canım soğuma felan demede biraz sabret fazla yüzgöz olma nedenini sorarlarsa ağrım var dersin ama eşinide kırmamaya çalış yani çok surat asma
o zaman kavga edersiniz hem ne gerek var tatsızlığa kendinide üzme, şimdiden kendini böyle şartlarsan daha çok üzülürsün
olgun bir insanın yapacağı gibi gideceksin bikaç gün ortamı idare edeceksin ve bitecek böyle düşün ve rahat ol
oy , oy şuna bak ya yazık çok üzülüyor demekki senin bu haline bence o seni öyle gördükce senden çok üzülüyor
düşünsene sevdiğin insan üzülüyor ama elinden bişey gelmiyor çok kötü bü durum ya
benimkide iyidir sağolsun arada çok kızdırıyor beni ama o kadarı herkeste olur tanışalı 7 yıl oldu hiç ilgisi azalmadı bana karşı ne soğuma ne bişey hala ilk tanıştığımız gün gibi ilgili bana
üzülüyo tatlım evet..o kadarı olur,benim eşim de kızdırıyor arada,önemli değil ama,mutlaka ben de onu kızdırıyorumdurilgi çok önemli,ben eşimi hala kapıda karşılarım heyecanla,heyecan bitti mi monotonlaşıyo zaten evlilik..o açıdan şanslıyız tatlım
kolay gelsin yavrusum,öptük seni kızımla..
ben de yavaş yavaş 3 molayla ütülerimi tamamladım... evli benimle ilgilenen görümcem denizliye gitti. yanında duran yeğeninin yanına...
diğeri tatilden geldi kendi havasında.
anaokulu olan pestili çıkmış geliyor...
diğeri kendi evinde zaten...
iş başa düştü...
canım soğuma felan demede biraz sabret fazla yüzgöz olma nedenini sorarlarsa ağrım var dersin ama eşinide kırmamaya çalış yani çok surat asma
o zaman kavga edersiniz hem ne gerek var tatsızlığa kendinide üzme, şimdiden kendini böyle şartlarsan daha çok üzülürsün
olgun bir insanın yapacağı gibi gideceksin bikaç gün ortamı idare edeceksin ve bitecek böyle düşün ve rahat ol
Dün akşam eşime bebek şekerlerini gösterdim. sabah da eşime port bebe setini gösterdim benim 8 yaşında oğlan kardeşe çok düşkün göründüğü halde küstü ne çok şey almışsınız bana yok mu bir şey dedi... biz de oğlum bebekken hepsinden sana da almıştık dedik biraz ikna oldu... ya da öyle göründü...
kardeş kıskançlığı normal aslında belki seyretmişsinizdir televizyonda bir dr, bir gün eşiniz gelse canım eşim ben seni çok seviyorum biliyorsun ama eve senin gibi bir tane daha alacağım ve eşit seveceğim sizi dese ne hissederseniz çocuk da öyle hissediyor demişti.
Cikan sancinin siddetine bagli olmasi lazim, hatta cok sanci ciksa bile eger erkense durduruyorlar. Bizim haftalarda bircok kiside hafif sanci cikabiliyor.Kızlar benim aklıma yine bişey takıldı. Nst de sancı çıkınca 1 gün içinde doğuruluyor mu?
