalarından daha zordur. Akşamları yattıklarında daha çok ağlarlar, uykuya dalmaları daha uzun sürer. Bunun en büyük nedeni akşam anne babadan ve sosyal hayattan ayrılmak istemezler. Kısa olan gündüz uykusundan sonra anne babaya kısa süre sonra kavuşacaklarını, akşam uykusuyla ise çok daha uzun süre onlardan ayrı kalacaklarını sezerler. Ayrıca akşamın karanlığı onlar için daha belirsiz ve korkutucu olabilir. Akşam için bir uyku rutini oluşturun, her gece aynı işlerden oluşan bir rutin bebeğinizin kendini güvende hissetmesini ve bu güvenle uykuya daha rahat dalabilmesini, ayrıca bu rutin başladığında kendini uykuya yavaş yavaş hazırlamasını sağlar. Tipik bir rutin şöyle oluşturulabilir. Bebeğinize yaşına göre en anlayabileceği şekilde sözel olarak artık uyku vaktinin geldiğini ve biraz sonra gidip yatılacağını bir kaç kez söyleyin. Küçük bebekler “ee yapacağız” gibi kısa sözleri daha kolay anlayabilirler. Daha sonra belki sıcak bir banyo, ya da sadece elini yüzünü ılık suyla yıkama; dişleri fırçalama alışkanlığı kazanması için en başlarda sadece kemirmesi için daha sonra taklit becerileri geliştikçe fırçalama taklidi yapması için eline vereceğiniz ufak bir diş fırçası; sonra pijamalarını giyme; daha sonra yaşına uygun bir kitap okuma (birlikte kitabın resimlerine bakma); daha sonra meme veya biberonla beslenmesi; sonra hafif ve sakinleştirici bir müziğin açılması; ışıkların kapanması ve belki ufak bir gece lambasının açılması; bebeğin yatağa konulması (mutlaka henüz uykuya dalmamış olarak); belki bir şarkı veya ninni söylenmesi ve odanın terk edilmesi. Bütün bu rutin her gece tutarlı bir şekilde uygulanmalıdır. Uygulama sırasında fazla aksiyon içinde olmamaya, oyun oynamamaya, (şimdi oyun değil uyku zamanıdır) sakin olmaya, sakin bir şekilde konuşmaya çalışarak çocuğunuzun uyku için kendisini hazırlamasına yardımcı olmalısınız. Bebekler ve çocuklar her şeyi anlamıyor gibi gözükse de ses tonunuzdaki veya hareketlerinizdeki duyguları hemen fark ederler. Dolayısıyla bebeğinizin yine uyumayacağından korkan kaygılı ses tonunuz bebeğinizi olumsuz etkiler.

Bebek yatağa konulduktan sonra:

Meme, biberon, emzik emerek, kucakta veya ayakta sallanarak veya buna benzer bir alışkanlıkla uykuya dalabilen bir bebek gece uyandığında da bu alışkanlığını isteyecek ve tekrar uykuya dalmakta güçlük çekecek, hatta bu alışkanlığını bırakması da güç olacaktır. Bu nedenle böyle bir alışkanlığa hiç başlamadan yatağa yatırarak uyutmaya çalışmak en iyisidir. (emzik bebeğinizin gündüz emme güdüsünü karşılamak üzere verilebilir fakat uykuya dalarken sizin kontrolünüzdeki emzik yerine kendi kontrolünde olan parmağını emerek kendini sakinleştirip uyumaya alışması bireysellik, bağımsızlık gelişimi için daha uygundur-parmak emmek bizim toplumumuzda nedense hoş karşılanmaz; oysa çocuğun 4 yaşına kadar, hatta kalıcı dişleri çıkana kadar, parmak emmesi son derece normaldir, zaten bu yaştan sonra parmak emmeyi kendi kendine bırakır. Eğer 6 yaşına gelmiş ve hala bırakamamışsa anne babayla ilişkide bir problem yaşanıyor olması gibi başka olumsuz faktörler işin içine karışmış olabilir, o zaman da bu olumsuzluklar üzerinde çalışılmalıdır) Akşam yatağına yatırdığınız bebeğiniz uyumuyor ve ağlıyor. Elbetteki bebeğiniz kan ter içinde kalana kadar onu savunmasız ağlatmak istemeyiz-bu onun sizinle olan güven ilişkisini de zedeleyebilir- fakat bebeğiniz en ufak bir hoşnutsuzluk sesi çıkardığında hemen yatağının kenarında soluğu almak ta doğru değil. 3-4 dakika ağlamasına izin verip sonra yanına gidip kucağınıza almadan sırtını sıvazlayarak, sakin ve sevgi dolu sesinizle ona “uyuyoruz bebeğim, ee yapıyoruz” diyebilirsiniz, veya ona uyku şarkısını söyleyebilirsiniz. Bebeğiniz sakinleşmeyecek gibi görünüyorsa kucağınıza alıp bir dakika gibi kısa bir süre sallamadan tutup tekrar yatağına koyabilirsiniz. Tekrar ağlamaya başladığında, veya gece uyandığında da yapılacak olan şey işte bu sistemi bebeğiniz ağlamaya başladığı her seferde bıkıp usanmadan ve sakinliğinizi koruyarak tekrar tekrar uygulamaktır. 4 aylık bebeğinizi siz gece yatarken saat 11-12 civarında beslemeniz onu sabaha kadar idare eder, dolayısıyla onu artık bütün gece beslemeden uyumaya alıştırabilirsiniz. Saat 3’te uyanan bebeğinizi o saatte beslerseniz ertesi gece tekrar aynı saatte uyanıp karnını doyurmak isteyecektir.
sevgilerimle!

