ben geldim ayy ewde olunca ş hiç bitmiyor geçmiş de öylekızımı banyo yaptırdım tabi tam bir merasim sonrada karnını duyurdum uyuyor banyodan sonra 1.5 saat oldu maşallah kızıma ütü yaptım birazcık sonra sıkıldım bıraktım kocişin gömleği kalmamıs o kadar yani 50 ye yakın gömlek war ütülenecek haftalık 5 tane ütüledğim için o ütü hiç bitmiyor annem gelince el atıyorda bitiriyor kadıncağız ayakta sallamaktan bahsetmişsiniz ben şimdiye kadar hiç sallamadım Allaha sükür kızım çok huzurlu bir bebek hep gülücük atar etrafa sabah uyanınca ağlamaz hiç mesela çok şükür sesler çıkarır gidip bakarım yatağına hemen kocaman bir gülücük.. bizimki de yatırıyorum dönence müzik ve yüzü örtülmeden uyumuyor ille o yüzünü bişeyle örtecek üstelik kendi yaıyor biz değil Allahım inş baska çocuğum olursa huyu kızım gibi olsun
O basket macının hayatımda ne ifade ettiğine baglı durum hani olurda dayısı,amcası, yakın bir arkadasımız oyuncudur oglumda bizde orda olsak cok guzel bir anı olur diye dusunuruz.Oşekilde bir sure ugrayabilirim belki. Oylesine bir mac ise o gürültüye mağruz kalmasını istemem.Dün akşam bi ara gözüm eşimin izlediği basketbol maçına takıldı.Kadının biri en fazla 3-4 aylık olan bebeğini getirmiş maça kulaklarında sesten etkilenmesin!! diye kocaman bir kulaklık,saat olmuş 10!,ne işi var dedim o bebeğin okadar gürültülü bir yerde üstelik uyku vaktinde.Çok üzüldüm dünden beri aklımdan çıkmıyor o görüntü.Bi yakınımız vardı,evlenir evlenmez hamile kaldı,evliliğin tadını çıkaramadan bebek olunca her gittikleri yere götürürlerdi,gece kulübüne bile!!Tamam zor evet ama anne olmak fedakarlık gerektirmmez mi,BEN olgusu çok mu kuvvetli bu kişilerin önce ben mutlu olayım benim keyfim olsun diyorlar.Yanlış mı düşünüyorum?
Emerek uyumadıgı bir donem zorla ayagımda sallamıstım ama çokta etkili olmadı genelde uykusuzluktan sızdı :) Daha dun kahvaltı yaparken diyorduk eşimle sallamaya kansa ayagımızla anakucagında sallardık rahatca yerdik diye ama hiiç alıştıramadık.BBu gidişle sallamaya alışacak sanırım.. Kaç ay sallamayacağım diye o kadar uğraştım, en gazlı zamanlarında bile sallamadım ama artık büyüdüğü için herhalde emerek uyuyamıyor. Kendi kendine hiç uyumuyor.. Sallamaktan başka çarem kalmayacak galiba.. Burdan gördüğüm kadarıyla hemen herkes sallıyor sanırım, çok da kötü birşey olmasa gerek..
Kuzenimin kızı 3yasında hala parmak emiyor.Doktora falan gittiler ugrastılar bıraktıramadılar. 4yaşa kadar normalse iyi. Seneye kreşe verecekler muhtemelen ozaman mecbur bırakır :))
İyiymiş kolikEmzirmekle mi ilgili ne gercekten süt falan bana gaz yapmazdı şimdi oluyor:44:
Fovfov ne zamandır yok mu bana mı öyle geldi?
Ayrıca eylemcbde gercekten küstü girmiyor, eylemcb geri gel yoksa biz evine geliriz
ben kokoşdumn eskiden bakımsız gezemem hemen piskolojim yerle bir oluyor doğuma giderken bile 6 da kuaförü açtırıp süslenip gittim:) ama bu halim idare eder ben yöntemi buldum sabah ewden çıkıyoruz bu arada kız ewde babanne ile bugün üstümü giyiyorum her kırmızı ışıkta makyajımın bir kısmını tamamlıyorum böylelikle makyaj işi cepte işe gelip kartımı okutup kuaföre geçiyorum 10 dk da ne yaparsan diye işlem tamamama ewdeyken bu halimden eser yok tam bir paspal we pasaklıyım yani üzerimde salya ksumuk izi falan öyle geçiyor günler
bizim alt komsunun ikizleri var 3 e giden.onların yanında adam fosur fosur içer.heleki bize geldiğinde balkona çıktı..O basket macının hayatımda ne ifade ettiğine baglı durum hani olurda dayısı,amcası, yakın bir arkadasımız oyuncudur oglumda bizde orda olsak cok guzel bir anı olur diye dusunuruz.Oşekilde bir sure ugrayabilirim belki. Oylesine bir mac ise o gürültüye mağruz kalmasını istemem.