Yogurt ve peynir tuketmen yeter illa sut icmen gerekmiyor sadece az tuketme cunku bunlar kalsium kaynaklari ve eger bebek icin ihtiyacin olan kalsiyumu alamazsan bebek senin kemiklerindekileri tuketiyor ve ileride kemik erimesi ve dis sorunlari yasayabiliyorsun. Doktora sor eger az gelecegini dusunuyorsaniz kalsiyum hapiyla takviye edin.kızlar ben süt hiç içmiyorum yoğurt ve peynir tüketiyorum süt yerine...ama yine korkuyorum kızım gelişmezse diye
şuandan itibaren takip edeyim bakalım ne olacak olmazsa mervenin dediği gibi hastaneye giderim
sağol canım
ben çözdüm bu kızı sabahtan beri kimseye söylemiyorum kendi kendimi yiyorum ya oynamıyor diye
size anlattım rahatladım oynamaya başladı demekki gıcığıma yapıyor gerçekten böyle ama duyanda sanar numaradan yapıyorum ne zaman böyle oynamıyor diye yazsam başlıyor hoplamaya
Her zaman herşeye hazırlıklı olmak en iyisi tabi ki... Bugün doktorum yine söyledi bu dönemde sancılar normal ama sayısını takip et ve kontrolünde doktoruna mutlaka söyle.bu tarif ettiğin şeye göre bu ara benim çok kasılmam oluyo ablacım yaaa( günde 4-5 kere olduğu oluyo dün çok oldu mesela ((bökrek sancısımı daha hafif doğum sancısımı ablacım. evet herşeyi var ama çantayı hazırlamadım daha benim eksiklerim ver pijamam felan yok en iyisi bi an önce alıp hazırda bulundurmak
yaa evet neysee artık canımm
bende sanıyordum ki tek bende oluyooo
karnım deprem gibi nerden sallandıgı belli değil hemen eşlimi çagırıyorumm elini kouyyoo tık yok
oda bazen sinirleniyoo gelmiyoo :)))
yada vzgeçiyo elini çekiyo yaa hemen başlıyoooo yine harekete
neden öyle yapıyorlar hakksaten yaaa
enr-teresannn
bşrde bazen artık yüzüyomu içerde anlamıyorumm çok feci birsy oluyoo nereye tekme atıyo napıyo hiç anlamıyorumm benn :))
karnım heryerden sag sol yapıyoo
bir iki gün çok hareketli oluyo bir iki günde duruyoo yoruluyoo garibim:))
aynen canım elini çektiği an yeniden başlıyo benim sıpamda. ben çözemedi bu çocuğu ne yalan söylim. aynen dediklerini yapıyo benim oğlumda heleki sola yattıysam daha da artıyo o öyle hareket ederken felan çok merak ediyorum acaba ne yapıyo diye görmek istiyorum ben yaaa
günaydınnnnnnnn tontiş annişler :) ay bugün çok şükür ağrım yok işe yarıyo heralde sola yatmalar:) inşallah geçer şu böbrek büyümesi kıslar dün kocişle sinemaya gittik çanakkale filmine ayy ikimizde nasıl ağladık:) çok güzel flm di tavsiye ederim izlemelisiniz. bu arada guguşumun deterjanını aldım hem makina için hem elde yıkama için hacışakir sabun tozunu aldım yumuşatıcı almadım dalinin vardı bitek kokusunu begenmedim kullanmasakta olur heralde demi :) bu arad benim dr guguş için çok kilolu olması iyi değil doğum zor olur dedi ya ama buradaki günlüğe göre kilosu düşük bile daha guguşum 1.570 gr cık yahu çokmu sanki benim dr kiloya çok takıntılı ya yanakları etli tombik bebişler zor çıkıyo dio benimkininde yanakları tombik aynı bana benziyo elmacık kemiği var heralde :)
kontrolüm çok iyi geçti canım, oğluşum 1950 gr ve 43 cm olmuştu :)
bana da abartmamak kaydı ile biraz dışarı çıkabilirsin dedi, ben de cumartesi hemen masko ya gittim ve oda siparişimizi verdik... doğuma da herşey böyle güzel devam ederse 6 haftan var dedi ve spinal sezeryan yapmaya karar verdik...
