i
bir şey daha takıldı aklıma , ben şimdi ara ara sülüman a :)) çizgi film izletiyorum ama ingilizce , ablam dedi ki geçenlerde , ana dilini karıştırabilir , ilk önce ana dilini öğrenmesi gerekir gibi gibi,sizin düşünceleriniz neler , bana her ikiside mantıklı geldi de
iriss biz kısmetse 24- yada 25 inde ereğliye gitcess, vayw de akçakoca mıydı neydi oradan dönemk üzere olucak , sende belki düzce ye gelirsin ,belkimortak bir nokta da buluşuruk wayyyyyy tam olaraktan ne zaman dönücen sen ?
zambak ta 26 sında gelior pazar günü yani,haftaiçi zor olur organizasyon ,zambak ne zaman dönücek takvimi belirlesin de , ona göre bir ortak organizasyon ayarlarız hemen
alsen bu arada sabah sabah ne güldüm yaa,kızına nazar değmesinbunların akıllarıyla yarışamıycağız biz
bir şey daha takıldı aklıma , ben şimdi ara ara sülüman a :)) çizgi film izletiyorum ama ingilizce , ablam dedi ki geçenlerde , ana dilini karıştırabilir , ilk önce ana dilini öğrenmesi gerekir gibi gibi,sizin düşünceleriniz neler , bana her ikiside mantıklı geldi de
biz de seni seviyoz lannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnseviyorum lan sizi topikolarrr
iriss biz kısmetse 24- yada 25 inde ereğliye gitcess, vayw de akçakoca mıydı neydi oradan dönemk üzere olucak , sende belki düzce ye gelirsin ,belkimortak bir nokta da buluşuruk wayyyyyy tam olaraktan ne zaman dönücen sen ?
zambak ta 26 sında gelior pazar günü yani,haftaiçi zor olur organizasyon ,zambak ne zaman dönücek takvimi belirlesin de , ona göre bir ortak organizasyon ayarlarız hemen
alsen bu arada sabah sabah ne güldüm yaa,kızına nazar değmesinbunların akıllarıyla yarışamıycağız biz
Bizim bir komşumuz vardı, çerkezlerdi. Evde hep çerkezce konuşuyordu anne-baba, bakıcıları da Türkçe. Çocuk 2.5 yaşındaydı sadece bu diyordu suya.. Doktora götürdüler konuşmuyor diye, doktor da iki dili öğretmeye çalıştığınız için kafası karışmış, hiçbirini öğrenememiş siz de Türkçe konuşun önce konuşmayı öğrensin Türkçe olarak, sonra çerkezce öğretirsiniz dedi. Onlar da öyle yaptılar ve kısa süre sonra kız konuştu. Bu olaydan başka bilgim yok ama bana da önce ana dilini öğrenmesi daha mantıklı geliyor. Zaten 3 yaşında kreşe gittiklerinde çoğu kreşte ingilizce eğitimi var, orda öğrenmeye başlarlar diye düşünüyorum.
10 aylık oldu yaa bişey olmaz
nasıl sürüyon vicksi , hangisinden alıyon bi de , bebeler için olanı var mı hunilim :44:
25 i yola çıkıcaz gibi gözüküyor güzelim, o günün sabah da eğitim varmış kaçta biterse
o gün çıkmazsak 26 sı sabah çıkıyoruz
bak bugün bu var ; kitaplar benziyo biraz
http://www.............../urunlist/2854/2826/abc-yayinlari
Benım tarih belli değil si planınızı yapın olursam bende gelirim olmazsan zate 2 ay istanbuldayım elbet olurunu buluruz
iriscan ben kendimize kullandigimizi kullandim hep wallahi bilmiyorum bebeler icin var mi yok mu
ilk baslarda hafif sulandiriyordum
simdi oldugu gibi burnunun ustune suruyorum (ozellikle yatarken) artik ogrendiler ellerini surup gozlerine de goturmuyorlar
Bebeğin gelişen görsel ve iletişimsel becerilerine destek vermek için aşağıdaki önerilerden yararlanın:
Işıkla oynayarak eğlenmek. Bebeğinizin bir fenerin ışınına odaklanmasını sağlayın ve ardından bunu duvarda gezdirin. Daha zorlu bir uğraş için, ışığı daireler halinde ve farklı bir tempoda, hızlı ve yavaş oynatın.
