ABD'de yapılan bir arıştırmada gebeliğin, ayağın şeklini ve büyüklüğünü kalıcı olarak değiştirdiği belirlendi.
Iowa Üniversitesi'nden bilimadamları, birçok kadının şüphelerini giderecek bir araştırmaya imza attı.
Neil Segal ve ekibinin yaptığı araştırma, gebelikte alınan kilolar nedeniyle ayak kemerinin düzleştiğini ve eklemlerin gevşediğini, ayak kemerinin yükseklik kaybının da kalıcı olduğunu ortaya koydu.
Birçok kadının gebelikten itibaren ayak numarasının değiştiğinden yakındığını ancak buna ilişkin araştırmaların bulunmadığını belirten Segal, bazı kadınların ayaklarını gebelikte ve 5 ay sonra ölçtüklerini ifade etti.
49 kadının katıldığı araştırmada, kadınların yüzde 60-70'inin ayaklarının doğumdan sonra daha büyük ve geniş hale geldiği belirlendi.
Gebelikte, ayak kemerinin yüksekliğinin düştüğünü ve esnekliğinin azaldığını belirten bilimadamları, özellikle ilk gebelikte bu durumun ayağın 2-10 milimetre büyümesine neden olduğunu vurguladı.
American Journal of Physical Medicine & Rehabilitation dergisinde yayımlanan araştırmada bilimadamları, gebelikte ayak büyüklüğündeki değişikliğin kadınların ayak, diz, kalça ve omurga ağrılarının erkeklere göre daha fazla olma nedenine de ışık tuttuğuna dikkati çekti.
8 aylık olucaksınız işte yaaa ,biz de kıpırcanımla takipteyiz ; 19 martta da biz 8 aylıkız
ohh tesekkur ederiz
ben yine de meraktan goturucem galiba kac kg olduk diye belim kopuyor da bu ara ikisi birden kaldirip koymaktan mi yoksa kg aldik ondan merak ediyomm
Hatırladım ama sadece nikini
Taşınma ve bakıcı işleri yolunda gitmiştir inşallah ,İstanbul'da mısın ?
Bu hafta bitsin alışmış olursun canım ayrılığa ,çok uzak mı işyerin eve ?
Günaydın herkese
Geçmişe bakmadan sana yazayım dedim :) Hayırlı olsun yeni eviniz, işe başlaman ve bakıcınız hepside
Tabi özlersin bıdığını annesi ama haftaya kadar işe kaptırırsın kendini biraz daha farkeder.
İyi olmuş taşındıgınız okadar mesafeden gitgel seni çok yoracaktı yoksa.
Faborcum zaten doğru şeyleri yapmışsın benim başıma gelmedi ama okuduklarım uygulamalar o ve duş. Geçmiş olsun.
tekrar hoşgeldiiiiiiiiiin seherindeeee
takıl bize, hem bebeğin hakkında konuştukça aklın da dağılır hem de uzaklaşmamış olursun içindeki anasal duygulardan.
bakıcın nasıl? yeni evine alışabildin mi canım?
sık sık emziremiyorum malesef.Çalışıyorum.ama öğlenleri gidip emziriyorum.Haftasonu olduğu için emzirmeye çalıştım amabeyimiz çabuk gelmeyince sinirleniyor hemen bırakıyor kavga ediyor benimle resmen.Biberondan çekmesi daha kolay geliyor.akıllandılar şimdi tabi.Ayırt edebililiyorlar hangisinin kolay olduğunu
Yok mu kampanya manpanya ,bırak ayaklarımıza olan olmuş , hatta ver bize bir ayakkabı indirimi kopalım hep birlikte :124::124::124:
Hoşbulduk kızlar, umarım çabucak alışırım inşallah :)
Beşiktaşa taşındım biraz daha fazla kira ödeyerek en azından işime yürüme 5 dk ve içime sinen bir ev bulduk, bakıcıda yatılı aldım, gündüzlü olarak bir kaç denemem oldu ama sabah gelip akşam gidenlerde hep sıkıntı yaşadım, bu gelenden çoook memnunum şimdilik çok şükür. Öğlende emzirmeye gittim şimdi bile biraz daha iyiyim, artık gündüzleri beni burda çok görürsünüz
aynen benim bıdıkta emme zahmetinde bulunmuyor benim tıkalı memeyi
beni kampanyasız şampanyasız da sev seveceksen
Bizi ebe zaten çağırdı 8.ayda ,doktora gitmiyceksiniz ama buraya gelin ölçülere bakıcaz dediydi ...
Kilo almasalar da ikisini koy kaldır yedir içir uyut ,anaaammmmm ,normaldir şekerim belinin ağrıması
biz 5. ayda dr da hasta oldugumuzdan beri prostesto ediyorum dr falan goturmuyorum zaten anca mecburiyet olursa..
sorma be iriscan bu belle ben nasil bunlari indirip kaldiricam hele geceleri ben de uyku sersemi oluyorum kucagima alirken odum patliyor dusurucem diye
ben geldim alıntı yapmadan toplu cevaplar vereceğim bugün sordunm sağlık ocağına kızamık aşısını 1 yasında dedi ama salgın warmıs dedim heryerde yok bazı yerlerde dedi we ewde bakılan çocuklara vurmuyoruz zaten gündüz bakım ewlerine kreşlere werenlere erken vuruyoruz dedi.. kızım saolsun ortalığı inletti 1.15 dakika susmadan ağladı ne yaptıysak susturamadık bana bakıp bakıp dudak büzdü nerdeyse bende ağlayacaktım pepenin iki ekmek aldım ı bile işe yaramadı yani şimdi aradım en sonunda uyumuş ebe ateşi ölçdü 37 derece ay bunun ateşi war aşı olmadan ateş düşürücü ver dedi yandaki eczaneden alıp werdik mecbur
bu arada kilomuz 6.100 boy 67 cm boyu çok güzel ama kilo yok malesef dedi ne yapalım manken olacak dedim bende
doktorda nasıl hasta oldunuz kuzum?
soyle oldu tatlim biz her kontrolde hem saglik ocagina hem de ozel dr a gidiyorduk
sonracima 5. ay kontrolunde hastanede giris islemini yapan teyzenin burnu falan fisir fisir bizimkilere de laf atiyor (Bebelere) aman iste ozel sektor adami hasta hasta calistirir diye sonra teyze ustumuze hapsurdu elini falan kapatmak da yok
vee cumleten hasta olduk ben esim annem babam ve bebeler ki
ben annemin ve kendimin ve babamin en az 15 senedir atesimizin ciktigini bilmem hasta olmayiz
artik teyze ne mikrobu tasiyorsa ee biz bile hasta olunca sen tahmin kuzularin halini
o zamandan beri de sadece asi zamani saglik ocagina goturuyorum hepsi o
wavy cim Talyam nasil ? napiyor kokoscanim ?
dido masallah citircana hem kg suna hem boyuna
bu arada zaten atesi varsa asi erteleniyor diye biliyorum ben :44: neyse insallah kolaycana atlatirsiniz
Doktora deseydin ya kızım çıtırcan diye , aaaaa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?