Tabi hepimizin dogruları yanlışları değişiyor bu konularda annelerimizle, eşimizle bile uyusamıyoruz :)
Bayramda eşimin dayısıgilde kaldık bir sure, sitelerinde bir alan varmıs ve yemekli toplantılar yapıyorlarmış. Ben gitmesem yengeside gitmeyecekti bende hayatlarını biraz aksattım evden cıkamadık benim pc işlerimden dolayı, gidip biraz dururum oglumun ve benim gorusume gore olmazsa erken kalkarız dedim. Yengesinin samimi bir hemsire arkadası ile tanıstım. Yengesi ısrarla aklına takılanları sorarsın falan demişti. Baktım 4yasındaki oglunun yanında sigara içiyor bayan. Boyle bir kişiye tabiki birsey sormadım, sormam.Bana gore çok yanlış bir durumdu mesela. Kapalı ama geniş bir alandı. Ben surekli Atakanın yerini değiştirdim anakucagında yatıyordu. Kac tane bayan kızım alışsın boyle kalabalıga diye akıl verdi.Guzel kalabalıga alışsında sigara dumanına neden alışsın :)
Birde ısrarla gürültüye alışsın durumu var. Oglum uyurken birsey izlerim normal ses seviyesinde, eşimle konusurum normal ses seviyesinde. Ama çok gürültülü ortamda oglum uyusada benim içime sinmez. Çunku ben uyurken etrafta çok gurultu varsa tam dinlenmiş huzurlu kalkamam baş agrısı ile kalkarım. Bazı şeylere onun acısından bakmaya calışıyorum, bazı seylerede onun tepkisi ile karar veriyorum, gerisi içgüdü tabi :)
Emerek uyumadıgı bir donem zorla ayagımda sallamıstım ama çokta etkili olmadı genelde uykusuzluktan sızdı :) Daha dun kahvaltı yaparken diyorduk eşimle sallamaya kansa ayagımızla anakucagında sallardık rahatca yerdik diye ama hiiç alıştıramadık.
Aaaa yildirim bey kendini 20 lik delikanli zanneden kompleksli dede utanmasa 18 lik alacak. Gercekten bir kadin gelmisti ona yurtdisindan merak ettim
ceviz vermeyin kızlar kuzenin kızı 11 aylık boğazına kaçmış ama geçmeyince rahatsızlığı ciğerlere kadar inmiş olabilirmişDiğer arkadaşlara katılıyorum ;herkesin doğrusu farklı ...Sürekli evde olmak da sakıncalı olur olmadık yerlere götürmek de...Ama dışarıya alışması şart bu bebelerin yoksa yürümye başladıktan sonra çıkarsak hiç alışamayacaklar...
Anammmm ,demek dua etmek lazımmış arabayı sevsin diye,orayı atlamışım ben görüyon muuuHer araba seyahatimiz kıyametten bozma bizim Pes ediyo muyum ;hayır tabii ki de ,her haftasonu dayılar amcalar teyzeler gezmece...AVM YASAK !!! Doktor teyzemiz kızıyor ,radyoaktif alan çok fazla ,mikrop çok fazla ,aşırı uyarılma çok zararlı ...Soğuk da olsa temiz hava ,ohhhh missss....
Şerefsizim aklıma geldiydi ceviz ,dün akşam "acaba ne zaman versem :44: " diye bi düşündüm ,bi dahaki ay vereyim kız ben de
300 gr gayet normal değil mi,artık büyüme yavaşladı ,ilk aylardaki kadar hzlı değil...Ölçüler gayet iyi ,sağlıklıysa takılmayalım ölçülere
Biz de 2 ay hiç sallamadık ,emerek uyudu ama 3.ay itibariyle çingene salıncağı yaptık,gündüzleri 1 dakika bile uyumadı,sallanırken uyudu,yerine koyduk uyandı...İşe başlayınca da sadece ayakta sallamaya alıştırdım mecburen.Kendi kendine uyutmayı hiç denemedim ama Ferber yöntemini deneyenler var...
