Ayni fikirdeyim evde yabanciya birakmaktansa bi krese yada kv burakmak en dogrusu gibi geliyo. Ama tabiki iyi bakicilar vicdanlilar muhakkak vardir. Allah onlarla karsilastimayi nasip etsin.
Yanlis anlasild sanirim. O komsu yaaa hic tanimadiktan bahsettim benBen üniversitedeyken annem komşumuzun kızını büyüttü, memuriyetten yeni ayrılmıştı, komşumuz da doğum yapınca biraz isteyerek biraz emrivaki başladı bakmaya. Ama sonra evin kızı oldu :) Aynı apartmanda olduğu için bize bırakırlardı. 40 ı çıkınca geldi bize, 6 yaşında kadar baktı annem ona. 5 yaşında kreşe vermek istediler bir ay büyük tuvaletine çıkmadı inadından annemde kalmak için :) Şimdi 18 yaşında ve hala daha çok düşkün anneme.
Her işte olduğu gibi bakıcılık yaparken de gönlüyle yaparsa insanlar hiç bir sorun çıkmıyor. Ama işini gönlüyle yapan o kadar az insan var ki ülkemizde, bakıcılardan da pek bir şey bekleyemiyoruz maalesef.
Yanlis anlasild sanirim. O komsu yaaa hic tanimadiktan bahsettim ben
İyi düşün iyi olsun, biraz yorulacaksın tabii ilk günlerde verim azalıyor ama sonra alışıyorsun, sıvı almayı ve yemeyi ihmal etme işyerinde, gerekirse yanında bir şeyler götür, meyve, havuç, vs... Zaten artık ek gıda dönemine de giriyorlar, o yüzden ilk zamanlardaki gibi çok fazla süt lazım olmayacak. Kendini rahat tut. Fazla yormamaya çalış işyerinde. Çünkü hem psikolojik hem fiziksel olarak ilk bir iki hafta daha fazla rahatlamaya ihtiyacın olacak. Moralini düzeltecek şeyler yap mesela, istediğin bir iki şeyi al, keyfini yerine getirmek için, kuzuya bir kaç şey al, böylelikle ilk dönemleri kolay atlatır, sütü de azaltmazsın :)
meraba canım nehaber nasılsın,paşa nasıl iyidir inşallahh,evet dedigin gibi ilk zamanlar zor olcaktır ama kendimizi mutlu edecek şeyler yaparsak moralmende işe yarar gibi geliyo ,bden mesela canım sıkıldıkça yada stresli oldugum zamanlar gider kendime bişeyler alırım yada bebegime o zaman kendimi iyi hissederim
İyiyiz, tatilde evdeyiz, mutluyuz :) Evet önemli olan olaya nasıl baktığımız. Ben ilk zamanalrda kendime çok acıdım işe başladığımda ay bebeğim daha 2.5 aylık ben işe gidiyorum diye ama sonra bunu değiştirdim, çünkü depresyona giriyordum. Sonra ufak tefek şeylerle mutlu etmeye çalıştım kendimi, her şey daha iyi oldu.
Siz napıyorsunuz? Beren hanım nasıl?
Tanidigin bildigin komsuna emanet etmek istersin. Banada 2 arkadasim bak cocuguma dedi ama kizim 2 yas sendromundaydi. Aksama kadar hasat ederdi cocuklari alamazdim elinden diye kabul etmedim.Yok yok yanlış anlamadım, sonuçta sözkonusu olan bir çocuk komşusu ya da yabancısı olmaz ki bunun. Kendi komşun da güzel ilgilenmeyebilir yeri geldiğinde bir yabancı çok güzel ilgilenebilir. Önemli olan o çocuğun birilerinin canı olduğunun farkına varıp öyle bakabilmek ona.
Yine amin Allah iyi insanlarla karşılaştırsın...
1 yaş kreşe başlamak için çok erken değil mi? kalabalık yerden sürekli hastalık kapabilir, bi de kış günü hergün evden çıkar sabah ayazında akşam al, o da zor.
depresyona gircem.
annemle konustuk az önce, kendiliğinden bi arkadasımın annesinin baktıgından bahsetti bebege, ben de onlar aynı sehirde sen de burda olsan sana emanet ederdim dedim, hak verdi. işe başlamadan önce kadını deneyeceğimden bahsediyordum ki bi baktım annem kadının ek ne iş yapabileceği üzerine yoğunlaşmış bile. sen işteyken temizlik yapar yemek yapar diyor. hayır dedim, çocuğuma iyi baksın kendi etrafını toplasın yeter. iyi haklısın dedi sustu. 1000 lira alıyormuş yapmalıymış. e dedim çocuk ağlarken o iş mi yapacak dedim yok yok uyurken yapar diyor.
pof of pof of!
