2012 Aralık Anneleri Paylaşım Alan

üzülüyo tatlım evet..o kadarı olur,benim eşim de kızdırıyor arada,önemli değil ama,mutlaka ben de onu kızdırıyorumdur ilgi çok önemli,ben eşimi hala kapıda karşılarım heyecanla,heyecan bitti mi monotonlaşıyo zaten evlilik..o açıdan şanslıyız tatlım

kolay gelsin yavrusum,öptük seni kızımla..

aynen canım eşimde beni öpmeden evin kapısından girmezde çıkmazda allaha çok şükür böyle eşler nasip etmiş
herkese iyilik versin inşallah, o kızdırmayı sorma ben çocuk gibiyimdir eşimde fazla olgun o yüzden çok uğraşır benle benimde hoşuma gider tabi
ama nedense bir tek eşimin karşısında öyle çocuklaşırım dışardan bakınca buz kalıbı gibi görünürüm
dediğin gibi ilgi bitince herşey bitiyor ben çevremde çok gördüm böyle örnekleri allahım kötüsünden saklasın hepimizi

ben de yavaş yavaş 3 molayla ütülerimi tamamladım... evli benimle ilgilenen görümcem denizliye gitti. yanında duran yeğeninin yanına...

diğeri tatilden geldi kendi havasında.

anaokulu olan pestili çıkmış geliyor...

diğeri kendi evinde zaten...

iş başa düştü...

eline sağlık canım,ne güzel bitirmişsin,darısı başıma..

Eşim de hep onlardan yana olunca ister istemez canım sıkılıyo canım. haklısın.. böyle önceden stres yapmamın sebebi,daha önceden bana onların yaşattıkları...ama çok daha resmi olmayı düşünüyorum bu sefer..sessiz oldukça da sırtıma biniyorlar,canımı sıkan şeylere anında tepki verecem.normalde ben insanları kırmaktan korkarım,herkesin gönlünü hoş etmek isterim,ama onlara bu yaramıyo. şimdi anlatsam yaptıklarını,sabaha kadar yazarım,ama boşver. Allah biliyor...

Valla ikinci cocuk zor is bu bakimdan, siz ne yaparsaniz yapin saltanati sona erecek ve anne ve babasini biriyle paylasmak zorunda kalacak ki tam 8 yildir evin pasasi o. Ben cok ara birakmak istemiyorum 2. İcin ama sen de biliyorsun bizim isler oyle isteyince olmuyor. İlk hamileligim 2009 yilindaydi kucagima almam insallah simdi nasip olacak. Siz de biliyorsunuzdur muhakkak ama en benimsenen yontem kardesi dogdugunda abisine onun cok sevecegi bir hediye getirmesi. Ha abimde bu yontem ise yaramamis benim icin bunu nereden aldiysaniz oraya geri goturun demis ama insallah sizde yarar :)
Kızlar benim aklıma yine bişey takıldı. Nst de sancı çıkınca 1 gün içinde doğuruluyor mu?
Cikan sancinin siddetine bagli olmasi lazim, hatta cok sanci ciksa bile eger erkense durduruyorlar. Bizim haftalarda bircok kiside hafif sanci cikabiliyor.
kızlar ben süt hiç içmiyorum yoğurt ve peynir tüketiyorum süt yerine...ama yine korkuyorum kızım gelişmezse diye
Yogurt ve peynir tuketmen yeter illa sut icmen gerekmiyor sadece az tuketme cunku bunlar kalsium kaynaklari ve eger bebek icin ihtiyacin olan kalsiyumu alamazsan bebek senin kemiklerindekileri tuketiyor ve ileride kemik erimesi ve dis sorunlari yasayabiliyorsun. Doktora sor eger az gelecegini dusunuyorsaniz kalsiyum hapiyla takviye edin.

şuandan itibaren takip edeyim bakalım ne olacak olmazsa mervenin dediği gibi hastaneye giderim

boyle zamanlarda kisir donguye giriyorsun, bebek oynamayinca endiseleniyorsun sen endiselendikce de bebek oynamiyor. Anliyorlar senin sikintini ve onlar da ayni sikintiyi yasiyorlar. Neyse simdi oynamaya baslamasina cok sevindim. Son kontrolde doktor bundan sonra hareketleri bizim icin cok onemli, hergun 10 defa hareket ettigini sayacaksin dedi. Bir gunde degisik zamanlarda 10 defa oynayacakmis. Oynamazsa sola yatip dinlenir pozisyonda bekle, sessiz ve sakin bir ortamda yap bunu. Mesela ben gunun kosturmacasinda bazen hic hareketini hissetmiyorum ne zaman sakin sakin oturuyorum evimde o zaman bakiyorum fildir fildir oynuyor. Bir de bazen vurmuyor sadece hafifce elini ayagini dolastiriyor icerde onu elim karnimda degilse hic hissetmiyorum.

