2012 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

aynen ta kendisi canım

ben de az daha darlanırsam işi bırakıcam. daha 7 ay var şimdiden sıkıntısı bastı bana.

oo daha 7 ay varsa epey toparlar canım. bir yaşını geçmiş olacak o zaman. yürümeye başlamış olur, hatta az az konuşur bile belki.

az önce de şöyle bişey okudum paylaşmadan edemiycem:

http://www.benimgibi.net/bakici-annenin-yerini-tutmuyor/

bu açıdan da senin bebeğin şanslı en azından 1 yaşına kadar bakabileceksin..

Deniyorum ama bi yogurt yapmayi beceremiyorum. 2 mama kavanozuna yapayim dedim bakti olmamis su gibi.

Deniyorum ama bi yogurt yapmayi beceremiyorum. 2 mama kavanozuna yapayim dedim bakti olmamis su gibi.

ben geçen hafta tutturdum bugün bi türlü tutturamıyorum geceden beri 3.deniyişim benimde su gibi oluyo kesin ısıyı tutturamıyoruz halbuki ilki ne güzel olmuştu aemi şansıymış

bencede 3 yaş ama ben 3 sebe katlanam böyle erken wericem wallahi ne yapim mecbur.. bazen aklıma geliyor 2. çocuk yapsam aynı seyleri sil basdan yasıyacağım afakanlar basıyor...

canım bede ilk seferinde hazırla mayaladım tutmuyordu annemden püf noktalar öğrendim aktarayım hemen ben kavonoz mamasının içinde mayaladım küçük de yani... 1si süt kaynatılır ılıması beklenir serce parmağınla baktığında ne sıcak olacak ne soğuk sütü içine koydun ewin en sıcak yeri (ben peteğin üzerinde yapıyorum) nereyse oraya kalın bir bez koy üzerine kavonozu koy içine 1 tatlı kaşığı yoğurt koyup karıstır ama kavonoza yoğurdu koyunca kesinlikle kavanozu yerinden kımıldatmayacakmıssın karıstırıp kapağını kapat üzerini iyice ört 6 saat beklet çok güzel tutuyor

Himm anladim ben cok oynattim mutfakt yaptim salona tasidim. Sardim sarmaladim cok sallandi yani. 1 de kavanoza 1 cay kasigi yogurt koydum. Az oldu demek.

ben de az daha darlanırsam işi bırakıcam. daha 7 ay var şimdiden sıkıntısı bastı bana.

Çokk zor bir durum keşke imkan olsada 3 yaşına kadar bakabilsek ama işi bırakmakta çözüm değil.anne yada kaynana herhangi birisi bakması için konuşsanız tabiki çok zor yeri aynı evde başkalarıyla yaşamak ama çocuğumuz için kutlanmalıyız bence şahsen ben yabancıya bırakmaktansa kaynananın herşeyine katlanırdım öylede yapıyorum ben yıpranıyorum ama içim rahat oğlumun güvende olduğunu biliyorum çok değil 3 sene sıkın dişinizi kızlar

canım bende yoğurt yapmayı beceremedim. bir tuttu bir tutmadı. buradaki arkadaşlara da sormuştum hatta hangi yoğurt makinası diye. geçen hafta sonu aldım. oda sıcaklığındaki süte mayalıyorsun sütü ılıtman kaynatman gerekmiyor.. tembel işi tam benlik. birka. gündür kullanıyorum çok memnunum şimdilik. ancak bazı markalarda sütü senin ısıtman gerekiyor ben gerekmeyeninden aldım:)))

Kızlar merhaba,
Pek giremedim iki gündür. Dün ofise gitmiştim, saah 11'de çıktım evden, akşam 5 gibi döndüm. Ela'da annemde kaldı. Giderken tedirgin gitmiştim, ama ofise gidince itiraf etmek gerekirse rahatladım biraz. Özlemişim ofis ortamını, yemek yedik, sohbet ettik. İşten ayrılan bir arkadaş vardı ondan bazı dosyaları devraldım sadece. Pek işte yapmadım yani, iyi geldi. Keşke şöyle yarım gün çalışabileceğim bir işim olsaymış.. 1 ayım kaldı 1 ay sonra ben de başlıyorum işe..
Herkes bakıcıdan konuşmuş yine. Benim de ilk bakıcı denemem hüsranla sonuçlandı. Doğru düzgün bakıcı bulmak çok çok zor ama imkansızda değil. Bizim ofiste nerdeyse 20 kişinin çocuğu bakıcıda, ama sorun yaşayan 1-2 kişi var. Genelde memnunlar. İyi kişilerle karşılaşmak önemli. Bir de tabi tanıdık vasıtasıyla bulunanlar daha iyi oluyor. Bizim ofisteki kızlardan bakıcılarından çok memnun olanların bakıcıları hep daha önce bir arkadaşlarının akrabalarının çocuğuna bakmış, tanıdık referanslı kişiler. Ben öyle birini bulamadım malesef..
Bakıcı bulmak zor olsa da 3 yaşından önce kreş de doğru değil bence. 3 yaşına kadar daha bireysel oynamaları, tek tek ilgilenilmeleri lazım. Kreşte her çocuğun başına bir öğretmen, abla verilmiyor malesef..O yüzden 3 yaşına kadar artık anne, kv, bakıcı bir şekilde idare etsek daha iyi olacak.

