2012 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

hoşgeldin canım.
Evet o i,nsanların yaptığı hata ama muhtemelen onlara göre doğruluk payı vardır.
Bende evlendikten 4 ay sonra isteyerek hamile kaldım, gebelik oyuncada çok yr gezdim, hatta oğlum doğdu 2 kere istanbula gittim.
Belki gece kulübü biraz abartı ama bebek var diyede eve kapanmak doğru değil bence, şuan bile hava soğuk olsa bile hemen çıkıp eve geliyoruz oğlum çok güzel uyuyor. Nasipse diğer bebek gelince eşimden arabayı alıp gezdirmeyi düşünüyorum çocuklarımı. Tabi çok sesli yerler dediğin gibi zarar bebek için...

Ben daha ek gıdada başlangıç aşamasındayım. Elma, armut ve havuç suyu verdim şimdilik. Havuçta ikinci günümüz, yarın da havuç suyu verip sonra haşlanmış sebzelere geçeceğim. İlk önce havuç haşlayıp vereyim diye düşünüyorum. Suyunun tadına alıştı nasılsa, yumuşak geçiş olsun. Daha başlangıç aşamasında olduğum için ek gıda muhabbetine dalamıyorum, ama öğreniyorum iyi oluyor:)
Doktorun bize verdiği listede labne peyniri yazıyor kahvaltı için, sonra da suda bekletilip tuzu alınmış peynir. 6. aydan sonra başlanacak kahvaltıya. Önce öğlen öğünü ile başla dedi.
Kızlar ben kızımı hiç sallamıyordum, sallamaya alışmasın, kendi kendine uyusun diye. Ama kendi kendine uyuyamıyor. Genelde emerek uyuyor, çok nadir de ninni ile.. Kaç gündür annemlere gidiyoruz, ben çalışırken annem sallanan koltuklarına oturup Ela'yı kucağında yavaşça sallayarak uyutuyor, hemen uyuyor o da.. Dün gece de yine çok mızıldandı, sizden de gelen öneriler doğrultusunda her mızladığında emzirmedim bu sefer... Kucağıma aldım, oyalamaya çalıştım. Baktım olmadı sonunda ayağımda salladım. Hemen uyudu ve 3,5 saat sonra uyandı tekrar. Bu sefer acıkmıştı ama emip tekrar uyudu. Bugün de yine emdi ama uyuyamadı. Esniyorduda, ben de yine ayağımda salladım biraz, uyudu.. Bu gidişle sallamaya alışacak sanırım.. Kaç ay sallamayacağım diye o kadar uğraştım, en gazlı zamanlarında bile sallamadım ama artık büyüdüğü için herhalde emerek uyuyamıyor. Kendi kendine hiç uyumuyor.. Sallamaktan başka çarem kalmayacak galiba.. Burdan gördüğüm kadarıyla hemen herkes sallıyor sanırım, çok da kötü birşey olmasa gerek..

benim oğlumda ayakta sallanmayı sevmiyor, illa salıncağınu işstiyor.

Benim kizim dogdugundan beri boy kilo cetvelinde ortalamada gidiyo napsam bos. Yemegi ziplayarak yiyo ondan herhalde. Soleyince ben sisgo olmamak icin yemiyorum diyo. Ortalamadaysa uzulme onemli olan sagligi.

5.Aydan sonra azalıyor süt gerçekten de ,6.ayda katı gıdalara geçince sorun kalmaz canım.Sen yine de ısrarla sağmaya devam et...Kanlı mı geliyo hala sütün?
sabah kan vardı ama öğlen sağdığımda yoktu kan düzeliyor sanırım...

geçmiş olsun canım.. bir iki gün kür yapsan? ne biliyim kısır, boza, dereotu, rezene, humana falan gibi:44: az da olsa arttırır belki. hem önümüz hafta sonu, biraz uyuyup dinlenebilirsen de artar..
evet bir küre başlamam gerekiyor...ısırganotu, yerelması, bulgur pilavı yemeyi arttırmalıyım....

aynı durum var işte bende... günde nerdeyse 4 litre su içiyorum... sağıcam bakalım düzelir inşallah...

peynir mi??? ben peynir vermiyorum versem mi acaba??? inek sütü içermiyor mu??

MSOE'ye katılıyorum. Tabii ki anne olmak fedakarlık ister. Ancak BEN olgusu dediğin şey de önemli. Eğer kendimize iyi bakmayıp ihtiyaçlarımızı karşılamazsak çocuklarımıza çok da faydalı olamayız gibi geliyor. Bunun sınırı ne? Bunun sınırı herkesin algısı ve hayat görüşü. Sen bebeğini heryere götürmeyerek rahat ve huzurlu oluyorsan demek ki doğru olan bu senin için. Demek ki televizyondaki kişinin algısı ve hayat görüşü de bebeğini ortama götürmek üzerine... O öyle mutlu oluyor ve kendini tamamlanmış hissediyor.

