2012 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Dertlerime ortak olan tüm anneciklere teşekkürler. kendinizden örnekler verip beni rahatlatmaya çalıştınız. Ama beninm sorunum biraz daha psikolojik sanırım. Belki de psikoloğa görünsem az zararla toparlarım.

Kaşıkla verince suyu çok kolay dışarı atıyor hiç içiremedim ben. Su işi bizi de uğraştırdı ama 3-4 günden beri içiyor artık. Önemli olan hangi aparatla aldığı değil tadını kabul etmesi bence. O yüzden biberonlşa daha kolay alacaksa onunla ver bence tadını kabul etsin sonra neyle versen gider.

yaa bu ek gıda işine kafam basmadı gitti yaa
3gündür sadece elmayla armutun suyunu veriyorum sadece 3-4 kasık o kdr..
ama hangi saatlerde neyi ne kdr nasıl vercemi bilmiyorum off yaa ne alengirli işler bunlar yaaaaaaa :s

Ek gıdaya ilk başladığımızda 4,5 aylıktı oğluş. Ve ne zaman ne vereceğim, off az mı verdim çok mu verdim ben de karıştırmıştım.
Şimdiki rutinimiz şöyle;
Sabah 8.30 anne sütü (veya bebek sütü)
10.00 Meyve püresi 60-100 cc arası (elma, armut, kayısı, havuç pütürlü kalıyor rendede korkuyorum onun suyunu ekliyorum)
Arada istediği zaman anne sütü (bebek sütü)
13.00 Sebze püresi 60 - 100 cc arası (milupa ve hipp, organik serisinden seçmeler)
Arada istediği kadar anne sütü (veya bebek sütü)
16.00 Yoğurt 100 cc kadar
Arada istediği kadar anne sütü (veya bebek sütü)
21.00 muhallebi (meyveli muhallebi, şekersiz, azıcık organik pekmez ve anne sütü(veya bebek sütü ile) 100 cc kadar. Bundan sonrası karışık uyku hali uyutma çalışmaları gece araları bol anne sütü ve bebek sütü ile geçiyor.

İlk başladığımızda sadece meyve suyu ve yoğurt verdim, iki hafta sonra sebzelere 3 öğüne çıkardım, 3 günden beri de muhallebi ile 4 öğüne çıkardım.Her türlü gıda denememde 3 gün izleme kuralını uyguladım Gündüzleri bebek sütü tüketimimiz sıfıra indi, anne sütü ve gıdalarla geçiriyoruz. Ha bir de sebzeler azıcık kabız değilde ıkınarak kaka yapmasını sağlıyor, bu yüzden de doktor sebze verme tarhana çorbası ver dedi ama bizimki tarhanayı sevmedi. 1 çay kaşığı zeytin yağı ile alışır bağırsakları diyerek sebzelere devam ediyoruz.

Çoğunlukla gıda işlerinde de Bebek ve ocuklar iin salkl beslenme rehberi ve tarifler | Gurme Bebek sitesini takip ediyorum. Kolay gelsin canım :)

Son düzenleme:

Bende artık yogurt, meyve tattıracam duzenli.Dün avakado aldımda sonra nette alerjik gıdalarda okudum tereddut ettim. Bende denerim cok az bu hafta, alerji yapmaz dokunmaz ise devam ederim. Mübarek meyvenin taneside 3 lira

Cokmus yav ankarada bir bucuk anamurda bir lira

Skoda Yeti aldık canım ,bayağı büyük bagajı falan ,kendi de büyük ,memnunuz şimdilik...Yakıtı da çok az kullanıyo...

Teşekkürler canım, biz de skoda suberb baktık, onun da bagajı çok büyük. Buna da bakayım.. Skoda olduğu için kararsız kalmıştık ama siz memnun kalmışsınız.. Kullananların tavsiyesi en önemlisi..

Bendeeee.........
..

Yogurtlada guzel olur

selam anneler ve kuzuları nasılsınız valla size imreniyorum kızlar ne ara fırsat bulup geliyonuz buraya benim oğlan ayağımda uyududa öyle geldim.herkes iyidir inş.