Kizlar selam gecen hafta pazar biraz kanamam oldu acil hastaneye gittik sancim filan olmadi bi gece hastanede kaldik ciktik doktorum fazla yorulma dedi cok ayakta kalamiyorum kizim kasiklarima agri yapiyo(( yolculuga da cikamiyorum annemlerdeyim simdi esimin yanina gidemiyorum daha dogrusu esimde goturmek istemiyo doguda ilcede oldugunuz icin en yakin hastane 80 km esimden ayri kalmak da zor ((
Dün akşam eşime bebek şekerlerini gösterdim. sabah da eşime port bebe setini gösterdim benim 8 yaşında oğlan kardeşe çok düşkün göründüğü halde küstü ne çok şey almışsınız bana yok mu bir şey dedi... biz de oğlum bebekken hepsinden sana da almıştık dedik biraz ikna oldu... ya da öyle göründü...
kardeş kıskançlığı normal aslında belki seyretmişsinizdir televizyonda bir dr, bir gün eşiniz gelse canım eşim ben seni çok seviyorum biliyorsun ama eve senin gibi bir tane daha alacağım ve eşit seveceğim sizi dese ne hissederseniz çocuk da öyle hissediyor demişti.
ben de o işi cumartesi yaptımkızlar kuşunuzu alabiliyor musunuz ben onu da kuaföre aldırıyorum da çok rahatsız oluyorum eğilemiyorum önümüde göremiyorum napıyım sizler nasıl hallediyorsunuz o işi
Ben de yeni açmıştım zaten yeni geldim eve canım. bebek masajından falan bahsediyordu... Sadece şunu duydum: "Anne, bebek ağladığında susturamıyorsa, babasının kucağına versin, baba bebeği göğsüne yatırsın. erkeklerin kalp atışı daha hızlı olduğundan, bebek o kalp atışlarını duyar sakinleşir". gerçek mi acaba? 2 ayımız kaldı. deneyelim görelim
Merhaba annişler ve tatlı bebişleri,
Benim doktor kontrolüm vardı cumartesi günü. Çok şükür doktorun söyledikleri güzeldi. Su fazlalığım vardı ve oğluşum biraz iriydi. Bu nedenle 2 haftadır diyet uyguluyodum 1.200 gr kg verdim. Yemek yiyemiyorum diye çok mutsuzdum, bir de oğlum iri olmasın diye minicik mi kalıcak diye çok korkuyodum... Doktora dedim oğlum almamıştır ben bile kg verdim dedim. Daha bakmadan bak görüceksin o almıştır senden ihtiyacı olanı dedi.
Bir baktık ki oğluşumun yanakları tombiş tombiş. Ve 2 haftada yaklaşık 700 gr almış, 2.200 gr olmuş. Boyu 42 cm civarında. Sezeryen olcak muhtemelen, eşimin doğduğu günde istiyodum 07.12.12 olmasında sakınca gözükmüyo şuanda dedi doktorum. Çok mutlu oldum...
Kızlar benim aklıma yine bişey takıldı. Nst de sancı çıkınca 1 gün içinde doğuruluyor mu?
Canım ya inşallah kolay olur herşey senin ve bebişin için.canım benim de iri gidiyor bana kesmedi ben de sorayım bu sefer...
yürümek çok zor işte... 7. haftadan beri yattığım için ayağa kalkınca yürümekte zorlanıyorum.... unuttum yürümeyi...
senin de haberler güzel, sevindim...
sütyenler de uygunmuş...
hayrlı olsun,bu arada evt bazı hastaneler bebeği yıkamıyor.
eve gelnce de büyüklerimiz yıkatmaz,artk ıslak mendillerle idare edicez.
yani şu dokuz ay bitecek ama nasıl bitecek bilmem ömrümden 90 yıl geçti ya resmen yaşlandım
canım benim tek sıkıntım oynamaması dediğin gibi benim kızda bazen yavaşlıyor bekliyim bakalım yarın ne yapacak
siz böyle deyince içim biraz rahatladı
kızlar bu arada benim meleğim uyandı galiba hareketlendi ben dokunmadan oynuyor maşallah, maşallah kızıma
ben dün yine bunaldım ve ağlama krizine girdim,en az 1 saat ağlamışımdır hem de göbeğimi hoplata hoplata,bi yandan da öyle korktum ki kızıma bişey olur mu diye,ama o kadar çok hareket etti ki ben ağlarken ve ağladıktan sonra,hem de ağlamamdan önce 3 gün boyunca çok hareket etmedi benim tontonum,ama ağlarken sanki bana mesaj gönderdi ben çok iyiyim,sen de üzülme der gibiydi canım kızım,bebekler stresi,ağlamayı her şeyi hissediyorlar,dün çok iyi anladım,nolur stres yapma..
