2012 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

merhaba ilk saç kesimi doğumundan 1 hafta sonra saçlarını tıraş edip tarttırıyorsun .ağırlığının karşılığında kaç gram altın veya altının parası ne kadar ediyorsa onu dağıtıyorsun. Benim bildiğim ve yaptığım buydu.farklı olur mu bilmiyorum ama öğrendiğim bu. Ayrıca akika kurbanı var , bebeğin doğdunda uygun bir zamanda kurban kesiyorsun.herkes yapmayabilir.biz hem saç sadakası hemde akika kurbanını kestik. Rabbim kabul etmiştir inşallah Akika kurbanı çocuğun bluğ çağına kadar kesilebilir.tabi bunlar benim sahip olduğum bilgilerdir.

Slmmm inek sütünden yoğurt yemeyen oğlum, manda yoğurdunu yedi
İçine elma atıp rondoda çektim, krema gibi oldu, enteresan bir yoğurt aynı kremaya benziyor.
Keçi sütünden sonra, manda yoğurdunada geçiş yapmış bulunmaktayız, köy çocuklarının neden bu kadar sağlıklı olduğunu şimdi anlıyorum.
Oğlumuda veteriner hekim yapalım bari :)

Kızlar selam. Bugün çok yorucu bir gün geçirdim. Ela' nın çok gazı vardı, çık ağladı gözünden yaşlar aktı( dün kivi vermişti annem, o yaptı herhalde.
Bugün doktor kontrolüne gittik. Burda konuştuğumuz şeyleri sordum.
Kızamık aşısı için aslında şu an istanbulda salgın yok ama suriye vs. den gelenler mikrobu taşımış bazı yerlerde var, aşıyı yaptırmazsanız ve olurda bir şekilde bulaşırsa hastanelik olur, ateş vs. sonucu zatüre bile olma iht. Var. Aşının ise büyük bir yan etkisi yok, risk almaya değmez yaptırın bence dedi. Pztsi yaptıracağız.
500 ml süt 2 çay bardağı ek gıda mama firmalarının uydurması, her çocuk farklıdır, farklı miktarda yer, kendi gelişimine damak zevkine göre değişir dedi. Eti 8. Aydan sonra ver, şimdilik sularını ver dedi. Zeka gelişimi için de haftada 2 defa balık önerdi.
Demire ve multitabsa devam.
7. Ayda destekli oturabilmesi gelişiminin normal olduğunu gösterirmiş. Desteksiz oturabiliyorsa gelişimi ilerideymiş.. Bazı heceler çıkarabilirmiş ama çıkarmasa da önemli değilmîş daha erkenmiş..
Hatırladıklarım bu kadar..

Ben sağlık ocağına sordum, kızamık aşısı 9. aydan önce yasak dediler ama?

Bu arada geçmiş olsun Ela bebeğe, kivinin gaz yaptığını bilmiyordum, ben artık portakal, mercimek tarzı gaz yapan şeyleri yediriyorum alışsın diye.

Ben sağlık ocağına sordum, kızamık aşısı 9. aydan önce yasak dediler ama?

6 aydan büyüklere yapıyorlar burda salgın sebebiyle normalde 9 aydan sonra yapılıyormuş hatta şu an kullandığımız aşı takviminde 1 yaşında. Ama salgın dolayısıyla 6. Ayda koruyuculuğu daha az bir doz yapılıyormuş. Sen Iğdırdaydın değil mi? Asıl doğuda salgın varmış aslında.. Sizin sağlık ocağının haberi yok herhalde..

Aman yaa burada sağlık ciddi sıkıntı, çocuğu korumak gerek dediler, çocuk kızamıktan nasıl korunurki, vitrindemi saklıyayım, bari çocuk doktoruna sordurayım, Allah'tan o iyi bir doktor...

