ayy sen tecrübelisin demek tamam 10 da karar kıldım canım bide bişey daha sorayım benim hastane çıkışım 10 lu içinde zalt üst var patikli bütün tulum yok ayaklı ona gerek olmz demi alt üstü giydirirler bide çantamıza neler koymalıyız yazrmsn vaktin varsa adetiyle birlikte
bunlardan sadece birkaçı tabi
7 aylık doğan bebek yaşar, 8 aylık doğan bebek yaşamaz. (hurafenin yaygınlık derecesi: yaygın)
Doğrusu: Her iki bebek de yaşayabilir, ancak elbette 8 aylık doğan bebeğin küvözde geçireceği süre daha kısa ve yaşama olasılığı daha yüksek olacaktır.
Vajinal ultrason ve hatta genel olarak ultrason bebeğe zarar verir. (hurafenin yaygınlık derecesi: orta derecede yaygın)
Doğrusu: Hem vajinal, hemde diğer karından bakılan ultrasonografi her gebelik haftası için güvenlidir ve bebeğe zarar verme ihtimali yoktur.
Hamilelikte şarküteri ürünleri tüketilmez. (yaygınlık derecesi:%100′e yakın)
Doğrusu: Hamilelik döneminde kaynağı iyi bilinen şarküteri ürünleri kızartılarak yenebilir, zira kızartılınca toksplazma varsa bile etkisiz hale gelir.
Bir doğumdan diğerine en az iki sene ara vermek gerekir. (yaygınlık derecesi: yaygın)
Doğrusu: Vücudun kendini toparlaması için bir yıl yeterlidir.
Hamileliğin son döneminde karın aşağı düşerse bu doğumun yaklaştığının bir göstergesidir, karın aşağı düşmezse bu doğumun uzak olduğunun göstergesidir. (yaygınlık derecesi: çok yaygın)
Doğrusu: Karın düşmesi tıp literatüründe karşılığı olmayan bir terim olup doğumun sürece yakınlığı ve uzaklığıyla ilişkili değildir. Yani karnın aşağıda dikkat et erken doğum olabilir kadar, karnın hiç düşmemiş sen daha doğurmazsın da yanlıştır.
Hamilelikte bağışıklık sistemi zayıflamaktadır. Bu nedenle enfeksiyonlara eğilim artar. (yaygınlık derecesi: orta derecede yaygın)
Doğrusu: Gebelik döneminde bağışıklık sisteminin etki alanlarını değiştirmesi aslında kendisine yarı yarıya yabancı bir canlıyı barındırması açısından gereklidir, ancak bağışıklık sisteminin vücudu dış etkenlerden koruyamayacak şekilde zayıflaması söz konusu değildir.
Hamilelik hurafeleri serisi Dr. Kağan Kocatepeden izin alınarak yayınlanmaktadır.
bu arada göbüşümle ilgili bana cvp verenler teşk.ederm
canım hastane çıkışı al tamam ama, onun dışında bikaç takım daha al yanına , çünkü altına ypar üstüne bulaşır yada kusar bikaç takım daha al yanına...
hastane çıkışı, bikaç takım, penye battaniye al bir iki tane, şimdi hava soğuk ben doğum yaptığımda Hzirandı, kalın battaniye de al. Yelek, şapka, eldiven onlar zaten vrdır hastane çıkışında... Göğüs pedi al, bolca Orkid, hatta bebek bezi kendin içinde al, orkid yeterli olmayabilir. Bolca iç çamaşırı ( kilot alın) çok kanama olabiliyor. Birde süslü püslü gecelikler aldıysanız onları çıkarken son gün giyersiniz mesela, doğumdan hemen sonra giymek için daha basit pijama takımları( bikaçtane alt pijama) alın. Benim kanamam çok olmuştu baya bir pijama değiştirmiştim. Aklıma başka bişey gelmiyor, sorunuz varsa sorabilirsiniz.
