AVM konusunda çok haklısın.. Ben de AVM'ye gidiyoruz dedim ama gidiyorduk olmalıydı gerçekten. Artık Ela'yı götürmüyoruz. 3 hafta önce Ikea'ya gittik, pazar günü. Çok kalabalıktı, kalabalık diye hemen çıktık, ama 5 dk bile yetmiş, pazartesi Ela nezle oldu. O gün bugündür Ela'yı götürmüyorum.. Ben de baharı iple çekiyorum, neyse ki az kaldı..ben avmye götürmüyorum canım. bir arkadaşımın oğlu sürekli hasta oluyordu, doktor soruyormuş kreşe mi gidiyor, evde hasta var mı vs. en son hafta sonları nereye gidiyorsunuz deyince kışın dışarısı soğuk diye avmlere gidiyoruz demiş. doktor da virüsün ortasına atıyorsunuz çocuğu sakın götürmeyin hava soğuk bile olsa sıkıca giydirin dışarda gezdirin demiş. hakkaten benim bile boğazım kuruyor avmde biraz gezince. hele de kışın iyice havasız oluyor. ama avm de olmayınca, tabi soğukta dışarda da çok uzun kalınmıyor, biz de genelde ev gezmesine gidiyoruz. baharı iple çekiyorum:116:
KIZLAR KIZAMIK SALGINI HAKKINDA SİZİ ARADILAR MI AŞI İÇİN gelinimiz ank da.9 aylık yeğenim için aramışlar.kızamık aşısı nedeniyle.gelinimize ulaşamayınca abimi aramışlar.onların bir akrabası var 10 aylık .onları da aramışlar aşı için.normalde 1 yaş aşısı.peki kızlar biz ne olacağız?NASIL BULAŞIYOR Kİ BU
kıyamam yaaa, büyüdüler bu veletler gezme tozma işleri zorlaştı
Kızzz,annem de izliyo ben de işten gelince görüyom ,yıldırım evlendi mi
Maşallah kız pek bakımlısın ,ben ev halinden bir süt model işte
Ata masal'ı seviyooooooo
Genel olarak 6.ayda bi gevşeme oluyomuş herkeste
"kolik oldum" fikrni sevdim ,benim herif süt verdiğim sürece lohusayım numarasını yemişti ,bunu da yediririm inşallah ,sütüm kesilir bakkkkkkkkkkkkkkk
Umay da babasının kızı ,tv hiç ilgilenmez ,sadece maç seyrediyo yaaaa küçük alex
Bence göğsünü boşaltamadığın için içerde kalanlar onlar,tabii ki bi doktora görün ama öncelikle göğüslerini boşaltman lazım diye düşünüyorum.
Tatlişkommmm ne tarafta oturuyodun sen,akşama geliyom yemeğe :125::125::125:
Meyve suyu vermiyorum ,cam rendede rendeleyip ,hüppppppp...bugün kahvaltya başladık ,onun yanında milupa organik meyve suyu aldım sadece kahvaltıda onu içicek.
Yerelması ben hiç almıyorum ,bebeğe de vermem heralde...
Ya bu mama sandalyesi işi beni de gerdi ,eşimin kuzenden geldi ama kılıfı yok,model eskiymiş sadece kılıf da bulamadım...ona bişeyler mi uydurayım,yeni mi alayım kaldım ööle...jokerde var bitane uygun gibi ; poraz oğlana mavisi ; hauck mac baby mama sandalyesi blue
AVM konusunda çok haklısın.. Ben de AVM'ye gidiyoruz dedim ama gidiyorduk olmalıydı gerçekten. Artık Ela'yı götürmüyoruz. 3 hafta önce Ikea'ya gittik, pazar günü. Çok kalabalıktı, kalabalık diye hemen çıktık, ama 5 dk bile yetmiş, pazartesi Ela nezle oldu. O gün bugündür Ela'yı götürmüyorum.. Ben de baharı iple çekiyorum, neyse ki az kaldı..
Bizimkilere 6. aydan sonra yapılacak sanırım. Şu anda salgın olan yerlerde yapıyorlar galiba. Umay'ya yapmamışlar mesela 6. ayda, Ankara'da Senaysen'in çocukalara da yapmadılar galiba, ama benim arkadaşımın kızına yapmışlar, onlar da İstnbul'da anadolu yakasında oturuyor. Kalabalık yerlerden uzak tutmak lazım. Geçenlerde sen paylaşmıştın galiba, ya da gazete de mi okudum hatırlayamadım ama Suriye'den gelenlerden sonra sayı arttı yazıyordu.
