2012 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

iriss biz kısmetse 24- yada 25 inde ereğliye gitcess, vayw de akçakoca mıydı neydi oradan dönemk üzere olucak , sende belki düzce ye gelirsin , belkimortak bir nokta da buluşuruk wayyyyyy tam olaraktan ne zaman dönücen sen ?
zambak ta 26 sında gelior pazar günü yani,haftaiçi zor olur organizasyon ,zambak ne zaman dönücek takvimi belirlesin de , ona göre bir ortak organizasyon ayarlarız hemen

alsen bu arada sabah sabah ne güldüm yaa,kızına nazar değmesin bunların akıllarıyla yarışamıycağız biz

bir şey daha takıldı aklıma , ben şimdi ara ara sülüman a :)) çizgi film izletiyorum ama ingilizce , ablam dedi ki geçenlerde , ana dilini karıştırabilir , ilk önce ana dilini öğrenmesi gerekir gibi gibi,sizin düşünceleriniz neler , bana her ikiside mantıklı geldi de

2sene önce kadar bir uzmanın anlatımlarını dinlemiştim bu konuda. Çocuğun yanında 4 yaşa kadar -mı neydi emin değilim- 5dil konuşursan 5dilide öğrenir. Yalnız hep aynı kişi aynı dili konuşmalı. Örneğin baba Alman anne Türk ikiside kendi dilini konuşursa çocuk 2sinide öğreniyor sorunsuz. Yada yabancı dadısı var, dadısı hep kendi dilini konuşmalı. Tektükte Türkçe kelimeler karışırtırırsa araya çocuğun aklı karışıyormuş. Birde mimik çok önemliymiş. Mimiksiz yapmacık şekilde konuşulursada karıştırıyorlarmış. İki dildeki kelimeleri yarım yamalak birleştirip, yeni kelimeler ortaya çıkarıyorlarmış.Yabancı çizgi film izletenler var,yabancı dadı tutan, erken yaşta kursa gönderen- kreşlerde butür eğitim olanları seçenler var. Bende bu konuda emin olamıyorum. Zamanı gelince öğrenir gibi düşünüyorum ama çoğu kişinin görüşü öğrenebilir ama telaffuz sonradan zor kazanılıyor şeklinde.

wavy 25 inde dönecek sanırsam ,angaralılardan önce görelim diyosun wavymii biz de bi ara düsce yapalım diyoduk ama bakalım , bi düşüneyim , sizin için bile katlanabilir miyim kv ye kendimi ikna edeyim bi

zambak bikaç hafta kalır heralde ,sen ereğlide ne kadar kalacan ? 1-2 haziranda yaparız bişeyler belkim , ya da tatlişkom da haziranda gelcek ya ,ona da soralım bi ne zaman geliyo :44:

seviyorum lan sizi topikolarrr
biz de seni seviyoz lannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

Benım tarih belli değil si planınızı yapın olursam bende gelirim olmazsan zate 2 ay istanbuldayım elbet olurunu buluruz

25 i yola çıkıcaz gibi gözüküyor güzelim, o günün sabah da eğitim varmış kaçta biterse
o gün çıkmazsak 26 sı sabah çıkıyoruz

Bizim bir komşumuz vardı, çerkezlerdi. Evde hep çerkezce konuşuyordu anne-baba, bakıcıları da Türkçe. Çocuk 2.5 yaşındaydı sadece bu diyordu suya.. Doktora götürdüler konuşmuyor diye, doktor da iki dili öğretmeye çalıştığınız için kafası karışmış, hiçbirini öğrenememiş siz de Türkçe konuşun önce konuşmayı öğrensin Türkçe olarak, sonra çerkezce öğretirsiniz dedi. Onlar da öyle yaptılar ve kısa süre sonra kız konuştu. Bu olaydan başka bilgim yok ama bana da önce ana dilini öğrenmesi daha mantıklı geliyor. Zaten 3 yaşında kreşe gittiklerinde çoğu kreşte ingilizce eğitimi var, orda öğrenmeye başlarlar diye düşünüyorum.

Ben de örnekleme yapmadan aynı şeyi söyliycektim
Kendim ingilizceyi tarzanca kadar biliyorum , sadece çizgi film syrettirerek sadece kafasını karıştırırım heralde çocuğun gibime geliyo , öğrensin bi önce türkçeyi , yabancı dil daha sonra öğrenmesi daha mantıklı geliyo bana da ,etrafımda hiç örneği yok ,bilimsel bi yazıya da dayandıramadan saedece kendi fikrimdir ama bu

iriscan ben kendimize kullandigimizi kullandim hep wallahi bilmiyorum bebeler icin var mi yok mu
ilk baslarda hafif sulandiriyordum
simdi oldugu gibi burnunun ustune suruyorum (ozellikle yatarken) artik ogrendiler ellerini surup gozlerine de goturmuyorlar
10 aylık oldu yaa bişey olmaz
nasıl sürüyon vicksi , hangisinden alıyon bi de , bebeler için olanı var mı hunilim :44:

25 i yola çıkıcaz gibi gözüküyor güzelim, o günün sabah da eğitim varmış kaçta biterse
o gün çıkmazsak 26 sı sabah çıkıyoruz

yok yok ,git sen angaralılarlan buluş , buluşabilirseniz tabi , biz istanbullular bikaç kere tur atarız size

amaaaaaannn zaten kv geçen hafta gördüm bu kadar sık görmeyi kalbim/ruhum/çenem ..hiçbişeyim kaldırmaz

heee elini sürme tehlikesi de var ama olsun yaa azıcık sürerim ,o bile yeter ,sağol hunilim

Kazen e mesaj attım bu arada topikolarım ,cevap bekliyom .... Nooldu dedim bizim kalpler ,olmayanlara mı verdiniz naaptınız , o kadar hava attık ,statü sembolümüzdü onlar bizim dedim

yaldızlı siseyi deniycem bakarım yapınca yayınlarım glikozu aktarlardan yaldızıda suluhan carsısı var orda varmıs ordan alıyım bakalım nasıl olacak dag oyununuda oynadık biraz önce tesekkür ederizz..

iyi ki bi buluştunuz yahu bin kere biz sizden önce görüştük de daha bin kere daha görüşürüz de buluşun anam ben seviniyorum sizi öyle görünce.

Vay ufakliga bak kacis yapMaya baslaMis afferin bidiga
GecMis olsun irisiM

Nerde bulusuyorsunuz kizlar bizi davet eden yok hic bi yere anca kndiMiz baliklaMa atlayaliM

Bu arada kizlar ben su oglana kahvalti yaptiraMiyruM iki lokMa aliyr daha da yeMiyr oglen uykusuna yatarken bi beberon sut iciyr o kadr ne yapMM laziM

iyi ki bi buluştunuz yahu bin kere biz sizden önce görüştük de daha bin kere daha görüşürüz de buluşun anam ben seviniyorum sizi öyle görünce.

gaz veriyom wavym yaaa ,ne kızıyon hemen ,biliyom sevindiğini ,sevimli sevimli ekrana bakakaldığını

smile de senlen özdeşleşti haaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…