Aynen canim ya benimde canimi cok sikiyor.bebekler dogru duzgun emmiyor.sagmasam kuruyup gidecek.saginca az cikiyor. Sinirleniyorum bazen tam kurusada kurtulsam diye.sonra diyorum bi damla daha fazla versem daja iyi diyorum.sutum kesilmesin ama bebeklerim de doysun.[/QUOTE
bizim gibi sütü az olanların en büyük sıkıntısı galiba.bende senin gibi düşünüyorum.vaz geçeyim diyorum sonra kalkıp tekrar sagıyorum.demin ıce daisy cevapladı günde 3 kez sagmak az degilmi diye.bende kalktım sagdım ama 1 çorba kaşıgı anca eder.
cnm uzulme bende aynıyım benım ıkı bebegım oldugu halde sutum bıtmk uzere ılac nıyetıne verıyorum bende olsun bı kasık bı kasık der hep annem bende senın gıbı sagınca gunde 50 cc anca cıkıyo dıger kızım emınce ne kadar ıcıyo bılmem ama sana tavsıyem booll suuu hele geceden ıcersen sabaha artıyo denedım gordum ben gece hıc emzırmıyorum sabah ıyı cıkıyo
merhaba herkese nasılsınız.bende geçmişi okuyamadım kızımla ilgilenmekten.hiç birşey yemek istemiyo.bekliyorum kendi iştesin zorlamayım diye ama 4 saati geçince dayanamıyorum. ben kızımı 3-4 saat arayla besliyorum.ama bu süre de kendi istemiyo ben ısrar ediyorum cook iştahsız nerdeyse hiç emmiyo.sütümu sagıp verdiğimdede en fazla 60 cc içiyor.meyve yada muhallebi yaptığım zaman en fazla 5_6 çay kaşığı yiyor.ısrar edersem ağlamaya başlıyo.normalmi bu kadar az yemesi.siz kaç saatte ne kadar veriyorsunuz.doktor kilosu normal şu anda ama devam ederse detaylı tahliller istiycem dedi.sizce ne yapmalıyım.fazla zorlamak istemiyorum ama bu problem bütün günümü düzenimi bozuyor karnı aç diye hep huzursuzum..
bizim gibi sütü az olanların en büyük sıkıntısı galiba.bende senin gibi düşünüyorum.vaz geçeyim diyorum sonra kalkıp tekrar sagıyorum.demin ıce daisy cevapladı günde 3 kez sagmak az degilmi diye.bende kalktım sagdım ama 1 çorba kaşıgı anca eder.
Seni anliyorum benim kizim ayni onu dusunmukten oburunu unutuyorum. Tek tesellim cetvelde ortalamada gitmesi. Bende sabah 10 da 100 cc cikti onu verdim 12de aglamaya basladi. Bi 120 cc verdim uyudu. Yani 4 saati bulmuyo. Bende meyve ezicem elma muz cikardim. Sanirim bizimde duzenli ek gidanin vakti geldimerhaba herkese nasılsınız.bende geçmişi okuyamadım kızımla ilgilenmekten.hiç birşey yemek istemiyo.bekliyorum kendi iştesin zorlamayım diye ama 4 saati geçince dayanamıyorum. ben kızımı 3-4 saat arayla besliyorum.ama bu süre de kendi istemiyo ben ısrar ediyorum cook iştahsız nerdeyse hiç emmiyo.sütümu sagıp verdiğimdede en fazla 60 cc içiyor.meyve yada muhallebi yaptığım zaman en fazla 5_6 çay kaşığı yiyor.ısrar edersem ağlamaya başlıyo.normalmi bu kadar az yemesi.siz kaç saatte ne kadar veriyorsunuz.doktor kilosu normal şu anda ama devam ederse detaylı tahliller istiycem dedi.sizce ne yapmalıyım.fazla zorlamak istemiyorum ama bu problem bütün günümü düzenimi bozuyor karnı aç diye hep huzursuzum..
