2012 Aralık Anneleri Paylaşım Alan

serpili 2 gün önce gördüm sanki ben,benim randevu tarihini değiştirdi hatta,yanlış mı hatırlıyorum acaba :26:

efsa nerde peki?

heeee anladım hadi bakalım yine beklemeye alalım biz kendimizi
ayyy güzel gelinim benimmmmm

kızlar serpil nerelerde?

canım bende göremiyorum heralde 4 gün oldu girmeyeli

Selam Kızlar. Drdan geldim kan tahlili istedi 4-5 taneayrı tahlildi birtanesi ptesi sonucu çıkacak diğerlerini bugün bekledim aldım, cildiye dr.na gösterdim. dediği gebeliğin son 3 ayında genellikle görülen kaşıntı karaciğerden kaynaklı olabiliyormuş ama inşallah seninkisi alerjiktir dedi.ptesi diğer çıkacak rapora göre bişeydiyebilirmiş. bugün çıkanlarda bir değer yüksek çıktı o da netten baktığım kadarıyla karaciğerle alakalı gerçi sınırın çok üzerinde çıkmamış ama ne bileyim.

Sezeryan olsun olmasın çok problem etmiyorum aslında sadece risk belirdiği için sezeryan düşünülüyor olmasından kaynaklı endişeleniyorum. o kadar önemsizbirşey olsa sezeryan istenmezdi sonuçta.

Umarım alerjiktir. ptesiyekadar kaşınmalara dayanacağım. bir losyon verdi ama benim drum adını söyleyince kullanmamı istemedi. Ptesi günkü sonuca göre bakarız dedi çünkü losyonun içinde kortizon varmış. Görmeniz lazım kızlar uyuz gibi kaşınıyorum ve kaşınan yerlerde hep kabarcıklar oluştu şu ankollarım nasıl kaşı beni diyor anlatamam, Allahım bir an önce ptesi gelsin.
gecelikle evde duruyorum iç çamaşırı bile giymedim çamaşırın bittiği yerler daha beter kaşınıyor sürtünmeden AAh oğluşum ah senin için katlandıklarıma bak

Kizlar bebisimizin cantasina neler koycaz utu bitti yerlestircem simdi

2-3 tane iç dış takım battaniye 2 tane (biri kalın olsun hastane çıkışı için) çorap patik 1 tane hırka yada yelek ağız mendili 1 paket bez ıslak mendil portbebe biberon emzik pişik kremi

ayyy canım benim yaaa,çok geçmiş olsun,inşallah sadece alerjidir..

geçmiş olsun canım rabbim şifa versin

geçmiş olsun canım inş sonuçların güzel çıkar

mervecim bak bugün bizim üni.de bende bi araştırma yaptım bu izinler hakkında dün sözettiğin konu doğruymuş.. bana tebliğ gönderdiler.. istersen sana tamamını mail atayım, mail adresini gönder özelden..

kısaca ilgili kısım...

Doğumdan önceki üç haftaya kadar Kurumunda çalışabileceği tabip raporuyla onaylanan ve doğum sonrası analık iznine eklenmesi gereken azami beş haftalık süre içerisinde kanuni izinlerini kullanan kadın memurun, doğum sonrası analık iznine sadece doğum öncesi analık izni içerisinde Kurumunda fiilen çalışarak geçirdiği sürelerin eklenmesi gerekmekte olup, bu süre içerisinde alınan kanuni izinler doğum sonrası analık iznine ilave edilemeyecektir.
b) Memurun doğumdan önceki sekiz haftalık analık izninin, doğum tarihinden önceki üç haftaya kadarki kısmını Kurumunda çalışarak geçirebileceği, bu durumda tabip raporuna bağlı olarak Kurumunda fiilen çalışarak geçirdiği azami beş haftalık izin süresinin doğum sonrası analık izni süresine ekleneceği hükme bağlanmış olduğundan, sağlık durumunun uygun olduğunu tabip raporu ile belgelendirmeden Kurumunda çalışmaya devam eden memurun fiilen çalıştığı sürelerin doğum sonrası analık iznine eklenmesi mümkün bulunmamaktadır.
c) Beklenen doğum tarihinden önce doğum yapan memurun, doğum yapmadan önce kullanamadığı analık izni süreleri, doğum sonrası analık izni sürelerine ilave edilecektir.
Bu çerçevede;
- Doğumdan önce sekiz hafta süreli analık iznine ayrılan ve bu süre içerisinde erken doğum yapan memurun, erken doğum sebebiyle kullanamadığı doğum öncesi analık izni süreleri, doğum sonrası sekiz haftalık analık iznine eklenecektir.
- Beklenen doğum tarihinden önceki üç haftaya kadar Kurumunda fiilen çalışan kadın memurun, son üç haftalık doğum öncesi analık izni süresi içerisinde erken doğum yapması sebebiyle doğum öncesinde kullanamadığı analık izni süresi (kurumunda fiilen çalışarak geçirdiği süreler ile birlikte), doğum sonrası analık izni süresine ilave edilecektir.
- Beklenen doğum tarihinden sekiz hafta öncesinde doğum öncesi analık iznine ayrılmayarak, sağlık durumunun uygun olduğuna dair tabip raporu almak suretiyle kurumunda fiilen çalışmaya devam eden kadın memurun, bu süre içerisinde erken doğum yapması halinde, erken doğum sebebiyle kullanamadığı doğum öncesi analık izni süresi ile kurumunda fiilen çalışarak geçirdiği süreler doğum sonrası sekiz haftalık analık iznine eklenecektir.
- Kadın memurun otuz ikinci haftadan önce doğum yapması halinde, erken doğum sebebiyle kullanılamayan sekiz haftalık doğum öncesi analık izni süresinin tamamı doğum sonrası analık iznine ilave edilecektir.

