2012 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Kızlar yaa bi şeyi çook merak etmekteyim! Hatta bu konuyla ilgili kafayı sıyırabilirim bile düşünmekten! Şimdi bu bebelerin 1 yaşına kadar günde 500 ml süt içmeleri gerekiyo ya ve de 6-9 aylar arasında ek gıdanın 2 çay bardağının geçmemesi uygunmuş ya, 1. Sorum: Kahvaltısı, meyvesi, sebze püresi, yoğurdu, akşam muhallebisi totalde 2 çay bardağı değil de 1 sürahi eder gibime geliyo! Hepsinden 3er kaşık yedirip bırakmak da olmaz çocuğa cee-ee yapar gibi? 2. Sorum: Bunları yiyip de bu bebeler ne kadar süt içmiş olacak? Mideleri nasıl alcak o kadar şeyi ki? Utanmasam aritmetik hesaplama yapıcam bunları! Valla çıkamadım işin içinden! Siz ne düşünüyosunuz bu 500 ml süt içme konusunda?

Oyy maşallah bitiyorum size yaa! Bu fıstık ikizleri gördükçe hemen aklıma kendi ikiz kızçe yeğenlerimin bebeklikleri geliyo! Bizimkiler 3,5 yaşında abla oldular, darısı size tatlışlar!

saol ablası yaa ınsallahh bızde o gunlerı goruruzde gene foto yuklemıs oluruz cnm ben o gunde 2 fıncana ınanmıyorum kac cesıt yıyıyorlar bebeler devam sutlerının ıcındekı vıtamınlerının hepsı ek gıdalarda var zaten bız gunde anca 300 devam sutu alıyoruz

Valla ben hepsini veriyom yogurt disinda 2 c bardagini gecmez.500 de sut iciyolar

Valla ben hepsini veriyom yogurt disinda 2 c bardagini gecmez.500 de sut iciyolar

Cocuktan yazamadim benimkiler yemiyo ya dogru duzgun sabahleyin yumurta sarisi oglen corba bide yogurt digerleri fasa fiso zaten aksama kadar vbende devam sutu veremiyorum ama aksam 200 cc sutu iciyorlar cok ac oluyolar bende cozemedim

Slm şekerleer, dua edinde şu midem düzelsin artık, üstüne hasta olunca daha bir halsiz oluyorum.
Sabahtan bu yana bir yumurta ile duruyorum, tabi afedersiniz çoğu çıkarılmış durumda.
Oğlumda rahatsız olduğundanmı bilmem ama süt dışında bişey yemiyor, bende meyveli falan yapıyorum, dün akşam bitki çayı verdim, öksürüğü azaldı çok şükür.
Yarın aşımız var, bakalım yapacaklarmı

aslında 500ml süt içmesi gerek denen cümle bir dayatma, çünkü bazı bebekler ek gıda ile tanışınca otomatik olarak sütü azaltıyor.300ml süt 7-8 ayda normal, zaten anne olarak mamasını hazırlarken süt ile yapıyorsun,yoğurt yediriyorsun, meyve corba muhallebi kahavltısı derken ek gıda 2 cay bardağını geçiyor. benim kızım ek gıdayı tattı ve sütü çok azalttı,be şu anda 3 ana 3 ara öğün olarak besliyorum, süt yani kalsiyum alımını da sınırın içinde tutuyorum her beslenme öğününde formül mama ile mixliyorum.500ml süt içmesi şart cümlesine de katılmıyorum . hiç süt içmeyen binlerce bebek var. biraz büyük formül mama üreten firmaların dayatması. Türküye de insanlar inek sütü ile büyüdü şimdi kaka mı oldu inek sütü...3 yıl bizi sütü olmayan anneleri formül mamaya dayatıyorlar. ben taş devri yöntemi ile bebeğimi besliyorum bundan da mutluyum

Canim ben kendim nasil ve ne yapacagimi bilmedigim icin bildigini dusundugum insanlarin soyledigini yapiyorum

bugun muz yedırdım yerlı bı tane yedı portakal suyu versekmı yaa

portakal suyu ben verdim hem de ilk verdiklerimden biri önce elma suyu sonra portakal suyuyla başladım daha yeni başladık yani.. ebe ver deyince gaz yapmaz mı dedim artık iyice olgunlaştı portakallar tatlı olursa problem olmaz dedi.. olmadı gaz severek içti