zombi tabi gece toplasan 2 saat uyumuyo evde dört dönüoyoz onun tatlılığını babasıyla bana sorun sizgerçi babası hiç şikayet etmiyo ama ben oynatıyorum bazen
merhaba herkese nasılsınız.bende geçmişi okuyamadım kızımla ilgilenmekten.hiç birşey yemek istemiyo.bekliyorum kendi iştesin zorlamayım diye ama 4 saati geçince dayanamıyorum. ben kızımı 3-4 saat arayla besliyorum.ama bu süre de kendi istemiyo ben ısrar ediyorum cook iştahsız nerdeyse hiç emmiyo.sütümu sagıp verdiğimdede en fazla 60 cc içiyor.meyve yada muhallebi yaptığım zaman en fazla 5_6 çay kaşığı yiyor.ısrar edersem ağlamaya başlıyo.normalmi bu kadar az yemesi.siz kaç saatte ne kadar veriyorsunuz.doktor kilosu normal şu anda ama devam ederse detaylı tahliller istiycem dedi.sizce ne yapmalıyım.fazla zorlamak istemiyorum ama bu problem bütün günümü düzenimi bozuyor karnı aç diye hep huzursuzum..
Aynen canim ya benimde canimi cok sikiyor.bebekler dogru duzgun emmiyor.sagmasam kuruyup gidecek.saginca az cikiyor. Sinirleniyorum bazen tam kurusada kurtulsam diye.sonra diyorum bi damla daha fazla versem daja iyi diyorum.sutum kesilmesin ama bebeklerim de doysun.[/QUOTE
canım yemen lazım, daha doğrusu düzenli yemen lazım. canın istemiyorsa da istediği şeyler yapıp sürekli atıştırma ve dinlenme modunda olman lazım.
bebek durmuyorsa iyi bir oyuncak alışverişi sizi biraz dinlendirir. onun dışında uykuya tabi çare yok (kendi uyuman) ama en azından kafa dağıtman lazım. burası bunun için bi örnek tabii, ama dışarı çıkabiliyorsan ya da hobini yapabiiyorsan biraz rahatlarsın.
yemek işine gelince: örneğin bi kalıp en sevdiğim kekten yaptım ben haftasonu. gündüz yemek yemeye fırsatım olmadığında hooop bi dilim atıyorum (tamam itiraf edeyim 2-3 olduğu da oluyor) abandım havuca kekin icinde, ceviz de eklersin bi de tarcınnnn ohh miss. yanına da süt çayı. bu gibi 2-3 saatlik beslenme düzenleri kurmaya çalış bence.
bende kazandibi baya işe yaramıştı, seversen bi dene istersen. ama bunları hep süt çayıyla iç.
et çok önemli, yiyebildiğin bulabildiğin kadar et tavuk balık ne varsa saldır. köfte yap at ekmeğin arasına bi de ayran...
su işine gelince, önce kendimiz için sonra bebekler için çok önemli su içmemiz. varsın sütün sulu kısmını arttırsın, o sulu kısmının bir damlasına bile neler feda ederim. (bi ara burda sağıp atanlar vardı çok garipsemiş hatta içten içe kızmıştım)
sütün artmasını istiyosan önce kendin için yaşayacaksın, sonra bebeğin var oluyor. tıpkı hamilelik gibi... inşallaaaaaaah sütün fışkırır yakın zamanda.
Ben gece sagmiyorum zaten olanida gece sonuna kadar iciyo yarisi kalsin sabahta hupletirim demiyo. Bi uyaninca birini, digerindede birini sagacak sut kalmiyokiBebeğin emme düzenine göre sağman gerek galiba.Her mama verdiğinde sağ bence emzirdiğini farzet. Gerci benim oglum hala sık emiyor belkide ondan 3 defa az gibi geldi canım. Gecede aynı pışpışla falan uyutamıyorum.Beslenmene biraz dikkat edip gecede bir defa kalkıp sağ bence sonucta azda olsa var tamamen kesilmemiş ki o noktalardan bile donduren oluyor durumu.
Birde kafandan, bu kadar sure emdi hiç ememeyen bebekler var fikrini cıkarma. Bu süt mereti yok deyince yok oluyor.
