Kızlar size bi sorum olacak. bebeğinize hangi kıyafetten ne kadar aldınız yazar mısınız?
Ben birazdan alışverişe çıkacam da.. ne yeterli,ne değil bilmiyorum. mesela çıtçıtlı badi 5 tane yeter mi,....vs.
Kızlar size bi sorum olacak. bebeğinize hangi kıyafetten ne kadar aldınız yazar mısınız?
Ben birazdan alışverişe çıkacam da.. ne yeterli,ne değil bilmiyorum. mesela çıtçıtlı badi 5 tane yeter mi,....vs.
canım ben 2 li ayaksız takımlardan bol aldım alıcaksan onlardan al canım çok lazım oluyormuşKızlar size bi sorum olacak. bebeğinize hangi kıyafetten ne kadar aldınız yazar mısınız?
selam canm. diğer forumlardan da edindiğim bilgiye görew, bol bol alt gerekiyor patikli olanlardan özellikle. pijamasını bol alırsın alt üstlü olarak. çünkü tek parça patikli tulumlar çabucak kısalıyormuş boydan. ben 5-6 tane pijama takımı aldım 0-3 aylık. ama keşke yedek olarak sadece altlardan alsaymışımö , çünkü hemen pırtlatıyolarmış kirlenmese de koku olduğu için en azından altını daha sık değiştirmek gerkliymiş. 5-6 takım pijama, 3-4 tane ayrıca alt alabilirsin. 0-3 aylık olarak. 3-6 için de en azından yedekte 2 tane bulunsun belki kilolu doğarsa öbürleri hemen küçülebilir. sonra lazm oldukça alırsın. mama önlüğü asldım ben 3 tane, emzirirken bebeğe takınca rahat oluyormuş. ilk aylar gözünü çizme ihtimali yüksek olduğu için 4 tane eldiven aldım. pijaömaların kendi takımında şapkası olabilir. yoksa eğer baştan çabucak üşüdükleri için 3-4 tane şapka alabilirsinm o çabuk kirlenecek bişey değil çünkü. en çok çorap ve ağız mendili gerekliymiş. bende 20 tane falan mendil aldım. bi kusmukluk işi var mendillerin. ve dee ince battaniye örtülerden çok lazımmış. bebeğiğ kucağa alırken bi,le üşümesin diye onunla kucaklıyosun çünkü. 4 tane ince bataniye yetebilir.
selam canm. diğer forumlardan da edindiğim bilgiye görew, bol bol alt gerekiyor patikli olanlardan özellikle. pijamasını bol alırsın alt üstlü olarak. çünkü tek parça patikli tulumlar çabucak kısalıyormuş boydan. ben 5-6 tane pijama takımı aldım 0-3 aylık. ama keşke yedek olarak sadece altlardan alsaymışımö , çünkü hemen pırtlatıyolarmış kirlenmese de koku olduğu için en azından altını daha sık değiştirmek gerkliymiş. 5-6 takım pijama, 3-4 tane ayrıca alt alabilirsin. 0-3 aylık olarak. 3-6 için de en azından yedekte 2 tane bulunsun belki kilolu doğarsa öbürleri hemen küçülebilir. sonra lazm oldukça alırsın. mama önlüğü asldım ben 3 tane, emzirirken bebeğe takınca rahat oluyormuş. ilk aylar gözünü çizme ihtimali yüksek olduğu için 4 tane eldiven aldım. pijaömaların kendi takımında şapkası olabilir. yoksa eğer baştan çabucak üşüdükleri için 3-4 tane şapka alabilirsinm o çabuk kirlenecek bişey değil çünkü. en çok çorap ve ağız mendili gerekliymiş. bende 20 tane falan mendil aldım. bi kusmukluk işi var mendillerin. ve dee ince battaniye örtülerden çok lazımmış. bebeğiğ kucağa alırken bi,le üşümesin diye onunla kucaklıyosun çünkü. 4 tane ince bataniye yetebilir.
Canim citcitli badi 5 tane yetmez sayiyi biraz arttir. istersen az buyuk al hemen buyuyor cunku bebisler. Citcitli badiler 3,5 tl ile 6 tl arasi degisir. Alt acma 10 tl civari. Altust pijama takimlari 7-8 tl ye de bulursun 10-15ede. birkac tane al sen. Battaniyeler ise penye battaniyeler 10 tl civari peluslar 25-30 civari. Coraplar ortalama 1 tl. Ayaklitulumlar 10-15 tl civari. bol almak lazim ama hepsini 0-3 ay almak hata olur istersen 52 cm yazandan bir kac tane 60 cm yazanlardan bir kac tane al. Aklima gelenleri yazdim senin ozellikle merak ettigi varsa sorabilirsinKIzlar lütfen fikirlerinize ihtiyacım var...