Biz geldik yenideeeen.

Her zaman herşeye hazırlıklı olmak en iyisi tabi ki... Bugün doktorum yine söyledi bu dönemde sancılar normal ama sayısını takip et ve kontrolünde doktoruna mutlaka söyle.

Benim kızım da öyleydi. Şimdilerde o kadar kuduruk ki babasının eli bile durdurmaya yetmiyor.
Ben de hep diyorum eşime,şu an ne yapıyor merka ediyorum,ultrson cihazı olsa da görsem diye. Bugün kontrolde yine öyleydi. Doktorum bile kahkahayı bastı,ne çok oynuyor diye. İlk defa ultrason resmi olmadan döndük. Bi durmadı ki kuduruk.

İyi olmana sevindim. İnşallah tamamen geçer sıkıntıların.
Filmi ben de merak ettim bakalım ne zamana kısmet olur izlemek.
Benim doktor da aynısını söyledi bugün. "Seni korkutmak istemem ama 4 kg'ın üstünde olmasından çok korkuyorum,zor oluyor o zaman doğum." dedi. Sabah da yazmıştım vitamin alma artık dedi.
Ben de hacışakir sabun tozuyla yıkadım. Kokusunu sevmedim ama yumuşatıcı da almayacağım. Doktorum bugün bebeğin kıyafetlerini iki kere durulamamı söyledi. E yumuşatıcıyı durulama suyuyla alıyor makine...

Maşallah ya böyle güzel geçen kontrolleri okumak çok keyifli. Odanız da hayrlı olsun şimdiden. Buarada spinal sezeryan ne?

Geçmiş olsun. Bebişin için azıcık daha sabret. Kolay değil tabi ama bak sayılı gün ne çabuk geçiyor.

Ufff böyle söyleyince ne fenaymış.!!!

Bu konuyu daha önce de konuşmuştuk. Ben de doktoruma sordum. "Senin için bir sıkıntı yok yapabilirsin sen." dedi. Benim odada ayna bol öyle görebiliyorum ama kolay olacağını sanmıyorum. Başkasına yaptırmak da hoşuma gitmiyor. Eşim ben yardım edeyim dedi ama onu da istemiyorum. Ne yapsam bi akıl verin banaaa!!!

Canım onu eğitimde de söylediler. Bebişler karnımızdayken sürekli kalp atışlarımızı dinlediği için doğumdan sonra kalp atışı duymak onlara anne karnındaki huzuru hatırlatıyormuş. Bu yüzden kalp atışı duyunca rahatlıyor,gazlarını daha çabuk çıkarıyor ve daha kolay uyuyorlarmış. Biz de eşimle konuştuk bu konuyu. O da zaten ablasının çocuklarına baktığı için tecrübeli bu konuda. "Sen emzirirsin,sonra ben gazını çıkarıp göğsümde uyuturum kızımı." diyor. Ve evet erkek kalp atışı daha güçlü olduğu ve de dışarıdan daha çok duyulduğu için kocişlere yaptırmak daha iyi bu işi. Hem böylece görev paylaşımı oluyor. :)

Maşallah canım.Hayırlısı olsun.

Kızlar benim aklıma yine bişey takıldı. Nst de sancı çıkınca 1 gün içinde doğuruluyor mu?

Canım benim ramazan ayından beri sancım var. Arkadaşların da dediği gibi açıklık çok önemli. Daha nişan gelecek,suyun gelecek o zaman 24-48 saat arası bekliyorlar doğumu. :)

mervegkc,Badem30,ecrin46 teşekkürler.
Badem hayırlı olsun yeni kıyafetleri Gülce'nin...

Canım ya inşallah kolay olur herşey senin ve bebişin için.

hayrlı olsun,bu arada evt bazı hastaneler bebeği yıkamıyor.
eve gelnce de büyüklerimiz yıkatmaz,artk ıslak mendillerle idare edicez.

Benim hastanem göbek bağı düştükten sonra eve gelip ilk banyosunu yaptırıyor. :) Çok mutluyum o yüzden.

kızlar bu arada benim meleğim uyandı galiba hareketlendi ben dokunmadan oynuyor maşallah, maşallah kızıma

Yavrus geçen 3 gün boyunca benim de öyle oldu. Çok tırstım. Çok üzüldüm gidip yattım. Eşim sonradan geldi yatağa. Sabah diyor ki gece sarılmış bana,"Kızın elimi tekmeleyip durdu. Bir rahat vermedi. Bu kız mı hareketsiz şimdi?" Meğer ben çok derin uyuyormuşum ondan fark etmiyormuşum. Şimdi normale döndü kızım. Sende de öyle oluyordur belki.
Teyzelerinin duasıyla coştu bak kızın. Bir daha sıkma canını sakın.