Malesef durum bendede aynı bebek emmedikce süt azalıyor sanki sağsan bile psikolojik olarak üzülüyosun bu etkiliyo sanırım..bu arada bende kurabiye işe yarıyo vaktin varsa dene bencetünaydın güzel anneler.sütünü düzenli sagıp bebegine veren annelerin bilgisine ihtiyacım var.tecrübeleriniz lazım bana.benim süt iki gündür cok azaldı .kızım yine emmek istemiyor .bende sagıyorum günde 3 kez.okadar azki ençok 50 cc çıktı.biriktiriyorum ama bi ögünlük bile çıkmıyo.ben düzenli sagmaya devam etsem çogalırmı tekrar.yani 100 cc ye ulaşabilirmiyim sizce.bu süt konusunda cok yıprandım.artık ya tamamen kesilsin yada olacaksa bebegim doyana kadar olsun istiyorum.:2:
Kolik olmuşun o zaman,aynı saatlerde ağlıyosancanim bu arada ben de gunde iki posta ziril ziril agliyorum bir gecenin korunde bir sabahin korunde cok normal yanii
Biz de haftasonu bırakıp kaçanlardanız canımHerkese merhaba,
Geçmişi biraz gece telefondan biraz da şimdi okudum ama alıntı yapamadım. Hatırladığım kadarıyla,
mrysyr, çok geçmiş olsun.. Nazar değdi senin eşine, o kadar iyidir, yardım eder dedik topic olarak..
Didem, doğum günün kutlu olsun.
Senaysen, bence de lazımlık için çok erken ama maşallah seninkiler bu gidişle bir aya kadar yürüyüp, konuşacaklar, çişlerini de öğrenirler artık..
Tüm fotolar da çok şirin, maşallah bebişlere:)
Bize gelince, cumartesi günü burda bir arkadaş sormuştu pişiğe ne iyi gelir diye, ben de mustela kullanıyorum hiç pişik olmadı yazmıştım. O sırada Ela uyuyordu. Uyanınca altını bir açtım, kakasını yapmış uyurken, o da bir güzel kurumuş ve çok fena pişik olmuş. Havuç yemişti, kakasında havuçlar vardı, o yaptı herhalde.. Poposu o kadar kötü olmuştu ki.. Yavrum krem bile sürdürmedi, bacaklarını kapatıyor acıdan ağlıyor.. Zor bela sürdüm mustelayı.. Sonra da sık sık altını değiştirdim, kremledim. Akşama birşeyi kalmadı.
Akşam da bir arkadaşıma oturmaya gittik. Ela normalde yabancıları çok seviyor. Birileri gelince çok neşeli oluyor, ama oraya gittik, arkadaşımın eşi kapıdan girince kucağına aldı ve Ela ağlamaya başladı.. Tüm gece de yabancı biri alınca hemen ağladı. Bir de otururken herkesin yüzüne tek tek bakıyor, bana ve eşime gelince gülüyor, diğerlerine garip garip bakıyor.. Artık iyice tanıyor bizi:)
Arkadaşım da hamile.. Kendimi uzman gibi hissettim. Bir de burdan kullandığım kullanmadığım herşey hakkında bilgim var ya, ne sorsa cevap veriyorum, şunun şu özelliği var, herkes bundan memnun vs.. bayağı uzman olmuşum.. Kitap mı çıkarsam diye düşündüm:):)
Dün de Ela'yı annemlere bırakıp dışarı çıktık biraz eşimle. Araba alma niyetimiz var, bu araba bize küçük geliyor artık. Ama zaten karışık olan kafamız iyice karıştı, araştırmalarımız devam edecek.. Eşimle başbaşa dışarı çıkmak iyi geldi tabiki..
Son olarak size bir soru sorayım. Ben cuma havuç püresi yaptım ilk defa. Çatalla ezip verdim. Bayağu pütürlüydü ama yedi. İki gündür kakası havuçlu. Resmen parça halinde havuç var yani, hiç sindirmemiş gibi.. Sizinkiler de öyle mi oluyor, normal mi bu?
Bu saate kadar içtiler ya ,bitse de üzülmeyin.Hiç içmemiş olsa da üzülmeyelim ,yoksa yok naapalım,sağlıklılar ya çok şükür,gerisi hikaye...Yani süt olup da memelerim sarkar diye vermemezlik etmiyoruz,çıkanı içirdik işte ...tünaydın güzel anneler.sütünü düzenli sagıp bebegine veren annelerin bilgisine ihtiyacım var.tecrübeleriniz lazım bana.benim süt iki gündür cok azaldı .kızım yine emmek istemiyor .bende sagıyorum günde 3 kez.okadar azki ençok 50 cc çıktı.biriktiriyorum ama bi ögünlük bile çıkmıyo.ben düzenli sagmaya devam etsem çogalırmı tekrar.yani 100 cc ye ulaşabilirmiyim sizce.bu süt konusunda cok yıprandım.artık ya tamamen kesilsin yada olacaksa bebegim doyana kadar olsun istiyorum.:2:
E hayırlı olsun o zaman dişleriniz ,bol bol gülsün inşallah o dişlerle ...En önemli gelişmeyi yazmayı unuttum tabi. Şimdi sen yazınca hatırladım.. Dişimiz çıktıÇoktandır belirtileri vardı zaten, cumartesi ucu da göründü beyaz beyaz.. Şu an gülünce minacık dişimiz görünebiliyor.. Pişikle diş bağlantısını duymamıştım, demek onun da etkisi olmuş..