Eki Görüntüle 615979 Cocugum cildiracak bu disler yuxunden ciksada rahatlasa
Kızlar bebeleriniz ismini söyleyince bakıyor mu? Dün ve bugün 5-6 defa ismiyle seslenince direk kafasını çevirip baktı oğlum. İlki kaç aylıkken bakmıştı ki?? :26: HatırlayamadımZamanı geldi mi ki?
Aaaa yildirim bey kendini 20 lik delikanli zanneden kompleksli dede utanmasa 18 lik alacak. Gercekten bir kadin gelmisti ona yurtdisindan merak ettimkız yıldırım kim su gibiyle mi karıştırrıyosun ben daha 1-2 haftadır izliyorum.bugün de serap ezgü ile umut.... Programını izledim anaaaaaaaaaammm ev hanımlığı süpermiş.seda sayanı da izledim noldum ben ya bu tip programlardan nefret ederdim
Diğer arkadaşlara katılıyorum ;herkesin doğrusu farklı ...Sürekli evde olmak da sakıncalı olur olmadık yerlere götürmek de...Ama dışarıya alışması şart bu bebelerin yoksa yürümye başladıktan sonra çıkarsak hiç alışamayacaklar...Arkadaşlar ne güzel sohbet ediyorsunuz özeniyorum valla,ben anca geçmişi okuyabiliyorum o da yarım yamalak yazmaya hiç vaktim olmuyor.Hazır yazmaya başlamışken biraz uzun olacak ama hepsini toparlayayım bi içimi dökeyim:)Fotoğraf yükleyen herkese bi teşekkür etmek istiyorum gözümüz gönlümüz açılıyor valla.Hekes kendinden bahsettikçe sanki hepinizi tanıyor evinize misafir geliyor gibi oluyorum.Çalışmaya alışmış hele de sağlıkçı olarak sürekli insanlarla iletişim halinde olmaya alışmış biri olarak aylardır evde olmak annem ve eşim dışında doğru düzgün kimseyle oturup sohbet edememek beni çok yıprattı bu süreçte.Tek tesellim oğluma istediğim gibi kendim bakabilmek.1yaşına kadar da birlikteyiz sonra anneme emanet edeceğim.Bu forum bana okadar iyi geliyor ki bu zamanlarda tek eğlencem oldu diyebiirim.Kadınlar kulübünü daha önce de takip ediyordum ama forumların çoğu birbirine laf atan tartışmaya gelmiş kişiler sivri sivri tipler tarfından yazılıyordu sanki.Ama bu forum gerçekten samimi iyi niyetli,o yüzden inşallah bozulmaz yıllarca bu sohbet:))
Dün akşam bi ara gözüm eşimin izlediği basketbol maçına takıldı.Kadının biri en fazla 3-4 aylık olan bebeğini getirmiş maça kulaklarında sesten etkilenmesin!! diye kocaman bir kulaklık,saat olmuş 10!,ne işi var dedim o bebeğin okadar gürültülü bir yerde üstelik uyku vaktinde.Çok üzüldüm dünden beri aklımdan çıkmıyor o görüntü.Bi yakınımız vardı,evlenir evlenmez hamile kaldı,evliliğin tadını çıkaramadan bebek olunca her gittikleri yere götürürlerdi,gece kulübüne bile!!Tamam zor evet ama anne olmak fedakarlık gerektirmmez mi,BEN olgusu çok mu kuvvetli bu kişilerin önce ben mutlu olayım benim keyfim olsun diyorlar.Yanlış mı düşünüyorum?
