evet ilk gebeliğim dış gebelikti o kesindi.ama tüpü almak yerine bebeği ilaçla eritiyolarmış .acıbadem de bi doktor iç kanaman başlamış hemen ameliyata dedi ama sabah yaptı ameliyatı .daha 2 aylık evli iken sağ tüpümü ve bebeğimi aldı.çok şükür martta bu kızıma hamile keldım..
Merhaba arkadaslar bugun son kontrolum icin hastaneye gittim. birdaha ayin 17 sinde aneztezi icin test yaptirmaya gidicem 22 sindede kismetse bebisime kavusucam. Bugun nst de sancilar 80e kadar cikmisti. Ama bende agri sizi yoktu sadece cok yorulmustum cunku gunduz yarim saat kadar carsida eksiklerimi tamamladim alisveris yaptim. Bebegim 49 cm 2980 gram olmus dogana kadar 3 kiloyu gecer dedi dr. Benden haberler bu kadar. İnsallah sizlerde iyisinizdir.
evet öyle yapacağım galiba senin maaşallah az kalmış
normal mi olacak dogum
Merhaba arkadaslar bugun son kontrolum icin hastaneye gittim. birdaha ayin 17 sinde aneztezi icin test yaptirmaya gidicem 22 sindede kismetse bebisime kavusucam. Bugun nst de sancilar 80e kadar cikmisti. Ama bende agri sizi yoktu sadece cok yorulmustum cunku gunduz yarim saat kadar carsida eksiklerimi tamamladim alisveris yaptim. Bebegim 49 cm 2980 gram olmus dogana kadar 3 kiloyu gecer dedi dr. Benden haberler bu kadar. İnsallah sizlerde iyisinizdir.
valla istersek 100 kilo olalım yakıştırcaklar tabii yanlarına,onların bebeklerini taşıyoruz daha ne olsun,keyiften değil bu kilolar
canım ya inşallah biranönce iyleşirsin bişey yiyememen kötü üzüldüm gerçektenselam kızlar iyi hafta sonları ben hala iyileşemedim bu arada 1.5 kilo vermişim hiç iştahım yok zaten aldığım 7.5 kiloydu kaldı 6 kilo
gökçecim eşine geçmiş olsun ayağınımı yaktı nst sonucu ne oldu bakamadım
badem kime kızdın canım
dikkat etmediğin içinmi ilk defa hissettin canım benim kız hergün hıçkırırHu hu ben geldım anca işim bitti dinlene dinlene bu saat oldu sil süpür)galıba kızım hıçkırıyor teyzoşları ilk defa hissedıyorum pıt put zıplıyo sanki çamaşırlarım bıttı şimdi bıde asarsam çok ıyı olacak buarsa yemek işinide aradan çıkarmalıyım )
Badem yavruş kime sinirlendınız kızlar kim ne sormuş ki;(((
Gökçecim geçmiş olsun bu arada inş cıddı bısey yoktur;((
maşallah canım ne güzel ya kocaman oldu bütün bebişlerkızlar ben geldim;
bugün doktora gittik oğluşumla;
kilosu 2.400 olmuş boyuda 46 cm miş doktor herşey yolunda dedi:))) ters dönmüştü zaten hala öyleymiş %90 normal doğum yapıcakmışım... Bugün ilk kez nst ye girdim oda iyi çıktı.. Ben nst deyken bir anne adayıda doğum yaptı ... ama nasıl bağırıyordu çok tırstımm açıkcası...
Doktordan sonra biraz alışveriş yaptık gecelik aldım iç çamaşırı aldım... Pudram bitmişti onu aldım... Bide eşim beni kandırıp bot aldı bana zorla... Hıı unuttum sabahta oğluşumla atamızı anmaya gittik birlikte şirkete....
bizden bugün haberler böyle siz nasılsınız bakalım tatlı anneler...
anaaaam allah eşine yardım etsin kız bu ne sinirselam kızlar nasılsınızzzzz.
demin öyle sinir oldum ki..
eşim akıllısına tl attır bana dedim en az 12 tl sms hakkı yapacaktım.
sen git 8 tl gönder.
turkcell de 4 tlsini kesmiş.
kalmış bana 4 tl.. aradım buna saydım saydım sinirlendim.
o da bağırdı çağırdı haklıymış gibi.
bende gelme eve dedim kafanı kırarım senin dedim.
canım çok kötü şeyler yaşamışsın sen gerçekten hayat boyunca unutulmaz allah sabır versin ve bidaha yaşatmasın inşallahİyi akşamlar kızlar geçmişi ancak bitirdim...