merhaba kızlar bugün bizde dr dan geldik. su gibi akıntım oluyo dedim vajinit için bi hap verdi kan tahlili yaptı. bebeğimin kilosu biraz azmış beslenmene dikkat et dedi. bide bende kalça çıkıklığı var bebeğiminde olma riski diğer bebeklere oranla daha yüksek risk olabilir genetik olabilir dedi doğumdan sonra hemen kontrol ettirin dedi. dualarınızı bekliyorum teyzeleri bebeğim sağlıkla gelsin dünyaya. Allah kimseyi evladının sağlığıyla sınamasın hepimizin evlatlarına sağlıklı uzun ömürler versin rabbim.
kzlar 2 tane pijama takımı alıcaktm ya,valla evde 2 takm buldum yesyeni.
hem de istediğim gibi biri pembe biri kırmızıuygun taçlarm da var.
yavaştan kendi hast.çantamı da hazrlıyorum.
çorap,atlet,iç çamaşırı ve de terlk falan koyucam içine
badem30,bu arada cnm üzme sende kendini.
ve tavsiyeleri dinle,inan hiçbişi bekleme kmseden.
devir öyle bir devir ki,kmse kmse için kılını kıpırdatmıyor
hayırlı olsun canım allah analı babali büyütsün....ayrıca bu nasıl doğum şeklidir biri üstüne çıkmış bastırmış felan :18::18::18::18:kıslar merhaba,
cuma günü kuzenim olduuu.
kuzen mevsunu 13 yıl once kapadık derken teyzemın kızını kardesım ve dıger teyzemın kızı kızdırıp bız senı evlatlık aldık senın kardesın yok demısler kız bunalıma gırdı pedogog da care olmayınca teyzem 35 yasında hamıle kaldı ve guzel minelimiz cuma gunu 18,30 da kucagımızdaydı.
Bana da dogum oncesı cok guzel bır stajerlık oldu.
sızınle paylasayım ıstedım.
teyzem 40 haftaya gırdı ama hala agrısı yoktu ve unv hastanesındekı doktor beklemesı gerektıgını soylemıs ama bayramda yaklasıyor uzman doktor bulamayız dıye devlet hastanesıne gıttı cuma gunu saat 2 de gezıne gezıne.
hemen sancı odasına almıslar 4 cm acılmıs dıye basmıslar sunı sancıyı.
teyzemı 7 de gordugumde sakın normal yapma dıye bagırıyordu.tabı sımdı ayaklanınca oyle demıyor.
neyse kadının bırı ustune cıkmıs karnından bastırmıs ıcınden cıkan herseyı gormus.
prenses dogdu ama teyzemın sutu gelmedı 2 gun aksamı dun sekız sıraları gelmıs ama ıkı gun cok agladı mınel doktor mama takvıyesı verdı teyzem memesını almaz sonra dıye vermemeye calıstı ve bol bol erık hosafı kayısı hosafı stıll tea cay bır de kuru borulce kaynatıp salata gıbı onu yedırdıler.
hıc sut gelmese de her mamadan once memesını verdı teyzem cunku bebek ne kadar emmeye calısırsa anne o kadar uyarılıyormus.
dun yıkadık ama sadece basını gobegı dusmedıgı ıcın rıske atmayalım dedık yuzunu fılan sılıyolar ama kafası sırf kan ıcındeydı kuruyan kanlar kotu kokuyor bır de.
gobek ıcın doktro ıslak mendıllı bır solusyon vermıs
ıslak mendıle soluyonu sıkıyoruz gobegıne koyuyoruz uzerıne gazlı bez baya kurudu.
en kotu haber 3 gundur hıc gece uyumadı daha.
