ay ben sabahları peynir veriyorum, çokta seviyor, hatamı ediyorum acaba?
Arkadaşlar ne güzel sohbet ediyorsunuz özeniyorum valla,ben anca geçmişi okuyabiliyorum o da yarım yamalak yazmaya hiç vaktim olmuyor.Hazır yazmaya başlamışken biraz uzun olacak ama hepsini toparlayayım bi içimi dökeyim:)Fotoğraf yükleyen herkese bi teşekkür etmek istiyorum gözümüz gönlümüz açılıyor valla.Hekes kendinden bahsettikçe sanki hepinizi tanıyor evinize misafir geliyor gibi oluyorum.Çalışmaya alışmış hele de sağlıkçı olarak sürekli insanlarla iletişim halinde olmaya alışmış biri olarak aylardır evde olmak annem ve eşim dışında doğru düzgün kimseyle oturup sohbet edememek beni çok yıprattı bu süreçte.Tek tesellim oğluma istediğim gibi kendim bakabilmek.1yaşına kadar da birlikteyiz sonra anneme emanet edeceğim.Bu forum bana okadar iyi geliyor ki bu zamanlarda tek eğlencem oldu diyebiirim.Kadınlar kulübünü daha önce de takip ediyordum ama forumların çoğu birbirine laf atan tartışmaya gelmiş kişiler sivri sivri tipler tarfından yazılıyordu sanki.Ama bu forum gerçekten samimi iyi niyetli,o yüzden inşallah bozulmaz yıllarca bu sohbet:))
Dün akşam bi ara gözüm eşimin izlediği basketbol maçına takıldı.Kadının biri en fazla 3-4 aylık olan bebeğini getirmiş maça kulaklarında sesten etkilenmesin!! diye kocaman bir kulaklık,saat olmuş 10!,ne işi var dedim o bebeğin okadar gürültülü bir yerde üstelik uyku vaktinde.Çok üzüldüm dünden beri aklımdan çıkmıyor o görüntü.Bi yakınımız vardı,evlenir evlenmez hamile kaldı,evliliğin tadını çıkaramadan bebek olunca her gittikleri yere götürürlerdi,gece kulübüne bile!!Tamam zor evet ama anne olmak fedakarlık gerektirmmez mi,BEN olgusu çok mu kuvvetli bu kişilerin önce ben mutlu olayım benim keyfim olsun diyorlar.Yanlış mı düşünüyorum?
Tuzsuz olmasına dikkat et canım sadece, labneyi çok az tuz içerdiği için tercih ediyorum.
Ben daha ek gıdada başlangıç aşamasındayım. Elma, armut ve havuç suyu verdim şimdilik. Havuçta ikinci günümüz, yarın da havuç suyu verip sonra haşlanmış sebzelere geçeceğim. İlk önce havuç haşlayıp vereyim diye düşünüyorum. Suyunun tadına alıştı nasılsa, yumuşak geçiş olsun. Daha başlangıç aşamasında olduğum için ek gıda muhabbetine dalamıyorum, ama öğreniyorum iyi oluyor:)
Doktorun bize verdiği listede labne peyniri yazıyor kahvaltı için, sonra da suda bekletilip tuzu alınmış peynir. 6. aydan sonra başlanacak kahvaltıya. Önce öğlen öğünü ile başla dedi.
