Sorma be canim hayir benim anlamadigim bizim uykumuz 3. Ayda falan daha iyiydi bundan iyilesecegine kotuye gidiyor
Prenses nasil tatlim ?
Bir de tecrubeli annisler bu normal mi ? Ne zaman duzelir genelde ?
Birinin poposu pispislanip saci oksanacak oda senin yuzunu oksayacak.digeri dizde sallanacak elleri tutulacak .ayni anda bunlari yapmamin mumkunati var midir.
valla canım ben bile bazen tek bebekle ahtapot olmak lazım diyorumsana allah kolaylık versin, iki bebek ikisinin de huyu suyu farklı, alla güç kuvvet versin.
vitamin falan alıyor musunuz ikiz anneleri
Selam arkadaşlar ,
geçmişe bakıp geliyorum,çok konuşmadınız umarım
kızlar birazdan mama aldırcam bide eşim alınca çok alıo şimdi ela 5. ayını bitirdi 6ya yeni girdik sizce 1 numaraya devammı 2ye geçsemmi artık:44:
kızlar birazdan mama aldırcam bide eşim alınca çok alıo şimdi ela 5. ayını bitirdi 6ya yeni girdik sizce 1 numaraya devammı 2ye geçsemmi artık:44:
senaysen, günaydın diyelim mi? hiç uyudun mu gece
Gunaydın 46 lı prımada yıne ındırım var molfıxdede olmus daha karlı ama. Jokerde prıma 17.90, a101 de prıma dev ekonomı 25.90 tl
Aslında ben sana daha önce yazmak istedim bu yazacaklarımı ancak işine karışmak istemedim, şimdi fikir sorduğun için naçizhane görüşlerimi yazacağım. Canım benim bence biraz ağır besliyorsun bebeleri. Ben kahvaltı menünü okuduğumda gözlerim açıldı bunlar ne diye, ama doktor tavsiyesidir diye ses etmedim. Sabah kahvaltısında eski kaşar, tulum, kaymak. Bunlar bebeler için çok ağır canım ya. 4. ayda yazdığın çorbayı da hatırlıyorum birdenbire mercimek, soğan vs koymuştun çorbanın içine. 4. ay da mercimek için erkendi diye düşünüyorum. O zamanda bazı arkadaşlar yazmıştı zaten bunu. Bence menülerini biraz hafiflet kuzuların o zaman daha düzenli uyku uyuyacaklarını düşünüyorum.
Umarım yazdıklarımı yanlış anlamazsın. Sevgiler.
Hayırlı olsunnnnnnnnnnnn ,sağlıklı bir hamilelik geçirirsin inşallah ,sağlıkla da kucağına alırsın inşallahSlm arkadaşlar nasılsınız, oğlum dün gece sabaha kadar uyudu.
Şuan uyuyo ama uyandıktan sonra uyutmayacağım bakalım yine aynımı olacak.
Bu arada ufaklığın kalp atışlarını duyduk, pıt pıt falan değil baya baya kalbi atıyodu meleğimin.
Eşim çok heyecanlandı...
Geçmiş olsun canım ,biran önce iyileşir yavru inşallah...allah razı olsun kızlar.evet doktora gıttık bronsıt salgını var dedı.oglumun cıgerlerı temızmıs cok sukur ama genız fena dedı.ılerlemez umarım.balgam sokturucu surup verdı burun sprey.bende cold mix aldım.otrı bebeyle temızlıyorum ama kıyametı koparyo.zaten sesı kısık aglaya aglaya bı hal oluyo.dun gece hııııcc uyuyamadı kuzum.aglayıp durdu gozler kapalı oldugu halde.o aglamaya calıstıkca ıcım parcalanıyo dayanamıyorum bende aglıyorum.inanın ben ondan daha beter durumdayım hemen salıverıyorum cok gucsuzum sanırım.neyse hasta olan dıger yavrularada acıl sıfalar dılıyorum.tez vakıtte eskı yaramzlıklarına neşelerıne kavussunlar ınsallah.onlar bızım cıgerımız kıyamam hıcbırıne...allaha emanet olun canlar
Oyyy kıyamam ,minyatürüme iyi bak ,kendine daha iyi bak canım,geçmiş olsunnnn...Merhabalar guzel anneler ve minnoslari
sivas turnesinden dondük kızımla sormayın basımıza neler geldi(
ben yolda salgından nasibimi aldım bir gun saglikliydim ertesi gun hastalandım ardından kv yanimizdaydi ona bulaştı derken kiz kardesime ve en son yeğenime bulaştı herkes hasta bir tek kızımla annem sağlam kaldı..ama isin daha kötüsü yeğenimin ateşi 40 oldu düşuremedik hastaneye yatış yapıldı 3 gun kaldı yavrum cok ağır ilaçlar aldı daha dun gece taburcu oldu Dr menenjitten şüphelendi teşhis koyamadı 2 gun Allah'tan korktuğumuz olmadı ust solunum yolları enf çıktı..bizde hastalığı tekrar bulaştırmayalım diye dun gündüz donduk( kızımda dünden beri huzursuz hasta olmakla olmamak arası birşey İns olmaz
esim kendi işyeri old icin bizimle gelmemişti onunda isyerinden laptopunu çaldılar tüm hesapları ve gecmisi bizim balayi fotograflarına kadar uzanan fotolarımız uçtu gitti..neyseki hesaplarının yedeğini almış tlfnuna onu kurtardı sukur
İste böyle bizde havadisler böyle berbat bir tatil oldu ama buna şükür Allah beterinden korusun aman kızlar dikkat edin bebelere salgın var hastane bebek kaynıyor
Size de geçmiş olsun canım ,anasının babasının üstüne at baksınblar herifineEsim ayağından ameliyat oldu gecen hafta alçı icinde 6 hafta yatacak sürekli yatakta yattığı icin oyle agresif oldu ki herseye kızıyor zavallı kv kp ne yapacagını şaşırdı arada bana da çatıyor cocuğu alıp diğer odaya kaçıyorum :) bir an önce iyileşeydi iyiydi evde oturmaya hiç alışkın değil...