Yeni sözcükler öğrenmek. Bebeğinizin vücudunun farklı kısımlarına dokunun ve adını söyleyin. Bu sözcükleri kullanması belirli bir zamanı alsa da. sözcüğü taşıdığı anlamla ilişkilendirmeyi öğrenmiş olur. Bu oyunu bir süre oynadıktan sonra, çocuğunuza şunu sorun: "Ağzın nerede?" Adı belirtilen vücut kısmını işaret etmesine yardımcı olun.
Bir yaldız çalkalayıcı yapmak. Plastik bir su şişesinin etiketini çıkarın. Şişenin üçte ikisini glikozla ve geri kalanını suyla doldurun. İçine biraz renkli yaldız dökün. Şişenin kapağını tutkallayın. Çocuğunuzun yaldız çalkalayıcısını hafifçe vurup döndürmesine ve böylece yaldızları şişede yüzdürmesine fırsat verin. Becerebildiği bir işten al dığı keyfi izleyin.
"İleri geri" oyunu oynamak. Çocuğunuzun eline bir top ya da bir oyuncak verin. Elleriyle ve ağzıyla oyuncağı yoklamasına fırsat verecek zamanı tanıyın. Daha sonra oyuncağı geri vermesi için avucunuzu ona doğru uzatın.
Bir dağa tırmanın! Yere birkaç minder yığarak, bebeğinize bunları zorlu bir tırmanışla aşmanın yolunu gösterin. Onu ayartmak için. minderlerin üstüne yeni ya da gözde bir oyuncağını koyun ya da "dağ"in arkasında saklanıp görünerek "ce demece" oynayın.
yok yok ,git sen angaralılarlan buluş , buluşabilirseniz tabi , biz istanbullular bikaç kere tur atarız size
amaaaaaannn zaten kv geçen hafta gördüm bu kadar sık görmeyi kalbim/ruhum/çenem ..hiçbişeyim kaldırmaz
Kazen e mesaj attım bu arada topikolarım ,cevap bekliyom .... Nooldu dedim bizim kalpler ,olmayanlara mı verdiniz naaptınız , o kadar hava attık ,statü sembolümüzdü onlar bizim dedim
yapmayannnnn......bu niye nokta nokta çıkmış lannnn ,butikbebe işte
her haftasonum senin lannnn ,haftaiçi bile izin uydurmaca
Vay ufakliga bak kacis yapMaya baslaMis afferin bidigaSabah sabah başımagelene bakın
Kızıma yer yatağı yapmıştım ya uyanmış mutfağa gitmiş çekmeceyi açmış orda kağıt Muffin kalıpları vardı bi güzel yemiş
Gözümü bi açtım kız yok bide ne göreyim
GecMis olsun irisiMTopik cemaatine selam ve sevgilerimi sunaraktan dalıyorum
Kıpırım biraz sümüklü , gece biraz tıkandı , fizyolojik falan sıktım ama çok sık uyandı ,sabah da sümüklüydü ....Ateşi falan yok ,mızmızlığı da yok ,sadece uyurken burnu tıkanıyo ,doktora gitsem mi , kendi yöntemlerimle mi çözsem , bildiğiniz yöntem var mı
wavy 25 inde dönecek sanırsam ,angaralılardan önce görelim diyosun wavymiibiz de bi ara düsce yapalım diyoduk ama bakalım , bi düşüneyim , sizin için bile katlanabilir miyim kv ye kendimi ikna edeyim bi
zambak bikaç hafta kalır heralde ,sen ereğlide ne kadar kalacan ? 1-2 haziranda yaparız bişeyler belkim , ya da tatlişkom da haziranda gelcek ya ,ona da soralım bi ne zaman geliyo :44:
biz de seni seviyoz lannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
iyi ki bi buluştunuz yahu bin kere biz sizden önce görüştük de daha bin kere daha görüşürüz debuluşun anam ben seviniyorum sizi öyle görünce.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?