2012 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Ben de hazır gıdalara karşıyım. Ayrıca biz ne yersek onu yesîn istiyorum. Bir arkadaşım kendi yemeklerini tuzsuz salçasız bebeğe göre pişiriyordu, sonra hepsi aynı yemeği yîyiyorlardı. Şimdi çocuk 2 yaşında, sofradaki herşeyden yîyiyor ve kereviz, brokolî seviyor. Annesi için de kolaylık,,ayrı yemek yapmakla uğraşmıyor.
Hazır mama yerine doğal ürünler bulmaya çalışıyorum ben. Kv tarhana yaptı, memleketten arada sebze meyve gönderiyor organik.
Bizim doktorumuz hazır gıdaların tadı çok güzel, onlara alışırsa evdekî yemekleri yedirmeniz zor olur, ancak hazırlayamayacak durumda olup mecbur kalırsanız onlardan verebilirsiniz dedi. Bana da çok mantıklı geldi. Öyle yapmayı düşünüyorum.
Tavuk konusunda da canlı köy tavuğu satan yerler varmış, ordan tavuk alıp kestirilebilir.

Ee bari markasini ve fiyatini modelini felan sole bende bskayim

evet bende henüz pek bişey veremiyorum berene ama yavaş yavaş yemesi tatması lazım ,bizim inek sütü alerjimizde var süt katkılı mamalar veremiyorum ve yogurtta doktor yaş büyüdükçe geçer dedş ama bakalım,hal böyle olunca sebze püresi veriyorum arada,arada meyve sıkıyorum veriyorum sebze püresini çok severek yemiyor ama yemek zorunda ,artık yavaş yavaş muhallebide vercem diyet mama aldık ama o kadar acıki neocata ismi,ben bile yiyemem yani o nasıl yesin oda kaldı öyle içine vanilya şurubu katın yer diyolar bakalım bizde öyle yapcaz

kızlar ben çok tepkili değilim ya bu kavanoz mamalarına falan tabi evde yapmak en güzeli ben çalışan bi kadında değlim yaparm ama mecbur kaldğmızda kullanablriz

Ee bari markasini ve fiyatini modelini felan sole bende bskayim

tefalin yoğurtçum'u 127 tl ye aldım iki boyu var. ben küçük boy aldım. içinde 1 litrelik kabı var. ayrıca 6 tane küçük cam kavanoz var onları da aldım onlara da 22 tl verdim. bir bak istersen mantıklı gelirse alırsın.

Biz uyutuyoruz o uyaniyor biz uyutuyoruz o uyaniyor kim galip gelcek bakalim. Ya bu cocuga bir haller oldu anlamadim ne gece ne gunduz uyumak istemiyor. Uykudan gozleri kipkirmizi oluyor ama uyumuyor. Sasirdik kaldik yaaa. Hani oncedende cok uyumazdi ama uyutma cabamiz yarim saati gecmezdi. 9:30 da basladik uyutma cabasina 10:40 da uyudu 20 dk sobra uyandi ayilmadan uyutalim dedik kollarimiz koptu yok yok yok uyumuyor

oğlum bişey yemiyor arkadaşlar. sabah meyve püresi hazırladım 2-3 çay kaşığı yedi, yoğurt mayalamıştım ondan da zorla zorla 6-7 çay kaşığı yedi. nasıl alışçak bu çocuk yemeye. ilk ek gıdaya geçtiğimide yiyo diye sewinmiştim ama o zman sadece tattırmak için 2 çay kaşığı weriyodum. meğersem yemiyomuş benimoğlum porsiyonlar arttıkça anladım. napabilirim,*

sanırım bizimkide artık uyudu bugun kv baktı malum bütün gün uyutmus zawallı kızımı bende uyanmazsa hop yatak ii geceler herkeseee uyanırsa ayy uyanmasın yok

