2012 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Princi hasliyorum yogurt un u suyla cirppip icine nanede ekleyip pisiriyorum. Yumurta koymuyorum sabah yiyo onu zaten. Terbiyeli sehriye dene o zaman tavuk suyu yla lezzetli olur. Deneye deneye agzinin tadini bulcaz.
ben de aynen öle yapmıştım ama yarın bi daa deniiim. daha tavuk suyu ve et suyu vermedim. en yakın zamanda başlıcam inş:) bi de reçel vercem kahvaltıda 1 çay kaşığı kadar

Ben gecen parates havuc corbasi yapayim derken bsktim arpacik sogan koymusum sonra dur birazda mercimek koyayim dedim. 1 bulyon tsvuk suyu attim bide tereyag. Gunun sonunda bu karisimin mercimek corbasi oldugunu gordum. Yedide

Bizim doktor kahvalti icin direk tam bugday ekmegi dedi canim. Hamileyken de hep tambugday ekmegi yiyin derlerdi. En faydalisi o sanirim. Belki oglun da sever

maşallah güzel binmiş biraz havalar ısınsın bende bindircem çok heveslendim burda öğleden sonra bi yağmur başladı akşama kadar size az gelmiş :))

Tarliskom kacarrr mesai 6.30 da basliyo. Yakinda hic yyuyamicam faliba bu cocuk cok erken kalkmaya basladi

Bizim doktor kahvalti icin direk tam bugday ekmegi dedi canim. Hamileyken de hep tambugday ekmegi yiyin derlerdi. En faydalisi o sanirim. Belki oglun da sever

hmm deniyim ben de o zaman tam buğday ekmeği. acaba tost ekmeklerinden mi alsam diye de düşünmüştüm ama tam buğday ekmeği daha sağlıklı duruyo:)

Akıka ve sac kesimi sonrası sadakadan bahsedilmiş sanırım bu konuda bildiklerimi paylaşayım sizlerle bunlar sünnettir ancak maddi gücü yetenler yapabilir bu konuyla ilgili hadislerde şunlardır:

"Her çocuk, akika kurbanı ile rehinelenmiştir. Bu kurban, (doğumunun) yedinci günü, onun adına kesilir. (O gün) saçı da traş edilir ve çocuğa isim de verilir." [Ebu Davud, Edahi 21, (2837, 2838); Tirmizi, Edahi 23, (1572); Nesai, Akika 5, (7, 166)]

Rasulullah (sav) buyurdu ki;
"Ey Fatıma! Çocuğun başını tıraş ettir ve saçının ağırlığınca gümüş tasadduk et!" dedi. Bu emir üzerine saçı tarttık, ağırlığı bir dirhem veya buna yakın bir şeydi." [Tirmizi, Edahi 20, (1519)]

Diğer rivayetlerde altin veya gümüş şeklindedir.

çok şeker oğlun çokta gzel oturmuş gözm kaldı maşallah üzülme nasıl bakcam die abi olmuş bu zaten

Gunaydin herkeze bol gunesli mutlu pazarlar
elayshe musade senin kuzucum yiyebülürsün afiyet olsun

Gunaydiiin canim ben tam bugday ve cavdar ekmegi kullaniyorum kesinlikle cicibebe den daha iyi oldugunu dusunuyorum

Poffff deepfrizden sut cikardim kokusuna benim bile midem bulandi. Ama kahvaltiya karistirinca kalmadi pek koku. Bise olmaz insallah. O koku da vitamin bile barinmazda hadi neyseee

Gunaydin kizlar
bugun kolikcan ilk kahvaltisini yapti ve sorun cikarmadi cok sukur. Hava da guzel oksijenimizi de aliriz ooohhh

Merhaba herkeseee,
Umarım güzel bir pazar günü olur, bol bol yer ve uyur minişler,
Ben aslında Alsen e soracaktım, kızına bronşit demişlerdi ya, bizimki hala öksürüyor, ama hırıltı yok, ateş yok burun tıkanıklığı yok.
Alsencim sizde varmıydı bunlar, biraz balgam var, ondan öksürüyor ama başka da birşey yok. Otururken öksürmüyor hiç, yatınca öksürüyor sadece.
Kocamın inadı yüzünden götüremedik hastaneye, az önce de tartıştık, adama laf anlatmak imkansız ya. internetten bronşit belirtilerine bakıyodum, bunlar değil benzemiyo dedim, bak bak diyo belki zatürredir.
Ayyyh, sen ol zatürre, gıcık

Son düzenleme:
Belki alerjiktir benim cocuklarda oyle cikti. Oyle kotu oksuruyorduki bende senin gibi arastirdim.brinsitmi acaba dedim. 2 dr gittim 2 side cigerleri temiz bogazinda balgam var demisti. Hiriltisida bogazdaydi. Gizli goturemiyomusun saglik ocagina gotur yarin

slm kızlar dısardaa mıss gıbı hava var..bırazdan esımle gezmeye gıdece kucuk hanımı gezdırecez :) sız neler yapıosunuz ..dun annemde kaldım annemde saolsun kemık suyuna sebze corbası yaptı benım mınık msllh bayıla bayıla yedı bende sutlu ırmık tatlısı yaptım muzla karıstırdm onu da cok sevdı ama artık gece uykusu kesıntısız degıl arada uyanıyo aglayarak yanıma alıyorum susuyor sanırım dıs ten :44:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…