kızlar dua edin bize!! dün akşam saat 7:10 da başladı 30 dakika adet sancısı çektim sonra geçti arada çok hafif hafif geliyordu, gece oldu saat 5 te tuvalete kalktım ve yine sancım vardı ama adet sancısı olduğu için uyumuşum.. sabah bişeyim yoktu sonradan başladı yine çatı kemiklerim galiba ara ara sancıyo, az önce doktoru aradım bazıları çok şiddetli olmuyor anlamıyorlar gel nst de bakalım muayene ederiz dedi belkide doğum olacak.. şimdi banyo ya gircem ondan sonrada gitcem hasteneye inşallah geri dönmem Rabbim hayırlısıyla bebeğimi kucağıma almayı nasip eder..
evet canım dün doktorumun manevi desteğiyle zincirlerimi kırdım birde arkadaşlar kokar dedi akşam ondan getirin dedim ama hala yok arasammı yine bekliyorum burdada akşamdan beri aşırı derecede yağmur var belki arabaya yükleyememiştirler diyorum bakalım beklemedeyimdışarsı serin evin içi yanıyor ben yanıyorum gribim daha iy oldu üsteler ddiye korktuğumdan yelekleyim evin içinde
bugün çok yoğun bir gündü benim için;sabah 7'de uyandım ve şimdi oturabildim...kısaca;
sabah 7'de kahvaltı hazırladım kızımı okula gidecekti,uyandırdım formasını giydirdim,elini yüzünü yıkadı,saçlar tokalandı,kahvaltımızı yaptık,8'de servise bindik yanında gittim ilk servis günü olduğu için çokta komik görünüyordum bu aradakarnım kocaman.neyse onu okula teslim edip eve döndüm ve geldim evi toparladım,duşumu aldım saat 3'de doktor randevüm vardı,gittim;
beni nst ye bağladılar çok sıkıcı bir durum beklemek neyse herşey normal çıktı.sancım yokmuş bebek normal kilosu:2900 gr kızım.ve 35.haftamda ters olan bebek 37.haftamda dönmüş ve kesinlikle normal doğum olacaksın dedi ilk doğumunda normal dedi.ama ben sezeryan olmak istiyorum dedim kendi özel doktorumla görüşeceğim dedim(bu benim doktorum değil devlet hastanesinin doktoru)ne zaman uygun sezeryan benim için dedim sonuçta 1,5 saat uzakta doktorum bana gidersem hemen gün alır ve 2 gün içinde yatış yaparım diye düşünüyordum hep.ama bu doktor sana çok kırıldım dedi normal en sağlıklı olanı iyi düşün dedi kendiside 2 sezeryan olmuş ve çok pişman 3.olsa normal isterim dedi.
sizce ne yapmalıyım?herşey normal ken sezeryan olmak çok mu?yanlış olur..de cesaretim inanın ki hiç ama hiç yok,ilk doğumumu 19 yaşında yaparken daha cesaretim varmışşş diyorum kendi kendime,ben ilk doğumumdan sonra şiddetli olarak doğum sonrası depresyon yaşadım ve 1 yıl sürdü.şimdiki korkumda aynı şeyleri tekrar yaşamak.tamam biliyorum normal doğum en sağlıklı olanı ve buna inanıyorum,yapmayıda isterim,sonrası yine ilk doğumda yaşadıklarım gibi olursa bunu kaldıramam 2.çocukla.bilmiyorum sizde oldumu ilk doğumunu yapmış arkadaşlar "doğum sonrası depresyon"diye bir durum var ve bu 3 şekilde açıklanıyor hafif,şiddetli,çok şiddetli olarak ben hepsi araştırıyordum bunların tabi hepsi veya bir çoğu çevresel faktörlerden kaynaklanan bişey...
ilk doğumunu yapan arkadaşlar bunlardan haberdar olmalısınız,çoğu kadında olan bir depresyon bu.