Anammmm ,demek dua etmek lazımmış arabayı sevsin diye,orayı atlamışım ben görüyon muuuBn olgusundan kaynaklanmayabilir canım, herkesin anneliğe bakışı farklı aslında. Mesela ben de bebek oldu diye eve tıkılacak biri değilim ki biz 6 yıldır evliyiz ve bol bol gezdik bu zamana kadar, ama biz beraber gezmekten dışarıda vakit geçirmekten çok keyif alan bir çiftiz, hamileyen bile doktorumuzdan izin alıp alıp şehir dışında çıktık. Hep arabayı ve gezmeyi seven bir bebeğim olsun diye dua ettim ve çok şükür kızım da bu güne kadar hiçbir gezmemizde sorun çıkarmadıama tabi ki herşey kararında güzel, gece klübü veya sesten rahatsız olacağını, uykusuz kalacağını bile bile minicik bebeği maça götürmek gibi aşırılıklardan bahsetmiyorum.
demek istediğim bebek yüzünden elbette fedakarlıklar yapıyoruz ve yapıcaz ama tamamen kendimizi eve hapsetmek psikolojimizi bozar ve bu da bebeklerimize yansır diye düşünüyorum.
Şerefsizim aklıma geldiydi ceviz ,dün akşam "acaba ne zaman versem :44: " diye bi düşündüm ,bi dahaki ay vereyim kız ben deeski kasar ve az tulum favorimiz
sonra keyif niyetine az beyaz peynir
tuzsuz peynir aldim yemedi sipalar
bugun cevizle bildircin yumurtasi da verdim manyak miyim neyimm
300 gr gayet normal değil mi,artık büyüme yavaşladı ,ilk aylardaki kadar hzlı değil...Ölçüler gayet iyi ,sağlıklıysa takılmayalım ölçülerearkadaşlar benim kızım cook iştahsız hiç bişiy yemek istemiyor.sadece uyurken emzirıyorum.geçen ay 300 gr almış.dün tartıldi.15 günde 120 gram almış.daha önce iyi gidiyordu.ama şu aralar cook iştahsız.5 ay 3 haftalık kilosu 6.450 gr boyu 67 sizce normalmi.doktor kilosu iyi diyor ama içim hiç rahat değil :-( çok uzun oldu kusura bakmayın..
Ben daha ek gıdada başlangıç aşamasındayım. Elma, armut ve havuç suyu verdim şimdilik. Havuçta ikinci günümüz, yarın da havuç suyu verip sonra haşlanmış sebzelere geçeceğim. İlk önce havuç haşlayıp vereyim diye düşünüyorum. Suyunun tadına alıştı nasılsa, yumuşak geçiş olsun. Daha başlangıç aşamasında olduğum için ek gıda muhabbetine dalamıyorum, ama öğreniyorum iyi oluyor:)
Doktorun bize verdiği listede labne peyniri yazıyor kahvaltı için, sonra da suda bekletilip tuzu alınmış peynir. 6. aydan sonra başlanacak kahvaltıya. Önce öğlen öğünü ile başla dedi.
Kızlar ben kızımı hiç sallamıyordum, sallamaya alışmasın, kendi kendine uyusun diye. Ama kendi kendine uyuyamıyor. Genelde emerek uyuyor, çok nadir de ninni ile.. Kaç gündür annemlere gidiyoruz, ben çalışırken annem sallanan koltuklarına oturup Ela'yı kucağında yavaşça sallayarak uyutuyor, hemen uyuyor o da.. Dün gece de yine çok mızıldandı, sizden de gelen öneriler doğrultusunda her mızladığında emzirmedim bu sefer... Kucağıma aldım, oyalamaya çalıştım. Baktım olmadı sonunda ayağımda salladım. Hemen uyudu ve 3,5 saat sonra uyandı tekrar. Bu sefer acıkmıştı ama emip tekrar uyudu. Bugün de yine emdi ama uyuyamadı. Esniyorduda, ben de yine ayağımda salladım biraz, uyudu.. Bu gidişle sallamaya alışacak sanırım.. Kaç ay sallamayacağım diye o kadar uğraştım, en gazlı zamanlarında bile sallamadım ama artık büyüdüğü için herhalde emerek uyuyamıyor. Kendi kendine hiç uyumuyor.. Sallamaktan başka çarem kalmayacak galiba.. Burdan gördüğüm kadarıyla hemen herkes sallıyor sanırım, çok da kötü birşey olmasa gerek..
