2012 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Birde şu görüşle ilgili düşünceleriniz neler

Bebeğe en iyi ek besin tarhana çorbası - Genel Sağlık- ntvmsnbc.com

Pro.Dk. Artan, tarhananın içindeki vitamin ve minerallerin oldukça önemli olduğunu, bazı aminoasitleri dengeli olarak içerdiğini, özellikle B vitamini yönünden zengin olduğunu, kalsiyum, demir ve çinko bulundurduğunu kaydetti. Tarhananın yapımında bölgelere göre küçük farklılıklar bulunduğuna işaret eden Artan, ''Bu farklılıkları gidererek tarhanayı bir bebek besini haline getirmenin yolu, tarhanayı sütle pişirmekten geçiyor. Su yerine sütle yapılan tarhana, besinsel değeri oldukça yüksek, yeterli ve ideal bebek ek besinidir'' dedi.

gece de devam ederse bir bucuk cay kasigi (tam olcekten daha az) calpol verebilirsin canim en azindan geceyi rahat geciriyor
wavy yi merak ediyorum insallah birsey yoktur
sensorcanlar kuduruyorlar teyzesi heryerdeler muzurlar sorma gitsin
canım benim çok saol ya sorma zaten canı acıomuş gibi bağırıp inliyo anlamadm valla bugnde yok bakalm gelnce anlarz artık sensörcnlar napıo şımarıklığa tam gaz devemmı

simdi ictik biz mercimek corbasiniii
Mercimek çorbası yapan oldu mu hiç bebiklere?

koftelik bulgur da olur da bulgur siskinlik yapabilir az vermek daha iyi zannimca
irmik daha rahat oluyor canim
ikizler yurutecte fink atmaca yapiyorlar teyzesi heryeri karistiyorlar oyun oynuyorlar
oglanin 4 disi kizin 2 disi var 3. de yolda galiba..
bali da veriyorum bazen zencefil de katiyorum azcik
incir suyunu verebilirsin ama meyve suyu niyetine onermem malum circir yapabilir onun yerine mandalina suyu olabilir
kiymaya biz alistik artik ama siz ilk yiyecekseniz bir tatli kasigiyla baslayabilirsin (bir kase icin mesela)
yok tavuk cigeri degil zaten ozel kuzu cigeri yiyorlar teyzesi yoksa dedigin gibi tavuklarda hormonlar bir alem
prenses nasil ?

yok guzelim ben baharatlisina denk gelmedim
Bisey sorcam bu ortalikta satilan tarhanalar baharatli olmuyomu canlar

super_muh canim insallah sorunsuz atlatir pasam

evet canım işte içine soğanda ekledim bişeyde olmadı eklnebilir bence pişince içine bide ekmek içi koydum doyurucu olsun die ii olmuştu canım

oh mis gibi.öyle diyet yemeği sevmiyo bizim kız yok buharda havuç püresi yok patates püresi.sarmadı kızımı.böyle büyük adam yemeği istiyo.tarhananın içine(gelinimizin annesi yapmış yarmalı yoğurtlu ama az kaldı) ıspanak havuç püresi ekledim yedi valla.ayrı kaba yumurta sarısı haşlayıp tarhanayla karıştırdım onu da yedi.yeni yeni düzeliyo 2. diş de geldi reddediyordu biberonu bile.bir de 26. hafta atağı varmış uzun sürebiliyomuş o da sanırım vardı artı burun tıkanıklığı 3 ü bir arada.ama düzeldi biraz.

kimyon koyuyoruz canım ama bebeğe baharat serbest mi onu öğrenmek istedim.soğan da eklesek hatta sarımsak daha iyi olmaz mı?kavursak soğanı?zararı olur mu ki
Sarımsak koymadım soganıda nercımegın suyuna attım kavurmadım. Sonra blendercıgım sagulsun hepsinin hakkından gelıyo. Ekmekte dogruyırum miss

blender kullanmıyor musunuz kızlar ?ben kullanıyorum yoksa ez ez bitmiyo bir de ne fotoğrafı canım?