SİZE SORUYORUM SEZERYAN OLMAK MI?ÇATIR ÇATIR DOĞURMAK MI?ne yapsam bilemedim...lütfen yardımcı olun karar vermek zorundayım artık...
Kızlarr biz geldik doktorumuzdan
Herşey yolunda çok şükür,,oğlum yüne yüzünü elleriyle kapamıştı göremedikdoktorumuzda çıkınca göreceğiz artık bu küçük adamı dedi
Pipimize baktı torbaları aşağı inmiş artık yumurtaları görünebiliyor dedi
Seni rahat gördüm dedi doktorum kendini iyi hazırlamışsın dedi...Doğum şeklimiz epidural bi değişiklik yok...Çarşamba akşamı 11 den sonra bişey yiyip içme dedi lavman yapılmayacak dedi..sondayı sordum sen hissetmezsin ameliyatın ilk dakikalarında takılıyor dedi...Bi aksilik olmazsa şayet cumartesi sabahı çıkmadan flaster takarız kesi yerine odanda ilk duşunu alırsın sonra değiştiririz flasterini ve yollarız seni dedi...evde bi kaç gün sonra tekrar duş alabilirsin dedi..
Odamızı görebilirmiyim dedim..Zaten hastanemizdeki bütün odalar tek kişilik yada suit oda, merak etme yanına kimseyi vermeyiz dedibende ıkk mıkk diyerek yok merak ettim sadece dedim sonra odamızı gördük eşimle
Hemşire bir abla vardı doktorumun ameliyathane hemşiresiymiş onunla konuştum merak ettiğim bazı şeyleri sordum,,ilk sıvı alımından sonra komposto öneriyoruz dedi,, biz zaten vereceğiz ama evden getirecek birileri varsa iyi olur devamlı içersin dedi...tuvalete çıkmada da oldukça rahatlatır dedi...
Bende şimdi cam kavonoza yapacağım ve o sabah giderken götüreceğim,,odamızda ki mini buzdolabına koyarım cumartesi sabah 11 de çıkacağız o güne kadar içerim...
Sonra çocuk doktoru konusunu hallettik...Doğuma girecek olan çocuk doktorunun bizim istediğimiz doktor olmasını isityorduk çünkü daha sonra bebeğimizin aylık kontrollerinde de bu doktora götürmeyi düşünüyorduk...neyse ki doktorla konuştuk saati not aldı ameliyathaneyi aradı beni arayın doğuma girmeden dedi...Bunu halletmiş olduk içimiz daha bi rahatladı
Bizden bu kadar hanımlar
19 Eylül Çarşamba........Gecem
20 Eylül Perşembe.......AsudeD
20 Eylül Perşembe.......Benelse
26 Eylül Çarşamba......Aazzrraa
1 Ekim Pazartesi.......Camoka
1 Ekim Pazartesi.......Felisim Felis
1 Ekim Pazartesi.......Masumiyet
1 Ekim Pazartesi.......Edaaammmm
3 Ekim Çarşamba......Artist
1 ekımde nüfus patlaması olacak sanırsam
Hadi hayırlısı, inşallah herşey gönlünce olur, güzel güzel günler geçir oğluşunla...:)
Bizden bu kadar hanımlar
Herşey yolunda çok şükür,,oğlum yüne yüzünü elleriyle kapamıştı göremedikdoktorumuzda çıkınca göreceğiz artık bu küçük adamı dedi
Seni rahat gördüm dedi doktorum kendini iyi hazırlamışsın dedi...Doğum şeklimiz epidural bi değişiklik yok...Çarşamba akşamı 11 den sonra bişey yiyip içme dedi lavman yapılmayacak dedi..sondayı sordum sen hissetmezsin ameliyatın ilk dakikalarında takılıyor dedi...Bi aksilik olmazsa şayet cumartesi sabahı çıkmadan flaster takarız kesi yerine odanda ilk duşunu alırsın sonra değiştiririz flasterini ve yollarız seni dedi...evde bi kaç gün sonra tekrar duş alabilirsin dedi..