Sanırım bir arkadaş doğum yapmış. Allah analı babalı büyütsün. İlk günler kalabalık olabiliyor ev... sakinleşince yazar belki... Benim 5 görümce, 3 kayın birazının eşleri çocukları derken yalnız kaldığım ilk fırsatta yazacağım...Ama doğurdum diye haber uçururum...
ben de hatayda oturuyorum orada da yerler karo ıslak zemin tüm odalarda. zamanla gözüm alıştı. Ama duvarlar değil. ilk taşındığımızda bizimde yerleri yıkamıştı bayan...Ama elimiz düzelsin parke istiyorum...
kayazelha ben de normal doğumun büyüsünün farklı olduğunu düşünüyorum. bence doüum öncesi herkese provası bile yaptırılmalı. doğumda yapması gerekenler öğretilmeli.
ben ilk doğumumda 8 yıl önce internette yaygın değildi. gece 3 te pembe nişan geldi. 6 da sancım sıklaştı. hastaneye gittik dr yi bekledik geldi ve ebe bebeğin saçını hissettim bile demişti dr gelmeden. Dr makasları hazırlayın deyince korktum indim masadan. Doğum o kadar yakınken sezaryen oldum. Ama önceden hiç motive edilmedim bu konuda. sonra genel anestezi ile oldu. uyandığımda ağrım vardı ve tam ayık değildim bebeği gösterdiler iyi dedişm yine daldım. Tabiki çooookkk sevdim oğlumu ama o ilk an heyecanını büyüsünü yaşamadım.
2. doğumum malesef 25 haftalık oldu. Hastanedeydim 2 gün önce suyum gelmişti. Akşam 10 da adet ağrısı gibi sancı oldu ebe geldi dr mi aradı muayene etsin demiş. muayenede 7 cm açık dendi dr m geldi. 3-4 ıkınmada doğdu oğlum 800 gram. ve ince bir ıngaaaaa sesi. hemen sardılar çocuk dr si götürdü ben yalnızca dr nin kucağında ayağını gördüm. beni bayıltıp eşi temizlemişler. sabah uyandım gördük babasıyla kıpır kıpırdı çok ağladım. Kızlar ben o sese aşık oldum veee hiç unutamadım. şu an gözümde o kareler ve gözümden yaşlar dökülüyor...
o yüzden bu oğlumu da ilki sezaryen olmasına rağmen normal istedim. (ki bu arada sezaryende komplikasyonlar olabiliyor. benim ilk sezaryenimde 8 sene önce sezaryen dikişime mesane yapışmış bunu 13 artı 4 te bebek erken doğmasın diye rahim ağzı uzunluğum 1.8 düşünce karnımdan 4 kesi açılarak kamerayla girilip üstten rahim ağzım dikildi o sırada anlaşıldı. 3 saat sürdü ameliyat sezaryen yerim mesaneden de ayrılmış o zaman ve bana sonda taktılar bir hafta. bu yüzden bir hafta sonra suyumun sızdığını öğrendim. şükür tedavi oldum mucize oldu bebeğimin suyu doldu)
dr m, serklaj dikişim üstten diye, ilki sezaryen diye ve bebeğim kilolu diye sezaryen yapacak... çok isterdim normal olsun. o anı yine yaşamayı... bari genel anestezi olmasın dedim. tamam dedi dr m...
canım sağol senden ne habermerhaba tatlı anneler,
bademimi,yavrumu kızdırmışlar,yirim sizi ben..
istanbul cnm geçmiş olsun eşine,neyseki iyiymiş,canları yanarken bile kendileriyle eğlenmeyi ihmal etmiyolar ama
oflu kız agresiflik etme kocaya,yazık adam neye uğradığını şaşırmıştır
canım dün ses ,seda çıkmadı bakalım bugün arayan olacakmıSerpilciğim maşallah delikanlıya... Her şey yolundaymış şükür...