Afiyet bal şeker olsunnnnnnnn....İşbaşına hadii ,çocuğu da kaybedersin sen şimdi odadasebzemizi de yedikk Allaha şükür. ,lk başta suratını elşitti ama sonra sewdi heralde 3 tatlı kaşığı yedirdim emzirdim uyuttum, size haber veriyim dedim:) ve baktım ki oturma odamda oturcak yer kalmamış mutfakta yazıyorum ben de:) artık biraz ew işi yapsam iyi olcak sanırım en azından odayı topliim:) hadi bana kolay gels,n
Kışın gidilecek yerler ;Ben de sana katılıyorum:) Bebeği tabiki gece klübüne götürmek abartı ama bebeğin bizim hayatımızı tamamen kısıtlaması daha da kötü, hem bizim için hem de bebek için.. Ben gidebileceğimiz her yere götürüyorum. Havalar güzelleşsin, kendimi o zaman asıl dışarı atacağım. Şimdi kış, pek gidilecek yer yok. AVM'ye gitmekten kusacağım yakında..
Yeni konumuz kış bebekle gidilebilecek yerler olsun mu:) Biz arkadaşlara ev gezmesine bir de avm'ye gidiyoruz sadece..
Benim kızım geçen ay emmemişti, 350 gr. almıştı. Doktor artık az alırlar, çok normal, moral bozmak yok dedi. 2 Ağustos doğumluyuz biz de.. Sağlığı iyiyse tombiş olmasına gerek yok bence.. Boyu da maşalla çok iyi. Bizimki 5. ay kontrolünde 65 cm'idi. Doktor 6 aylık bebek boyun ulaşmış demişti.
Hadi geçmiş olsunnn...Kayisi erik incir uclusu ise yaradi Oglan kaka yapti pure ise yaradi galiba. Ama tabi siyah olsun napalim b.kuna kurban olayim yavrumun. Demek gercekten iyi geliyormus
Ben doktoru arıycaktım bak unuttum ,doktor yapın derse 7.ayda yapıcaz.Avrupa yakasında yok sanırım bu salgın,sağlık ocağını aramamışlar...Hemşire pek önermiyoruz dediği için pek de hevesli değilim açıkçası...Çok bebekli ortamlara girmiyoruz aslında,haftasonları ev gezmeleri ,ara sıra da sokağa çıkıyoruz ama biz Sarıyer deyiz ,ormanlık buralar çok kalabalık değil.KIZLAR KIZAMIK SALGINI HAKKINDA SİZİ ARADILAR MI AŞI İÇİN gelinimiz ank da.9 aylık yeğenim için aramışlar.kızamık aşısı nedeniyle.gelinimize ulaşamayınca abimi aramışlar.onların bir akrabası var 10 aylık .onları da aramışlar aşı için.normalde 1 yaş aşısı.peki kızlar biz ne olacağız?NASIL BULAŞIYOR Kİ BU
Yıldırım Esra Erol daydı kız,evlenmiş demek kikız yıldırım kim su gibiyle mi karıştırrıyosun ben daha 1-2 haftadır izliyorum.bugün de serap ezgü ile umut.... Programını izledim anaaaaaaaaaammm ev hanımlığı süpermiş.seda sayanı da izledim noldum ben ya bu tip programlardan nefret ederdim
Kızlar bebeleriniz ismini söyleyince bakıyor mu? Dün ve bugün 5-6 defa ismiyle seslenince direk kafasını çevirip baktı oğlum. İlki kaç aylıkken bakmıştı ki?? :26: HatırlayamadımZamanı geldi mi ki?
dün benimki de baktı bi iki defa ama ben rastlantı olduğunu düşündüm. arkadaşımın kızı var bizden tam 1 ay büyük (6,5 aylık) o biliyor ismini seslenince dönüp gülücük atıyor
Biz de 2 ay hiç sallamadık ,emerek uyudu ama 3.ay itibariyle çingene salıncağı yaptık,gündüzleri 1 dakika bile uyumadı,sallanırken uyudu,yerine koyduk uyandı...İşe başlayınca da sadece ayakta sallamaya alıştırdım mecburen.Kendi kendine uyutmayı hiç denemedim ama Ferber yöntemini deneyenler var...
Kışın gidilecek yerler ;
kar tipi fırtına yoksa kısa süreli sokak gezmeleri
bilumum eş + dost + akraba
bebekli arkadaşlar (çok keyifli oluyo)
bebeksiz arkadaşlar (bebeği sevmeli ve arada ilgilenmeliler)...
QUOTE]
Feber bana mantıklı gelmiyor pek. Zaten burda deneyenlerin de hiçbiri başarılı olmadı sanırım.