Bazen ben de ağlama krizine giriyorum. Ama kuzucuklarımız için moralimizi yüksek tutmamız lazıııım.

Allah bebişine de sana da sağlık sıhhat nasip etsin. İnşallah bir sıkıntısı olmaz bebişinin.

Ben de bugün bebişimin kıyafetlerini ütüleyeceğim ve hastaneye gidecekleri ayıracağım. Bugün doktoruma sordum ne getireyim diye. Sadece bebiş için ve kendim için kıyafet götürmemi söyledi. Gerisini hastanem temin ediyormuş. Çok sevindim.

hayırlı olsun canım allah analı babali büyütsün....ayrıca bu nasıl doğum şeklidir biri üstüne çıkmış bastırmış felan :18::18::18::18:

canım aynısı bana da olmuştu geçenlerde 2 gün oynamadı kızım yani hafif dönüşler okadardı bende senin gibi sinirlendim kimseyle konuşmadım,dillendirmek istemedim yani .sürekli oynamasını bekledim yemek yemedim 2 gün sonra ise benim kız göbeğimi yırtacak derecede oynamaya başladı dünyalar benim oldu sanki..çok iyi anlıyorum duygularını

ayrıca bak ne güzel oynamışşş

teşekkür ederiz teyzesi,daha güzelleri sizin olsun..

Ne kötü bir gün bugün. Hemen bitsin, çok sıkıldım.

candost kaç yıllık evlisiniz canım bazı şeyler zamanla düzeliyor. biz eskiden edirnede oturuyorduk. annemler zeytinburnu, eşimin ailesi üsküdarda. edirneye z. burnu yakın önce oraya gidelim isterdim valizlerle zor olmasın diye. içgüveysi miymiş illa önce onlara...
yıllar sonra düzeldi... bence tatlılıkla halletmeye onları olduğu gibi kabul etmeye çalış...

mervegçk canım bizim de tam tersi oldu. eşimler üsküdar da bizimkiler z. burnunda. onların pek tanıdığı yok istanbulda zeytinburnunda yapalım dedik içgüveysimiymiş kabul etmediler. neyse onların dediği oldu. ben ilk gelindim. benden sonraki gelinlerin antalyada, sakaryada oldu düşün ... şimdi benden kıymetlisi yok...

burcu canım bence de 3-4 yaşı geçmese iyi. benim eşim doktora yüzünden 3.5 yıl ayrıydı döndü 1 yıl sonra yaptık. erken doğum oldu sonra düşük, tüp bebek derken 3 yıl geçti neredeyse. sen yine uzatma arayı... doğum sonrası iğneyi sormuş muydun?

bademim kıyamam sana. üzme kimse için kendini... eşin kötü olaydı onlar iyi olaydı ya... boş ver eş önemli...

yavrus sevindim canım. valla benim bu oğlan pek hareketli değil dr normal diyor gerçi...

metalelf canım hastane iyiymiş. bizim sgk yok her şeye para isterler diye götüreceğim her şeyi...
unuttuğum var mı?

insan ne duygulu oluyor şu son aylar. geçen hafta annemlere gitmiştim
annem çok önce doğum yapmış erkek kardeşim doğmuş 1 saat yaşamış ve ölmüş..sebep bebeğin anne karnında gününün geçmesi sonucu bebek kendi dışkısını yemiş ve zehirlenmiş

bebeği mezara koymuşlar vs annem anlatırken ağlıodu tabi bende öyle şimdi anlıyorum annemin duygularını
dioki kar yağsa yağmur yağsa onu orda üşüo sanıyodum ağlıodum dedi
en kötüsü ölen bebeğini göstermemişler anneme