Slm kızlar, dün gece 3:30da yattı ve sabah 2'de kalktı benim oğlan.
16:30'dan sonra hiç uyutmadım, şimdi bayılmak üzere umarım sabaha kadar uyur.
1 hafta böyle devam edicem uyku düzeni otursun istiyorum.

of didem of nasrettin hocanın hesap;bana damdan düşen birini getirin, benim halimden o anlar demiş ya, aynen öyle senin halinden en iyi ben anlarım.

benimde bir günüm sabahın köründe kalk, kahvaltı hazırla büyük sıpamı doyur, küçük sıpamın altı üstü derken tüm bakımlarını yap, karnını doyur, evi toparla ama haldur huldur, bu sırada büyük sıpanın ödevlerinde son kontrolleri yap.ne çabuk öğlen oldu anlama(bu arada küçük sıpanın gönlünü yap, uyut, oynat) saat 12de okula git.işlerini alelacele yap ama herşeyi yap,yetiştir.sonra işten çık gelirken markete uğra alınacakları al, eve gel daha ohh diyemeden kucağımda minik sıpam. onun ihtiyaçlarını gider, o uyuyunca koşa koşa mutfağa, yemek yap, sofra hazırla, sofrayı topla, çamaşır as yada çamaşır topla.büyüğünün küçüğünün anasının danasının gönlünü yap, yapta yap yani. bide tüm bunlar yetmiyor gibi bizim paşazade geçen gün diyorki bu aralar çok saldın,sen ütü yapmıyorsun.geldiler bana öyle değince valla anan, danan ,sen ,evin ,boğazın drken anca yetişiyorum ütüyüde bi zahmet kendin yap allah el kol vermiş,yada bul bi kadın yaptır ütünü dedim.takdir filan hak getire.şeytan diyo bırak işi, görsün anyayı konyayı.ama sonra kendime kıyamıyorum.ben bu işe girmek için çok emek verdim.

canım bakıcı konusunda olumlu yorumda bulunayım.ben maşallah diyeyim çok memnunum bakıcımdan.çok güzel stedğim gibi bakıyor oğluma.gerçekten oğuluşmda o kadar alışmışki onu görünce çığlık atıyo kahkahalrla gülüyo.aman oğluma güzel baksında gerisi boş zaten.umarım allah seninde karşına iyi bi bakıcı çıkarır.

pepik o huysuzluk uyumama hali dişlerden olmasın.belki diş çıkarıyordur!

bu saatte diş ağrısımı olur ya ölcem bide kocamla kavga ettik koltukta uyuyo üstnü örtüverdm insanlık bende kalsın uyumş tv karşısında gerçi bende uyuyp kalmışm ama üstmü örtmemş kalktm yatağma yattm onunda üstnü örtverdmayyy bölük börçk aile gbi olduk

Kabariklik bile yok yaaa. Ne dismis manyak etti bizi

kızlar dün akşam fazla kaynatmamışsınız hayret

Slm kızlar, dün gece 3:30da yattı ve sabah 2'de kalktı benim oğlan.
16:30'dan sonra hiç uyutmadım, şimdi bayılmak üzere umarım sabaha kadar uyur.
1 hafta böyle devam edicem uyku düzeni otursun istiyorum.

zambakcım merak ettim işe yaradı mı yöntemin? valla ben bizim kıza hep farklı farklı yöntemler deniyorum ama o yine bildiğini okuyor. mesela yatarken mamayı fazla veriyordum gece uyanmasın sabaha kadar diye, o gece normalden de erken uyanıyordu emmek için, dün gece normal bir miktar verdim nasılsa gece uyanıyor diye, bu sefer sabah 6ya kadar uyudu maşallah yani kontrol onlarda oluyor malesef.