Ben sezeryan olacagim. O yuzden 2 gun yatacagim sanirim, yani hastanenin paketi oyle daha doktorla konusmadim ama.tecrübeli anne degilim ama banada 7 sekiz kere yapıyor demişler di bana sen neden iki gün kalacaksın hastanede
canım soru sordun cevapladık
tatlm araştırırken buldum.
hurafeymş yani karnın aşağıya inip,bebişin çok yaknda geliyor olması.
bu arada göğsünün hemen altına 4 parmağını koyucakmışsın,eğer 4üde oturuyorsa.karnın inmiş demekmiş
Kizlar arada soyle bi forum buldum bayaa aydinlatici, belki ilginizi ceker :))
http://www.kadinlarkulubu.com/dogum...yeni-anne-olacaklara-tavsiye-oneriler-30.html
Eki Görüntüle 547076 Eki Görüntüle 547077
bugün bunları aldk.
şampuan ve huggies bezleri bahsettiğin indirim kuponuyla aldık.
bayağı bi uyguna gelmiş.
bunun dışında 3lü dalin aldk ve molfix de ıslak mendil hediyeli idi.
kuponda daha 3 tane ıslak mendil,,pişik önleyici krem ve de çay var.
yıl sonuna dek geçerli.ihtiyaç olduğu taktirde kociş gidip alıcak
Selam anneler ve tatlı bebşleri,
Bugün doktor kontrolümüz vardı. Sonra anneneye, babaanneye uğradık havadisleri verelim canlı canlı diye. Sonra geldim hızlıca geçmişi okuyayım dedim...
Oğluşum çok tatlı olmuş, yanaklar kocaman kocaman maşallahNeyseki kilo alması eski hızında devam etmemiş. Normal almış, ama yine de iri oğluşum. 2700 olmuş Ama baş çevresi normalden büyükmüş. Bu hızla devam ederse normal doğum olmazmış. Ama Allah korusun erken olursa normal olabilir. Ayrıca şu anda bile doğmaya kalksa durdurmaya çalışmayız dedi doktorum.
Sezaryen için gün aldık her ihtimale karşı (zaten iri olduğundan kendimi alıştırmıştım bu fikre) 7 aralık, eşimin doğum günü. Yani şu an itibariyle 1 ayım var...
Selam anneler ve tatlı bebşleri,
Bugün doktor kontrolümüz vardı. Sonra anneneye, babaanneye uğradık havadisleri verelim canlı canlı diye. Sonra geldim hızlıca geçmişi okuyayım dedim...
Oğluşum çok tatlı olmuş, yanaklar kocaman kocaman maşallahNeyseki kilo alması eski hızında devam etmemiş. Normal almış, ama yine de iri oğluşum. 2700 olmuş Ama baş çevresi normalden büyükmüş. Bu hızla devam ederse normal doğum olmazmış. Ama Allah korusun erken olursa normal olabilir. Ayrıca şu anda bile doğmaya kalksa durdurmaya çalışmayız dedi doktorum.
Sezaryen için gün aldık her ihtimale karşı (zaten iri olduğundan kendimi alıştırmıştım bu fikre) 7 aralık, eşimin doğum günü. Yani şu an itibariyle 1 ayım var...
selam canım maş. tosunairi olsunda sağlıklı olsun annesi
selam canım,çok merak ettim yaa seni ve yavrusu..maaşallah bebekine,ne güzel haberlerle gelmişsin,hayırlısı olsun canım hakkınızda
Sağolun kızlar. Ben de Yavrus'u merak ettim. Hatta önce geçmişi okudum ondan haber almak için. Vınn'ı bitiyodu galiba belki de onunla ilgilidir, girememiştir nete.
kızlar kayınvalidem dikti yastıkla fermuarlı nevresim içine battaniye geçircezEki Görüntüle 547090
kızlar kayınvalidem dikti yastıkla fermuarlı nevresim içine battaniye geçircezEki Görüntüle 547090
ewet canım ayın 10 na kadrmı ne idare etmliyim demişti
Güle güle kullan CNm ck şeker olmuş elinize sağlık
Çok güzel, kayınvalidenin elleirne sağlık...
Ben 13 diye hatırlıyorum. O kadr hafızam zayıfladı bu bilgiyi nasıl aklımda tıttum şaşıırıyorum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?