gece uykularıyla vedalasmalıyız gercı benımkı sımdıden basladı gunduz calıstıgımdan daha ıyı farkındayım.
boyle ıste gıdıp geldıkce gordukce yazarım sıze:)
ablacım daha randevu almadım ay başından sonra gitmeyi düşünüyorum en son bu ayın 12 ,sinde gittim çünkü
belki diyorum pozisyon değiştirmiştir ondan azalmıştır hareketleri birde büyüdü ya yeride daraldı
allahım ona sağlık versin bikaç gün beklicem böyle devam ederse doktora gitcem bayram biter bitmez
Biz geldik yenideeeen.
Her zaman herşeye hazırlıklı olmak en iyisi tabi ki... Bugün doktorum yine söyledi bu dönemde sancılar normal ama sayısını takip et ve kontrolünde doktoruna mutlaka söyle.
Benim kızım da öyleydi. Şimdilerde o kadar kuduruk ki babasının eli bile durdurmaya yetmiyor.
Ben de hep diyorum eşime,şu an ne yapıyor merka ediyorum,ultrson cihazı olsa da görsem diye. Bugün kontrolde yine öyleydi. Doktorum bile kahkahayı bastı,ne çok oynuyor diye. İlk defa ultrason resmi olmadan döndük. Bi durmadı ki kuduruk.
İyi olmana sevindim. İnşallah tamamen geçer sıkıntıların.
Filmi ben de merak ettim bakalım ne zamana kısmet olur izlemek.
Benim doktor da aynısını söyledi bugün. "Seni korkutmak istemem ama 4 kg'ın üstünde olmasından çok korkuyorum,zor oluyor o zaman doğum." dedi. Sabah da yazmıştım vitamin alma artık dedi.
Ben de hacışakir sabun tozuyla yıkadım. Kokusunu sevmedim ama yumuşatıcı da almayacağım. Doktorum bugün bebeğin kıyafetlerini iki kere durulamamı söyledi. E yumuşatıcıyı durulama suyuyla alıyor makine...
Maşallah ya böyle güzel geçen kontrolleri okumak çok keyifli. Odanız da hayrlı olsun şimdiden. Buarada spinal sezeryan ne?
Geçmiş olsun. Bebişin için azıcık daha sabret. Kolay değil tabi ama bak sayılı gün ne çabuk geçiyor.
Ufff böyle söyleyince ne fenaymış.!!!
Bu konuyu daha önce de konuşmuştuk. Ben de doktoruma sordum. "Senin için bir sıkıntı yok yapabilirsin sen." dedi. Benim odada ayna bol öyle görebiliyorum ama kolay olacağını sanmıyorum. Başkasına yaptırmak da hoşuma gitmiyor. Eşim ben yardım edeyim dedi ama onu da istemiyorum. Ne yapsam bi akıl verin banaaa!!!
Canım onu eğitimde de söylediler. Bebişler karnımızdayken sürekli kalp atışlarımızı dinlediği için doğumdan sonra kalp atışı duymak onlara anne karnındaki huzuru hatırlatıyormuş. Bu yüzden kalp atışı duyunca rahatlıyor,gazlarını daha çabuk çıkarıyor ve daha kolay uyuyorlarmış. Biz de eşimle konuştuk bu konuyu. O da zaten ablasının çocuklarına baktığı için tecrübeli bu konuda. "Sen emzirirsin,sonra ben gazını çıkarıp göğsümde uyuturum kızımı." diyor. Ve evet erkek kalp atışı daha güçlü olduğu ve de dışarıdan daha çok duyulduğu için kocişlere yaptırmak daha iyi bu işi. Hem böylece görev paylaşımı oluyor. :)
Maşallah canım.Hayırlısı olsun.
Canım benim ramazan ayından beri sancım var.Arkadaşların da dediği gibi açıklık çok önemli. Daha nişan gelecek,suyun gelecek o zaman 24-48 saat arası bekliyorlar doğumu. :)
mervegkc,Badem30,ecrin46 teşekkürler.
