2012 Aralık Anneleri Paylaşım Alan

Ben 2 gece kalacagim 10 tane falan koyduk bilmiyorum yeter mi. Ev de cok uzak degil zaten esim getirir diye dusundum eksik olursa.
Evet hemsirelere vereceksin bir tane.

arayacağım dönünce olursa... tek sorun biz oralı değiliz biz de ev sahibiyiz onlar da... onlar oralı ve kalabalık bir aile... sıkıntı yaparlar mı...

Zaten isim vermeyin... Adam hamile karisini dovecek kadar insanliktan ciktiysa size de zarar verir. Ama polis bilsin ve gorevini yapsin, bizler ustune gittikce bu suc olarak kabul gormeye baslayacak umarim.

Ne garip yaa, ustumuzde son derece kibar bi cift vardi kadin akademisyen adam tip doktoru, iki de piril piril cocuklari vardi. Ve adam esini oyle bir dovuyodu ki aklimiz sasiyodu seslerden. Yukari cikip zili calip kaciyoduk, polis cagiriyoduk. Cooook fena :-((( semt de caddebostan!!! Gercekten bu psikopatlik ne egitime ne baska biseye bakiyo((

Böyle göbeğin inmesi ya da inmemesi tek başına doğumun yaklaştığını gösteren net bir gösterge değilmiş aslında. Yani göbeğin gayet yukarıdayken de bebiş gelmeye kalkabiliyormuş :))

ay ne bileyim etraftan duydklarımz dr sorsak belki totosunla gülcek bize

canım merhba, forumda dolanırken rastladım buraya, benimde kızım var 6 ayın içinde, sizin heyecanınızı çok iyi anlıyorum son 1 ay kala, çok heyecanlı oluyor , geriye saymalar, eksikleri tamamlamalar.... bezi 8-10 tane al ynına yeter, fazlasına gerek yok, ben herşeyi bol bol götürmüştüm, çoğunu boşuna götürmüşüm...hemşireye vereceğin giysilerin içine 1 tane de bez koyarsan iyi olur ben koymuştum, sanırım onu bağladılar...

ay ne bileyim etraftan duydklarımz dr sorsak belki totosunla gülcek bize

kızlar göbek olayına takılmayın etraftan herkes bişiler söyler, bana kimisi göbeğin düşmüş dedi, kimisi yok daha baya yukarda demişti. Kızım haftasını gününü doldurdu göbeğim hala yukardaydı. Baktık geleceği yok başından beri normal doğum beklerken 40+4 te sezeryan oldum, kısmet işte....

ayy sen tecrübelisin demek tamam 10 da karar kıldım canım bide bişey daha sorayım benim hastane çıkışım 10 lu içinde zalt üst var patikli bütün tulum yok ayaklı ona gerek olmz demi alt üstü giydirirler bide çantamıza neler koymalıyız yazrmsn vaktin varsa adetiyle birlikte

doğru diyon canım koca karı uydurması

bunlardan sadece birkaçı tabi

7 aylık doğan bebek yaşar, 8 aylık doğan bebek yaşamaz. (hurafenin yaygınlık derecesi: yaygın)
Doğrusu: Her iki bebek de yaşayabilir, ancak elbette 8 aylık doğan bebeğin küvözde geçireceği süre daha kısa ve yaşama olasılığı daha yüksek olacaktır.

Vajinal ultrason ve hatta genel olarak ultrason bebeğe zarar verir. (hurafenin yaygınlık derecesi: orta derecede yaygın)
Doğrusu: Hem vajinal, hemde diğer karından bakılan ultrasonografi her gebelik haftası için güvenlidir ve bebeğe zarar verme ihtimali yoktur.

Hamilelikte şarküteri ürünleri tüketilmez. (yaygınlık derecesi:%100′e yakın)
Doğrusu: Hamilelik döneminde kaynağı iyi bilinen şarküteri ürünleri kızartılarak yenebilir, zira kızartılınca toksplazma varsa bile etkisiz hale gelir.

Bir doğumdan diğerine en az iki sene ara vermek gerekir. (yaygınlık derecesi: yaygın)
Doğrusu: Vücudun kendini toparlaması için bir yıl yeterlidir.

Hamileliğin son döneminde karın aşağı düşerse bu doğumun yaklaştığının bir göstergesidir, karın aşağı düşmezse bu doğumun uzak olduğunun göstergesidir. (yaygınlık derecesi: çok yaygın)
Doğrusu: “Karın düşmesi” tıp literatüründe karşılığı olmayan bir terim olup doğumun sürece yakınlığı ve uzaklığıyla ilişkili değildir. Yani “karnın aşağıda dikkat et erken doğum olabilir” kadar, “karnın hiç düşmemiş sen daha doğurmazsın” da yanlıştır.

Hamilelikte bağışıklık sistemi zayıflamaktadır. Bu nedenle enfeksiyonlara eğilim artar. (yaygınlık derecesi: orta derecede yaygın)
Doğrusu: Gebelik döneminde bağışıklık sisteminin etki alanlarını değiştirmesi aslında kendisine yarı yarıya yabancı bir canlıyı barındırması açısından gereklidir, ancak bağışıklık sisteminin vücudu dış etkenlerden koruyamayacak şekilde zayıflaması söz konusu değildir.

Hamilelik hurafeleri serisi Dr. Kağan Kocatepe’den izin alınarak yayınlanmaktadır.

bu arada göbüşümle ilgili bana cvp verenler teşk.ederm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…