Boşver temizliği yaa,ben hiç önemsemiyorum valla ,pislikten hasta olmayacak noktadayımÇok geçmiş olsun canım, talihsizlikler üst üste gelmiş.
Ayy sizinde durumunuz zor canım, inşaAllah biran önce iyileşir.
Bizde de durumlar çok farklı değil, çok şükür hasta değiliz ama sinirler gergin nedense, eşim kafasının dikine gidip tosluyor, ben söylemiştim diyince kızıyor.
Çok sinirliyim ona, kızsam bi dert kızmasam başka dert, evim karman çorman iyi bir temizliğe ihtiyacı var ama bende yapacak güç yok.
Allah'ım sen yardım et...
facebookta bi arkadaş paylaşmıştı ; günlük diye bişey var,damlasıkızı gibi bişey sanırım,aktarlarda oluyomuş ,bi araştır istersen...kızlar evosten dıye balgam cıkarıcı surup kullanıyoruz her ıctıkten sonra sıddetlı kusarak cok balgam cıkartıp rahatlıyo.normalmı.balgamı bu sekılde sokturmesı.oglumda normaldede kusuyor surup sayesınde mı balgamı cıkarıyo anlayamadım.ne yapmalıyım baska doktotora gıtsemmı:26::26:
Kesinlikle artık doyurmaz canım ,iyice büyüdüler artık ,süt çok olsa bile doymazlar artık...Emziren arkadaslar artık süt bebeklerimizi doyurmaz değil mı? Günlük az da olsa ek gıda vermemiz gerekiyor mü? Ben hala tattiriyorum anne sütunu 3 saat arayla alıyor geceleri 1 kere emıyor suresi ise 5 dk falan ara ara bişeyler tattırıyorum diye su veriyorum birazda nasıl olsa herseyi yemeye başladı doğrumı sizce?
Keçi sütü için erken gibime geliyo,sütün varsa emzirmeye devam et bence,sağlığın da yerindeyse tabi.Yetmiyosa da mama ver,keçi sütü ağır gelebilir ,doktor daha iyi bilir tabi,bu benim fikrim.Slm şekerler oğlumu babaya sattm.
Benim bir sorum olacaktı, şimdi gebelikten dolayı oğluma günde 1 kere falan anne sütü veriyorum onun dışında vermiyorum.
Yavaştan onuda kesicem, nasıl olsa 6 ayı doldu sayılır.
Şimdi anne sütü yerine devam sütü versem, 1 ay sonrada keçi sütüne başlasam olurmu acaba?
Anne sütüne en yakın keçi sütüymüş, 1 ay sonra keçiler doğuracağı için öyle olacak.
Oğlumu biraz daha doğal beslemek istiyorum, mamada kullanıyorum tabi.
Bakıcısı olan birkaç arkadaş var ,ben de onlardan biriyim.Fiyatları çok yüksek tutuyolar ,bunun yanında da toz alma ,ütü gibi ilave tek bir iş uyduruyolar ,hem çocuk bakıyorum,hem de iş yapıyorum ayağına ,ben hiç iş falan istemedim.Sadece çocukla ilgileniyo...İyi geceler herkese, kızlar bakıcısı olan kimler vardı? ne tür bir programa anlastınız. ne kadar detayları konustunuz. cocuk haricinde baska is yuku var mı? gibi sorularım olacak..