KIzlar lütfen fikirlerinize ihtiyacım var...
aklıma geldikçe ekleyeyim, 3-4 tane yelek alabilirsin örgün yoksa. kış bebişlerine çok lazım olacak. bi tyane yalancı emzik alabilirsin zor durumlar için. bir tane biberon alabilirsin ebn kolik için olan dr browns aldım. emzikte de nuk asldım. kimisi hiç almıuyor sana kalmış. 2 tane külotlu çorap aldım. bir de nevresim takımlarına dünya para vermemek için kumaşçıdan %100 pamuk kumaş alıp beşiğine ve yatağına göre kestirip çarşaf ve yastık kılıfı diktirttim. terzi 2 tl den yaptı hepsini. bi nevresim takımı 30 dan başlıyor yani. 4 çarşaf, 4 yastık kılıfı 2 küçük sepet beşik için çarşafın da toplam kumaşı 40 tl tuttu.
KIzlar lütfen fikirlerinize ihtiyacım var...
umaım yardımı olur canm yazdıklarımızın. aklıma gelen aciliyetli olanlar bunlardı. 0-3 aylk bol bol alınca bi kaç tane de 3-6 alırsın. sonra hiç dışarı çıkmayacak değiliz ya bunalıma gireriz vallahi:) lazım olanları alırız sonra. hem mevsim değişicek yeni şeyler çıkıcak. bu arada hastane çıkışını unutma tabi. ben hastane çantasına 2 takım hastane çıkışı koydum ( ama çok pahalı ve parçalı şeyler değildi 5 parçalı olanlardan birinde fazladan battaniyesi var o kadar, hastane çıkışları haricinde bi tane de pijama takımı koydum en az 3 takım olmalı bence hastanede. )
bebiş çantası
1)- 3 takım (biri battaniyeli)
2) bebek bezi prima yeni doğan
3) fazladan çorap ve eldiven
4) unibaby yeni doğan ıslak mendil
5) ağız mendili
mama alsammı yanıma bilemedim aptamillerden siz kydunuz mu acaba?
pijama takımı derken eklediğim resimdekileri mi kastediyorsunuz?Ben onlardan aldım da Eki Görüntüle 556454
mama mıben iyi şeyler düşünmeye çalışıyorum süt sağma makinası emzik mama biberon hiç böyle şeylere bakmıyorum şimdilik. Allah göstermesin ihtiyaç olursa nasıl olsa alınır.
fazla abartma ama:)))kaçamaklar güzeldir bende geçen 2 tabak tatlı yedim laf aramızdagünaydın büyük ve küçük bebişlerben sabah sabah kalktım diyetimi bozma kararı aldım. eşim duyunca üzülecel ama napim sıkıldım. fırının başını bekliyorum bi çay yapayım sonra sizin sohbetinize katılayım
ismi çok güzel canım iyi haberlerle gel inşlhGunaydiin cici bebislerin anneleri bugun kontrole gidiyorum bakalim bebisim icerde ip mi atliyor sek sek mi oynuyor kipi kipir icimde. birde babiskomuz kizimiza sonunda isim buldu şebnem olacak bebegimizin ismi evimize bir çiğ tanesi dusecek :))
günaydın canım sonunda içine sinen bi hastane bulduğuna sevindim:)Günaydın herkese...
Kızlar ben Karabükteki hastaneyi beğendim.. sanırım istanbul yerine orda doğuma gidicem,
ordaki doktor da 12.12.2012 yi uygun buldu :)
çok şükür herşey yolunda, oğlum 2480 gr'dı cuma günü...
2 hafta sonra bi daha çağırdı..
geçmişe ara ara baktım, başka doğuran yok galibahadi hayırlısı yeni bir hafta yeni bebişler gelecekmi bakalıımmm
ben biraz abartttım çok aldım askılı- kısa kollu- uzun kollu hepsi farklı büyüklükte bi 30 tane var galiba...tabi bi on tanede hediye geldi arkadaşlardan bunlar zıbın
ayaklı tulum az aldım 5 tane
alt üst takım ayaklı 4-5 tane kadife olanlardan
pijama takımı 5 tane
yelek 4 tane
çorap 10 çift
kilotlu çorap 5 tane....
Benimle ayni haftada gorumcem var diyordum ya gece ikide kizina kavustu. Ultrasonda 3,4oo civariydi 2,800 gram dogmus kara kizimiz. Simdi sira bnde aramiz 3 gun olcak benimkide persembe gunu sabah insallah. allahim hayirlisiyla hepimizi kurtarsin insallah.
fazla abartma ama:)))kaçamaklar güzeldir bende geçen 2 tabak tatlı yedim laf aramızda
üşenmedim gittim saydım liste yaptım. bi bakın bakalım
8 - tulum
12 - çıtçıtlı body(kollu kolsuz karışık)
3 - çıtçıtlı body+ayaklı alt
6 - alt üst( üstü kurvaze olanlardan)
3 - iç zıbın
2 - atlet+külot
4 - yelek
6 - önlük
8 - eldiven
10 - çorap patik
8 - şapka
5 - battaniye
şimdilik bu kadar kızlar nasıl?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?