2012 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

iriscan geçmiş olsun canikom
senin cold mix de mi işe yaramadı bu sefer?
o zaman duş açar kızımın nefesini biraz daha
hava da daan diye soğudu ya, biz de evde hapis kaldık burası öyle böyle değil bildiğin 20 derece filan ev
ben de korkuyorum hasta edicem diye

Ben biraz geçmiş yapayım , kalplere ne oldu ki bu arada bilgisi olan var mı ? Bizden alıp olmayanlara mı verdiler acep

Sağol wavymmm , coldmix de damlattım işe yaramıştır mutlaka ama epey sümüklüydü bizimki , yastığını da yükselttim...Duş iyi fikir ,dün yaptırmadım ,bugün zaten yıkanma günüydü ,iyi gelir inşallah , çok hasta mızmız hali yok da işte uyuyamadı tıkanmaktan yavrum

Kalın kıyafetleri yok mu kokoşumun ,onlarla çıkarsan ama dikkate et rüzgarlı olmasın , bizim bu sarıyer hep rüzgarlı ordan kaptırdım çocuğu muhtemelen :44:

Bşzimde aynı fizyolojik temizliyo işte burnunu akıtıyo sumuklerini yiyesin kıpırın. Bul bu kazeni versin kslplerimizi onları alcaz diye halay cekmekten dizlerimin bağı çözüldü

iriscan kıpıra geçmiş olsun, wayv haklı ben böyle olunca hergece yatmadan duş aldırıyorum akıyor tüm sümükler, doktorlarda ateş olmayınca hiç birşey demiyor ...

senaysen nice nice aylara yıllara

azıcık kalbim kaygısız başım

İrisim gecmis olsun kuzuya

Selam kızlar,
Nasılsınız? Gece biraz dün konuştuklarınızı okumuştum, yarıda kaldım ama..
Alperada, Ada'ya geçmiş olsun, inşallah tamamen geçer gider ateşiniz..
Senaysen oyun sormuştu, biz bu aralar top oynuyoruz:) Eşimle birbirimize topu atıyoruz, Ela'yı da elinden tutup koşturuyoruz, o da vuruyor topa, o kadar seviniyorki görmeniz lazım. Bir de bu ara kitaplara bakmaya başladı. Birkaç tane masal kitabı vardı, onların resimlerine bakıyoruz beraber. Artık yemiyor eskisi kadar. Dokun öğren setleri gördüm bir arkadaşta, ondan alacağım. Alan veya kampanya bilgisi olan varsa bana da bilgi versin..
İris geçmiş olsun Umay'ıma. Doktora götürme bence, Ela da 2-3 defa öyle oldu, evde geçti. Ihlarmur verebilirsin, iyi gelmişti bize.
Aysre bazı bebekler geç emeliyor. Erkekler zaten daha geç emekleyip yürüyormuş, Poyraz'da başlar yakında..
Bu hafta çook çalıştım pilim bitti artık. Ara ara size takılırım bugün, yeni işler patlamazsa..

bak şu akıllı bıdığın yaptığına yaaa çok güldüm

zaten 2 -3 kat giydiriyorum evde mecburen, bi de bi esinti var anlayamadım nerden geliyo
çok halısı da yok arkadaşımın, laminantlar buz gibi ya- o bile soğutuyo odayı
dışarı çıkamıyoruz zira ev 3. katta ve asansör yok
raporluyken çıktık gezdik de şimdi ben tek göze alamam
gitmek istediğim yerler dolmuşluk mesafe bi de güzelim- pertim çıkar
neyseki yarın haftasonu pazar da babamız geliyo

