merhaba,
benim size doğum hakkında bır sorum olacak.
39 haftalık hamileyim. ilk hamileliğim ve bır erkek bebek beklıyorum. ultrason ölçümlerinde bebiş 41 haftada. gebeliğin başından beri ölçümleri iri gitti hep. ben ve eşimde 180 üzerinde olduğumuz için dr gayet normal dedi devamlı. bebişin kafasıda yapısal olarak bedene göre az daha önde gidiyor. 10 gun önceki çatı muaynesınde 4 cm açıklık olduğu ve doğumun başladığını söylerek dr umuz hastaneye yatırdı. bıraz sunı sancı ıle destekledı ama bende aşırı kasıldım ve sancım olmadığı için eve dönmek istedim. 1 gece hastanede yatıp çıktık sonrasındada herhangı bır sancım olmadı. ben normal doğum yapmak istiyorum kı vucut yapım bebeğin duruşu hepsi normal doğuma musait gibi gidiyordu. anca son muaynemızde dr umuz 3 gun daha bekleyeceğini salı gunu benı yatıracağını bebek ölçümlerde önde gittiği için daha çok beklemek istemediğini ve sunı sancı ıle destek vererek gerekirse suyumu patlatacağını hala daha bende sancı olmazsa bebeği sezeryan ile alacağını söyledi. normal doğumu planlı gerçekleştirmeyi deneyeceğini söyledi.
kızlar aranızda yada etrafınızda planlı normal doğuma giren var mı? ultrason ölçümleri önde diye bebeğin kendısının gelmesını beklemek risk doğurur mu?
aşırı kafam karışık son derece huzursuzum. lütfen yardımcı olun
slmmm kizlarrr

bende doguramadim ve yarin son sozdeee

mrh cnm bu benim ucuncu hamileligim ,ve bende ayni seyleri ikinci kez yasiycam sanirim yani planli normal dogummm
ilk kizimda 10 onceden suyum geldi,ikincide ise 40+2 de artik dayanamadigimi soyledim ve acilmamda vardi ama ne sanci ne bisey
ebe suyumu patlatmisti o sekilde suni sancida verildi bebegimi dogurdum
ve suanda ayin 10 u idi ama benim bebekte usg de iki uc hafta ilerde gidiyordu

oyuzden olsa gerek
3 une kadar gelmezse bebek gel bakicam dedi,artik yine suyumu patlatirlar herhalde cunku acikligim yine var ama ne su patliyo nede asiri sancim oluyoo
yani ben sahsen deneyen biriyimm buyuzden hic endiselenme bebek iri bile olsa sen dr una guven
once normali denersin olmadi sezeryana alirlar hemen ama inss hayirlisiyla normal dogurursun ve bizlerde inssss
selamm kızlar ne yapıyosunuzzz..
ben bugünde doğuramadım 
yarın kontrolümüz var..
11de bakalım bi değişiklik var mı?
benim oğlumun yeri rahat yarın da geri gönderir beni doktor beyyyy
slm cnmm,bende yarin dr a gorunucem artik ne olucaksa olsun diycemmm
yoksa benim pasaminda gelmeye pek niyeti yokkkkk

inss haftaya cogumuz dogurmus oluruzzzzzz