YAVRUS BEN DE ÇOK MERAK ETTİM TATLIM anneni gelsin artık...
mersinde canım buraya 13 saat canım taktığımdan değil zaten bu defda ertelerse gelme dicemcanım hiç sıkma canını,annen ne kadarlık mesafeden gelcek bilmiyorum ama benim de ne annem ne kayınvalidem bana sadece 1 saat uzaklıkta olmalarına rağmen destek olmak adına hiç gelmiyorlar yanıma.. ben de düşününce sinirleniyorum,artık gelmesinler de yani istemiyorum da açıkçası
çok güzel bi cümle ya hayran kaldımAyyy evet...
hz Ali de şöyle dua edermiş:
Allah'ım Gönlümde Olanı Hakkımda Hayırlı Eyle, Hakkımda Hayırlı Olanları da Gönlüme Razı Eyle...
kızlar elevit türü vitamin içiyor musunuz? benim dr hala veriyor... kesme dedi
bence şekerin yoksa zararı olmaz canım ne olacak kikızlar sıcak çikolata içmek hamilelikte zararlı mıdır sizce,şimdi düşünüyorum sütlü olduğu için faydalıdır diyorum ama bi taraftan da çikolata var işte ona dikkat etmek lazım:44:
canım ben hala ferro sanol ve elevit kullanıyorumbenim bitti hastanede de sgk yok ilaç yazdıramıyorum folbiolm vardı. eşime diyeceğim getirsin hatayda vardı...
bence yoktur zararı...
sorma canım bende telefonun başında çaresiz bekliyorumcanım çok geçmiş olsun, umarım yanık çok fazla değildir...
canım valla ben bile dört gözle bekliyorum annenin gelişini, umarım bu sefer de ertelemez ve gelir bir an önce :)
inşallah canım bugün belli olacakcanım inşallah anneciğin pazar günü gelir sanada destek olur ee bu kadar hamişin duası kabul olur inşallah canım gelmezsede hayrırlısı diyelim başka ne diyebilirizki senin canın saolsun yeterki tatlım...
benim eşim dün gece bana dokundu bunlar yağ değil canım şişlik dedi baksana içi boş dedi ne sevindim anlatamam canım kocişim yaaaavalla istersek 100 kilo olalım yakıştırcaklar tabii yanlarına,onların bebeklerini taşıyoruz daha ne olsun,keyiften değil bu kilolar
çok geçmiş olsun canım az daha sabıriyi akşamlar hanımlar nasılsnz benm bugun biraz sancım var dizlerime vuruyo sanki
oh maşallah kuzuya çok heycanlı ya ne kalmış şurda allahım hayırlısıyla kavuştursunMerhaba arkadaslar bugun son kontrolum icin hastaneye gittim. birdaha ayin 17 sinde aneztezi icin test yaptirmaya gidicem 22 sindede kismetse bebisime kavusucam. Bugun nst de sancilar 80e kadar cikmisti. Ama bende agri sizi yoktu sadece cok yorulmustum cunku gunduz yarim saat kadar carsida eksiklerimi tamamladim alisveris yaptim. Bebegim 49 cm 2980 gram olmus dogana kadar 3 kiloyu gecer dedi dr. Benden haberler bu kadar. İnsallah sizlerde iyisinizdir.