Canim ben kendim nasil ve ne yapacagimi bilmedigim icin bildigini dusundugum insanlarin soyledigini yapiyorum

güdülerini dinle, sen bir annesin mutlaka en doğru beslenme şeklini ve rutinini sen oluşturucaksın. yazdıklarım zaten iyi yada doğru beslemediğini düşünen anneler için, ve bence her anne bebeğini besliyor, bu tür 500öl devam sütü yada ayyy anne sütü alsın dayatmaları hiç sütü olmayan anneleri üzüyor ve mutsuzlaştırıyor. her anne sahip olduğu sütü zaten bebeğine emmzirmek ister. öyle fakir ülkeler var ki süt değil şekerli su bile bulamıyorlar, ama o bebekler yaratılış mucizesi ile büyüyorlar.inandığın insanlarda fikir al ve bebeğini kendi güdülerinle büyüt besle

Oyy maşallah bitiyorum size yaa! Bu fıstık ikizleri gördükçe hemen aklıma kendi ikiz kızçe yeğenlerimin bebeklikleri geliyo! Bizimkiler 3,5 yaşında abla oldular, darısı size tatlışlar!

bende bu aksam portakal suyuyla muhallebı yaptım sevdı valla kızım soun yoksa o zaman yarın suyunu ıceresım saf olarak pekı gunluk kac cc vermelıyız bıde kıvı verebılırmıyız acaba

Selam kızlar
Gecen ay civcivcanim 6.ay aşısini oldu iste 18subatti.ebe kizamik salgini var dedi özellikle sizin siteler risk altimda dedi.bana asi yapti oglusuma yapmadi 9ayliklara yaptik agir gelebilir dedi.neyse ustunden kacgun gecti 2gundur kolum acayip ağrıyor. Morarmis icinde findik gibi sertlik var
onemli bisey degildir dimi
Sizde asi oldunuzmu.??

Yürü be canım kim tutar seni! Valla açıkçası ben de böyle düşünüyorum ama paranoyak yapıyolar insanı! Dediğin gibi her anne bebeğini en iyi şekilde beslemek ister ama günümüzde olayı abarttılar sanırım, her şeye kuşkuyla yaklaşıyolar ve beni de korkuttular bebeğim az mı süt içiyo diye! Benim oğlum devam sütü asla içmiyo.. İşte bende de az çok biraz süt var (hiçbi zaman bol sütüm zaten olmadı), emdiği kadar emecek, ek gıdayla da tamamlayacak.. Zaten başka alternatif de yok bu durumda!

Ben kivi armut elma püresi verdim bayıldı.ama biz bu ekgidaya girdikgireli4gunde bir kaka yapiyo.kabiz yapacak birseyde vermiyorum ki!!!

kkiz bu umay 2. Fotoda bize hareketmi cekiyo banami oyle geliyo

nasil guzel ya masallah

firsat bulamadim ya. Buldugum andada kimse olmuyo olan yazmiyo

tatlişkom nerde ya bir görünüp kayboluyor özlettin kızzz kendinii
iste kimse yazmayinca cikiyorum

Oh masallah annesi.bende alkis ogretiyorum cokun mesgulum kiz
bizimkide alkis yapiyo

Buda bızım desteksız ılk oturusumuzEki Görüntüle 647531
oburcani oturtuyorum top gibi yuvarlaniyo

Biz de bir iki haftasonu fotosu koyalim
Kafanızı cevirip bakın valla telefondan bu kadar oluyor :)
hee zaten biz baykus olduk dondurebiliyoz kafayi

one gulus oyle kuzucuk beyaz papatya

Haftasonu gezdim. Bugunde kuafore gittim orda oburcanin kulaginin aktigini gorduk. Hemen eve geldim dr goturdum cocuklari. Ikisinede ilaclari dosedi. Kiza zaten 8 gundur antibiyotik veriyodum ona ragmen grip oldu dr farkli antibiyotik verdi. Canim cok sIkkInn. Ateside var oglanin asisi yarin. Kulak burun hepsi akiyo. Onada antibiyotik verdi. Offff diyorum

Canım geçmiş olsun önemli bi şey olduğunu sanmıyorum.. Bende tetanoz aşısı bile anlattığın etkiyi yapıyodu. Ama için rahat etmicekse sağlık ocağına bi sor istersen? Bu arada bana vurmadılar kızamık aşısı..Ama salgın varmış, hatta biz 6. ay aşılarını vurulmaya gittiğimizde birsürü bebe vardı, kızamık aşısına çağırmışlar..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…