Geçmiş olsun ,biran önce iyileşir inşallah ,zor da olsa atlattınız işteSelam kızlar.. Geçmişe çok bakamadım, umarım herkesler iyidir bebikleriyleBenim minik oğlum Cuma günü sünnet oldu lokal anesteziyle. Bitik pipi olduğu için mecburi bi sünnetti. Malesef çok dramatikti! Benim küçük adamım pipisine iğne vurulurken bile hiç ağlamadı "gık" demedi! Ama doktorlar bacaklarından biz kollarından tutup ameliyat başlayınca çıldırdı bebeğim! Hatta o kadar çok ağladı öyle iç çekti ki biz bi ara doktora "hissediyo olabilir mi?" diye bile sorduk. "Hissetmez kesinlikle" dediler ama işte aklımıza o ihtimal bile geldi! Keşke hafif genel anesteziyle yaptırsaymışım! Çünkü bebeğim 2 gecedir sürekli iç çekerek, bağırarak ya da ağlayarak uyanıyo! İçim eridi şu 3 günde! Bi de bez bağlamak da bi işkence.. Sünnet külodu aldık, penye olan külot kısmını kestik sadece pipinin üstüne denk gelen plastik aparat kaldı. Onun etrafını da bacaklarını kesmesin tahriş etmesin diye kağıt havlularla sarıyoruz ve sık sık değiştiriyoruz ıslak kalmasın diye! Ne zaman normal bi şekilde bez bağlayabilirim ki acaba? Geçsin bitsin artık şu birkaç gün.......
Sende de çok hızlı gelişmeler oluyor şekerim,takip edemiyoruzSlm kızlaar, bizim diş göründü çok şükür, kaşıkla mama yedirirken çıt çıt seslerden anladım.
Şimdi ben oğluma hediyemi alıcam :)
Laz inadım tuttu diyosunBugün kıyafet bakayım dedim demez olaydım. Bir insana bu kadarmı yakışmaz. Kızın biri kazak giydi çok beğendim bende giydim bir kıza baktım bir kendime kazak üstümde agladı çıkar beni diye.neyse alcam dedim inat ettim aldım hemen cıktım. Çok Üzgünüm. Ama yemekten vazgeçemedim.eşime tel de lahmacunları şöyle ben geliyorum dedim. Hem yerim hem halime aglarım
Son günlerde Umay geceleri biraz sık uyanmaya başladı ben ona bile dayanamıyorum,senin halini bile düşünemiyorum canım yaa ,Allah yardımcın olsun..Kizlar sizce bu uykusuzluga daha ne kadar dayanabiliriz. 24saatte toplam 2 saat uyku yarin bir yerde dusup kslicakmisim gibi hissediyorum
simdi bile buraya yazarken sipa anne yurusene popoma pispis yapsana diye mizirdaniyor bari kucakta efendi gibi uyu yahu
Tetanoz aşısı niye şimdi ,kaçıncı doz bu ?Günaydın herkese, bugün erkenciyiz.
Benim tetenoz aşısı olmam lazım, oğlumunda boy-kilo kontrolü var, aynı zamanda kuaföre gitmek istiyorum ama çocukla nasıl olacak bilmiyorum.
Düşünmekten sıkıldım...
Yap tabi şekerimherkese günaydınnnnn hafta sonu girmedim yoğunluktan kızımı bıraktım geldim yine sabah sabah ama bu hafta kaçamak yapıcam çarsamba persembe rapor almayı planlıyorum
Bu sefer biraz durdu gibi,alışıyo mu ne artık arabaya :44: Hava da güzeldi valla ,bol bol oksijen aldık ,ormanda gezdik ,kuzular vardı onları sevdikirisscim naptın , nasıl geçti gezmeler? umay arabada rahat durdu mu?
şahsen benim fikrim 1'den devam edilmesinden yana, çünkü 2 numarayı sindirmeleri daha zor oluyormuş. sindirim sistemleri 6. ayda gelişiyorsa erken başlamaya gerek yok. ama bazı arkadaşlar 6 ayı dolmadan başladılar 2 numaraya. gene de sen bilirsin. istersen bir iki kutu 1 numara gerisini 2 numara aldır. en azından bir yada iki hafta daha 1 numara yesin.
bu arada biz bu hafta sonu 6. ayımızı bitiriyoruz ve doktor kontrolümüz var. ben kontrole kadar 1 numaradan devam edicem.[/QUOTdoğru sölüosun ya rahatsız olur çocuk bide durduk yere o zaman bu ay6da 1 numara yesin öle geçeyim
bu sorunun cevabını bende merak ediyorum hislerime tercüman oldun öğrenince bende bilgileneyim
Gunaydin guzel anneler
Canim bu hafif sedasyon ne oluyor.bizde sunnet ilacagizda ben o travmadan korkuyorum.
Bu sefer biraz durdu gibi,alışıyo mu ne artık arabaya :44: Hava da güzeldi valla ,bol bol oksijen aldık ,ormanda gezdik ,kuzular vardı onları sevdikİyi geldi haftasonu ,siz neler yaptınız bakalım ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?