Ben hamileyken iş için yurtdışına bile gittim, oğlumla iki aylıkken 7-8 saat yola gittim. Ama mesela gece kulubüne götürmem. Götürmemek benim doğrum çünkü. Ama başkasının doğrusu başka yönde olabilir, bunun sonuçlarını da kendileri yaşarlar. Hepimiz ne ekiyorsak onu biçiyoruz sonuçta :)

sebzemizi de yedikk Allaha şükür. ,lk başta suratını elşitti ama sonra sewdi heralde 3 tatlı kaşığı yedirdim emzirdim uyuttum, size haber veriyim dedim:) ve baktım ki oturma odamda oturcak yer kalmamış mutfakta yazıyorum ben de:) artık biraz ew işi yapsam iyi olcak sanırım en azından odayı topliim:) hadi bana kolay gels,n

Ben de sana katılıyorum:) Bebeği tabiki gece klübüne götürmek abartı ama bebeğin bizim hayatımızı tamamen kısıtlaması daha da kötü, hem bizim için hem de bebek için.. Ben gidebileceğimiz her yere götürüyorum. Havalar güzelleşsin, kendimi o zaman asıl dışarı atacağım. Şimdi kış, pek gidilecek yer yok. AVM'ye gitmekten kusacağım yakında..
Yeni konumuz kış bebekle gidilebilecek yerler olsun mu:) Biz arkadaşlara ev gezmesine bir de avm'ye gidiyoruz sadece..

Benim kızım geçen ay emmemişti, 350 gr. almıştı. Doktor artık az alırlar, çok normal, moral bozmak yok dedi. 2 Ağustos doğumluyuz biz de.. Sağlığı iyiyse tombiş olmasına gerek yok bence.. Boyu da maşalla çok iyi. Bizimki 5. ay kontrolünde 65 cm'idi. Doktor 6 aylık bebek boyun ulaşmış demişti.

Kayisi erik incir uclusu ise yaradi Oglan kaka yapti pure ise yaradi galiba. Ama tabi siyah olsun napalim b.kuna kurban olayim yavrumun. Demek gercekten iyi geliyormus

Kayisi erik incir uclusu ise yaradi Oglan kaka yapti pure ise yaradi galiba. Ama tabi siyah olsun napalim b.kuna kurban olayim yavrumun. Demek gercekten iyi geliyormus

Ay içim çok kötü oldu, kurban olma canım yaa, sen olursan onun annesi kim olacak.
Böyle cümlerlerde çok duygusala bağlıyorum...

ben avmye götürmüyorum canım. bir arkadaşımın oğlu sürekli hasta oluyordu, doktor soruyormuş kreşe mi gidiyor, evde hasta var mı vs. en son hafta sonları nereye gidiyorsunuz deyince kışın dışarısı soğuk diye avmlere gidiyoruz demiş. doktor da virüsün ortasına atıyorsunuz çocuğu sakın götürmeyin hava soğuk bile olsa sıkıca giydirin dışarda gezdirin demiş. hakkaten benim bile boğazım kuruyor avmde biraz gezince. hele de kışın iyice havasız oluyor. ama avm de olmayınca, tabi soğukta dışarda da çok uzun kalınmıyor, biz de genelde ev gezmesine gidiyoruz. baharı iple çekiyorum:116:

KIZLAR KIZAMIK SALGINI HAKKINDA SİZİ ARADILAR MI AŞI İÇİN gelinimiz ank da.9 aylık yeğenim için aramışlar.kızamık aşısı nedeniyle.gelinimize ulaşamayınca abimi aramışlar.onların bir akrabası var 10 aylık .onları da aramışlar aşı için.normalde 1 yaş aşısı.peki kızlar biz ne olacağız?NASIL BULAŞIYOR Kİ BU

6. aydan sonra yapılacak bizimkilere de.. kalabalık ve özellikle de çocuklu yerlere götürmemeye çalış muffincim. başka nasıl koruyabiliriz bilmiyorum açıkçası :18:

Kimsenin dışkılamasını çiş yapmasını bu kadar isteyemez insan :)
Allah kuzucuklarımızı bize bizi de kuzucuklarımıza bağışlasın. Amin.....

Nerde salginsa fazla gorulmysse orda ariyolarmis. Dr demisti

Banada annem sor dedi, bu aralar çok salgın varmış. Burada hiç duymadım ama İstanbul'da çok duyuluyormuş.
Allah muhafaza yaa, aşı olmayınca ağır atlatılıyormuş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…