Ne oldu talya mı yordu
Yoksa arkidişle oturucam diye geçmi yattın

dün abartısız 2 saat uyumaya uğraştı kokoş, sırf oyunculuktan.
yatırıyoruz uyanıyo- zaten kızı akşam 2-3 saat görcem onda da haydi yemek haydi uyut haydi kucak derken hiçbişey anlayamıyorum valla
en son beni zorla yatırdı kızcaaaaz, bana kalsa çeneye devam

aysecan benimkiler de siraliyor ama emeklemiyor bunlar emeklemeden yuruycek bir tek uyuturken yatakta benden kacmak icin emekliyor sipalar
iriscan gecmis olsun canim hergun dus bir de coldmix burun ustune de viks (biliyorum yine 1 yasindan once surulmez de ben 20 gunlukten beri suruyorumm)
wavy im aman dikkat et soguktur afyon sakasi yoktur
mutlusu sagol canim ben de dedigin setlere bir bakiyim

günaydınnnnnnnn 2 kalplilerim ceyda sende 2 kalplisin boşuna hava atma
laaaann nereye gitti benim kalbimmmm

keyfi yerindeyse haiff bi soğuk algınlığı olabilir, gece yastığını yükselt, gündüz bol bol su içir, ıhlamur da olur
vücudunu güçlendir kıpırımın o kendi iyileşsin,
havalar birden soğuyunca oluyo ya, üşütüyolar sümüklü burunlarr
doktora gitsen eğer akıntı çoksa akıntıyı kesecek bi ilaç verebilir, o kadar yani.
bence sen bi gözle kızı

super fresh en iyisi canım bulabilirsen bulmazsan doğanayy
superfreshin de mi var şalgamı ,hiç görmedim

Yok be yavrum kocayi aradim aksam getir diye kim icin dedi

Bebelere deseydin ,canları çekmiş

bacım bekar hemşom yaaa , takılmaz bu topikoya

ben sevmedim şalgamı o ne ya öle tursu suyu.

aaaa, nasıl sevmezsin kız ,yazın milli içeceğim benim o

Ama yaaa çok tatlı bu maşallah Kolunu bacağını ısırasım geldi

Gel zambak gel ,biz buluşmaya bahane arıyoz zaten

5 adet ziyaretçi var yahu, kapmanya topikinde bile bu kadan ziyaretçi olmuyor du

Terkedip gidenlerimizidir onlar ,akılları da burda , açıktan da giremiyolar , naaapsınlar yazııııııkkkkk

maşallah oğluşaaa, istanbul ada hoşgeliyorsunnn ee kısmetse inşallah görüşürük

Bize bahane çıktı aysrecan , hemen bi organizasyon patlatalım

Ne korktu ama sarmaları yiyemeyecem diye

Basaksehir anam yaa. Senin memleket nire. Az biraz uzagiz sabah kshvslti ogle yemek aksama cay trafik bitince yollarim sizi iste daa ne istiyonuz
Tatluskom iki kalp var nire gitti bunlar

Taa oraya bi kahvaltıya gelmem zaten ,3 öğün yemek ,aralarda meyve/tatlı ,tam pansiyon hizmet isterim

Eee irisle wavynin ki duruyoo çabuk yerıne koyun kalplerimiiii:84::84::84:
Nere duruyo lan ,uçmuş gitmiş hepsi
O arada hemen bizimkilere mi baktın kız

G.tünü yerim ben onunnnnnnnnnnnnn......

Ne diyosun kıs o kadar ilerliyomu bizimki kendi etrafında sönuyo hala kıçı kaldırıyoda ilerleyemiyo elletırı sıkıştırırsa mahfolur

Bizimki de hızını artırdı , kaşla göz arası tabirine geçtik , yürüteçte de sıkılıyo hasbam ,özgür takılmak istiyo

Bu ne ya benim de iki kalp olmuş
Beş olacaktım nerdeyse acaba alıp anneler gününde hediye mi etcekler
Az kudurmadık orda burda be

He yaa ,ayşemle sen ne oynadınız beeeee

İris gelse de kazene msj atsa ne oldu bizim topikcanların canlarına diye

geçmişi bitireyim hemen atacam mesajı ,ayıp ama ,verilen hak geri alınır mı
olmadı hemen bir eylem planı yapmamız lazım

10 ayimiz bitti bugunn
alsenim prensesime de masallah muzur bidik seni

Kutlu olsun aydönümünüz hunilimmmm ,ilk doğumgünüsü sizin ,sonra da bizimmmmm :119::119::119::119::119::119::119::119:

günaydınlar herkese bu aradaaaaa
seviyom lan sizi

bir daha söyleeee

Bebeğin gelişen görsel ve iletişimsel becerilerine destek vermek için aşağıdaki önerilerden yararlanın:

Işıkla oynayarak eğlenmek. Bebeğinizin bir fenerin ışınına odaklanmasını sağlayın ve ardından bunu duvarda gezdirin. Daha zorlu bir uğraş için, ışığı daireler halinde ve farklı bir tempoda, hızlı ve yavaş oynatın.

