2012 Aralık Anneleri Paylaşım Alan

benim doktorum doğumdan sonraki hafta kontrole gittiğimde daha ben sormadan kendi dedi. hap kullanımı sütünü geçecektirkullanmaman gerekiyor isterseneşin korunur fakat eşi korunurken kazayla hamile kalıp gelmiş çok anne geldi buraya dedi vücudunun toparlanmaya ihtiyacı var sonuçta sezeryansın 3 ay eşin korunsun sonra gel spral takalım demişti bende öyle yapacağım. dışarıdan alının herne olursa olsun herşeyin bir yan etkisi var heleki ilaçsa ben bu yüzden ilaç kullanmak istemiyorum. birr arkadaş demiş süte geçmiyor hormonları etkilemiyor diye inanmıyorum. süte geçmeyebilir ama hormonları kesinlikle etkiler spermin yumurtalığına ulaşmasını engelliyorsa senin oradanormalde ulaşmasını sağlayan hücrelerini-adı her neise - etkisiz hale getiriyor bunu yapabilmek için ya ürettiğin bazı şeyleri kısıtlıyor yada fazla salgılanmasını sağlıyor vs vs yani dışardan bir müdahale söz konusu...

spralinde etkileri var sonuçta oda dışardan müdahale ama hormonlarıma mğdahale etmiyor baya bildiğin alet sonuçta

merhaba arkadaşlar.ben de aralık annesiyim.topiği daha yeni fark ettim ve yazmak istedim.özellikle bebeklerin hastalıklarıyla ilgili çok hassasım.
çok geçmiş olsun canım.ben ilk çocuğumdan çok çektiğim için hemen sana yazmak istedim.burnun açık olması çok önemli.iyi temizlenmeze maalesef hastalıklar ortaya çıkıyor.en önemlisi serum fizyolojikle temizlemek.ama öyle damla şeklinde değil.en küçük enjeksiyonu doldurup yarısını bir burun deliğine diğer yarısını da diğerine sıkıyorsunuz.bebek düz yatmalı.sıktıktan sonra ters çevirip akmasını bekliyorsunuz.zaten hepsini boşaltıyor sümüklerin ama geri kalanları da burun aspiratörüyle çekiyorsunuz.bu arada burun aspiratörü sizin ağzınızla çektiğinizden olacak.şu yuvarlak pompa gibi olan hiç işe yaramıyor.
canım belki bunları biliyordun ukalalık yapmak istemem.bilmeyen arkadaşlarla paylaşmak istedim.dedğim gibi oğlum bebekken zatürre ve bronşitle çok uğraştığım ve bunları bilmediğim için kabus dolu günler yaşadım.
kızım 37 günlük ve ilk günler burnu öyle doluydu ki sanki büyük insan burnu sarı yeşil sümük çıkıyordu sürekli.bu şekilde yaparak çok şükür nezle grip veya bronşit olmadan atlattık.
çok ayrıntılı yazdım ama dediğim gibi ben çok çektim bilmediğim için.inşallah siz yaşamazsınız....

ben hiç hap kullanmadım 3 yıldır eşim korudu kullanmayıda düşünmüyorm ama yinede korkuyorm bugün 50 günlük olduk adet görmedim herhalde olmayacak böylee kötü ya insan korkuyor valla

ayy canım olurmuhiç aşkolsunnn
vallaa cok sagol bebeğim uyuyoo kac haftadır hırıltıdan sümükten mahvolduuu nefesi zor alıyooo
sürekli serum fizyolojik damltıyrum odayı nemlendiriyrum ama geçmedi o dediğin aspiratörlerdende aldım cektim biraz gittii birde senin dediğini yapayımm
yarısını bir deliğe yarısını diger deliğee ztn yutunca hermen ters cevireyimmm
ayy inşş iyi gelir cıkartır hepsinii
çünkü balgam yaptı içeri aktıkca midesi bulanıyo garibimin bögkk gibi birsy yapıyoo agzınıı

çok sagol tekrar

valla canım eşinin korunması kesin çözüm değilmiş ben ebeyle görüşmüştüm öyle dedi onu her kullanımdan sonra kontrol etmen gerekiyormuş :)) yırtık çıkabiliyormuş.
ben yeni evlendim hemen hamile kaldım o yüzden hala tam karar veremedim o yüzden meraa benmki :))

hepsini yaşadım canım,ama çok dikkat et bronşite çevirmesin.o yüzden ayrıntılı yazmak istedim.yazdıklarımı yaparsan çok rahatlar.burnunun tıkandığını hissettiğin her an yap.serum fizyolojiğin hiç bir zararı yok.benim kız doğumda üşüttü sanırım.37 günlük bugün. burun tıkanıklığı ve sümükler daha yeni geçti.uzun sürüyor maalesef.umutsuzluğa kapılma diye söylüyorum.tekrar çok geçmiş olsun canım.

kızlar ya ben ölüyorum yorgunluktan uykusuzluktan..ne zaman gececek bu durum.bazen çok güzel uyuyor ben de dinleniyorum bazen de hiç uyumuyor..

