2012 Aralık Anneleri Paylaşım Alan

yok canım renkli değil ben hiç renkli görmedim oğlumu siyah beyaz:)) türk filmlerindeki gibivala ben çok net anlıyorum doktordan önce neresi olduğunu söylüyorum:))) doktorum bana sen çok zayıfsın ve hiç yağın yok o yüzden şanslısın çok net görebiliyosun oğlunu diyo

çerisinde pekçok vitamin ve mineral bulunduran hurma hamileler açısından çok faydalı bir meyvedir. Sodyum, potasyum, kalsiyum, magnezyum, demir, kükürt, fosfor ve klor bakımından oldukça zengindir. Ayrıca içerisinde A, betakaroten,B1,B2 ve B6 vitaminlerini de barındırmaktadır.
Hamilelik açısından faydalarını değerlendirecek olursak başlıca yararları şunlardır:

1. Hamilelik döneminden üç ay önce başlanması ve tüm hamilelik boyunca alınması gereken folik asit bakımından da hurma oldukça zengin bir meyvedir. Folik asit yeni hücre yapımında ve hücre yenilenmesinde önemli rol oynar.

2. Potasyum vücutta su dengesinin de korunmasını sağlar. Potasyum bakımından oldukça zengin olan hurma bu anlamda da hamilelere çok faydalıdır.

3. İçerisinde demir barındıran hurma hamilelikte kansızlık sorununu açısından da faydalıdır. Hamileler hurma yiyerek de demir ihtiyaçlarının bir kısmını giderebilirler.

4. Hurmada bulunan kalsiyum iskelet yapısının şekillenmesi açısından da fayda sağlar.

5. İçerdiği magnezyumdan dolayı da böbrekler açısından çok önemli bir besin kaynağıdır.

6. A vitamini barındıran hurma özellikle hamilelik döneminde vücut direncinizi arttırmanızı sağlar.

HAMİLELER İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Yapılan araştırmalar hurmanın hamile kadınlara da bir çok fayda sağladığını ortaya koyuyor. Zaten Allah (cc) mucizevî olarak yarattığı Hz.İsa`nın (as) annesi Hz. Meryem`e (as) hamileliğinde hurma yemesini emir buyuruyor. Efendimiz`de (sas) bu durumu bir hadislerinde bakın nasıl anlatıyor: `Kadınlarınıza nifasta iken hurma yedirin. Nifasta hurma yiyen kadının çocuğu halim olur. Zira Meryem İsa`yı doğurduğunda yiyeceği hurma idi. Eğer (onun için) hurmadan daha hayırlı bir şey olsaydı Allah (cc) onu yemesini emrederdi.`

Hurmanın hamilelikte ve doğum esnasındaki bazı faydaları şöyle sıralanıyor:

Yüksek oranda glikoz ve nişasta ihtiva etmekte ve bu da hamile kadına güç vermektedir.

Taze hurmada rahim adalelerini kuvvetlendiren ve doğumu kolaylaştıran bir madde vardır.

Hurmada magnezyum, potasyum gibi sinir sistemini rahatlatan ve yorgunluğu gideren aynı zamanda doğumdan sonra kasları dinlendiren elementler vardır.

Stresi giderici, acı ve sancıyı hafifletici uyku ve rahatlamayı temin edici maddeler içerir.

Bol miktarda kalsiyum içerir. Bu da doğum sonrası kanamayı durdurmaya yarayan önemli bir maddedir.

Hurmada bulunan vitaminler doğum esnasında kaybolan enerjiyi yeniden toparlamada önemli rol oynar.

Doğum sonrası annede sütün bol gelmesini sağlayan potasyum gibi bazı maddeler vardır.

Alıntıdır.

gözün aydın tatlım ultrasyon ölçümlerı farklı sanırım devlet 3 kg falan demıstı demek kı farklılık gosteriyo
evet canım bikaç defa gördüm bende devlette farklı orada farklı çıkıyorbence yanılma payınıda ondan koyuyorlar canım cihaza göre değişiyor yada dr ölçümüne göre:44:
Çok sevindim canım adına neye göre doğumun 10 15 güne başlaması gerektiğini söyledi?:126:
çok sağol canımbilemiyorumki canım o konuda bişey söylemedi heralde normal doğması gereken zamanı dedi hani 38 haftada doğuyor ya bebekler

Son düzenleme:
amin canım inşşş. benim oğlum 40,haftaya gelmeden doğmasın 41 de felan doğsa olur yanidua ediyorum canım Allahım hepimizin dualarını kabul etsin inşşş

amin canım inşallah. kız sende abartma o kadar beklemez benim damat sanmıyorum beklersede oda 3 kiloyu geçer daha iyi olur

çok sağol canımbilemiyorumki canım o konuda bişey söylemedi heralde normal doğması gereken zamanı dedi hani 38 haftada doğuyor ya bebekler

