2012 Ekim Anneleri

slm kizlar benimde dun scanim vardi can sikici bir haber aldim.suyum faza cikti.25 ml olmasi gerekirken 31.9 ml cikti.2 hafta once normaldi.cok sukur bebisimin gelisimi iyiymis onla alakali degilmis,3710gr olmus.doktor sekerden olabilir dedi ama sekerim cikmamisti yarin tekrar seker testi yaptircam ve ultrasona gircem.su cok oluca bebek rahat hareket edip cabuk pozisyon degistirebiliyormus.normal dogum aninda bile degistirebilirmis,suyum erken patlayabilirmis riske atmalayalim birdahaki scandada degismezse erken doguma labiliriz dedi sunu sanci verip olmazsa sezaryanda olabilirsin dedi cok oldum normalde burda kolay kolay sezaryana almazlar cok mu kotu biseyki ya((basina boyle bir durum gelen varsa cevap verin lutfen!!!

hanımlar merhaba nasılsınız yolunda mı herşey benim de yarın doktor kontrolum var alttan muayen edecek hiç de olmadım daha önce alttan muayene olan vardır eminim daha önce herhangi bir acı oluyor mu
Evet canim,doguma giderken 32 kere falan:))) kendini kasmadikca kotu degil..

Evet canim daha cok uyuyo ama 2 saatte bir gece uyanmak cok yipratiyor,ama gunduz o uyuyunca uyuyamiyosun,durup onu izliyorum:)))

Azra insallah saglicakla kucagina almistir kucagina oglusunu...

Kizlar gogusler ici n duydugunuz butun kurleri,tariflleri yapin fistiklar yemin ederim parcalaniyorrr...

tatlım dilerim kötü birşey olmaz ama yengem kadın doğum dr. ve oğlu suan 17 yasında o da anne karnında kordon dolanması olmustu ve sağlıkla kurtuldular cok sükür suanda da sağlıkla yasıyor cok sükür. dilerim sağlıkla kucağına alman nasip olur. insanların dediklerini aldırma. bu devirde herkes dr kesiliveriyor basımıza... duyma onları sen dr.unu dinle...

boşver canım hiç üzme kendini. kalbini ferah tut. tahmini doğum tarihlerimiz hemen hemen aynı seninle. az önce sağlık ocağından geldim. ebe hemşire artık doğsada normal doğum olarak kabul edilir hiç canını sıkma dedi. bende gebeliğimde kanama yaşadım hep o yüsden endişeliydim bişey olursa die.
annem anlatır hep kardeşimde kordon dolanmasıyla doğmuş. yüzü mosmordu dio annem. görünce çok korkmuştuk dio. şimdi 27 yaşında aslan gibi sağlıklı delikanlı :)

Son düzenleme:

canımm hiç korkma doktorun olumsuz bişey söylememiş, benim ablamın oğlu erken doğdu kedi yavrusu gibiydi çocuğumm şimdi topaç gibi maşallah, 4 yaşına geldi, insanlar bazen çok acımasız olabiliyor maalesef
üzülme bebişi de üzme olur mu?

çok geçmiş olsun .bişey olmamıştır canım merak etme..suyunun içinde hissetmez zaten..yksa hareket etmez di..yanık acısını çok iyi bilirim. benimde sağ kasığımdan aşağı dökülmüştü. bir şişe kaynar su...acını dindirmek için ANESTOL POMAD(SANDOZ) acıı hemen geçiriyor. kabarıklık varsa onun içinde NERİSONA C KREM al eczaneden. benim 2. derece yanık olmasına rağman izleri geçirdi. hala ev kazalarında yanılar için kullanırım..çok işe yarıyor. doktor vermişti.

geçmiş olsunn canımm kuzucuğun hissetmemiştir bile onu, dünyanın en güvenli yerindeler, bende çok korkuyorum bişey dökcem diye üstüme kocaman olduk artık bi doğuruversek rahatlıcaz

göğüs yarası için bir arkadaşım gliserin ile tentirdüyotu karıştır sürdedi. en kötü yarayı bile iyileştirdiğini söyledi. ilerde lazım olursa ilk daneyeceklerimden biri.. eğer yaran varsa dene istersen..geçmiş olsun..

