2012 Aralık Anneleri Paylaşım Alan

Valla ben de kullanmamak yasak diye biliyorum Çocuğun kucakta taşınmaması onun içinde olması gerekli. 0-13 kilo hem oto koltuğu hem pusete monte ediliyo diye satmıyolar mı niye yasak anlamadım.

bende anlamdım valla araştrcam bunu ama nasıl yasak mış...o zmn satarken bizi kandıryolar mı yani...

Benim tecrübem yok aslında her kadın doğum için yaratılmış,yaradandan ötürü ..diye düşünenlerdenim...
Herşeyin doğal haliyle yaşanması ve yaşandığında daha da yaşanan şeyin nasıl birşey olduğunun farkına varımı ..gerçekten bunlar bazen acılı olsa da güzel şeyler ..

Sezeryan da güzel bir çözüm yolu elbette ama söylenen ve bilinen hep aynı ....
Normal doğumda bütün herşeyi öncesinde;sezeryan ile doğumda ise sonrasında yaşarsın ..
Normal doğumda diretiyorum istiyorum ( belli olmaz tabii ki ama ) sonrasında BEBEĞİM VE BEN olayım diye ..kendi derdime düşmeyim diye...

İnşallah canım, Allah en kolaylarından doğumlar nasip etsin herbirimize inşallah ...

doğrudur..herkesin yapısı farklı, ama kasık bölgesindeki oldukça derin bir kesi ile perine bölgesindeki deriye atılan bir kaç cm lik kesisinin aynı etkiyi (hissizlik ) yaratacağını zannetmiyorum ki epizyotomi kesisinde hissizliğin geçmesi en fazla bir kaç ay alır...1 buçuk yıl önce kasık fıtığı ameliyatı oldum ki sezaryene göre oldukça yüzeysel bir kesiktir hala dokunduğumda bişey hissetmiyorum ve o bölgedeki dokular bir daha asla eskisi gibi olmayacak...ha 3-5 normal doğum yapmış bir kadın için genişleme sonucu hissizlik yaşanması normaldir ve bunun da çaresi var :)

neyse söylediğim gibi tercih meselesi o yüzden anlamaya çalışmayın bence...Allah herkese gönlündeki gibi, nasıl mutlu olacaksa o şekilde, evladı ve kendisi için en sağlıklı bir biçimde şekilde doğum yapmayı nasip etsin ....

Özgecım ınş hersey gönlüne göre olur hayatım)yarın minnoşunla tanışacaksın süper bişey bu ))senden de görümcek için dua beklıyorum inş o da bı evlat sahibi olur doğumda edilen dualar kabul olurmuş demişti bır arkadaşım )iyi haberlerini beklıyoruz tatlım

Canim tebrikler sağlıkla analı babalı büyüsün ikinizin de iyı olmasına sevındım :)

Amin canım , Allah kolay bi doğum nasip etsin guzelligi saglıkla kucagına al ınşallah . . Dönùsünde hikayeni beklıyoruz Allah bi avazda kurtarsın. .

özgezngn kolay doğumlar diliyorum cnm sana,inşallah bebeğin ve senin için en sağlıklısı en hayırlısı olur,güzel haberlerini bekliyoruz cnm,Allah yardımcın olsun..

iyi geceler arkadaşlar
bende cuma sabah 10 da sezaryana girecem inşaallah..ben kasık fıtığından, bel fıtığından ve yumurtalıklar için laporoskop ameliyatı geçirdim...kasık fıtığının bi etkisi yokmuş.ama bel fığı beni korkutuyo..normal doğumda zorlanmaktan ve tekrar belimden rahatsızlanmaktan korkuyorum,buyüzden sezaryanı seçtim..yani 4.ameliyatım olacak...hayırlısı inşaallah...Allah herkesin yardımcısı olsun...,inşaalllah bende güzel kızımı cuma günü kucama alırım...

okumaya başladığımda akşamdı gece olmuş ya telefondan takıp gercekten zormuş ama sizlerden haber alıyorum ya buna değer gerçi biraz gerginlik olmuş ama sular duruldu galiba buna sevindim sizi seviyorum

bende anlamdım valla araştrcam bunu ama nasıl yasak mış...o zmn satarken bizi kandıryolar mı yani...

Canım yasak değil, ben kullanıcam. Çocuğun oto koltuğunda taşınması doğru ve yasal açıdan da zorunluluk...

Allah yardımcın olsun. inşallah sıkıntı yaşamadan bebğini kucağına alırsın...

slm..tlf den giriyorum çok yavaş internet..sizden bi isteğim var..36+2 deyim.bebeğimin gelişimi 32 hafta.şu an 2 kilo 153 gr..bu gün hastaneden geldim bi değişim yok..çok kötüyüm inanın..böyle bi durum yaşayan oldumu..doktor kesin bisey söyleyemem sağlığı ile ilgili dedi..bu da ne demek oluyor..gecem gündüzüm birbirine karıştı..9 aydır yaşadığım heyecan Sanki boğazımda bi yumru..karnımda şu an kıpır kıpır.şu saatten sonra ona ne olabilir ki..ben ne yaparım..cvp yazamayabilirim tlf olunca..ama yazacaklarinizi bekliyorum..yaşayan varmi böyle bi sey.varsa doktorunuz ne diyor..duyan bilen sadece biraz bilgi

Canım Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin hakkınızda hayırlısını versin inşallah

Canim bebisin saglikliysa kac kg oldugu onemli degil kilo almasi icin bol bol sut ic ceviz ye

Şuan kontrole hangi sıklıkla gidiyorsunuz bilmiyorum ama bence ilerleyen kontrollerde bebek düzenli olarak kilo almaya devam ediyorsa, bence yeterli bir kiloda doğacaktır. Bakın bu sitede 34. hafta için ortalama kilo olarak yaklaşık sizin bebeğin kilosu yazılmış. (2,146 gram)

Fetal Kilo Arlk Boy Uzunluk Tahmini lm Bebek Kilosu hesaplama Arlk bebek Boyu Hesaplama Doum Kilosu Tahmini Zayf kk Gelimemi Ksa Kse cce Bebek ri Kilolu Obez Bebek

Yani doktorunuz 32. haftalık görünüyor demiş ama internet ortamının en favori gebelik sitesinde kilosu yaklaşık 34. haftaya denk geliyor. Bu site bebeğin 40. haftadaki kilosunu 3400 olarak ele almış. Elimde bir başka kaynak daha var. Onda bebeğin doğum kilosu 3200 ele alınmış ve 35. haftanın ortalama kilosu olarak 2200 gram verilmiş.

Belki de sizin bebeğiniz 3000 gr doğacak veya 2800 gram doğacak. Her ne ise. Sonuçta bu kiloların hepsi de sağlıklı kilolar. Burada önemli olan bebeğin düzenli kilo almaya devam edip etmediği. Doktorun böyle bir durumda "kesin olarak bir şey diyemem" cümlesi çok çirkin bir cümle bence. İnsanın zihninde binlerce korku oluşmasına neden olacak bir tavır. Eğer imkanınız varsa, bence referansı iyi olan bir başka doktora gidin ve içinizi rahatlatın derim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…