Kızlar ben kızımı hiç sallamıyordum, sallamaya alışmasın, kendi kendine uyusun diye. Ama kendi kendine uyuyamıyor. Genelde emerek uyuyor, çok nadir de ninni ile.. Kaç gündür annemlere gidiyoruz, ben çalışırken annem sallanan koltuklarına oturup Ela'yı kucağında yavaşça sallayarak uyutuyor, hemen uyuyor o da.. Dün gece de yine çok mızıldandı, sizden de gelen öneriler doğrultusunda her mızladığında emzirmedim bu sefer... Kucağıma aldım, oyalamaya çalıştım. Baktım olmadı sonunda ayağımda salladım. Hemen uyudu ve 3,5 saat sonra uyandı tekrar. Bu sefer acıkmıştı ama emip tekrar uyudu. Bugün de yine emdi ama uyuyamadı. Esniyorduda, ben de yine ayağımda salladım biraz, uyudu.. Bu gidişle sallamaya alışacak sanırım.. Kaç ay sallamayacağım diye o kadar uğraştım, en gazlı zamanlarında bile sallamadım ama artık büyüdüğü için herhalde emerek uyuyamıyor. Kendi kendine hiç uyumuyor.. Sallamaktan başka çarem kalmayacak galiba.. Burdan gördüğüm kadarıyla hemen herkes sallıyor sanırım, çok da kötü birşey olmasa gerek..
Benim kizim dogdugundan beri boy kilo cetvelinde ortalamada gidiyo napsam bos. Yemegi ziplayarak yiyo ondan herhalde. Soleyince ben sisgo olmamak icin yemiyorum diyo.arkadaşlar benim kızım cook iştahsız hiç bişiy yemek istemiyor.sadece uyurken emzirıyorum.geçen ay 300 gr almış.dün tartıldi.15 günde 120 gram almış.daha önce iyi gidiyordu.ama şu aralar cook iştahsız.5 ay 3 haftalık kilosu 6.450 gr boyu 67 sizce normalmi.doktor kilosu iyi diyor ama içim hiç rahat değil :-( çok uzun oldu kusura bakmayın..
sabah kan vardı ama öğlen sağdığımda yoktu kan düzeliyor sanırım...5.Aydan sonra azalıyor süt gerçekten de ,6.ayda katı gıdalara geçince sorun kalmaz canım.Sen yine de ısrarla sağmaya devam et...Kanlı mı geliyo hala sütün?
evet bir küre başlamam gerekiyor...ısırganotu, yerelması, bulgur pilavı yemeyi arttırmalıyım....geçmiş olsun canım.. bir iki gün kür yapsan? ne biliyim kısır, boza, dereotu, rezene, humana falan gibi:44: az da olsa arttırır belki. hem önümüz hafta sonu, biraz uyuyup dinlenebilirsen de artar..
Canım senin göğüs kanalın tıkanmış muhtemelen. Süt fazl gelip boşaltılmadığında oluyor, hatta ilerleyince iltihaplıyor, mastit deniliyor galiba o duruma. Bir ara benim kızım hiç emmedi 2 hafta kadar, o zaman sürekli göğsüm tıkandı. İçinde sert yumru gibi birşey vardı, sağınca da süt gelmiyordu doğru düzgün, 20 cc anca. Kanal tıkandığı için çıkmıyor. Ben böyle olduğunda hemen sıcak su torbası koydum üzerine, sıcak duş ve masaj yaptım. Sonra yavaş yavaş yumuşadı göğsüm ve sağdıkça da süt çıkmaya başladı. O zaman araştırmıştım eğer tıkanıklık devam ederse kan gelmeye başlayabiliyormuş. Göğsün açılması için en iyi yöntem bebeğin emmesi, pompa aynı şeklide açmıyor çünkü. Ama senden kan geldiği için emzirme tabi o göğsünü. Üzerine sıcak su torbası koyup, masaj yap, sürekli de sağ. Bir süre sonra sütün gelmeye başlar. Ordaki iltihaplanma da azalacağı için kan da geçer. Aynı durum arkaşdaşıma da oluyor, kan da galiyor bazen ondan. Onun kızı gece hiç emmiyor, o yüzden sürekli tekrarlıyor. Doktor ilaç da vermiş ama asıl çözüm sağarak göğsü boşaltmak demiş. Bu arada az su içtiğim zaman da oluyor bana.. Süt yoğunlaşıp kanaldan geçemiyor galiba.. Bolca da su iç bence..