annem kendide ağladı beni ağlattı

allah kimseye böyle acı yaşatmasın

Allah kolaylıklar versin canım ya. Daha önce de okumuştum durumunu. Zor gerçekten. Benim eşim de öyleydi. Hep ailesi yüzünden,özellikle de annesi yüzünden deli gibi tartışıyorduk. İki kere boşanma eşiğine geldik o derece kötüydü halimiz. Sonra birgün tartışırken ben başladım yine "annen sağolsun" filan şeklinde imalarda bulunmaya.. Eşim de bana "Annemi bana kötüleyerek ne elde edebileceğini sanıyorsun ki? Sen bu lafları söyleyince ben anneme kızacak değilim,aksine senden soğuyorum..." demesin mi? Şok oldum,kalakaldım resmen. İşte o zaman paraşütlü jetonum düştü. Eşim doğru söylüyordu. Bunun ikimize de faydası yoktu. O günden sonra annesini ya da ailesini kocama hiç şikayet etmedim. Çünkü ben şikayet edince,onları bişeyler için suçlayınca,eşim onları savunmak zorunda hissediyordu kendini doğal olarak... Şimdi kaynanam hiç mi gcıklık yapmıyor? Yapıyor en alasından,durur mu hiç? Görümcem de normalde herkese karşı beni savunur ama o da yine yapar bana yapacağını... Kaynımla eltim mevzusuna hiç girmiyorum... Ama ne yapıyorum biliyor musun? Onlar bişey söylerse duymuyorum,gülüp geçiyorum. Umursamıyorum. Ama aynı gün kocişle yalnız kalınca yüzümü asıyorum,üzüntümü ona belli ediyorum abartmadan. Ne oldu diye sorduğunda da yok birşey diyorum. Anlıyor ama niye öyle olduğumu ve bi bakıyorum o kızıp durmaya başlıyor anasına. Ya da akşam hiç tepki vermiyorum,birkaç gün sonra biraz sakinleşince "ya geçen gün annenler de şöyle şöyle olmuştu ya çok sinir oldum ama çaktırmadım aslında şöyle olsaydı daha iyi olmaz mıydı? Ya da öyle niye dedi ki" filan diyorum ama ŞAKAYLA KARIŞIK. Ses tonumu ayarlayıp gülümseyerek. Öyle olunca da olayı hatırlayıp hemen bana hak veriyor,ve o an annesine/ailesine birşey demediğim,olumsuz tepki göstermediğim için teşekkür ediyor. Eğer üst üste birkaç olay yaşanmışsa bazen "Bunları niye konuşuyoruz,geçti gitti çok sıkıldım" falan diyor. O zaman da "Ama kocacığım ben seninle konuşamazsam bunları kiminle konuşacağım? Gidip başkalarına mı anlatayım?" diyip cilve yapıyorum anında yumuşuyor.

Gelelim bayram boyunca orada neler yapacağına... Beni dinlersen ne çok fazla naz yap,ne de işlere elini sür... İkisinin aşırısı da göze batıyor,kendimden biliyorum. Ufak tefek işlere el at. Sonra da bu bile beni yordu,müsadenizle deyip kenara çekil. Ne olursa olsun onlara surat yapma. Surat yapınca kocanın gözünde orada yaptıklarının kıymeti olmaz. Orada olmanın da kıymeti olmaz. Bir de böyle tipler surat yaptığında o hanımlara beylere surat yaptığını anlamıyorlar. Hemen başlıyorlar dedikodunu etmeye. "Bu gelin de çok suratsız... Bunların kesin arası bozuk... Oğlumuzu mutlu ediyor mu bu bu suratla?" acı ama gerçek. Bunlar benim vaktimde kulağıma gelen laflar. Ama şimdi kolaysa söylesinler. Uyanık olmak lazımmış azıcık.

ben o işimi jiletle ve aynayla hallediyorum ağda son zamanlarda tehlikeli erken doğuma nedne olabilirmiş aynada olmasa zaten kuşumla hiç karşılaşamıycaz:)
al benden de o kadar ayaklarımı bile göremiyorum
ben de kuaföre aldırıyorum,hamilelik geçsin ilk işim lazere gitmek olacak orası için
ben de lazerden çok korkuyorum sir biraz pahalı ama sonuç tertemiz

inan ki rahat edersin yatıyorum biraz çekinerek yarım saatte heryerin tamam işime de geliyor hani :)

allah analı babalı büyütsün inşallah canım.eskiden hiç ilgilenmezdim kim doğurmuş napmış netmiş diye artık nerde doğum ben de ordayım izleyip tecrübe edinmek de lazım kafası neden kanlıymış anlamadım

biz de senin gibi olabilecekmiyiz .seneye buraya gelip 2013 aralık annelerine yazdığımız zamanları da görecek miyiz

Son düzenleme:
Sen de sağol Bademciğim.

ymd geçer bu gün de. Sıkma canını. Birazcık daha dayan. Eşin ne durumda buarada?

chnb ben daha önceden birkaç şey almıştım hastane çantasına koymak için. Onları yine de koyacağım ama en azından içim rahatladı. Ya birşey unutursam diye telaşlanıyorum çünkü...

selam tatlı hatunlar uzun bi aradan sonra bir bakayım dedim.
nasılsınız??
doğuran gebişler var mı :))
sanırım benim bebeğim döndü artık karnım çünkü aşağı indi.
herkes diyo 2-3 haftaya doğurursun
aman sakın diyorum bende..
bir de bişey sorucam kasıklarıma ağrılar giriyor normal mi acaba sizde var mı böyle şeyler :26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…