Eki Görüntüle 618534

annemin yaptığı doğum günü partisi

Kızının gözü pastada mı mumlarda mı bilemedim
Teşekkür ederim canım.Bende bu hafta denicem tarif ettiğin şekilde. Sorun olmazsa devam ederim haftaya 2ye cıkarıp

ben vakit nasıl geçiyo anlamıyorum:S

bizimde bi mama düzenimiz yok elimden geldiğince düzenli vermeye çalışsamda olmuyo, mesela dün akşam görümcemin sözü vardı çok yorulmuşuz oğluşumda bende 12 ye geliyodu uyandığımızda.tabii aralarda emmek için uyandı.uyandığında önce emziriyorum,yarım saat bi saat öyle geçiyo.sonra 100 cc devam sütü veriyorum o onu 2.5 - 3 saat tutuyo aralarda emziriyorum.ama bugün armut püresi verdim armutda suluymuş içine iki tane bebek bisküvisi attım.bide yoğurda başladım onada bazen yedirirken bebe bisküvisi atıyorum öyle daha çok seviyo ama bugünkü bebe biskivis hakkını yedi uyanınca emer.akşam üzeride 2 tatlı kaşığı yoğurduğunu yer sonra gene emer gecede 100 cc devam sütünü içer hopp uykuya.bende bzn düzen olmadığından şikayet ediyorum ama artık öğlen uyumak istiyo, uyku saati belli olmuyo o yüzden öğünlerimizde şaşıyo.

Canim ya saglikli olsunda kiloyu bosver. Biz ek gida konusunda cok basina buyruguz .bazen kahvalti yapiyoruz bazen corba bazen meyve bazen hapsi bazende hic biri.bende cok mama vermeye basladim sutum azalinca onceden bu kadar vermiyordum da ondan sordum.benimkiler aksamlari doymak bilmiyor.bende aksamlari unlu biseyler vermeye cok sicak bakmiyorum sahsi fikrim alismasinlar.ondan mamayi dayiyorum

=ouzi; Canim ya saglikli olsunda kiloyu bosver. Biz ek gida konusunda cok basina buyruguz .bazen kahvalti yapiyoruz bazen corba bazen meyve bazen hapsi bazende hic biri.bende cok mama vermeye basladim sutum azalinca onceden bu kadar vermiyordum da ondan sordum.benimkiler aksamlari doymak bilmiyor.bende aksamlari unlu biseyler vermeye cok sicak bakmiyorum sahsi fikrim alismasinlar.ondan mamayi dayiyorum[/QUOTE]

ıyı yapıyosun canım un da sadece bı vıtamın varr devam sutunce dolu aynen bende dayıyorum mamaları ohh afıyet olsun bebıslere ama verebılırsen 9 gıbı kasık maması var ben arı mamanın 12 vıtamınlısını vrıyorum bazn ıı uyuyolar gecelerı tavsıye ederım

İşteee ,bu durumda naapıyoruz ; şirrete bağlıyoruz Kaç aylık göründüğü seni ilgilendirir ,herkes bilirkişi anasını satayım yaa, herbokolog onlar boşver yaa ver cevabını gitsinler...
Ya burasııı cook iyi geliyo bana moralim düzeliyo inan.geçen biri ne yediriyosun diye sorunca bende anne sütü emmek istemiyo ama sagıp veriyorum dedim hay demez olaydım binbir nasihat sütün (inek sütü) içine bebe bisküvisıni koy onu içir yazık aç kalmasın bebek diyo.sanki benden çok düşünüyo.bende süt vermiyorum meyveye başladım yavaş yavaş diyince "ayy bu kadar küçük bebek meyve yermi bağırsaklarını bozarsın sonra diyo"benimde sinirim bozuldu "bu benim çocuğum istediğim gibi bakarım" dedim sustu kaldı.kimseye saygısızlık yapmak istemem ama bazıları hakediyo.

Hayırlı olsun..darısı başımıza :)

yaa bu ek gıda işine kafam basmadı gitti yaa
3gündür sadece elmayla armutun suyunu veriyorum sadece 3-4 kasık o kdr..
ama hangi saatlerde neyi ne kdr nasıl vercemi bilmiyorum off yaa ne alengirli işler bunlar yaaaaaaa :s
Ben demin elmayi rendeledim kucuk kucuk catalla ezdim yarim elmayi yedi
bence biberonla ver canim bisi olmaz kasikla basa cikmaz
Kiz bardakmi tasiycak bunlar yolda. Kizlar korkmayin biberon kullanin kasikla zor olur

Maşallah kuzuna. Benimki 100cc icse bayram ederim ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…