Bugün biz de kontrole gittik ben de unutmadan doktorun söylediklerini paylaşayım diye girdim. mutlusunun doktoru ile benzer şeyler söylemişler. bu ayın gelişim göstergesi oturabilmesiymiş. öyle gel gel yapmalar falan 9. ayın, emekleme 6-11 ay arasında, de-de ba-ba gibi hecelemeler önmüzdeki ayın sonuna kadar olabilirmiş.
sonra tv izlemesini bırakın dinlemesi bile konuşmasını geciktirebilrmiş. neredeyse hepimizin ortak sıkıntısı olan odadan çıkınca ağlamaları ise çok normal hatta iyi birşeymiş. çünkü bu onların iletişime geçmek, göz temasında kalmak istemeleri anlamına gelirmiş. örneğin otizmli çocuklarda bunun tam tersi olurmuş.
b ara kereviz veilir mi gibi konuşmalar geçmişti. bize bu ay için kereviz karnıbahar ve enginar verdi sebze çorbalarına. kahvaltıya da ya kendin lor yap ya da peyniri geceden suya bırak dedi. loru daha önce denemiştim yine yaptım çok kolay ve güzel oluyor hem de tuz derdi yok taze taze yiyor.
sonraaaaa kavanoz mamaları özellikle de hipp marka olanları seyahat vb acil durumlarda gönül rahatlığıyla kullan dedi. yoğurttan sonra gazı geri gelmişti kolikcanın. o yüzden yoğurduna gaz ilacı koyucaz bir süre.
bizde durumlar böyle aşısız ve keyifli bir kontrol geçirdik.

bu arada düşen bebeklere ve annelerine geçmiş olsun.
ice-daisy oğlun çookkk tatlı canım

,
teşekkürler çok iyi oluyo bu paylaşımlar doktora götürmüyorum kaç aydır bizim doktor biraz suratsz en son 2 aylıkken götürmüştük sonra ebeye devam.. bizimki de yoğurt yiyince çok fna oluyo halbuki çok tatlıydı yoğurt bugün sürekli kustu yoğurdu öğlen verdim akşama kadar sabeh verdiğim yumurtayla karışık bi şekilde çıkarttı yoğurt vermesem mi ki bi süre daha diyodum ben de ilaç koymak biraz tuhaf geldi

İyi akşamlar güzel kuzuların anneleri nasılsınız? Umarım keyifler yerindedir
Biz bugün kızımla sabah 10 da bir çıktık evden saat 17 de geldik avm de gezdik bukadar saat
Kızıma yeni ciciler aldım H&M adlı yerden çok güzel ve uygun şeyler var kaliteside iyi bakmanızı tavsiye ederim
Bolllll uykulu bir gece olsun hepiniz için

Oğlum dünyaya geldiğinden bu yana pc başında ilkez bu kadar vakit geçirdim, eylülden sonra yine koşuşturma başlayacak.
Eşimin arkadaşları geldi, oğlumuda onların yanına atım ahatım oh...

Bu arada arkadaşlar ben oğlumu erken yatırınca gece yarısı kalkıp uyumuyor daha, karanlık bile olsa gözlerini açtımı uyutmak mümkün değil. O nedenle 11'den önce yatırmıyorum, geç yatınca ksintisiz uyuduğu zamanlar oluyor çünkü, sizce yanlışmı yapıyorum?

Wavy, kokoşcanın resmide gözümden kaçmadı :)
Şimdiden spor arabalarda geziyor, şuna bak, ballı lokum..

H&m yabanci marka ablam yurtdisindan getirirdi. Istanbuldan baska yerde varmi bilmem. Keske heryere acilas. Guzel indirimler olur. Lc den baska yerden alamiyoruz. Parkta butun cocuklar analari lcw. Olan. Magazalar varda cokk pahali 90 tl cocuk pantolon olurmu yaw. Bende sabah 8 de temizlige basladim 12 de bitti gibi oldu. Ben topladim cocuklari sahile parka. Oynadi kiz oglanda sallandi ahanda ispati

Benim oğluşumda bu, daha önce koymuştum ama küçüktü, bi kaç ay oldu sanırım.
Bulabildiğim en net foto şimdilik bu...

yok canım ayakta, babası da düğünde.
ben de dışardaydım tüm gün, şimdi öyle internette takılıyorum dinleniyorum.
güle güle kullanın cicilerinizi, neler aldınız?

Benim kızda şimdi uyudu
Teşekkür ederiz daha güzelleri kokoşumun olsun.pantolon tayt tişörth saç bandı aldım.etek elbise şort da alırsam yazlık alışverişimiz tamam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…