selam kızlar iyi hafta sonları ben hala iyileşemedim bu arada 1.5 kilo vermişim hiç iştahım yok zaten aldığım 7.5 kiloydu kaldı 6 kilo
gökçecim eşine geçmiş olsun ayağınımı yaktı nst sonucu ne oldu bakamadım
badem kime kızdın canım
merhaba guzel anneler,,,uzun suren kahvalti ve evi toparladiktan sonra bugun yeni bir kitaba basladim. Kitap uzman pedagog Adem Gunes`in cocuk terbiyesinde dogru bilinen yanlislar kitabinin ilk bolumlerinde cocuk anne karnindaykende bir psikolojiye sahip oldugu ve annenin psikolojisi nasilsa cocukta o psikolojiyi yasadigina dair ornekler ve bilgiler sunuyor.ilerleyen bolumlerde bebegin dunyaya geldigi ilk dakikalarda anne ile bebek arasindaki ilk iletisimin hayati onem tasidigini anlatmakta ve en cok dikkatimi ceken bolum ise normal dogum ile sezeryan arasindaki farki anlatmasi....simdi sadece bir bolumunu soyluyorum ama kitabi bastan okumakta fayda var..
Arasindaki fark su normal dogum ani anne icin olum korkusu ile esdegerdir. Ama yasanan bu korku ve acilar annede "prolaktin" adi verilen hormonu salgilamasi icin gereklidir. Dogum ve dogumdan sonra sadece bir kac saat devam edecek olan bu hormonnun vucuda yayilmasi anne duyarliligini en ust seviyeye cikmis olur.Bu hormon anne ile yeni dogan bebegiyle arasindaki sinyalleri ayarlamak uzere hizla harekete gecer. Anne bunyesini minicik bedene gore ruhsal olarak uyuma sokar.Anne beyinde salginan prolaktin hormonunun vasitasiyla tipki fotograf makinasi ozelligi alarak bu kayit islemlerini dogumu takip eden bir kac gun icerisinde gerceklesir.Boylece anne ve cocuk arasinda ilk sinyal alisverisi olusmaya baslamistir.Ilk sinyaller pedagojiksimetri olusturmak uzere bilinsizce kayit altina alir.Dogum aninda bu sureci kesintiye ugramis anne bebegini kaybetse ve yirmi sene sonra kendi cocugu ile karsilassa hic tereddut etmeden o kisinin kendi cocugu oldugunu anlar.Iste bu anne ile teyzeyi veya anne ile babayi ayirt eden ince bir cizgidir.Bebegini cerrahi mudahale(sezeryan) ile dunyaya getirmeye calisan anne kesintiye ugramakta,annenin salgilanmasi gerekli hormonlari calismamakta ve cocugun bilgilerini kayit altina alamamaktadir.Yani bir bakima boylesi bir anne teyze gibi ya da baba gibi anne olmaya adaydir. Gelismis ulkelerde sezeryan ancak anne yada bebek olum riski tasidiginda veya dogum aninda muhtemel olusabilecek komplikasyonlarda anne yada cocugu kurtarmak icin baska bir sans kalmadiginda hekimlerin uzulerek anne ve babadan onay alinarak yaptiklari bir islemdir.
Yani benim aldigim ders su sirf keyif icin canim yanmasin diye sezeryan olsun demek cocugum ile aramda olusan iletisimin kesintiye ugramasiymis ve bu anne icin cok buyuk bir onem tasiyor.Allahim hayirlisiyla cocugumu normal bir sekilde dunyaya getirmeyi nasip et.Amin...
bu kitabi daha dogrusu Adem Gunsin cocuk egitimi ile ilgili kitaplari okumanizi siddetle tavsiye ediyorum..
kızlar bende çok sık takip edemesemde genelde girip paylaşımlarınızı okumaya çalışıyorum parazitlik yapmamak için çok soru sormamaya çalışırım bundan sonra kendi adıma üzüldüm açıkçası
kızlar ben geldim;
bugün doktora gittik oğluşumla;
kilosu 2.400 olmuş boyuda 46 cm miş doktor herşey yolunda dedi:))) ters dönmüştü zaten hala öyleymiş %90 normal doğum yapıcakmışım... Bugün ilk kez nst ye girdim oda iyi çıktı.. Ben nst deyken bir anne adayıda doğum yaptı ... ama nasıl bağırıyordu çok tırstımm açıkcası...