"bebeksiz arkadaşlar (bebeği sevmeli ve arada ilgilenmeliler" konusunda haklısın, geçen bir arkadaşa gittik akşam, Ela huysuzlaştı biraz, ağladı, pek ilgilenmediler, hem de biraz sıkıldılar gibi geldi.. O yüzden bebeksizlere gitmek bebekliler kadar keyifli olmuyor..
Anammmm ,demek dua etmek lazımmış arabayı sevsin diye,orayı atlamışım ben görüyon muuuHer araba seyahatimiz kıyametten bozma bizim Pes ediyo muyum ;hayır tabii ki de ,her haftasonu dayılar amcalar teyzeler gezmece...AVM YASAK !!! Doktor teyzemiz kızıyor ,radyoaktif alan çok fazla ,mikrop çok fazla ,aşırı uyarılma çok zararlı ...Soğuk da olsa temiz hava ,ohhhh missss....
Biz de 2 ay hiç sallamadık ,emerek uyudu ama 3.ay itibariyle çingene salıncağı yaptık,gündüzleri 1 dakika bile uyumadı,sallanırken uyudu,yerine koyduk uyandı...İşe başlayınca da sadece ayakta sallamaya alıştırdım mecburen.Kendi kendine uyutmayı hiç denemedim ama Ferber yöntemini deneyenler var...
Kışın gidilecek yerler ;
Bana da pek mantıklı gelmiyo dateylı incelemedim ama ,uygulamam heralde ,sallrı tosbağamı uyur, uyumazsa da oynaşırız biraz sonra uyur naapiyimBiz de 2 ay hiç sallamadık ,emerek uyudu ama 3.ay itibariyle çingene salıncağı yaptık,gündüzleri 1 dakika bile uyumadı,sallanırken uyudu,yerine koyduk uyandı...İşe başlayınca da sadece ayakta sallamaya alıştırdım mecburen.Kendi kendine uyutmayı hiç denemedim ama Ferber yöntemini deneyenler var...
Kışın gidilecek yerler ;
QUOTE]
Feber bana mantıklı gelmiyor pek. Zaten burda deneyenlerin de hiçbiri başarılı olmadı sanırım.
"bebeksiz arkadaşlar (bebeği sevmeli ve arada ilgilenmeliler" konusunda haklısın, geçen bir arkadaşa gittik akşam, Ela huysuzlaştı biraz, ağladı, pek ilgilenmediler, hem de biraz sıkıldılar gibi geldi.. O yüzden bebeksizlere gitmek bebekliler kadar keyifli olmuyor..
Ben o konuda şanslıyım sanırım ,emzirme hariç herşeyi yapan arkadaşlarımız var yaaa
Herifin ailesi bu konuda sıkıntılı biraz ,sevmeyi bile beceremiyolar beee ,2 kat daha fazla yoruluyorum o taraflarda
Hamileliği bana hatırlatmayın ,bu konida hassasimhamileyken arabayla çok gezdiniz mi iriscim? valla biz sürekli araba tepesindeydik son güne kadar.. karnımda alıştı bebe araba sesinezaten ilk 4 ay da kolik yüzünden arabayla gezdirip durmuştuk.
ben de işe başladığımdan beri ayakta sallıyorum daha çabuk ve sorunsuz uyuduğu için kolayıma geliyor açıkçası. ha daha önceden yatağına yatırıyorduk uyuyor muydu tabiki hayıro zaman da kolumuzda sallıyoduk ama artık ağırlaştı benim kollar tutmuyor.
benim ev gezmesi tercihim de genelde akrabalar veya bebeksiz ama bebek seven arkadaşlarvalla bi dinleniyorum ki sorma..bebekli arkadaşlar halden anlıyor ama o zaman da sohbet olmuyor, bi birinin ihtiyaçları bir ötekinin
MutlusuBana da pek mantıklı gelmiyo dateylı incelemedim ama ,uygulamam heralde ,sallrı tosbağamı uyur, uyumazsa da oynaşırız biraz sonra uyur naapiyim
Ben o konuda şanslıyım sanırım ,emzirme hariç herşeyi yapan arkadaşlarımız var yaaa
Herifin ailesi bu konuda sıkıntılı biraz ,sevmeyi bile beceremiyolar beee ,2 kat daha fazla yoruluyorum o taraflarda
bunları sana söylemiştim ama kendi kendime alıntılamışım ,deli miyim neyim
Bana da pek mantıklı gelmiyo dateylı incelemedim ama ,uygulamam heralde ,sallrı tosbağamı uyur, uyumazsa da oynaşırız biraz sonra uyur naapiyim
al benden de o kadar, kv.ler doğumdan sonra ve aralık ayında iki defa uzun kaldılar. bir gece ben uyutayım dediğini, bir alt değiştiğini, bir mama hazırladığını bilmem. çok seviyolar allah için ama o kadar. iki gündür eşim şehir dışında olduğu için annemle kaldık, iki gecedir bi emzirmeye kalktım valla sağolsun annem tuttu gece nöbetlerinieşim de yazık annem bakıyor diye özeniyor ailesi gelince onlara bırakalım çıkalım diyor anlamıyor ki 1 defa bile çocuğu doyurmamış uyutmamış insana nasıl bırakıcam. söylüyorum alışmaları lazım diyor. alışmak için önce teklif etmeleri gerekiyor.