Badem hayırlı olsun yeni kıyafetleri Gülce'nin...
Canım ya inşallah kolay olur herşey senin ve bebişin için.
Benim hastanem göbek bağı düştükten sonra eve gelip ilk banyosunu yaptırıyor. :) Çok mutluyum o yüzden.
Yavrus geçen 3 gün boyunca benim de öyle oldu. Çok tırstım. Çok üzüldüm gidip yattım. Eşim sonradan geldi yatağa. Sabah diyor ki gece sarılmış bana,"Kızın elimi tekmeleyip durdu. Bir rahat vermedi. Bu kız mı hareketsiz şimdi?" Meğer ben çok derin uyuyormuşum ondan fark etmiyormuşum. Şimdi normale döndü kızım. Sende de öyle oluyordur belki.
Teyzelerinin duasıyla coştu bak kızın. Bir daha sıkma canını sakın.
Bazen ben de ağlama krizine giriyorum. Ama kuzucuklarımız için moralimizi yüksek tutmamız lazıııım.
Allah bebişine de sana da sağlık sıhhat nasip etsin. İnşallah bir sıkıntısı olmaz bebişinin.
Ben de bugün bebişimin kıyafetlerini ütüleyeceğim ve hastaneye gidecekleri ayıracağım. Bugün doktoruma sordum ne getireyim diye. Sadece bebiş için ve kendim için kıyafet götürmemi söyledi. Gerisini hastanem temin ediyormuş. Çok sevindim.
Eşim de hep onlardan yana olunca ister istemez canım sıkılıyo canım. haklısın.. böyle önceden stres yapmamın sebebi,daha önceden bana onların yaşattıkları...ama çok daha resmi olmayı düşünüyorum bu sefer..sessiz oldukça da sırtıma biniyorlar,canımı sıkan şeylere anında tepki verecem.normalde ben insanları kırmaktan korkarım,herkesin gönlünü hoş etmek isterim,ama onlara bu yaramıyo. şimdi anlatsam yaptıklarını,sabaha kadar yazarım,ama boşver. Allah biliyor...
al benden de o kadar ayaklarımı bile göremiyorumben o işimi jiletle ve aynayla hallediyorum ağda son zamanlarda tehlikeli erken doğuma nedne olabilirmiş aynada olmasa zaten kuşumla hiç karşılaşamıycaz:)
ben de lazerden çok korkuyorum sir biraz pahalı ama sonuç tertemizben de kuaföre aldırıyorum,hamilelik geçsin ilk işim lazere gitmek olacak orası için
inan ki rahat edersin yatıyorum biraz çekinerek yarım saatte heryerin tamam işime de geliyor hani :)sağracığım biliyorsundur ben tıbbi nedenlerle eşimden ve oğlumdan ayrıydım 2 aydır. bebişe de netten biraz da görümceleri göndrdim aldırdım...
o yüzden oğlumla böyle diyalog olamadı. ona da alacağım bir doğsa sağ salim kardeşi... yarın da büyük oğlumun doğum günü... 2004, 23 ekim doğumlu.. senin kız çok hassas belli canım...
eczreyrey Allah iyiliğini versin kuş, kuaför muhabbeti olunca algılayamadım başta dedim kuşları da mı kuaföre götürülüyor?jeton geç düştü...
ben de gebelik boyunca jiletle aldım ama son gitmeden ağda istiyorum bakacağım artık...
İsmini unuttum canım... 3 sokak varsa git canım gönüllerini al anne durum bu siz ne dersiniz de fikrini al sevilen gelin olursun...
allah analı babalı büyütsün inşallah canım.eskiden hiç ilgilenmezdim kim doğurmuş napmış netmiş diye artık nerde doğum ben de ordayım izleyip tecrübe edinmek de lazım kafası neden kanlıymış anlamadımkıslar merhaba,
cuma günü kuzenim olduuu.
kuzen mevsunu 13 yıl once kapadık derken teyzemın kızını kardesım ve dıger teyzemın kızı kızdırıp bız senı evlatlık aldık senın kardesın yok demısler kız bunalıma gırdı pedogog da care olmayınca teyzem 35 yasında hamıle kaldı ve guzel minelimiz cuma gunu 18,30 da kucagımızdaydı.
