Kasım annelerinde hastanede lazım olacaklar diye bir konu okuyordum. Orada bir bayan Acıbadem'de doğum yapacakmış. Acıbadem'in doğum koçu kendisine 36. haftadan itibaren garmastan krem kullanmasını söylemiş. Sonra biraz araştırdım nette. Doğum öncesi kullanılmaya başlanması gerekiyormuş. Doktorum henüz böyle bir şey söylemedi ama alsam mı diye düşünüyorum. En çok korktuğum şey bu niyeyse.
lansinoh,garmastan,zeytinyağı,susam yağı..bunları duydum ben 2 hafta sonra başlayacağım lansinohu kullanmaya..arkadaşlarım susam yağını tavsye ettiler..
Bence mutlaka önceden al ve hatta mutlaka hastane çantana koy. Yakın zamanda çevremde doğum yapmış bütün insanlarda bu çatlak acısını gördüm. Dayanamıyorlar. Ağlayanı bile gördüm yani. Doğuma yönelik en ciddi korkularımdan birisi oldu bu meme ucu problemi. Lansinoh kremin emzirme öncesi silinmesi gerekmiyor.
faydası olur muhakkak..çok korkma canım..benim korktuğum şeyler başıma gelir çünkü..evde doğum sonrası için saf zeytinyağı ve susam yağı bulundurmak iyi olur..ben temin ettim şmdiden..
uykusuz her gece durumlarında bi gece daha.oğlum tam midemin üstünde ve göğüs kafesime basıyo nefes darlığından uyuyamıyorum her zamanki gibi.eki annelerinin doğum hikayelerini okudum da biraz.karar verdiğim şu ki normal doğum yaparsam epidural almamak ki zaten küçük bii yerde yaşıyorum o ağrısız doğumlardan buralarda olmuyo birde sezeryan yaparsam genel anestezii.kollarım bağlı tam gözümün önünde yeşil bi perde başım geride allahım kabus gibi:18::18::18::18:
biftek Cenk SAYIN ı araştırırken bu topiği buldum ben ikizlere hamileyim perinatoloji uzmanına görünmek istiyorum 8. haftamdayım Cenk SAYIN hakkında bir bilgin var mı nasıl doktor?
zencefil balgam söktürüyor.o yüzden çoook öksürtüyor
yarn dr.şurup verir belki.
2 saat uyudum kalktm.
kabus gördüm.
eşim de işte,çoook kooorktuuuummm
6 gibi gelicek,gözüm saatte onu bekliyorum.
gelsn de az şımaraym ona
sancılarm var yine.geçicidir diye aldırmıyorum.
ama artk daha şiddetli yaşar oldum bu günlük sancıları :18:
Canım önce normal kurabiye yapıyosun verdiğim tarifle çünkü aynı kalıpla sonra şeker hamuruna şekil veriyosun, dağılmayan kabarmayan bir kurabiye olmalı. Sonra piştikten sonra şeker hamuruna dilediğin şekli veriyosun ve şekerli su yardımıyla şeker hamurunu kurabiyeye yapıştırıyosun. Şeker hamurunu beyaz alırsan gıda boyasıyla renklendirebiliyosun ama ben hazır gıda hamurunu kullanıyorum zaten bu haliyle bile insanı çileden çıkarıyo, çünkü püf noktalarını bilmiyorum. Yaptıkça taktik geliştiririm artık...
Bence mutlaka önceden al ve hatta mutlaka hastane çantana koy. Yakın zamanda çevremde doğum yapmış bütün insanlarda bu çatlak acısını gördüm. Dayanamıyorlar. Ağlayanı bile gördüm yani. Doğuma yönelik en ciddi korkularımdan birisi oldu bu meme ucu problemi. Lansinoh kremin emzirme öncesi silinmesi gerekmiyor.
Aglaya aglaya emzirmis biri olarak konusuyorum suann ! :) LANSİNOH LANOLİN kizlarrr !
Tek gecerim,sadece o fayda etti,her emzirmeden once suruyosun ve yikama derdi yok,bu dlgumumda erkenden baslicam kullanmaya insallahhhh..
uykusuz her gece durumlarında bi gece daha.oğlum tam midemin üstünde ve göğüs kafesime basıyo nefes darlığından uyuyamıyorum her zamanki gibi.eki annelerinin doğum hikayelerini okudum da biraz.karar verdiğim şu ki normal doğum yaparsam epidural almamak ki zaten küçük bii yerde yaşıyorum o ağrısız doğumlardan buralarda olmuyo birde sezeryan yaparsam genel anestezii.kollarım bağlı tam gözümün önünde yeşil bi perde başım geride allahım kabus gibi:18::18::18::18:
2009 ekim annesi ben :)) normal dogum yaparsan evet epidural konusunda haklisin arkadasim,ama genel anestezi neden?
Spinal anestezide o an bebegini gorebiliyosun hissedebiliyosun azda olsa dogum anini.hic oyle kabus gibi filanda olmuyo :)) ki dogumumda masada sarki soylemis biri olarak yaziyorum bunu anesteziden uyanma kabusuda yokk,gozun acik gir ve cik.birebir herseyi yasa..
biftek Cenk SAYIN ı araştırırken bu topiği buldum ben ikizlere hamileyim perinatoloji uzmanına görünmek istiyorum 8. haftamdayım Cenk SAYIN hakkında bir bilgin var mı nasıl doktor?
ben de onu hamileliğimi ilk öğrendiğimde araştırmıştım. bir tanıdığımız kendisine gidiyordu ve o çok memnundu. doğumunu da onda yaptı. Ancak bana biraz pahalı gelmesi nedeni ile Ekol Hastanesini tercih etmiştim.
Günaydın kızlar hiç uyuyamadım bugün soluma sağıma dönüp yatamıyorum sancı giriyor
Ve çok aşırı derecede çatım ağrıyor
Ne yapacağımı şaşırdım bütün gece ayaktaydım