bebeğin eğitim-bakım aşamasını 5 bölüme ayırmış. ben şuan ilk bölümü yani doğum-6 haftalık süreç için yazılmış olan bölümü okuyorum. bu süreçte e.a.s.y diye bir rutinden bahsetmişler.
E

eat) besleme-emzirme
A: (activity ) aktivite zamanı: emzirme sonrasında 10-15 dakika bebekle konuşma,mıncıklama vs.
S(sleep): aktivite sonrasında uyku
Y(your time): bebek uyurken anneler kendileriyle ilgilenebilir diyor. ilk altı hafta
3 kilodan daha hafif doğmuşsa iki saatte bir, 3 kilodan fazla doğmuşsa 3 saatte bir emzirilebilirmiş.
emzirirken ve aktivite zamanı sürecinde bebeği mutlaka uyanık tutmaya çalışacakmışız.
bu arada easy rutini sadece gündüz uygulanacakmış. akşam banyosunu yaptırıp, besleyip yatıracakmışız. sonrasında gece emmek istediği zaman emzirecekmişiz, aktivite yaptırmayacakmışız, ortam loş olacakmış, konuşmayacakmışız ve sadece altını kirlettiğine emin olduğumuzda; koku v.s geliyorsa altını değiştirecekmişiz.
özel durumlar:
sarılık; sarılıklı bebek halsiz, yorgun ve uykuya meyilli oluyormuş. iki saatte bir mutlaka uyandırıp emzirin 3-4 gün sonra sarılık kaybolacaktır diyor.
prematüreler için easy rutini uygun değilmiş v.s
doğum kilosuna göre e.a.s.y başlıklı bir tablo var. ilk üç ay rutininini tablo şeklinde anlatmışlar.
şimdilik okuduklarımın özeti bunlar. ilerleyen bölümlerde uykuya değinilmiş. kendiliğinden uyuyamayan bebekler için yöntemler falan var. örn: yatır-kaldır yöntemi diye bir yöntemden bahsetmiş.netten araştırabilirsiniz.
yalnız kitap 500-600 sayfa falan ben daha 50. sayfadayım. ilerlerde daha birçok konudan bahsedilmiş. şimdilik bu kadar