Annen başında olmayacak sanırım bakıcının değil mi? O zaman tamam anne iş de yapacak yavruya da bakacak de :) Üzülmesin kadın. Şimdi aklı torundadır onların. Bizim de çocuklarımız büyüyecek biz de onları düşüneceğiz mutlaka. Annenler buradayken de bakıcıya rica edersin bir kaç ek iş yapıverir senin için.
Maksat annen üzülmesin ve düşünmesin seni ve kırık çıkık olmadan bu iş hallolsun. Annenin kafası yatarsa babanınkini de yatırır bu işe :)
Kıyamasın zaten aferin enişteyeİkinci bakıcıyı göndermiyo mu şirket bu arada ?
Eki Görüntüle 621263 işte benim selocanım
1 yaş kreşe başlamak için çok erken değil mi? kalabalık yerden sürekli hastalık kapabilir, bi de kış günü hergün evden çıkar sabah ayazında akşam al, o da zor.
depresyona gircem.
annemle konustuk az önce, kendiliğinden bi arkadasımın annesinin baktıgından bahsetti bebege, ben de onlar aynı sehirde sen de burda olsan sana emanet ederdim dedim, hak verdi. işe başlamadan önce kadını deneyeceğimden bahsediyordum ki bi baktım annem kadının ek ne iş yapabileceği üzerine yoğunlaşmış bile. sen işteyken temizlik yapar yemek yapar diyor. hayır dedim, çocuğuma iyi baksın kendi etrafını toplasın yeter. iyi haklısın dedi sustu. 1000 lira alıyormuş yapmalıymış. e dedim çocuk ağlarken o iş mi yapacak dedim yok yok uyurken yapar diyor.
pof of pof of!
evet birde seni yarı yolda bırakma ihtimali var bakıcının,sana gıcık oldu pat ertesi gün ben gelmiyorum dese al sana ufak çaplı deprep kime bırakıpta işe gitcen napcan ben çok irdeliyorum bu işi galiba hep ecigini cücügünü düşünmekten sıkıldım stres oldum gece rüyamda bakıcıyı dövüyom kızımı dışarı atmış halde görüyorum falan
ben de mi humana denesem acaba
milupa cok bir ise yaramadi:44:
babamız 7tahıllı elmalı almış ela bişeyi severek yedi alkış ona teyzeleriçok mutluyum
Selocan bizim telwfon cekmiyo bize ugra sadece bu isirik alcam soz
İyi düşün iyi olsun, biraz yorulacaksın tabii ilk günlerde verim azalıyor ama sonra alışıyorsun, sıvı almayı ve yemeyi ihmal etme işyerinde, gerekirse yanında bir şeyler götür, meyve, havuç, vs... Zaten artık ek gıda dönemine de giriyorlar, o yüzden ilk zamanlardaki gibi çok fazla süt lazım olmayacak. Kendini rahat tut. Fazla yormamaya çalış işyerinde. Çünkü hem psikolojik hem fiziksel olarak ilk bir iki hafta daha fazla rahatlamaya ihtiyacın olacak. Moralini düzeltecek şeyler yap mesela, istediğin bir iki şeyi al, keyfini yerine getirmek için, kuzuya bir kaç şey al, böylelikle ilk dönemleri kolay atlatır, sütü de azaltmazsın :)
Var ama 3,5 yaşından önce almıyolar ,bizim sokakta var bi kreş ,18 aylık alıyomuş sanırım konuşmadım henüz daha ,aldığı aydan itibaren vericem ama.
Bu bakıcı işi ok zor kimseye güven olmuyor.ben olsam ne yapardım?
Ben kreşe verirdim çok kaliteli kreşler var 0 yaştan başlıyorlar almaya böyle sürekli izleyebileceginiz bir kreş bana çok daha güvenli geliyor.ben şuanın izinliyim işe başladığımda kızım 16 aylık olacak kaynanam bakmazsa ben kreşe vericim
Bir düşünün derim kızlar
canım doğru diyorsunda daha çok küçükler salgında war malum hemen hasta olurlar dirençleri daha oturmadı kıyamam ben daha 16 aylıkken iyide benim kızım daha 5 ay 1 haftalık ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?