aynı sorun bizde de var canım..doğduğumuzda 3800g 4 gün sonra 3500g 8 gün sonra 3200g olduk..malesef serum takviyesi aldık..2 hafta önce gittik 3750 olmuşuz ama doktor beğenmedi ve mama takviyeine başladık şuanda 4100 gr falanız..ama genede aaz biliyorum ama elimden gelen bişey yok..bence en kısa sürede doktoruna başvur canım..bakalım ne diyecek..
Ben bugün doktora gittim..cerazette diye doğum kontrol hapı verdi..emziren anneler kullanıyorumş..aslında eşlerin korunması daha mantıklı..ben pcos olduğum için doktorum bu hapı tercih etti..
merhaba bende pkosum ama bazen doğumdan sonra geçebileceğinin söylemişlerdi şimdi ben şunu merak ediyorum doğum yaptığımız için pkos geçer mi? Ve biz bunu nasıl anlayabiliriz çünkü bazen anne sütünden dolayı da adet olunmuyormuş. Biz bu iki durumu nasıl birbirinden ayırıcaz ? :) bi fikriniz var mı
canım pcos bir hastalık değil..yumurtalıklarımız doğuştan böyle..doktorum bana şöyle demişti..göz rengini nasıl değiştiremiyorsan yumurtalık yapınıda değiştiremezsin..sadece adetlerini düzenleyebilirsin..canım ben anne sütüne güvenmiyorum o yüzden korunacağım..hem korunmuş olacağım hem de hapla adetim düzene girmiş olacak..
anladım canım çok sağol olmadı ben de o haptan alayım. Bu durumda yine düzensiz adet sıkıntımız geçmicek demekki.
ister isterrrrrrrrr merak etme:))dört gözle bekler hemde:))onlar istiyo da sen kendini kilo almışım falan diye beğenmiyosun..en azından ben öyle oldummKizlae mrb bnde aralukgin 18 dogum yaptum bu pazar kirkimiz cikiyo bnden once kirki cikanlar esinzle ilk iliskinz de esnzn davranisi nasildi yani beraberliginiz eskisi gibimiydi cok korkuyorm sanki esm beni eskisi gibi istemeyeck aslinda her firsatta istedigini soyluyr ama belki cok ozel oldu ama cvb verirsenz sevinirim
benim eşimde 2. çocuk yok diyo beni sinir ediyo :))) eğer kararı değişmezse bende zamanı gelince çaktırmadan halletmeye çalışırım vala :))) tek çocuk olmaz yanına bi kardeş olmalı kesinlikle
canım seni üzmek istemem ama 1 ayda 300 gr çok az çocuk doktoruna götür bence benim oğlum 2510 doğdu bugün 41 günlük aşıya gittik 4800 çıktı maşallah nazar değmesin
ben artık herhangi hormonal bir ilaç kullanmayı düşünmüyorum eşim korunsun bundan sonra
canım spiral için adet görmene gerek yok hemen taktırabilirsin. sütün koruması ise en fazla 4 ay ve bebişlerimize süt dışında hiç bir şey 1 kaşık su dahi vermezsek koruyormuş.yani güvenmemek gerek.biz şimdilik prezervatifle korunuyoruz.ama kendimi hazır hissettiğimde(biraz korkuyorum da)gidip spiral taktırmayı düşünüyorum.
Spiral 3 aydan sonra takilabiliyormus. Emzirdigimiz surece hap alamiyoruz. Esim korunacak bizde.
bugüne kadar hep eşim korundu,bundan sonra da öyle olur.
eşin korunsun tatlım ben korunmadım hiç hep eşim korundu bırak onlar korunsunlar biz rahatımıza bakalım .
sağlık ocağına gittiğimde 2aylık iğnelerin süte geçtiğini söyledi ebemiz ama 3aylık iğneler gelmiş genelde yurt dışında bayanlar 3aylık iğneyle korunuyormuş bu 3aylık iğne süte filan geçmiyormuş ebe bana bu 3aylık iğneyi öenrmişti spiral kullanan arkadaşım çok rahatsız olduğundan bahsetmişti o yüzden spiral pek düşünmüyorum açıkcası ama buda kişiye göre değişir tatlım..
selam kızlar. benim dr doğumdan 1 hafta sonra çağırmıştı dikişleri almaya artı kontrol. onun dışında 3 ay sonra spral taktıracağım o döneme kadarda prezervatif.
ideali bu sanırım canım
ne güzel:)adet olmayı hiç sevmiyorum ben olmasam bende 2 sene keşke:)
Şu aşamada en iyisi ve sağlıklı korunma yöntemi bencede eşlerin korunması,doğumdan hemen sonra çocuk düşünen deli bir ben varımdır herhalde hemde 3. bebeği eşim istemiyor,ama zamanı gelince ben çaktırmadan halledicem:))
hamileliğin en güzel taraflarından biri adet olmamaktı ben de hiç sevmem:) hemen miii? ay yapma biraz zaman tanı:)
Korunma meselesine gelirsek hala bi ilişki olmamışsa hamilelik şüphesi olmayacağından spiral takılabilir illa adet beklemeye gerek yok sadece birde o zamanlar daha kolay takılıyomuş aman çocuk doğurduk hepimiz azıcık acısa ne olacak ayrıca benim doktorum o kadar bekleme süresi falan demedi taktırabilirmişim artık ben spiral taktırıcam hap düşünmüyorum sütü etkiliyomuş eşimde korunmasın bende sevmiyorum bana en mantıklı spiral geldi
cesaret geldi şimdi bana yarın bi randevu mu alsam?:)
benim eşimde 2. çocuk yok diyo beni sinir ediyo :))) eğer kararı değişmezse bende zamanı gelince çaktırmadan halletmeye çalışırım vala :))) tek çocuk olmaz yanına bi kardeş olmalı kesinlikle
ikna et canım ya tek çocukta kalmayın
ben bugün doktora gittim..cerazette diye doğum kontrol hapı verdi..emziren anneler kullanıyorumş..aslında eşlerin korunması daha mantıklı..ben pcos olduğum için doktorum bu hapı tercih etti..