çok geçmiş olsun cnmm yaa inş. sonuçların temiz çıkar rabbim şifa versin. Söylemiştim bende de kaşıntı var ama sadece el ve ayklarımda deli gibi kaşınyo seni çok ii anlıyıorum bu yüzden, geceleri bile uyuyamıyorum kaşınmaktan. bi de çalışıyorum ya çok zorlanıyorum. bana dr egzamanın bi çeşiti dedi ama test filan da yapmadı içime kurt düştü

Canım bende mevlüt için yaptırcamda acaba hastane içinde alsammı yada çikolata mı alsam karar veremedm hastane için kaç tane alcan

ama çokk saçma grip olduk diyelim rapor alamıyoruz alsakta o süreyi doğum sonrası kullanamıyoruz yurt dışında elalemin doğum sonrası izni 1 yıl ken bizde 8 hafta

Canım çok geçmiş olsun. Gebelik kolestazı olabilir mi acaba? Doktorumun sitesinde vardı daha önce okuduğumdan aklıımda kalmıştı

''GEBELİK KOLESTAZI

Tanım: İntrahepatik kolestaz, gebeliğin yol açtığı ve doğumla beraber düzelebilen bir patolojidir. Şiddetli kaşıntı ve sarılıkla birlikte görülebilir. Bu hastalığın görülme sıklığı değişik çalışma gruplarınca 1/500 – 1/1000 gebe olarak bildirilmiştir. Genellikle gebeliğin son döneminde ortaya çıkar. Çok nadir olarak daha erken dönemlerde de görülebilir.

En belli başlı şikayet şeddetli kaşıntıdır. Kaşınmaya bağlı ciltte trvmatik lezyonlar görülebilir. Genellikle kaşıntıdan bir süre sonra sarılıkta başlayabilir.

Karciğer safra asitlerini normalde safra yolu ile atar. Oysa kolestazlı hastalarda safra yolu ile bu atılım gerçekleşmez ve dolayısıyla safra asitleri kan plazmasında artar ve normal seviyenin 100 katına kadar çıkabilir. Serum bilirubini de aynı şekilde artış gösterir. Serum alkalen fosfat seviyeleri sıklıkla artabilir. Transaminaz seviyeleri de genellikle fazla artmaz veya hiç artmayabilir. Karaciğer biopsisinde safra kanalcıklarının safra tıkaçları ve safra pigmentleri ile tıkalı olduğu görülür. Safra asitlerinin atılımının engellenmesi de bu tıkanıklığa bağlıdır. Gebelik bittiğinde tablo tamamen normale dönebilir. Ancak bu hastalarda özellikle fazla hormon içeren eski generasyon doğum kontrol haplarının kullanılması durumunda da gebelikteki patolojinin benzeri görülebilir.

Gebelik kolestazının amnios sıvısının mekonyumlu olma ihtimalini ve erken doğum riskini artırabileceği ileri sürülmüştür.

Gebelik kolestazı düşünülen bütün gebelerde preklampsi ve HELLP sendromu düşünülmeli ve ayırıcı tanı yapılmalıdır.

Tedavi: Asıl şikayet kaşıntının oluşturduğu rahatsızlıktır. Bu nedenle tedavi de kaşıntı şikayetini önlemeye yöneliktir. Bu amaçla oral antihistaminikler, kolestiramin, ursodeoksikolik asit ve deksametazon gibi ilaçların yararlı olabileceği öne sürülmüştür. Bu ilaçların bir veya birkaçının birlikte kullanımı kaşıntıların önlenmesi açısından gebeyi rahatlatabilir ''

Prof. Dr. Alkan Yıldırım - Gebelik Kolestazı buradan orjinaline ulaşabilirsin canım. İnşallah kolayca atlatırsın. Az kaldı geçicek inşallah...

Canım bende mevlüt için yaptırcamda acaba hastane içinde alsammı yada çikolata mı alsam karar veremedm hastane için kaç tane alcan

Süslü çikolatalar çok pahalı, süssüz çikolata ve bu süslerden dağıtırım diyorum. Ben 50 tane hastane için aldım. benim tarafımdan çok gelen olmaz, ama kayınvalidemin çevresi gelir. O da 50 çok dedi ama mevlüte geleemeyip arada gelenler olur onlara veririm. Mevlüt için de çok aldım 100 tane. zaten 100 kişi benim evime ayakta bile sığmaz ama tedbiri elden bırakmadım ben yine de. Millete yetsin diye bana hatıra kalmaz daha kötü. Bizim 2 tarafın da ilk torunu, görmeye gelenler olur o kadar bence...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…