Arkadaşlar ne güzel sohbet ediyorsunuz özeniyorum valla,ben anca geçmişi okuyabiliyorum o da yarım yamalak yazmaya hiç vaktim olmuyor.Hazır yazmaya başlamışken biraz uzun olacak ama hepsini toparlayayım bi içimi dökeyim:)Fotoğraf yükleyen herkese bi teşekkür etmek istiyorum gözümüz gönlümüz açılıyor valla.Hekes kendinden bahsettikçe sanki hepinizi tanıyor evinize misafir geliyor gibi oluyorum.Çalışmaya alışmış hele de sağlıkçı olarak sürekli insanlarla iletişim halinde olmaya alışmış biri olarak aylardır evde olmak annem ve eşim dışında doğru düzgün kimseyle oturup sohbet edememek beni çok yıprattı bu süreçte.Tek tesellim oğluma istediğim gibi kendim bakabilmek.1yaşına kadar da birlikteyiz sonra anneme emanet edeceğim.Bu forum bana okadar iyi geliyor ki bu zamanlarda tek eğlencem oldu diyebiirim.Kadınlar kulübünü daha önce de takip ediyordum ama forumların çoğu birbirine laf atan tartışmaya gelmiş kişiler sivri sivri tipler tarfından yazılıyordu sanki.Ama bu forum gerçekten samimi iyi niyetli,o yüzden inşallah bozulmaz yıllarca bu sohbet:))
Dün akşam bi ara gözüm eşimin izlediği basketbol maçına takıldı.Kadının biri en fazla 3-4 aylık olan bebeğini getirmiş maça kulaklarında sesten etkilenmesin!! diye kocaman bir kulaklık,saat olmuş 10!,ne işi var dedim o bebeğin okadar gürültülü bir yerde üstelik uyku vaktinde.Çok üzüldüm dünden beri aklımdan çıkmıyor o görüntü.Bi yakınımız vardı,evlenir evlenmez hamile kaldı,evliliğin tadını çıkaramadan bebek olunca her gittikleri yere götürürlerdi,gece kulübüne bile!!Tamam zor evet ama anne olmak fedakarlık gerektirmmez mi,BEN olgusu çok mu kuvvetli bu kişilerin önce ben mutlu olayım benim keyfim olsun diyorlar.Yanlış mı düşünüyorum?
Bn olgusundan kaynaklanmayabilir canım, herkesin anneliğe bakışı farklı aslında. Mesela ben de bebek oldu diye eve tıkılacak biri değilim ki biz 6 yıldır evliyiz ve bol bol gezdik bu zamana kadar, ama biz beraber gezmekten dışarıda vakit geçirmekten çok keyif alan bir çiftiz, hamileyen bile doktorumuzdan izin alıp alıp şehir dışında çıktık. Hep arabayı ve gezmeyi seven bir bebeğim olsun diye dua ettim ve çok şükür kızım da bu güne kadar hiçbir gezmemizde sorun çıkarmadıama tabi ki herşey kararında güzel, gece klübü veya sesten rahatsız olacağını, uykusuz kalacağını bile bile minicik bebeği maça götürmek gibi aşırılıklardan bahsetmiyorum.
demek istediğim bebek yüzünden elbette fedakarlıklar yapıyoruz ve yapıcaz ama tamamen kendimizi eve hapsetmek psikolojimizi bozar ve bu da bebeklerimize yansır diye düşünüyorum.
