2012 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Azıcık zeytinyağı da koy ...Yeşil yapraklı sebzeleri ikinci gün veremiyoruz ,diğerlerini veriyoruz .- ben öyle yapıyorum en azından -..Kapaklı bi kaba koy atıver dolaba,hiçbişey olmaz...Hadi afiyet olsunnnn...

artık çok geç iriss blendırdan geçirdim bile

bir dahakine blenderdan geçirmezsin canım. ablam hep blendırdan geçiriyordu yeğenimin yemeklerini. 2,5 yaşına geldi hala bazen boğazına takılıyor yemekler, yutmaya alışamadı.. nasıl alıştırırsan öyle gidiyor.

yarın ısıtırken tabağını sıcak suya koy, ocakta ısıtınca yeniden pişirmiş gibi oluyormuşsun, doktor önermedi.

Peynir ne veriyosunuz ?Ben tuzsuz peynir bulamadım markette...Doktor da 7.aya kadar labne ver dedi ,sonra suda bekletilmiş beyaz peynir verirsin dedi...:44:

Hamile olduğun kesinleşti mi? Doktora gittin mi? Kese, kalp atışı... Geçen seneki günlerim aklıma geldi şimdi:)
Arkafaslar ya oglumun biri hic kusmazdi sabahtan beri yedigini cikariyor mama veriyorum cikariyor emziriyorum cikariyor keyfi de iyi ama baya cikariyor ne yapcam ben ya

Endişelenme canım ya, üşütmüştür ya da yediği fazla gelmiştir. Benimki doğduğundan beri kusuyor...

yarın ısıtırken tabağını sıcak suya koy, ocakta ısıtınca yeniden pişirmiş gibi oluyormuşsun, doktor önermedi.

Bunu bilmiyodum bak ,ama farkında olmadan doğru şeyi yapıyomuşum ,benmari usülü ılıtıyodum ...Annelik içgüdüsü işte

önümüzdeki hafta gidicem canım. kan normal yükseliyor, ama kalp atışını henüz duymadık.

Sever severrrr ,öğlen iyice acıkınca ver ki reddetmesin ...Biz de bugün ikinci kahvaltımızı yaptık ,ben göremedim ama şapır şupur yemiş obur şirinem... :131:

oohhh afiyet olsun Umay'a yarın da beraber kahvaltı yaparsınız inşallah.
çorbayı öğlen emzirdiğim için öğleden sonra 14:30 gibi vericem.

Arkadaşlar ne güzel sohbet ediyorsunuz özeniyorum valla,ben anca geçmişi okuyabiliyorum o da yarım yamalak yazmaya hiç vaktim olmuyor.Hazır yazmaya başlamışken biraz uzun olacak ama hepsini toparlayayım bi içimi dökeyim:)Fotoğraf yükleyen herkese bi teşekkür etmek istiyorum gözümüz gönlümüz açılıyor valla.Hekes kendinden bahsettikçe sanki hepinizi tanıyor evinize misafir geliyor gibi oluyorum.Çalışmaya alışmış hele de sağlıkçı olarak sürekli insanlarla iletişim halinde olmaya alışmış biri olarak aylardır evde olmak annem ve eşim dışında doğru düzgün kimseyle oturup sohbet edememek beni çok yıprattı bu süreçte.Tek tesellim oğluma istediğim gibi kendim bakabilmek.1yaşına kadar da birlikteyiz sonra anneme emanet edeceğim.Bu forum bana okadar iyi geliyor ki bu zamanlarda tek eğlencem oldu diyebiirim.Kadınlar kulübünü daha önce de takip ediyordum ama forumların çoğu birbirine laf atan tartışmaya gelmiş kişiler sivri sivri tipler tarfından yazılıyordu sanki.Ama bu forum gerçekten samimi iyi niyetli,o yüzden inşallah bozulmaz yıllarca bu sohbet:))
Dün akşam bi ara gözüm eşimin izlediği basketbol maçına takıldı.Kadının biri en fazla 3-4 aylık olan bebeğini getirmiş maça kulaklarında sesten etkilenmesin!! diye kocaman bir kulaklık,saat olmuş 10!,ne işi var dedim o bebeğin okadar gürültülü bir yerde üstelik uyku vaktinde.Çok üzüldüm dünden beri aklımdan çıkmıyor o görüntü.Bi yakınımız vardı,evlenir evlenmez hamile kaldı,evliliğin tadını çıkaramadan bebek olunca her gittikleri yere götürürlerdi,gece kulübüne bile!!Tamam zor evet ama anne olmak fedakarlık gerektirmmez mi,BEN olgusu çok mu kuvvetli bu kişilerin önce ben mutlu olayım benim keyfim olsun diyorlar.Yanlış mı düşünüyorum?

Bn olgusundan kaynaklanmayabilir canım, herkesin anneliğe bakışı farklı aslında. Mesela ben de bebek oldu diye eve tıkılacak biri değilim ki biz 6 yıldır evliyiz ve bol bol gezdik bu zamana kadar, ama biz beraber gezmekten dışarıda vakit geçirmekten çok keyif alan bir çiftiz, hamileyen bile doktorumuzdan izin alıp alıp şehir dışında çıktık. Hep arabayı ve gezmeyi seven bir bebeğim olsun diye dua ettim ve çok şükür kızım da bu güne kadar hiçbir gezmemizde sorun çıkarmadı ama tabi ki herşey kararında güzel, gece klübü veya sesten rahatsız olacağını, uykusuz kalacağını bile bile minicik bebeği maça götürmek gibi aşırılıklardan bahsetmiyorum.
demek istediğim bebek yüzünden elbette fedakarlıklar yapıyoruz ve yapıcaz ama tamamen kendimizi eve hapsetmek psikolojimizi bozar ve bu da bebeklerimize yansır diye düşünüyorum.

eski kasar ve az tulum favorimiz
sonra keyif niyetine az beyaz peynir
tuzsuz peynir aldim yemedi sipalar
bugun cevizle bildircin yumurtasi da verdim manyak miyim neyimm
Peynir ne veriyosunuz ?Ben tuzsuz peynir bulamadım markette...Doktor da 7.aya kadar labne ver dedi ,sonra suda bekletilmiş beyaz peynir verirsin dedi...:44:

arkadaşlar benim kızım cook iştahsız hiç bişiy yemek istemiyor.sadece uyurken emzirıyorum.geçen ay 300 gr almış.dün tartıldi.15 günde 120 gram almış.daha önce iyi gidiyordu.ama şu aralar cook iştahsız.5 ay 3 haftalık kilosu 6.450 gr boyu 67 sizce normalmi.doktor kilosu iyi diyor ama içim hiç rahat değil :-( çok uzun oldu kusura bakmayın..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…