2012 Aralık Anneleri Paylaşım Alan

ben ekstra birşey yapmıyorum sadece her emzirmeden sonra mutlaka 2 bardak su içiyorum,hem süt yapıyormuş hemde çocuğun su ihtiyacını karşılıyormuş,bol bol da dinlenmeye bak.

bizde bugün tam bir aylık olduk çok şükür,ama zaman hiç geçmiyormuş gibi 40 mızı bekliyorum,evde tıkalı kalmak hiç bana göre değilmiş:)ama evde en çok eşimin işine yarıyor sanırım alışveriş yapamıyorum:):)

Disari cikmak icin 40inin cikmasini beklemeyecgerek yok, eskiden gelen bir inanis o, eger sen iyi hissediyorsan rahatlikla cikarsin. Biz esimle cikmistik, bir kere avm gezdik bir kere de yemege ciktik ufakligi anneannesine birakip.
Zaten ufaklik 12. Gunlukken hastaneye yattiginda hergun ziyaretine gidip geldim, birsey olsa o zaman olurdu.

orası öyle canım bende inanmam öyle şeylere de bizim büyükler çıksam duysalar 2 sene laf ederler,en güzeli kırkımızın çıkmasını beklemek,en azından oğlum biraz daha büyümüş olur,bende bırakıp onu yakın mesafelere gidiyorum ama 1 saatten fazla durmaz benimki,havalarda soğuk yoksa kırk mırk hikaye:)

mrb kızlar kandiliniz mubarek olsun.bizimki dün akşamdan beri sancıdan mahvoldu bende rezene kimyon çayı aldım içirdim 2 saattir deliksiz uyuyo gazınıda çıkardı kuzum inşallah iyi gelirde rahatlar

selamlar.
göbekteki koyuçizgi sorulmuş o bende de var hamileliğimin son gününde dahi bu kadar koyu renk deildi şimdi daha koyulaşmış rengi sanki :)) zamanla geçiyormuş fakat çok kısa sürede de değil ablamınki 2 senede geçmiş öyle dedi ama tabi tamamen kaybolması 3 seneyi bulmuş...
hamilelikte 8 kilo almıştım tamamen verdim zaten çocuk 3800dü eşi suyu vs de 8 kilonun tamamı karnımdaymış sanırsam ama karnım sarkık bir halde hergün 2-3 saat korse takıyorum dikiş sızısı tamamen gitmiş durumda ufaktan mekike yakın harekette edebiliyorum ama zorlamak istemiyorum çünkü bu pazar 40ımız çakacak yeni. Dr3 ay sonra dedi ama bu hızla toparlanırsam 2. aydan sonra ufaktan egzersize başlamayı düşünüyorum ama tabi kesinlikle kontrollü dikkat ederek =)

kızlar hayırlı kandiller.bizim bugün kırkımız çıktı.benim bir ay kanamam oldu son 10 gündür temizdim.bugün biraz gelmiş ben şimdi adet mi gördüm .lohusa kanaması mı anlamadım.sizin nasıl oldu kanamanız .benim dururmum normal mi

canım ben her emzirmeden sonra yarım kilo su içiyorum günde kaç kere emerse emsin gece gündüz hemen koşup şişemden yarım litre suyu devirdim arttı benim sütüm tavsiye ederim

canım ben de ard arda çocuk doğurmak isteyenlerdendim en az 5 tane ard arda doğurup sonra rahat edecektim güya.doğumum çok zor oldu vakumla normal doğum yaptım şimdi en az 3 sene diyorum.eşim hemen istiyor ben gizlice spirel taktırıcaktım .bana benden habersiz korunursan hakkımı helal etmiyorum dedi. çok korkuyorum.ve oğlumu en az 2 yaşına kadar emzirmek istiyorum allah korusun hamile kalırsam emziremem özellikle bunun için de istemiyorum çocuk

oğlum doğduğunda 3550 ydi.4.gün gittiğimizde topuk kanı için,3300 olmuştu.aradan 1 ay geçti aşımız için gittik 4200 olmuş.
bugün kırkımız çıktı şu an kaç kilo oldu bilmiyorum şubatın14 ünde tekrar gidicez aşımız için.ama bizimki boyuna daha çok gidiyor.3 cm de boyu uzamış 54 cm olmuştu 1 aylıkken.bir arkadaşım dedi.anne sütüyle beslenen bebeklerin ayda en az 600 gr alması gerekiyormuş.sen çok dert etme bu meseleyi.kimi bebek bir kaç ayda ancak toparlar kimisi hemen toparlar.önümüzdeki ayda aynı şey olursa bence kısa süreli de olsa mama önerir ebeniz gibime geliyoor

incir ve dut kuruları çok güzel süt yapar canım.Onun dışında herkesin bildiğini sen de yapıyorsundur zaten.Acaba sütü azaltan besinleri çok mu yedin bu aralar?Nane,maydanoz,nişastalı besinler,adaçayı,şalgam,turşu,mısır sütü azaltır.

ben de senin gibiyim kilo kusma...
sütüm de azaldı..

kuru kurumu hoşaf şeklinde mi yiyelim..
erik kurusunu haşlıorum şimdi ..birde hurma süt yapar mı?
patates kızarmtası yerim iki üç günde bir bir kaç gun önce nişasta kurabiyeside yedim..başka da yemedim syadıklarından

selam kızlar bişi merak ediyorum hamileyken göbişinizde oluşan kahverengi çizgi ne alemde bu tüylerde geçmedi ne zaman gitcek bunlar yaw

Dogum yapali 2ay oldu rengi acilmaya basladi, tuyler ise aynen duruyor.

Benim 4 kilom kaldi ama hicbir pantalonum olmuyor, hatta hamilelikten once bir ara yine bu kilodaydim o zaman giydiklerim de olmuyor. Zaten tum kilom gobegimde baska yerde yok.

kızlar sütüm çok azaldı acil süt yapmam lazım öneri bekli,yorum

bir ara brnim de oyle oldu. Su icmeyi arttirdim, en az 3-4 litre iciyorum, gunde 1-2 bardak humana still cayi, 1 bardak ihlamur ve/veya rezene iciyorum. Sabahlari 1 bardak sut iciyorum. Hep kati gidalarla beslenmemeye calisiyorum. Arada komposto iciyorum. Her firsatta uyuyorum, sakin kalmaya calisiyorum. Ogunlerimi atlamiyorum, ac kalmamaya calisiyorum. Bir de tahin helvasi koydum masaya, arada gelip giderken bir lokma atuyorum agzima.
Sabahlari arada tahin pekmez yiyorum. Hurma da ut yaparmis. Bir de maltana diye bir icecek aldim yeni, faydasi var mi henuz anlamadim ama tadi guzel en azindan.
Yani anlayacaginiz caresizlikten ne varsa yiyor ve iciyorum ama bu sayede hangisi yaradiysa obur ogluma yetebilmeye basladim.

helva çok güzel süt yapıyor tavsiye ederim geceleride yiyorum ben ekmeksiz,bol su içmekde sütü artırıyor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…