Ben de sana katılıyorum:) Bebeği tabiki gece klübüne götürmek abartı ama bebeğin bizim hayatımızı tamamen kısıtlaması daha da kötü, hem bizim için hem de bebek için.. Ben gidebileceğimiz her yere götürüyorum. Havalar güzelleşsin, kendimi o zaman asıl dışarı atacağım. Şimdi kış, pek gidilecek yer yok. AVM'ye gitmekten kusacağım yakında..Bn olgusundan kaynaklanmayabilir canım, herkesin anneliğe bakışı farklı aslında. Mesela ben de bebek oldu diye eve tıkılacak biri değilim ki biz 6 yıldır evliyiz ve bol bol gezdik bu zamana kadar, ama biz beraber gezmekten dışarıda vakit geçirmekten çok keyif alan bir çiftiz, hamileyen bile doktorumuzdan izin alıp alıp şehir dışında çıktık. Hep arabayı ve gezmeyi seven bir bebeğim olsun diye dua ettim ve çok şükür kızım da bu güne kadar hiçbir gezmemizde sorun çıkarmadıama tabi ki herşey kararında güzel, gece klübü veya sesten rahatsız olacağını, uykusuz kalacağını bile bile minicik bebeği maça götürmek gibi aşırılıklardan bahsetmiyorum.
demek istediğim bebek yüzünden elbette fedakarlıklar yapıyoruz ve yapıcaz ama tamamen kendimizi eve hapsetmek psikolojimizi bozar ve bu da bebeklerimize yansır diye düşünüyorum.
arkadaşlar benim kızım cook iştahsız hiç bişiy yemek istemiyor.sadece uyurken emzirıyorum.geçen ay 300 gr almış.dün tartıldi.15 günde 120 gram almış.daha önce iyi gidiyordu.ama şu aralar cook iştahsız.5 ay 3 haftalık kilosu 6.450 gr boyu 67 sizce normalmi.doktor kilosu iyi diyor ama içim hiç rahat değil :-( çok uzun oldu kusura bakmayın..
Labne alayım o zaman, gerçi bizim oğlan biraz seçici yerse tabi.
Kayisi erik incir uclusu ise yaradi Oglan kaka yapti pure ise yaradi galiba. Ama tabi siyah olsun napalim b.kuna kurban olayim yavrumun. Demek gercekten iyi geliyormus
Ben de sana katılıyorum:) Bebeği tabiki gece klübüne götürmek abartı ama bebeğin bizim hayatımızı tamamen kısıtlaması daha da kötü, hem bizim için hem de bebek için.. Ben gidebileceğimiz her yere götürüyorum. Havalar güzelleşsin, kendimi o zaman asıl dışarı atacağım. Şimdi kış, pek gidilecek yer yok. AVM'ye gitmekten kusacağım yakında..
Yeni konumuz kış bebekle gidilebilecek yerler olsun mu:) Biz arkadaşlara ev gezmesine bir de avm'ye gidiyoruz sadece..
Ay içim çok kötü oldu, kurban olma canım yaa, sen olursan onun annesi kim olacak.
Böyle cümlerlerde çok duygusala bağlıyorum...
KIZLAR KIZAMIK SALGINI HAKKINDA SİZİ ARADILAR MI AŞI İÇİN gelinimiz ank da.9 aylık yeğenim için aramışlar.kızamık aşısı nedeniyle.gelinimize ulaşamayınca abimi aramışlar.onların bir akrabası var 10 aylık .onları da aramışlar aşı için.normalde 1 yaş aşısı.peki kızlar biz ne olacağız?NASIL BULAŞIYOR Kİ BU
Kayisi erik incir uclusu ise yaradi Oglan kaka yapti pure ise yaradi galiba. Ama tabi siyah olsun napalim b.kuna kurban olayim yavrumun. Demek gercekten iyi geliyormus
Nerde salginsa fazla gorulmysse orda ariyolarmis. Dr demistiKIZLAR KIZAMIK SALGINI HAKKINDA SİZİ ARADILAR MI AŞI İÇİN gelinimiz ank da.9 aylık yeğenim için aramışlar.kızamık aşısı nedeniyle.gelinimize ulaşamayınca abimi aramışlar.onların bir akrabası var 10 aylık .onları da aramışlar aşı için.normalde 1 yaş aşısı.peki kızlar biz ne olacağız?NASIL BULAŞIYOR Kİ BU
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?