Odamızı görebilirmiyim dedim..Zaten hastanemizdeki bütün odalar tek kişilik yada suit oda, merak etme yanına kimseyi vermeyiz dedibende ıkk mıkk diyerek yok merak ettim sadece dedim sonra odamızı gördük eşimle
Hemşire bir abla vardı doktorumun ameliyathane hemşiresiymiş onunla konuştum merak ettiğim bazı şeyleri sordum,,ilk sıvı alımından sonra komposto öneriyoruz dedi,, biz zaten vereceğiz ama evden getirecek birileri varsa iyi olur devamlı içersin dedi...tuvalete çıkmada da oldukça rahatlatır dedi...
Bende şimdi cam kavonoza yapacağım ve o sabah giderken götüreceğim,,odamızda ki mini buzdolabına koyarım cumartesi sabah 11 de çıkacağız o güne kadar içerim...
Sonra çocuk doktoru konusunu hallettik...Doğuma girecek olan çocuk doktorunun bizim istediğimiz doktor olmasını isityorduk çünkü daha sonra bebeğimizin aylık kontrollerinde de bu doktora götürmeyi düşünüyorduk...neyse ki doktorla konuştuk saati not aldı ameliyathaneyi aradı beni arayın doğuma girmeden dedi...Bunu halletmiş olduk içimiz daha bi rahatladı
Bizden bu kadar hanımlar
o zaman zarf içinde bir miktar para daha mantıklı canım...
Canim gozunaydin,oh ne guzel Allah hepimize biyle ic rahatligiyla dogumlar nasip etsin
İki gun sonra bu saatlerde oglusun kucaginda olacak,Rabbim e sukurler olsun,bende cok ozledim oglumu....
ohhh guzel haberlerle gelmişsiniz..asudeD hadı ıyısın ha 1 gun sonra sola yan yatmaktan kurtulacaksınsonra oglusun yan yatacak ee ne demısler bu işler parayla değil sırayla 9 ay sen yan yattın ,şimdi de 6 ay oğlun yan yatacak,oyyyy yerim ben onları yan yatarken ısırırım popişi
Kizlar lutfen bana yardimci olur musunuz?bir sunnet mevludune gitmem lazim,acaba bisey goturmem icabeder mi mevlute?cok fazla vaktim olmadigi icin fikirlerinizinbekliyorum tatlilar
Kizlar son kararimi bildiriyorum,vazgectim gitmekten.simdi gitsem oralarda saatlerce de oturamiycam,yorulucam,hava yagisli gibi,duanin ortasinda kalkmak da hos degil,napalim artik arkadasima sorarim mevlutun detaylarini,evde yapmayi dusunmuyorum cunku ben de.
Asucum gostermedi yuzunu demek gene popisli,neyse az kaldi yuzunu goreceksin artilk zaten..
Bizden bu kadar hanımlar
Hava esiyor acarsin camini daha cabuk hazirlanir,sonra da yerlestir bir an once esyalarini,,kuzu haftaya gelicek....grip genel anesteziye engelmiymis sordun mu???
Benelse daha once de sormustum arada gormedin belki,dr iri diye sezeryana karar verdi senin,benimde 36+3 3300 gr iri degilmi neye gore ne zaman karar veriyor???
BenElse ve Masumcum çok şükür oğlumdan sizlere güzel haberler getirdim
canımm hadi bakalım Rabbim herşeyi sorunsuz halletmeyi nasip etsin desene yazdan dolaba koyduğumuz kayısıların çıkma vakti geldi ayyy bi hoş oldum valla Allahım bizlerede nasip etsin dualarım sizlerle olacak resmen sonuna geldik
maşallah kuzuya
komposto mu götürmek lazımmış :26: hiç düşünmemiştik biz :26:
ben çok fenayım ya ağlayasım var hep, herkesten sıkıldım bunaldım sankivakit geçmiyor korkuyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?