Bana da dogum oncesı cok guzel bır stajerlık oldu.
sızınle paylasayım ıstedım.
teyzem 40 haftaya gırdı ama hala agrısı yoktu ve unv hastanesındekı doktor beklemesı gerektıgını soylemıs ama bayramda yaklasıyor uzman doktor bulamayız dıye devlet hastanesıne gıttı cuma gunu saat 2 de gezıne gezıne.
hemen sancı odasına almıslar 4 cm acılmıs dıye basmıslar sunı sancıyı.
teyzemı 7 de gordugumde sakın normal yapma dıye bagırıyordu.tabı sımdı ayaklanınca oyle demıyor.
neyse kadının bırı ustune cıkmıs karnından bastırmıs ıcınden cıkan herseyı gormus.
prenses dogdu ama teyzemın sutu gelmedı 2 gun aksamı dun sekız sıraları gelmıs ama ıkı gun cok agladı mınel doktor mama takvıyesı verdı teyzem memesını almaz sonra dıye vermemeye calıstı ve bol bol erık hosafı kayısı hosafı stıll tea cay bır de kuru borulce kaynatıp salata gıbı onu yedırdıler.
hıc sut gelmese de her mamadan once memesını verdı teyzem cunku bebek ne kadar emmeye calısırsa anne o kadar uyarılıyormus.
dun yıkadık ama sadece basını gobegı dusmedıgı ıcın rıske atmayalım dedık yuzunu fılan sılıyolar ama kafası sırf kan ıcındeydı kuruyan kanlar kotu kokuyor bır de.
gobek ıcın doktro ıslak mendıllı bır solusyon vermıs
ıslak mendıle soluyonu sıkıyoruz gobegıne koyuyoruz uzerıne gazlı bez baya kurudu.
en kotu haber 3 gundur hıc gece uyumadı daha.
gece uykularıyla vedalasmalıyız gercı benımkı sımdıden basladı gunduz calıstıgımdan daha ıyı farkındayım.
boyle ıste gıdıp geldıkce gordukce yazarım sıze:)
biz de senin gibi olabilecekmiyiz .seneye buraya gelip 2013 aralık annelerine yazdığımız zamanları da görecek miyizselam hepinize ben 2011 aralık annesiyim burayı okuyunca geçen sene ki halim gözümün önüne geldi :)) hepinize sağlıklı kolay doğumlar..ve bir öğüt.booool booool uyuyun sonra uyuyamayacaksınız çünkü.
ben de yavaş yavaş 3 molayla ütülerimi tamamladım... evli benimle ilgilenen görümcem denizliye gitti. yanında duran yeğeninin yanına...
maşallah canım bitirmişsin ütüyü ,olsun canım bi yandanda iyi olmuş sende biraz hareket etmişsin
amiiiin çok güzel bi resim ya
anlıyorum canım çok sinir bozucu bir durum tabiki insan gerektiğinde susmamalı ama çok konuşursada basit görülüyorEşim de hep onlardan yana olunca ister istemez canım sıkılıyo canım. haklısın.. böyle önceden stres yapmamın sebebi,daha önceden bana onların yaşattıkları...ama çok daha resmi olmayı düşünüyorum bu sefer..sessiz oldukça da sırtıma biniyorlar,canımı sıkan şeylere anında tepki verecem.normalde ben insanları kırmaktan korkarım,herkesin gönlünü hoş etmek isterim,ama onlara bu yaramıyo. şimdi anlatsam yaptıklarını,sabaha kadar yazarım,ama boşver. Allah biliyor...