Ben icemedim 1 bardak bile cok kotu tadi ve kokusu nasil iciyorsun bisuii katiyomusun kokusu icin

bitki çayına alışkınım belki ondan çabuk içiyorumdur birde şeker kullanmıyorum yıllardır hiçbir şeye onunda etkisi var sanırım

ewet canım e bebek e gitmişdik oyuncak reyonunda 1 saate kadr kaldık ordan ayrıldık die ağladı
Kıyamam yaaa, büyüdüler bu veletler gezme tozma işleri zorlaştı

bir kişi daha alırsanız okeye dörtlü tam olur.ben de öğretmenim geleyim mi :))) çocuklarınıza okuma-yazma öğretirimm.

Kızzz,annem de izliyo ben de işten gelince görüyom ,Yıldırım evlendi mi

hep danamı mı koyuucam bide anasını koyayım dedim
Eki Görüntüle 614935
bugün öğle arasında çekilip sizinle paylaşayım dedim
Maşallah kız pek bakımlısın ,ben ev halinden bir süt model işte

evet canım bizden biri kızının fotoyu koymuş o arkadaşın oğlu da ekranı yalamış çapkın olcak valla.kimdi yaaaa.merak ettim çıksın ortaya
Ata masal'ı seviyooooooo

Ya dün ne farkettim, ben artık oğlumun kıyafetlerini ütülemiyorum :44:
Toplanma, taşınma, yerleşme derken ütülemeyi bırakmışım.Tam ne zaman bıraktım onuda anlayamadım
Genel olarak 6.ayda bi gevşeme oluyomuş herkeste

"Kolik oldum" fikrni sevdim ,benim herif süt verdiğim sürece lohusayım numarasını yemişti ,bunu da yediririm inşallah ,sütüm kesilir bakkkkkkkkkkkkkkk

Umay da babasının kızı ,tv hiç ilgilenmez ,sadece maç seyrediyo yaaaa küçük alex

Bence göğsünü boşaltamadığın için içerde kalanlar onlar,tabii ki bi doktora görün ama öncelikle göğüslerini boşaltman lazım diye düşünüyorum.

Tatlişkommmm ne tarafta oturuyodun sen,akşama geliyom yemeğe :125::125::125:

Meyve suyu vermiyorum ,cam rendede rendeleyip ,hüppppppp...Bugün kahvaltya başladık ,onun yanında milupa organik meyve suyu aldım sadece kahvaltıda onu içicek.
Yerelması ben hiç almıyorum ,bebeğe de vermem heralde...