canım hapı hiç istemiyorum ya dengemi bozuyo
cevaplar için teşekkür ederim kızlar:)
selam kızlar bişi merak ediyorum hamileyken göbişinizde oluşan kahverengi çizgi ne alemde bu tüylerde geçmedi ne zaman gitcek bunlar yaw
benimkide geçmedi daha üstelik göbüş deliğimde de kahverengi leke var ne zaman geçicekse,birde benim göbeğim kalmadı ama sarkma var gibi sizinkiler nasıl?
selam kızlar. benim dr doğumdan 1 hafta sonra çağırmıştı dikişleri almaya artı kontrol. onun dışında 3 ay sonra spral taktıracağım o döneme kadarda prezervatif.
oğlum geceleri rahat fakat saat 19-24 arası huysuz süfekli kucakta ama önemli değil gece uyusunda gerisine katlanılıyor...
bu pazar 40ımız çıkacak. geçen cuma 1 ayımız olmuştu sağlık ocağına gittik aşı için çokşükür ağlamadı bi iğne batırıldığında bağırdı 2-3 sanielik sonra sustu kuzum :) fakat yeterli kilo almamış mamaya gerek yok dedi bir dahki ay bakarz duruma göre dedi. çişini kakasınıda çok yapıor aslında. üzüldüm o yüzden. şimdide baktıkça sanki çok zayıflamış gibi geliyor. 3830 gr. doğduğunda 3760tı. doğumda sonraki hafta 3530a düşmüştü doğumdaki şişliğini atmış demişti o zaman dr.1 ayda 300 gr almış
sizin bebişler kaç kilo almış en azından normali neymiş bileyim
ne güzel:)adet olmayı hiç sevmiyorum ben olmasam bende 2 sene keşke:)
Kizlae mrb bnde aralukgin 18 dogum yaptum bu pazar kirkimiz cikiyo bnden once kirki cikanlar esinzle ilk iliskinz de esnzn davranisi nasildi yani beraberliginiz eskisi gibimiydi cok korkuyorm sanki esm beni eskisi gibi istemeyeck aslinda her firsatta istedigini soyluyr ama belki cok ozel oldu ama cvb verirsenz sevinirim
selam kızlar bişi merak ediyorum hamileyken göbişinizde oluşan kahverengi çizgi ne alemde bu tüylerde geçmedi ne zaman gitcek bunlar yaw
yok canım özellikle sordum karşılaştırma ve yorum yapabilmek adına:)
perşembe gününe randevu aldık hem perşembeye kadar ne kadar kilo almış onu da görmüş oluruz bakalım dr ne diyecek. o kadar sık emziriyorum kikilo alsın diye bu seferde hele bugün çok kustu gibime geldi hele bir tanesin de yatırdım wcye gidip geldim bir baktım ayaklarına kadar kusmukolmuş tabi yattığı yerde şok oldumbirde öyle rahat uyuyor ki üstünü baştan aşağı değiştirdim 1 saat sonra filan uyandı emzirdim 10dk kadar sonra kendi bıraktı memeyi, hemen yatırmadımda kusmasın diye gazını çıkartırken gene kustu. ya ben çok dikkat etmeyebaşladım kilodan dolayı takıntı haline getirdim herşeyi ondan böylegeldi.annemi aradım sordum arada olur öyle dedi ama bilmiyorum bakalımdra gidince belli olacak.
benimkide geçmedi daha üstelik göbüş deliğimde de kahverengi leke var ne zaman geçicekse,birde benim göbeğim kalmadı ama sarkma var gibi sizinkiler nasıl?
Kızlar ben de bu karindaki kahverengi cizgiyi merak ediyordum.daha önceden doğum yapmış olan tanidiklarima sordum. geçiyormuş endiselenmemize gerek yok. ayrıca karindaki sarkma ve benim gibi sezeryan olanlardaki uyuşukluk hissi de geçiyormuş ama biraz sabretmemiz lazım. 9 ay gibi bi sureyi buluyormuş eski halimize dönmemiz.
Suan benimde merak ettigim bu kilolar ve kocamannn olan gobek ne zaman gidicek.hala 10 kg fazlam var benim eski halime gore.ve şişliklerim hala dueuyo.bi kismi bu sislikler sanirim kilonun.bugun 40 gunluguz bizde banyomuzu yapinca ins.cikaricaz :)) sislikler 40indan sonra iner derler hep ama sanki ilk dogumumda bu kadar degildim ben.40im ciktiginda sadece 4 kilo fazlam vardi.
Ve yas ilerledikce,kilolar vucuda oturdukca vermek daha zor oluyo sanirim..her disari cikmamda kot pantolonlarimi deniyorumm ama yokkkkk
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?