o yüzden mesafeni koy ama yinede seviyeni korumaya çalış
aynen öyle canım çok güzel özetlemişsin anlıyorlar gerçekten ne zaman böyle olsa kendimi burada anlatıp rahatlatıyorum oda başlıyor oynamayaValla ikinci cocuk zor is bu bakimdan, siz ne yaparsaniz yapin saltanati sona erecek ve anne ve babasini biriyle paylasmak zorunda kalacak ki tam 8 yildir e
boyle zamanlarda kisir donguye giriyorsun, bebek oynamayinca endiseleniyorsun sen endiselendikce de bebek oynamiyor. Anliyorlar senin sikintini ve onlar da ayni sikintiyi yasiyorlar. Neyse simdi oynamaya baslamasina cok sevindim. Son kontrolde doktor bundan sonra hareketleri bizim icin cok onemli, hergun 10 defa hareket ettigini sayacaksin dedi. Bir gunde degisik zamanlarda 10 defa oynayacakmis. Oynamazsa sola yatip dinlenir pozisyonda bekle, sessiz ve sakin bir ortamda yap bunu. Mesela ben gunun kosturmacasinda bazen hic hareketini hissetmiyorum ne zaman sakin sakin oturuyorum evimde o zaman bakiyorum fildir fildir oynuyor. Bir de bazen vurmuyor sadece hafifce elini ayagini dolastiriyor icerde onu elim karnimda degilse hic hissetmiyorum.
Biz geldik yenideeeen.
Yavrus geçen 3 gün boyunca benim de öyle oldu. Çok tırstım. Çok üzüldüm gidip yattım. Eşim sonradan geldi yatağa. Sabah diyor ki gece sarılmış bana,"Kızın elimi tekmeleyip durdu. Bir rahat vermedi. Bu kız mı hareketsiz şimdi?" Meğer ben çok derin uyuyormuşum ondan fark etmiyormuşum. Şimdi normale döndü kızım. Sende de öyle oluyordur belki.
Teyzelerinin duasıyla coştu bak kızın. Bir daha sıkma canını sakın.
sağolun teyzeleri bende hepimizi için dua ediyorum hep
canım ben uyanıktım gece kalktım ağlıyorum bi yandanda dua ediyorum allahım bebeğime bişey olmasın diye 2 saat o uğraştım kımıldamadı bile
bugünde öyle dokundukca oynadı ama şimdi sorun yok gibi duruyor bakalım inşallah yoktur bişeyi allah acılarını yaşatmasın
canım sende sezaryenmi olcan ağrıların geçtimi
bende senin gibi oldum canım sanırım birazda acemilikten oluyor bi kavuşsaydık yani bende yaniden doğcam heralde kızım doğuncacanım aynısı bana da olmuştu geçenlerde 2 gün oynamadı kızım yani hafif dönüşler okadardı bende senin gibi sinirlendim kimseyle konuşmadım,dillendirmek istemedim yani .sürekli oynamasını bekledim yemek yemedim 2 gün sonra ise benim kız göbeğimi yırtacak derecede oynamaya başladı dünyalar benim oldu sanki..çok iyi anlıyorum duygularını
ayrıca bak ne güzel oynamışşş
hayırdır canım neden sıkılıyosunNe kötü bir gün bugün. Hemen bitsin, çok sıkıldım.
mervegçk canım bizim de tam tersi oldu. eşimler üsküdar da bizimkiler z. burnunda. onların pek tanıdığı yok istanbulda zeytinburnunda yapalım dedik içgüveysimiymiş kabul etmediler.
yavrus sevindim canım. valla benim bu oğlan pek hareketli değil dr normal diyor gerçi...
metalelf canım hastane iyiymiş. bizim sgk yok her şeye para isterler diye götüreceğim her şeyi...
unuttuğum var mı?
bende hep az kaldı diye avutuyorum kendimi inşallah sağlıklı bi şekilde kavuşuruz kuzularımıza
canım oğlunada üzülüyorum o yaşa kadar gözdeydi şimdi hiç kolay olmayacak
tabi eşit seveceksiniz ama o bunu zor anlar allah yardımcınız olsun zor bir durum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?