Yeni sözcükler öğrenmek. Bebeğinizin vücudunun farklı kısımlarına dokunun ve adını söyleyin. Bu sözcükleri kullanması belirli bir zamanı alsa da. sözcüğü taşıdığı anlamla ilişkilendirmeyi öğrenmiş olur. Bu oyunu bir süre oynadıktan sonra, çocuğunuza şunu sorun: "Ağzın nerede?" Adı belirtilen vücut kısmını işaret etmesine yardımcı olun.

Bir yaldız çalkalayıcı yapmak. Plastik bir su şişesinin etiketini çıkarın. Şişenin üçte ikisini glikozla ve geri kalanını suyla doldurun. İçine biraz renkli yaldız dökün. Şişenin kapağını tutkallayın. Çocuğunuzun yaldız çalkalayıcısını hafifçe vurup döndürmesine ve böylece yaldızları şişede yüzdürmesine fırsat verin. Becerebildiği bir işten al dığı keyfi izleyin.

"İleri geri" oyunu oynamak. Çocuğunuzun eline bir top ya da bir oyuncak verin. Elleriyle ve ağzıyla oyuncağı yoklamasına fırsat verecek zamanı tanıyın. Daha sonra oyuncağı geri vermesi için avucunuzu ona doğru uzatın.

"Şimdi ben alayım mı?" deyin. Eğer (bu çağdaki çoğu çocuk gibi) geri vermezse, yumuşakça elinden alıp bir süre tutun. Ardından ona geri verin. En çok hangi oyuncakları ilginç bulduğunu anlamak açısından, çocuğunuzun verdiği ipuçlarını izleyin ve nesneleri "ileri geri" elden ele geçirmenin onda nasıl bir duygu uyandırdığını ölçün. Bebeğinizin büyük (kol ve bacak) kaslarının ve üst vücut gücünün gelişimine destek vermek için aşağıdaki önerileri deneyin. Onun yeni başarılarından duyduğu keyfi paylaşın!

Bir dağa tırmanın! Yere birkaç minder yığarak, bebeğinize bunları zorlu bir tırmanışla aşmanın yolunu gösterin. Onu ayartmak için. minderlerin üstüne yeni ya da gözde bir oyuncağını koyun ya da "dağ"in arkasında saklanıp görünerek "ce demece" oynayın.

Top oynayın. Bir topu çocuğunuzdan öteye yuvarlayın ve emekleyip geri getirin. Topu tekrar yuvarlayın ve bu sefer çocuğunuzu özendirerek, topu almak üzere vücudunu kullanmaya çalışmasını sağlayın. Onu eline alıp emekleyerek ya da eliyle fırlatarak topu geri getirmeye özendirin.

Bir masanın ek parçasını ya da bir iskambil masasını kullanarak, çocuğunuzun yukarıya ve aşağıya emekleyeceği bir rampa yaratın. Yumuşak bir eğim sağlamak için bunu bir merdiven kenarına, üst üste yığılmış yastıklara ya da yere konmuş kanepe minderlerine yaslayın.

Yazının Kaynağı: Hamilelik, Doğum ve Bebek Bakımı El Kitabı

Günaydın, tünaydın
Dün 1i geçiyordu misafirlerim gittiğinde hiç bakamadım, geçmiş birikmiş zor geldim bu sayfalara

Sabah aşıya gittik. Aşı yakmadığından hiç ağlamadı. Şifa olur inşallah. Rabbim korusun hepsini virüslerden. Pekte inanmıyorum salgına dedim, hemşire bize gelen kızamık vakaları oldu dedi.