Ya bu mama sandalyesi işi beni de gerdi ,eşimin kuzenden geldi ama kılıfı yok,model eskiymiş sadece kılıf da bulamadım...Ona bişeyler mi uydurayım,yeni mi alayım kaldım ööle...Jokerde var bitane uygun gibi ; poraz oğlana mavisi ; Hauck Mac Baby Mama Sandalyesi Blue

ayy yer elmasına bayılırım kıtır kıtır olsa da yesek...ya hamılelıgımde bıle bukadar canım cekmezdi.
sen yapmıstın dımı mayayı canım.faydasını gordunmu.bıde su ınstant maya dr.oetkerin onunla yapıoruz dımı toz.
bu arada poyrazı merak edıyoruz epey oldu gormeyeli

benimkilerde erkek kayra 24 gün kaldı küvezde görkemde 1 hafta 33 hafta çok erken evet çok üzüldük ama allaha çok şükür

Maşallah kız pek bakımlısın ,ben ev halinden bir süt model işte

irisin dönüşü

bu arada didemcim hakkaten bakımlısın. ben de iris gibiyim, eşortman giymiyorum, saçımı başımı topluyorum, bir de farklı olarak aynaya bakıyorum o kadar :115:

irisin dönüşü

bu arada didemcim hakkaten bakımlısın. ben de iris gibiyim, eşortman giymiyorum, saçımı başımı topluyorum, bir de farklı olarak aynaya bakıyorum o kadar :115:

Bitti seminerrrr,döndümmmm....Pasaklı kontesim diye seviyor herifim beni :111::111::111:

benimkilerde erkek kayra 24 gün kaldı küvezde görkemde 1 hafta 33 hafta çok erken evet çok üzüldük ama allaha çok şükür

canım o kıloları ne zaman verdın
görunce kendımı cok kotu hıssedıorum ancak nısanda spora baslarım bıde diyet tabı.kk dakı dıyet topıklerıne takılırım mıllet ıyı gaza gelıo baktımda

Aysre bende aynen tam gaz devam. Kilo kilo uzerine durum vahim allah kurtarsin beni. Hersey evladim icin

kızlar sorucam unutuyorum eylemcb nıye kustu alıntılarda gordum yazmıs.bıdaha kk ya gırmıcem dıye bı vukuat mı oldu gecen hafta sonu gırememıstım

Kuzenimin kızı 3yasında hala parmak emiyor.Doktora falan gittiler ugrastılar bıraktıramadılar. 4yaşa kadar normalse iyi. Seneye kreşe verecekler muhtemelen ozaman mecbur bırakır :))
İyiymiş kolik Emzirmekle mi ilgili ne gercekten süt falan bana gaz yapmazdı şimdi oluyor:44:
bak sen kaynanaya..gelinin yandı.gelin adaylarını gösterirsen böyle esas kız ne yapar zavallım.bu arada fovfovun oğlu damadım olacak.senin oğlan da fena sayılmaz annesi yerim ben onu..maşallah hepsineeeeeeeeeeeeee
Fovfov ne zamandır yok mu bana mı öyle geldi?
Ayrıca eylemcbde gercekten küstü girmiyor, eylemcb geri gel yoksa biz evine geliriz

Son düzenleme:

94 kiloydum hastaneden eve geldiğimde şişlik falan vardı sanırım sonra hiç yatamadım çocuklar küvezdeyken yani hiç lohusalık dönemim olmadı doğumdan 2 gün sonra hastaneden çıktım o günden beri uykusuzluk koşuşturma anlamadım bu kiloya kadar şu an 77 kiloyum diyet yapıyorum bakalım ne kdar gidicek

Bitti seminerrrr,döndümmmm....Pasaklı kontesim diye seviyor herifim beni :111::111::111:

bende tatılde oglusu bırakıp ıkı parca bısıy alıyım kendıme.guya kılo vercem dıye almıodum evde esofman pijama...bıyere gıtcek olsam ne gıycegımı sasırıyorum.aman dugmelı olsun elbıse olmasın kolayca emzıreyım dıye.hamişlik kıyafetlerini gormek ıstemıyorum gına geldi kusmuuuukkkk

ben kokoşdumn eskiden bakımsız gezemem hemen piskolojim yerle bir oluyor doğuma giderken bile 6 da kuaförü açtırıp süslenip gittim:) ama bu halim idare eder ben yöntemi buldum sabah ewden çıkıyoruz bu arada kız ewde babanne ile bugün üstümü giyiyorum her kırmızı ışıkta makyajımın bir kısmını tamamlıyorum böylelikle makyaj işi cepte işe gelip kartımı okutup kuaföre geçiyorum 10 dk da ne yaparsan diye işlem tamam ama ewdeyken bu halimden eser yok tam bir paspal we pasaklıyım yani üzerimde salya ksumuk izi falan öyle geçiyor günler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…