haklısın tabii de nereye kadar bakacaklar ki? ayrıca uzaktalar; bu yıllarca mevsimlik 2 aileyle birarada yaşamak demek.
Allah yardımcım olsun da okunan ezanlar hürmetine, hayırlı ahlaklı tertemiz bir kadın çıkarsın karşıma.

neyse azıcık rafa kaldırcam ben bunu düşünmeyi, yoksa darlanıyorum.

sanırım bakıcı konusunda olumlu da konuşulmaya ihtiyacım var, çünkü kararım o yönde. herkes çok olumsuz konuşunca ve sadece kötü örnekleri anlatınca, umarım hak verirsiniz, negatif yönde etkilendim

kızlar elamın güzel huyları geri döndü sabhtan beri kendi kendine oynuo bıdı bıdı oyuncaklarla konuşuo ısırıyo boğuşuyoarada uykusu geliyo yanına bi yatıorum bş iki pış pış uyuyp kalıo gözlerme inananmdm

kızlar beni annemde birnin çocğna bakmıştı kendi çocğu gbi bakıodu yemek yapıveriodu hamur işleri ble yapıveriyodu kadn allah var yorlma yapma diodu ama annem duramaz abla kardeş gbi olmuşlardı taynleri çktı salya smük ayrıldılar aynı şehrde olsak annem brinizinkne bakıverirdi

Bir süredir kavanoz mamalarını araştırıyorum. Ben çorbayı evde yapma taraftarıyım, sonuçta ne kadar korursak koruyalım bir süre sonra bizim yediklerimizi yiyecekler. Kendimiz organik yiyiyorsak sürekli tamam da ama yemiyorsak alışmalı bizim yediğimiz sebze ve meyvelere diye düşünüyorum.

Ancak kavanoz mamaları da çok ilgimi çekiyor, eskiden bu kadar çeşit yoktu. Şimdi boy boy çeşit çeşitler. Özellikle sebze çorbaları, tavuklu karışımlar çok ilgimi çekiyor meyvelerin dışında. Hipp ve milupa üzerinde duruyorum. Yaptığım araştırmalar sonucunda en güvenli mama firmasının (Türkiye'deki) Hipp olduğuna karar verdim. İnanılmaz spekülasyonlar çıkmış geçtiğimiz yıl ve aylarda mama ve sütler konusunda. ama kavanoz mamalar konusunda hiç bir sorun yok. Hipp markasının kavanoz mamasını bir televizyon programında analiz etmişler, bebelere zararlı hiç bir şey çıkmamış içinden. Türkiyedeki tavukların hali de malum olduğu için tavuklu karışımları kullanılabilir mi acaba diye düşünmüyor değilim. Bazı doktorlar arada verilebilir diyorlar, bazıları verilebilir, bazıları hiç vermeyin diyorlar.

Yurtdışında yaşayan bütün arkadaşlarım bunlarla büyüttüler bebelerini. Siz ne düşünüyorsunuz ve neler biliyorsunuz bu konuda, siz de paylaşırsanız bildiklerinizi sevinirim.

Canim ben acikcasi hazir gidalarin hepsine karsi bir insanim.ama bu hazir mamalar benimde kafami karistiriyor.hazir kasik mamalari kafama yatmiyor cunku cogu islenmis ve pisirmeye bile gerek yok.
Cocuklara kendim evde yaptigim muhallebi elma muz puresi dokunuyor ama kavanozdakiler dokunmuyor onu farkettim.
Acaba ben pisiremiyormuyum olgunlarini bulamiyormuyum cozemedim.

Onceleri benimde kafami cok kucaliyordu .ek gidaya baslamadan bende arastirdim su sonuca vard.eve ne kadar kavanoz mamasi ne kadar ozellikle tahilli kasik mamasi varsa topladim.sonra kendim islenmemis tam tahil edindim .simdi karar verdim hepsinden verecegim evde kendimde yapacagim.kavanoz mamasida verecegim .herseyi alsin herseye alissin bebislerim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…