4gün önce parmağım kesilmişti, şişti iltihaplandı galiba diye doktora uğradım gitmişken. 2 tane krem verdi. Tam eklem yeri olduğundan zor iyileşir dedi. Hayır birde tam sağ işaret parmağım yazmam ve mouse kullanmam zor oluyor. Kaçgündür okuyup duruyorum hep laflar içimde kalıyor

Bir sitede bu kulak deldirme ile ilgili yorumları okumuştum. Kreş vakti falan özellikle erkek bebelerin ilgisini çekiyormuş, küpeye saldırıp çekiyorlarmış. Öyle kulak memesi yırtılan oluyormuş.
hah şöleee,hep beraber gitces, geziceğizz, karaköy , senin topkapı benim :)beylikdüzü çok uzak ya, pepik benim memlekete daha yakınsın he :))
Beylikdüzü çok uzak sizlere evet
Biz hamm yerine kocalarimizida alak piktige gidek kocalarimizda tanisir kaynasir :)
Evet enson pikniğe gittiğimizde kalabalık piknikçiler gördüm. Kaç masayı birleştirmişler, hemen sizler geldiniz aklıma. Ne güzel olur. Ama bizim arabamız yok artık
ben zaten tek kalpliydim allahtan onuda almamislar:) mesaj atin admine kalplere ne oldu diye
Kalpsiz olurdun yoksa
Tatlı böcük
10 ayimiz bitti bugunn
alsenim prensesime de masallah muzur bidik seni
2ay sonra doğum günümüz diye yazacan kısmetse, bugünlere şükürler olsun
günaydınlar herkese bu aradaaaaa
seviyom lan sizi

ben de seviyommm

Bizimkide topu pek seviyor ama evde zor oluyor. Çünkü o bizim topa tepmemizi seviyor, kahkaha atıyor :)

Birde balonu sevdi ama hemen sıkılıyor herşeyden bu bebe. Balonu çimdikliyor yada ısırıyor deliyor. Geçengün ben şişirirken patladı,aklım çıktı benim o kahkaha atıyor

Glikozum neyim yok ama bende bir pet şişeye biraz kırmızı mercimek doldurdum. Ne olur ne olmaz açarsa diye ağzınıda koli bantı ile iyice yapıştırdım. Oyuncaklarına göre daha çok ilgisini çekiyor. Zaten pet şişeyi seviyordu, şimdi biraz daha cazip geldi.

2 kalpli olmuşum lan ben de
neyse canımız sağolsun, bi taneyi bulamayanlar da var (şükürcü wavy)

Kız o aldenınki gitmemişti gitmişmi şimdi ayyy bayılazammm. İş yapıyorum tutmayın beni
İris demek online olunca gitti sizinkilerde napalım kalanlar sağolsun

2 kalpli olmuşum lan ben de
neyse canımız sağolsun, bi taneyi bulamayanlar da var (şükürcü wavy)
yok şükretmek ,Kazen e mesaj yazacam , yoksa isyan bayrağını açıyom :92::92::92:

Bşzimde aynı fizyolojik temizliyo işte burnunu akıtıyo sumuklerini yiyesin kıpırın. Bul bu kazeni versin kslplerimizi onları alcaz diye halay cekmekten dizlerimin bağı çözüldü

sağol seherinde m ,duşu bugün aldırıcam

İrisim gecmis olsun kuzuya
sağol canımmmm

Sağol canım ,doktora götüresim yok zaten ,bi sümüğe de doktora gidilmez Papatya vericek bakıcı ablamız ,ben de akşama ıhlamur vericem ,duş da aldırıcam

Vipdükkanda sürekli kampanyasını görüyorum o kitapların bana hediye gelmişti iki tanesi , renkler/şekiller , bi de küçük vakvak serisinden bitane kitap ,seviyo kıpır , kitapları genel olarak çok seviyo ,en çok heyecanlandığı şey

Çıkma o zaman wavym boşver , kombiyi açıyosundur heralde ,ben hala cayır cayır yakıyom valla ,akşamları buzz gibi oluyo ev

10 aylık oldu yaa bişey olmaz
nasıl sürüyon vicksi , hangisinden alıyon bi de , bebeler için olanı var mı hunilim :44:

Yok ya benim de doktora gidesim yok bi sümük için ,yaşasın doğal yollar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…