kızlar ben çok tepkili değilim ya bu kavanoz mamalarına falan tabi evde yapmak en güzeli ben çalışan bi kadında değlim yaparm ama mecbur kaldğmızda kullanablriz

kavanoz mamaları da zehir değil ya kızlar. tabiki tercih evde yapılması ve ben şu ana kadar hep evde yaptım ama çok zorda kalırsam ben de kullanırım. sonuçta bin türlü denetimden geçiyor özellikle de yabancı markalar. amerikada avrupada bebek ürünleri çok ciddi denetleniyor. buna kaşık mamaları da dahil. zaten kendi yediklerimiz ne kadar sağlıklı bu devirde onu biliyor muyuz? keşke herşeyimiz doğal organik sağlıklı olabilse, ne kadar sakınsak kardır tabi ama kendinizi de çok kasmayın yani, sonuçta biraz büyüdüklerinde deli olacaklar paketli yiyeceklerin hepsine..

canım birkaç arkadaş daha aynı dertten muzdarip. en son elaayshe bir mama yapmıştı elaya, ela severek yemişti onu. belki yardımcı olabilir sana.. elmalı mıydı tam hatırlayamadım...

Yaşasın cumaaaaa ...:119::119::119:
Bakınıp gelmece

günaydınssssss :)

evde temizlik var bugün, nereye oturacağımı şaşırdım. bu kıza gürültü mü yapmak lazım bilmiyorum fasır fusur uyuyor

ankara ağlıyor, kapkara iç karartıcı bi hava var, gece sandı herhalde yavruş.

3kere falan sağarım herhalde öyle umuyorum sabah öğlearası bide akşam üzeri bendede 4tane kap var olmazsa onlara koyayım
Bende hiç açılmamış 25 li milkway poşet var ,bu saatten sonra da kullanmam ,istersen sana kargolarım canım ,işe yarasın bari.

ben o selocanı ısırırım,sevimli bıdıkkkkk

Eki Görüntüle 621299
Buyrun mihlamayA hanimlar yiyelim guzelleselim
Kız hemşo ayıp oluyo ama yaa,sabah sabah canımı çektirdin ,kahvaltıya geliyom

ben de az daha darlanırsam işi bırakıcam. daha 7 ay var şimdiden sıkıntısı bastı bana.
Bi keresinde benim herif yeni bi işe başlıycaktı ,tam da o hafta Fener'in maçı var,deplasman organizasyonu yapmışlar ;başlamadan izin almıştı Seninki de o hesap ,başlamadan işi bırakmayı düşünüyon kız

bencede 3 yaş ama ben 3 sebe katlanam böyle erken wericem wallahi ne yapim mecbur.. bazen aklıma geliyor 2. çocuk yapsam aynı seyleri sil basdan yasıyacağım afakanlar basıyor...
Dur kız didem ,3 sene kv bakarsa seninle beraber biz de sıyırırız burda

Hepsi kötü değil tabii ki şekerim, binlerce kadın çalışıyo ve çocuklar hep bakıcıda...Takılma sen şimdi ,başka konulara yoğunlaşalım

Maşallah kuzuma ,iyileşince düzeldi bak annesi...

Benim de Almanya'da arkadaşım var ,onun da bana söylediği aynıydı ; Hipp çok güvenilir ve çok kullanılan bir marka...Bana da hep ,Almanya2da üretilen ürünler hep güvenilir gelir ,malum iş disiplini...

Kaç aylık senin yavru ,katı gıdaya hazır değildir belki ,bazı bebekler 6-7.ayda anca hazır oluyomuş katı yemeye,ısrar etme istersen ,sütün yetersizse biberon mamasıyla devam et...

sanırım bizimkide artık uyudu bugun kv baktı malum bütün gün uyutmus zawallı kızımı bende uyanmazsa hop yatak ii geceler herkeseee uyanırsa ayy uyanmasın yok
Benim kv de baktığında gün boyu sallıyodu Umay'ı ama bizimki gündüz zombisi ,hayatta uyumaz

herkes nerdeeeee:97:
Burdayım şekerim ,bakınıp geldim ,naber ,nasılsın ,yaşasın cumadayız,hadi iyiyiz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…