Sarımsak koymadım soganıda nercımegın suyuna attım kavurmadım. Sonra blendercıgım sagulsun hepsinin hakkından gelıyo. Ekmekte dogruyırum miss

senin bebişin pütürlüyle arası nasıl bizimki bulgur tanesi gibi şeylerde kızıyo öğürüyo içine su vb ekleyince çakmıyo yutuyor

Neye duduklu kullancan bu ılı corbada duduklude olmaz ayy anlamadım cnm

Mercimek çorbası derken ben kırmızı mercimek diyordum, yoksa sizler yeşil mercimekten mi bahsediyorsunuz. Hatların hepsi birbirine girdi bende Kırmızı mercimeği düdüklüde yapıyoruz ya ondan tencere azcık ona yapsam nasıl olacak dedimdi

senin bebişin pütürlüyle arası nasıl bizimki bulgur tanesi gibi şeylerde kızıyo öğürüyo içine su vb ekleyince çakmıyo yutuyor
Puturlu pek yıyemıyo bazen atıyo bazen yutuyo. Ama dedigin gibi suyla yutturuyorum. Armut mesela pure olmuyo yıyo. Sabah kahvaltusınada bebe ekmegı koyunca blender tsparım ama o ekmek olmazsa ezıp verıyorum yıyo. Ama suratından bana pütürlü verme dediğini anlıyorum kuzumun

ohooo bizim ilk corbalarimizdan itibaren her corbamizda bir tam sogan en az 4 - 5 dis sarimsak vardir
Soğan sarımsak iyidir İlk denememi az sarımsak ile yaptım ama pek yemediği çorbalara denk geldi :)
blender kullanmıyor musunuz kızlar ?ben kullanıyorum yoksa ez ez bitmiyo bir de ne fotoğrafı canım?

Tel suzgec kullanıyordum onceleri şimdi pek kullanmıyorum canım. Eğer isterse yiyor sorun olmuyor. Omlet mesela şapurşupur çiğniyor yeterki canı istesin sıpanın

Kırmuzı mercımek duduklude olurmu bee. Yesıl olur ama. Zor pişer cunku. Haa bide sarı nercımek vardır onun için daha besleyıcı derler. Ben kıza hep ondan yapardım. Buna neden yapmadım acaba:26:

nasıl alıştırcaz canım armudu cam rendede verdim ııh öğürdü .aslında sever suyunu.

canim kirmizi mercimegi ben duduklu olmadan pisiriyorum 45 dk da pisiyor gerek yok bence dudukluye
hatta artik sipalara bize pisirdigimden veriyorum

Kırmuzı mercımek duduklude olurmu bee. Yesıl olur ama. Zor pişer cunku. Haa bide sarı nercımek vardır onun için daha besleyıcı derler. Ben kıza hep ondan yapardım. Buna neden yapmadım acaba:26:

Biz hiç yeşil mercimek çorbası yapmıyoruz ki canım, yapıyoruzda tencerede erişteli olandan yapıyoruz. Bende senden duydum düdüklüde yeşil mercimeği :) Her yörede değişiyor işte :)

Muffincim
bir internet sitesinden fotograf cıkartıyorumda begenirse Gülsünde çıkartıracak foto konusu o.

Tarhanayı sütle pişiren olmamış galiba değil mi?

kızlar sarımsak demişken BİMM ve mİgrossta made in china yazan sarımsak gördüm.bu ürünler bizde yok mu ya taaa çinden niye alıyoruz .almıyorum artık.kocaman kocaman pratik diye alıyordum görünce pazardan aldırıyorum eşime.çinliler yumurtanın bile sahtesini üretmiş sadece zarı yokmuş düşünün artık

Banada denk gelmişti bir defa o sarımsaktan almışız marketin birinden. NE tadı var ne kokusu nebiçim sarımsak bu deyip durdum. Meğer Çin sarımsağıymış. Artık her aldıgımda bakıyorum etiketine sarımsağın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…