2012 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Ceydam size demedim mi ben kırıp dizinizi burda oturun, oralarda gezmeyin. Kadınsan haddini bilecen iddaalı laflar söylemicen
Gerçekten ya ban açıldıktan sonra gitmee artık oralara Laftan anlamayan insanlarla uğraşma
Oradaki saçma konulardan dolayı forumdan soğudum valla.
Birşeye ihtiyacın var mı? Mektup yazacaktım ama günün kısaymış, mektup ulaşmadan sen tahliye olursun.
İsteklerini, ihtiyaçlarını tatlışkomla ilet. Bulup buluşturup göndeririz.

Soracagım kişileri benden önce yazıyonuz bu sıralar. Bende seherinde yok yazacaktım, nerde ki.
Derinnehirde hep girerdi. 1aydır yok nerdeyse.

Lavanta yağını aldım. Bazıları işe yaramıyor yazmış, bazıları etkili yazmış. Satıcı adama sinek için alıyorum dediğimde, havalar ısındı satış arttı, sinek için etkili falan dedi. Bilmiyorum henuz ne kadar etkili. Kaçgündür serindi, sinek yoktu. Dün damlattım badisine sadece. Çok ağır bir kokusu var ama sonradan alışılıyor. Uykuya dalmada da yardımcıymış ne kadar doğruysa artık

Ama tedaviyi boşladın sen. Hani bunca smiley arasında bu
Alternatif tıbbi yabana atma

Öyle deme kız ,insan susamıyo ,konu kapatılmış yoksa iki laf da ben edecektim o beyyan kişisine ama kısmet değilmiş

Dün başka bi stille yoğrut mayaladım ,o da bi güzel oldu kızzzzzzz , tencerenin üstüne süzgeç koydum ,üstüne örtü kapattım ,bayağı susuz sert bi yoğurt oldu , uzmanlaşacam yakında bu hususta

He farklı bir yöntemmiş. Nerelerden alıyorsun bu akılları bakayım Bende başka yerlerde gezecem bundan sonra
Yada siz gezin nasıl olsa yazıyorsunuz ben diğer sayfalara yabancıyım kaybolurum falan

He farklı bir yöntemmiş. Nerelerden alıyorsun bu akılları bakayım Bende başka yerlerde gezecem bundan sonra
Yada siz gezin nasıl olsa yazıyorsunuz ben diğer sayfalara yabancıyım kaybolurum falan

Bunu biyerde okumuştum daha önce ama denememiştim ,burda bi arkadaş yapmış konuşurken söyledi ,dur dedim bunu da deneyim ,valla güzel oldu...Maksat buharlaşan suyun geri süte düşmemesi ,uçup gitmesi ,mantıklı geldi mevzu...Hatta sana denemediğim ama burdaki bi arkadaşın yönetimini söyleyim ; hiç kapatmadan mayalamak ,evet bildiğin ağzı açık , bizim mayaladığımızdan biraz daha sıcakken mayalıyor , kapağı açık tezgahta bırakıyomuş,sadece tencerenin etrafına hafif bişey sarıyomuş çabuk soğumasın diye o kadar , 3 saat sonra dolaba koyuyomuş, 7-8 saat da dolapta duruyomuş ,hoppp yoğurt hazır...Henüz denemedim ama :44::44::44:

iriiss o reyhan yazdı o kelimeyi (bende ban yemiim şimdi , kıstasları bilmiyomm )benöyle hatırlıyorum ,

hee seherinde yok , elayshe zaten artık uğramıyorr

Ben makine aldım ya onun kapağını kapatıyorum, dediğin gibi nasıl su oluyor kapak. Açarkende ister istemez içine dökülüyor. Geçen gün kapatmasam mı dedim ama içine birşeyler uçar gider diye şüphe ettim. Mutfak tezgahının en sonunda duruyor ama camlar açık hep ev toz doluyor. Wavy havlu kağıt koy demişti ya bittikten sonra koyuyorumda mayalanma sürecinde de koysam olur mu ki?

ben deniyim bu yöntemi yoğurt mayalam ile ilgili ne varki çok kolay derken bildiğin sorun yaşamaya başladım yahu

yok canım bence makina çalışırken koyma
kapağı hafifçe kaldırıyorum ben damlamıyor su, ama havlu kağıt bir günlük bekleme sürecinde daha da katılaştırıyor yoğurdu

iriiss o reyhan yazdı o kelimeyi (bende ban yemiim şimdi , kıstasları bilmiyomm )benöyle hatırlıyorum ,

hee seherinde yok , elayshe zaten artık uğramıyorr
reyhan mı beyhan mı neyse işte ,o mu yazmış dinibütün aplam

Kağıt havlu da aynı mantık bence,suyunu emsin diye , geçen yoğurt sütüylen mayaladığımda kağıthavlu koymuştum ,o da susuz olmuştu ,demek ki naapıcaz ; suyunu içine damlatmıycaz ,çözdük

ben deniyim bu yöntemi yoğurt mayalam ile ilgili ne varki çok kolay derken bildiğin sorun yaşamaya başladım yahu

ben son 2 dir çok susuz tutturdum ,bi süzgeçli bi de kağıthavlulu yaptım sanırım çözdük

yok canım bence makina çalışırken koyma
kapağı hafifçe kaldırıyorum ben damlamıyor su, ama havlu kağıt bir günlük bekleme sürecinde daha da katılaştırıyor yoğurdu
bu wavy bizdne önce çözmüş

bu arada ben de bişey duydum, ne kadar doğru ve bebeklere kullanılır mı bilmem de
yoğurdun mayasına bi tutam toz şeker karıştırıp öyle mayalayın diyodu bi yerde
tamam hamurun mayasına okey de yoğurda ilginç geldi- ve tadı muhteşem oluyomuş :44:

Birde benim gördüğüm yoğurt sütüde balmarmış, yörsan diye aklımda kalmıştı.
Yoğurdu hala günlük mü mayalıyorsunuz yoksa 3-4gün verdiğiniz oluyor mu? yada versek olur mu acaba artık :44:

kııızzzzzz ,ben demeyi unuttum ,koyuyom bennnn ,kaynanamdan öğrendim ki , anam da öyle yapıyomuş ,köy yoğurdu tadının sırrı

azıcık ama , 1 çay kaşığı kadar , hatta mayaya hem şeker hem de ılınan sütten biraz ekleyip iyice karışıtırp katınca daha güsel oluyo

Ne günlüğü bee ,başında 2 günlük veriyodum artık ne zaman biterse ,4 günü geçmez zaten yoğurt bizim evde...

Bende normalde vermeden önce bir tutam şeker katılmasını çok duydum, gazı engellemek için oda öyle birşey mi acaba yoksa sadece tat için midir? Tat içinse gerek yok bizim ki ekşi olunca daha çok seviyor zaten

Dün bildiğin günlüksütle mayaladım ,hatta şişe süt bile değil ,sekin kutudaki günlük sütü ,gayet de güpgüzel oldu

kırk yıllık yoğurtçuyum diyosun

tamam ben de koyucam bi dahaki sefere

ice_daisycim ben yapıyorum bitene kadar dolapta devam. 4-5 günü bulduğu bile oluyor çok ekşirse vermiyorum
homojenize diye sattıkları yoğurtlar (hakkaten %100 doğalsa) kaç ay nasıl duruyo bu da duruversin bi hafta, sallaaaaaaaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…