al benden de o kadar, kv.ler doğumdan sonra ve aralık ayında iki defa uzun kaldılar. bir gece ben uyutayım dediğini, bir alt değiştiğini, bir mama hazırladığını bilmem. çok seviyolar allah için ama o kadar. iki gündür eşim şehir dışında olduğu için annemle kaldık, iki gecedir bi emzirmeye kalktım valla sağolsun annem tuttu gece nöbetlerinieşim de yazık annem bakıyor diye özeniyor ailesi gelince onlara bırakalım çıkalım diyor anlamıyor ki 1 defa bile çocuğu doyurmamış uyutmamış insana nasıl bırakıcam. söylüyorum alışmaları lazım diyor. alışmak için önce teklif etmeleri gerekiyor.
Ver elini kaderdaşım
İşe başladığımda 1 ay kv baktı , yeminlen daha çok yoruldum ,sabah 9'a kadar uyur ,yavrumu uyutup çıkıyodum artık uyanıp ağlayınca zahmet edip kaldkıyodu.Eve gider gitmez kucağıma atıyodu resmen ,üzerimi zor çıkarıyodum,cuma akşamları resmen merdivende bekliyodu beni ,hemen pırrrrr....Yatana kadar 1 kez kucağına almıyodu ayol ,ölüyodum yorgunluktan...Onlara gidince durum daha da vahim ; benim herif her seferinde bir ümit ( 3 kere oldu,4.ye yemedi. ) "orda bisürü insan var ,onlar bakar sen de dinlenirsin" diyo ama nerdeee, bisürü eşya ,bir odaya tıkılıyoz zaten darlanıyom ,valizler falan ortalıkta ,en son gittiğimizde bi dolap ver bari dedim,perşembe pazarı gibi yayılıyoz zorlanıyorum dedim,lütfetti biraz boşallttı dolabı...Ben uzun misafir gelince odasındaki dolabı tamamen boşaltıyorum rahat etsin diye valla.Bi de benimki arkadaşlarını falan görmeye gidiyo ,o gidince arkasından herkes pırrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr ,kalıyom gene yavrumla başbaşa ,kalabalığı sevmediği için iyice cinleniyo ,haydi buyrun cümbüşeeeeee
ben geldim ayy ewde olunca ş hiç bitmiyor geçmiş de öylekızımı banyo yaptırdım tabi tam bir merasim sonrada karnını duyurdum uyuyor banyodan sonra 1.5 saat oldu maşallah kızıma ütü yaptım birazcık sonra sıkıldım bıraktım kocişin gömleği kalmamıs o kadar yani 50 ye yakın gömlek war ütülenecek haftalık 5 tane ütüledğim için o ütü hiç bitmiyor annem gelince el atıyorda bitiriyor kadıncağız ayakta sallamaktan bahsetmişsiniz ben şimdiye kadar hiç sallamadım Allaha sükür kızım çok huzurlu bir bebek hep gülücük atar etrafa sabah uyanınca ağlamaz hiç mesela çok şükür sesler çıkarır gidip bakarım yatağına hemen kocaman bir gülücük.. bizimki de yatırıyorum dönence müzik ve yüzü örtülmeden uyumuyor ille o yüzünü bişeyle örtecek üstelik kendi yaıyor biz değil Allahım inş baska çocuğum olursa huyu kızım gibi olsun
Anammm,nasıl kıskandımmm,maşallah de kızına ...
50 gömlek mi iii :111::111::111: Senin herif başbakan falan mı kızzz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?