Ben o zombiyi yerim laannnnn ,keyfim yerine geldi ,bu nasıl gülüş ,maşallahhhh ...Eki Görüntüle 618217 işte benim küçük zombim bizden hepinize iyi bir hafta geçirmeniz temennisiyle
Kilo normalse doyuyodur ,bütün yaşıtları (merhaba herkese nasılsınız.bende geçmişi okuyamadım kızımla ilgilenmekten.hiç birşey yemek istemiyo.bekliyorum kendi iştesin zorlamayım diye ama 4 saati geçince dayanamıyorum. ben kızımı 3-4 saat arayla besliyorum.ama bu süre de kendi istemiyo ben ısrar ediyorum cook iştahsız nerdeyse hiç emmiyo.sütümu sagıp verdiğimdede en fazla 60 cc içiyor.meyve yada muhallebi yaptığım zaman en fazla 5_6 çay kaşığı yiyor.ısrar edersem ağlamaya başlıyo.normalmi bu kadar az yemesi.siz kaç saatte ne kadar veriyorsunuz.doktor kilosu normal şu anda ama devam ederse detaylı tahliller istiycem dedi.sizce ne yapmalıyım.fazla zorlamak istemiyorum ama bu problem bütün günümü düzenimi bozuyor karnı aç diye hep huzursuzum..
selam kızlar,
MSOEcim bakıcı işin nasıl oldu, önceki hala evde mi? :104:
Otribebe kullanıcısı bildiriyor ; tabii ki tek kullanımlık değiller şekerim ,yıkıyorum ben defalarca,bebeğin sümüğü neticede ne kadar pis olabilir ki?Ilık suda yıkıyorum ,içine kürdan sokunca tertemiz oluyo
canım çok saol inşallah tekrarlamaz bronşit geldimi gtmez diolar ondan korkuyorum atlatcaz inşallah
En önemli gelişmeyi yazmayı unuttum tabi. Şimdi sen yazınca hatırladım.. Dişimiz çıktıÇoktandır belirtileri vardı zaten, cumartesi ucu da göründü beyaz beyaz.. Şu an gülünce minacık dişimiz görünebiliyor.. Pişikle diş bağlantısını duymamıştım, demek onun da etkisi olmuş..
Eki Görüntüle 618217 işte benim küçük zombim bizden hepinize iyi bir hafta geçirmeniz temennisiyle
[QUOTdıdem .. Hosbuldum cnmole cok rahat takılıyodum...
cnm yaklastıysa kesın olursun bebelere gecmıs olsun kg nasıl boy felan ıns atessız atlatırsınız bızd pazartesı gıdıcez tırsmaya basladım valla...
slm kızlar geçmişi okuyamadım bugün yoğunm yaa sabahtan beri bitmedi işler kapalıyız die tabela asasım war:) kızlar yeni bir kitap aldım baya güzele benziyor belki ilgilenen olur tek tek tarifleri ne zaman yiyeceği hangi vitaminleri barındırdığı yazıyor yemek tarifleriii kitabın adı da BEBEK VE ÇOCUK YEMEKLERİ NTV YAYINLARI paylaşayım dedim bven hala inceleme halindeyim
nasıl yıkıyorsun onu iriscim? içinde sünger var ya.. kürdanı nerden sokuyorsun anlayamadım :44:ben de içeri çektiğimin tersine kağıt mendile üfleyerek içini temizliyodum ama öyle olunca ancak iki defa kullanabiliyordum bi tanesini
Onbes gundur corba denememiz suruyor.bebe kavanozlarinin ucte biri kadar veriyorum ama daha istiyor dahs versem cok mu olur ki
İpuçlarını bizle paylaşırsın :112:
Ek gıda işinde ilerlemiş arkadaşlar :) avakado veren oldu mu hiç?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?