Doktordan sonra biraz alışveriş yaptık gecelik aldım iç çamaşırı aldım... Pudram bitmişti onu aldım... Bide eşim beni kandırıp bot aldı bana zorla... Hıı unuttum sabahta oğluşumla atamızı anmaya gittik birlikte şirkete....
bizden bugün haberler böyle siz nasılsınız bakalım tatlı anneler...
kızlar elevit türü vitamin içiyor musunuz? benim dr hala veriyor... kesme dedi
arkadaşlar merhaba acil yardım istiyorum ben.lütfen fikirlerinizi yazın.şu an 33+4 üm ve doktorum profesör dü. doğum konusunu dün konuştuk.2000 tl istedi hastane masrafı hariç.sen bilirsin istediğin doktora git biliyorum çok para dedi.bizde eşim ve ben memuruz yanı orta halliyiz.2000 + hastane masrafı gözüme çok geldi.sizce devam edeyim mi başka bir doktora hemen gideyimmi?bebebğimi riske atmış olur muyum ?
günaydın kızlar bugün eşim işe erken gitti çalışanlara malzeme lazımmış kış gelmeden şu dış cephede hallolsada kurtulsak
annemden dün ses çıkmadı bugünde arayıp biniyorum demezse eşimle anlaştık doğumdan sonra 40 gün için bi bayan tutcaz annemede gelme gerek yok dicem beşiğide istemicem buradan alcam ,yok yani geçerli bi sebebi olsa eyvallah dicem dayımın düğününe gideceğini söyledi tamam dedim geldikten sonra hemen gelcem dedi geldi işim var dedi onada tamam dedim
en sonda eşi aramış beni yok akrabasının düğünü varmış gitmesi şartmış annem iş yerinde kalcakmış felan milletin düğünümü biter ben burada doğuracam kadın düğün dernek diyerek bu güne geldi bakalım artık bugün son gelmezse bitti zaten
bugün zorlu bigün ağda günüüüüüübakalım nasıl olacak birazdan kahvaltı yapıp başlıcam
günaydın kızlar bugün eşim işe erken gitti çalışanlara malzeme lazımmış kış gelmeden şu dış cephede hallolsada kurtulsak
annemden dün ses çıkmadı bugünde arayıp biniyorum demezse eşimle anlaştık doğumdan sonra 40 gün için bi bayan tutcaz annemede gelme gerek yok dicem beşiğide istemicem buradan alcam ,yok yani geçerli bi sebebi olsa eyvallah dicem dayımın düğününe gideceğini söyledi tamam dedim geldikten sonra hemen gelcem dedi geldi işim var dedi onada tamam dedim
en sonda eşi aramış beni yok akrabasının düğünü varmış gitmesi şartmış annem iş yerinde kalcakmış felan milletin düğünümü biter ben burada doğuracam kadın düğün dernek diyerek bu güne geldi bakalım artık bugün son gelmezse bitti zaten
bugün zorlu bigün ağda günüüüüüübakalım nasıl olacak birazdan kahvaltı yapıp başlıcam
kız vitamin ne ediyon kız bu saatte günaydın
çok sağol canım ,dediğin gibi artık gel demeye gerek yok ben zorluğundan değilde hani derler ya lohusa kadın yanlız kalmaz diye ondan korkuyorumGünaydın canım,bence de kimseye minnet etme,eminim ki bir kadın tutmana bile gerek kalmayacak.İlk 2 gün eşin ilgilense yeter,sonrasında kendin halledersin zaten.Karşı tarafın bir söyleyişte anlaması gerek,bir laf 50 kere tekrarlanmaz ki.Moralin bozuluyor işte.Temizlik işin de kolay gelsin,acısız bir gün olur umarım :)))
Günaydın canım. İnşallah annenden güzel haberler alırsın bindim diye arar seni. Gelmezse de gelmesin artık dediğin gibi. Merak etme herşeyin üstesinden gelebilirsin, Allah bizi öyle yaratmış. Annelik hormonları giricek devreye ne ağrın olcak, ne de sızın. Enerji patlaması yaşarız belki doğumdan sonra...
Ağdada kolay gelsin canım :) Tek yapmak zor oluyo biraz...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?