O zaman benimkinede 15 20 gün var diyebilirim bir ihtimal biz babasıyla şafak sayıyoruz şafak 30 hakkarideyiz bugün

kızlar bu arada eşim geceliği aldı ben istemiyorum dedim ama hafif kızarak nasıl istemezsin hadi in arabadan dedi bende uzatmadım çünkü dün anlattı bu aralar çok sıkıntıları varmış
bende üstüne gitmek istemedim neyse 10 tane kadar kilot aldım ,çorap aldım ,bi tane basit bi gecelik bide fermuarlı polar eşofman takımı aldım hepsi 80 tuttu

bende ödemicem canım hastaneye gider gitmez direk nstye sonra doktorun yanına gitcem tahlillerin nasıl çıktı benim kan değerim 10.2 çıktı biraz artmış
canım ödem olsa daha çok belli edersin şişer çünkü her yerin bence vucttaki kan ve su artmıştır canım
kendime bakıyorum 10 kiloyu nereye saklıyorum acabaa diye hiç bir yerimde değişiklik yok ama tartı 10 kilo fazla gösteriyo nerde nen bu kilolar

cnm ben de yüzünü, kolunu, bacağını,ellerini anlıyorum ama,gözü, burnu, kulakları, ağzı felan seçilmiyor ultrasonda deli oluyorum yaa ben merak ediyorum kokoşumu,şöyle net bi şekilde göremedim kızımın yüzünü...

hımmm yağ konusuna gelince evet accuk yağlı olabilirim sanırsam

selam kızlar biz geldiiiiik

seastire tayzesi sağol tatlım,cicilerimizi beğenmene sevindik

yavrusum,Mayacım maaşallah bebeklerinize,tosun olmuşlar yaaa

yavrusum normal doğuma çok çok çok sevindim tatlım,gözünaydın

mermaid,nigar geçmiş olsun tontişler,ben de hastayım,hiç halim yok,ama keyfim yerinde

biftek canım mavi olsa ne olacak tatlım yaa,kız bebekler mavi kullanamaz diye bir kural mı var,takma Allahaşkına yaa,ben gördüm mağazada sizin arabayı ve çok beğendim,kargo paranıza yazık diyorum sadece..

O zaman benimkinede 15 20 gün var diyebilirim bir ihtimal biz babasıyla şafak sayıyoruz şafak 30 hakkarideyiz bugün

evet canım 38 e girdikten sonra heran bekle.hayırlısı canım allah sağ salim kavuştursun hepimizi
benimde muhtemel doğum tarihim 5 aralık ama o en son doğması gereken tarih yani o zamana kadar doğmazsa müdahale ediliyor

iyi yapmışsın canım annen geldi mi hazırladın mı çantanı

sağol badem teyzesi sen ne yaptın nasılsın bugün

sana da geçmiş olsun canım işte başa gelmeyen bilmiyor,boşuna dememişler hekimden sorma çekenden sor demişler.

hoş geldin canım
sağol canım sanada geçmiş olsun canım dikkat et kendine sık sık hasta olmaya başladın canım sen

güle güle kullan tontişim,iyi yapmışsın inat yapmamakla,keçi seniii ben de aldım LCW'dan penye eşofman takımı,pijamadansa eşofman takımı daha çok seviyorum ben..

Bende oturarak uyuyorum canım bu defa da belim kopacak gibi ağrıyor

Hiç gece olmasa diyorum en azından yürürken dolaşırken o kadar çok ağrımıyor:126:

ah canım ben de gece oldu yine yatmaya uyumaya çalışıcam diye sinir oluyordum :) ama bak geçti gitti. bu hafta çok daha iyiyim

kızlar canım çok hurma istiyor yesem birşey olurmu korkuyorum

bence ye ama çok deil

güle güle güzel günlerde kullan canım. onların da işte stresleri olabiliyor. benim eşim de eve geliyor yemek yiyoruz kahve çay sonra da hop tv karşısında uyuyup kalıyor. iki kelam edemiyoruz öyle yorgun yani.

sağol badem teyzesi sen ne yaptın nasılsın bugün

Nezle miyim grip miyim anlamadım,bişeyim ama çözemedim halsizlik var,azcık da baş ağrısı,olacak o kadar,tiksindiğim ıhlamuru içerim artık napayım,ıyykk

hoş geldin canım
sağol canım sanada geçmiş olsun canım dikkat et kendine sık sık hasta olmaya başladın canım sen

hoşbuldum tatlım..çok sağol..hastalık benim tonton kocamdan bulaşıyo bana okulda öğrencilerden kapıp bana getiriyo sağolsun Allah beterinden korusun canım yaa,buna razıyım,kasıklarım ağrımasın yeter ki,o zaman bunalıma giriyorum resmen

iyi yapmışsın canım annen geldi mi hazırladın mı çantanı

yok canım pazara attı bu defada
canım ben şimdilik çantaya kendi aldığım 5 li hastane çıkış setini , iki tane ayrıyetten patikli alt ,bi tane çıtçıtlı badi miniğinden, bi tane çorap,eldiven 2 battaniye ,port bebenin içine alt açma minderini ,ıslak mendil ,pişik kremi şimdilik 4 tane bez doğunca yine alcaz hastanede fazlası gerekirse alırız dedi bu koyacaklarımda primanın promosyon paketinden çıkmıştı.
kendim içinde aldığım gecelikle eşofman takımını yıkayıp koycam onun altına bi tane gömlek koycam çorap ,kilot , terlik bide sonra alacağım hasta bezinden koycam tabi kağıt havluda koycam annem gelmezse bunlarda yeter heralde gelirse onun aldığı 10 lu hastane çıkış setini koycam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…