Afiyet bal şeker olsunnnnnnnn....İşbaşına hadii ,çocuğu da kaybedersin sen şimdi odada
Kışın gidilecek yerler ;
kar tipi fırtına yoksa kısa süreli sokak gezmeleri
bilumum eş + dost + akraba
bebekli arkadaşlar (çok keyifli oluyo)
bebeksiz arkadaşlar (bebeği sevmeli ve arada ilgilenmeliler)...
Hadi geçmiş olsunnn...
Ben doktoru arıycaktım bak unuttum ,doktor yapın derse 7.ayda yapıcaz.Avrupa yakasında yok sanırım bu salgın,sağlık ocağını aramamışlar...Hemşire pek önermiyoruz dediği için pek de hevesli değilim açıkçası...Çok bebekli ortamlara girmiyoruz aslında,haftasonları ev gezmeleri ,ara sıra da sokağa çıkıyoruz ama biz Sarıyer deyiz ,ormanlık buralar çok kalabalık değil.
Yıldırım Esra Erol daydı kız,evlenmiş demek kiGeçen sene hamileyken yatalaktım ya ben sabahları Gülben Ergen vardı ,oraya güzel doktorlar uzmanlar falan çıkıyodu çocuklarla ilgili ,yok mu o?
6. aydan sonra yapılacak bizimkilere de.. kalabalık ve özellikle de çocuklu yerlere götürmemeye çalış muffincim. başka nasıl koruyabiliriz bilmiyorum açıkçası :18:
eski kasar ve az tulum favorimiz
sonra keyif niyetine az beyaz peynir
tuzsuz peynir aldim yemedi sipalar
bugun cevizle bildircin yumurtasi da verdim manyak miyim neyimm
şirketten bir kişi bulabildiler, bu paraya zor bulunurmuş!! şimdi kendileri para alamayacak ya işte rica minnet arıyorlar yeni birini.yarın görüşücez o buldukları kişiyle, bu arada biz bi yandan da dışarıdan eş dost yardımıyla arıyoruz ama bi daha dudağınızı uçuklatayım sizin durun.
dün bi tanıdık vasıtasıyla ulaştığımız bir kadını aradım maltepede oturuyor. yeni ayrılmış çalıştığı evden, ordaki çocuk okula başlamış. ne kadar alıyordun orda dedim 1250 tl alıyorum ama size bu paraya gelmem, en az 150 tl de yol parası olur dedi :111: ayrıca ev işi yapmam sadece bebeğin kıyafetlerini ütülerim dedi :84: nasıl?
yeni maceramlarımla her gün sizlerleyim canlarım, yeni bakıcı bulana kadar kafayı yemezsem tabi
fovfova iletirim görünce canım
Hm o orda yani anladım :) Onların hepsine selam söyle arada burayada ugrasınlar :)
Aynen aynenyeniden okudumda topik i, neler e izin vermişiz o şaşkınlıkla , zaman geçtikçe insan daha iyi görüyor o anları ,şimdiki aklım olsa diyor insan ,ay tüm hamiş topiklerine gidip uyarasım geldi,
Sen dr ne verdiyse kullan bence. Bu hastalik yani cok oksuruyo diyorsun. Ben sana safece ek olarak ihlamur icir derimarkadaşlar kızım çok öksürüyo.yavaş yavaş başladı gittikçe siddetlendi.dün doktora götürdük.üst solunum yolu enfeksiyonu dedi.bir antibiyotik ve öksürük şurubu verdi kullanmak istemedim doğal yollar deniyorum göğsünü ve sırtını zeytinyağı ile ovaladım iyi geliyor biraz ama sabahları çok öksürüyo içim parçalanıyo.ilacin adı zinnat.kullanmadım henüz ama vermezsem sonra bronşite çevirir diye korkuyorum sizce ne yapmalıyım bu ilacı kullanan yada bebeği öksüren var mi.siz neler yaptınız ?
Sen dr ne verdiyse kullan bence. Bu hastalik yani cok oksuruyo diyorsun. Ben sana safece ek olarak ihlamur icir derim
arkadaşlar kızım çok öksürüyo.yavaş yavaş başladı gittikçe siddetlendi.dün doktora götürdük.üst solunum yolu enfeksiyonu dedi.bir antibiyotik ve öksürük şurubu verdi kullanmak istemedim doğal yollar deniyorum göğsünü ve sırtını zeytinyağı ile ovaladım iyi geliyor biraz ama sabahları çok öksürüyo içim parçalanıyo.ilacin adı zinnat.kullanmadım henüz ama vermezsem sonra bronşite çevirir diye korkuyorum sizce ne yapmalıyım bu ilacı kullanan yada bebeği öksüren var mi.siz neler yaptınız ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?