bende aynısı canım uykusuzluktan başağrıları çekiyorum ama sabredicez çocuklar 2 yaşına gelene kadar uykusuz geceler sürüyor,gazı bitiyor,diş ağrısı başlıyor sonra hastalanıyor vs vs

Selam kızlar bugün aşımız vardı atlatttık çok şükür,oğluş doğumda 3340 dı şimdi 4700 olmuş boyumuzda 51 di 54 cm olmuş,maşallah,sübhanallah,tebarekallah
korunma işini benimde eşim yapıcak hormon almak istemiyorum,ama oğluş biraz büyüyünce 3.yü istiyorum ama eşim istemiyor,ama halledicez inşallah:)

sevgili helen çok teşekkürler benim kızımın da burnu hep tıkanık ama ben günde beş kez beşer damla damlatıyorum. ama gece yine tıkanık bir de senin tavsiyeni deniyeyim. çünkü balgam oluyor

bir de ben de bebekken zatürre geçirmiim. 16 yaşına kadar her kış 45 er penisilin yedim yavrum böyle birşey yaşamasın aman

bizim doktor serum fizyolojik (physiologica gifrer) 5 damla verdi. denedim hiç işe yaramamıştı. otri bebenin burun aspiratorunu almıştım o iyi gelmişti dediğiniz gibi çekmeli. peki serum fizyolojik tüpün yarısı bir burna, diğeri diğer burna fazla olmaz mı? dr. 5 damla dediği için soruyorum. birde benim kzımın gözlerinde çapaklar var onun içinde iyi geliyormuş sanırım. bugün kullanmaya başlıyacağım bende.önceden anne sütü denedim ama fayda etmedi

sagol cnm yaptık ama hemen cıkmadıı
banyo yaptırfık sonra bir hapsırdı sğmğklerş cıktı birsürü şimdi rahatladı azz yavrumm
sagol ben 2 günde bir o seklde yaparım
evet uzun sürdü vallaa en yakın zmnda atlatır inşş

kızlar birşey soracam erkek bebek tecrübesi olanlara.oğlumun testisleri hep sert ve büyük ve sarkık sizin bebeklerinizin testisleri nasıl sönmüş mü hani ufalmış büzüşük mü yoksa sarkık ve şişmi normalmi bilmiyorum pazrtesi cerraha gidicez sağ testisi 2 gündür daha şiş.

bızımkıde buyuk ve sarkık cnm cocuk drumuz hafıf su oldugunu söyledı 1 sene ıcınde kendınden kaybolurmuşş
kaybolmassa su fıtıgı oluyomuş takıbını yapıcak her ay
bızde bı ıkı arkadaşımla karşılaştırdgımızda daha kucuk pıpılerı bızımkı buyuk geldı hangısı gıbı olması lazım bılemıyorum
bızım ailede kv aılesınde aras ılk erkek bebek tecrubemızde yok

Biz 10 gun kadar once burun tikanikligi nedeniyle doktora gittik, bize her bir burna 5er ml sikmamizi soylediler, yani bir kapsul bir burna olacak sekilde. Ben bazen oyle yapiyorum, bazen de 1 tanesini yariyariya burunlara sikiyorum. 5 damla cok az.
Capak icin de anne sutu surmeyin, ya kaynamis sogumus iyi su ile ya da serum fizyolojik ile temizleniyor. Goz pinarindan disa dogru tek hareketle cok bastirmadan siliyorsun ve o pamugu veya gazli bezi atiyorsun. Asla ayni parcayi 2 kere goze surmeyeceksin. Bir de bize goz kanallarinin acilmasi icin masaj vermislerdi, bizdeki akintinin ondan oldugunu soylediler. Aslinda bircok bebegin akintisi ondan olurmus, bizde 1.ayda olmustu ama. Goz pinarinin hizasinda burun kemiginden baslayip hafif bir daire cizerek asagiya elmacik kemigine dogru iniyorsun 10 kere ve gunde 5 kere falan yapiyorsun. Ancak eger akinti koyu sari, yesil renkli ise iltihap kapmis olabilir o zaman doktor belki damla verir.

bizimkinde de hafif su toplamış,1 yıla kadar iner dedi.

değişiyor bizimkininki de bazen ufalmış büzüşük bazen şişiyor,bazende normal bir sorun yoktur herhalde bende tecrübesizim.

lohusanın kırk gün mezarı açık kalır derler ya doğruymuş,dün oğluşumla halasına gittik geldik akabinde hastalandım,ateşim 39 a çıktı,titreme üşüme,üstüme 3 battaniye aldım bir türlü ısınamadım,duşa girdim bir de parol aldım,sabaha geçti çok şükür,sıtma gibi oldum tirtir titredim.

seastre ne zamandır giremiyorum nasıl oldu umut paşa iyi mi şimdi

slm canım nasıl olayım yorgun uykusuz zombi gibi dolaşıyorum ortalıkta umutun idrar yollarında iltihap çıktı grip oldu onla uğraşıyorum vala canım çok huzursuz gaz sorunumuz hakla devam .
sen nasılsın prensesimiz nasıl annesi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…