E canim burda seninkinden cok daha erken zamanda daha minnak doganlar var,sinemin bebikleri var,masallah gayet iyiler.sen o aklievvel kisilerin soylediklerini takma hic,doktorun oyle olsa hmen su an alalim bebegi derdi,doktor muymus onlar,gerzekler!

başınız sağolsun canım, allah sabır versin, üzme kendini, bebeğin de etkilenir sonra. doğumdan sonra gidersin canım senin elinde olan birşey değil şuan gidememek.

raporunu da kadın doğum doktorundan mı aldın ? bende bu haftayı nasıl bitireceğimi düşünüyorum valla, sabahtan beri ağrı / sancı giriyor arada karnımın alt taraflarına doğru. dişimi sıkayım bu haftayı da bitireyim diyorum doğum sonrasına ekletmek için ama dayanabilecek miyim bilmiyorum. :44:

kızlar sanırım son haftalar diye artık ( bebişler doğduktan sonra uyuma fırstımız azalacağından sanırım ) acaip uyku bastırıyor bana yahu fırsat buldukca uyumak istiyorumm

sizde de oluyor mu böyle ?

evet haklısınız insanlar hem çok acımasız hemde doktor kesilmişler.. doktorumda dedi zaten ters bişey görseydim ben hemen alırdım bekletmezdim diye ama çok duygusallaştım aylardır hep bir sorun çıktı ve ben hep dik durmaya çalıştım hep bu son dedim ama herşey sürekli üstüste geliyor.. ilk bebeğimi 13 haftalıkken pıhtılaşma bozukluğu nedeniyle kaybettim.. bu bebeğimde ilk 3 ay kanama yüzünden yattım sonra down sendromu riski çıktı amniyosentez yapıldı sonrasında 27 haftalık erken doğum riskiyle 4 gün hastanede yattık sonra tam geçti derken 30. haftada tekrar sancılar başladı durdurdular ama bu seferde kordon dolanmasını öğrendik ve şimdide gelişmediğini dediğim gibi hiç rahat bir hamilelik yaşayamadım hep bir sorun.. allahtan doktorum muhteşem bir adam başkası olsa ben kesin bu kadar sakin olamazdım.. yazdıklarınızı okuyunca biraz daha rahatladım.. şimdi internetten biraz araştırma yapayım bakalım..

kadın doğum doktoru vermiyor canım. zaten onlardan alınan olmuyor. çünkü kendi raporlarıyla çelişmiş oluyorlar..hem 5 hafta calışabilir vermiş oluor hemde ....dan dolayı şu kadar rapor diyemiyor... doktor bana başka bir branştan al dedi. sağlık ocağından alabilirsin..ama onlar en fazla 5 gün veriyor. ben askeri doktordan aldım eşimden dolayı 10 gün aldım. tanıdğın bir doktor varsa kadın doğumcu hariç ondan al. seninde banim gibi 5 ekimde doluyor sanırım süren. 32 raporunu bende 31.08 de almıştım. şimdi 10 gün rapor aldım. 4 ekimde bitiyor. 1 gün çalışıcam. 5 ekimde doğum iznine ayrılıcağım..

tatlımm ne kadar hayata bağlı bir bebeğin var farkında mısın ? ne kadar sorunla karsılasmıssın ama hepsinin üstesinden gelmişsiniz ve simdi de yüzdün yüzdün kuyruğuna geldin. duyma insanları bırak biraz iyi tarafından düsünmeye bak derim. yasadığın sorunlar kolay seyler değil gerçekten önemli durumlar ama hepsini atlatmışsın bunu da atlatacağınıza eminim...

E canim burda seninkinden cok daha erken zamanda daha minnak doganlar var,sinemin bebikleri var,masallah gayet iyiler.sen o aklievvel kisilerin soylediklerini takma hic,doktorun oyle olsa hmen su an alalim bebegi derdi,doktor muymus onlar,gerzekler!

peki hemen kilo alabiliyorlar mı? toparlanabiliyorlar mı? elim sürekli karnımda.. acaba hareket ediyor mu? acaba bişey var mı? sanırım artık psikolojim iyice bozuldu.. ama haklısın gerzekler.. bir de ben "sağol yaa ne güzel dedin" diye kızınca "napayım ben açık sözlüyüm" demez mi.. gerzek ötesi patavatsız..

tatlım normal zamanında da doğsa bebek doğumdan sonra zaten biraz kilo veriyor sonra toparlıyor kendini. ondan evham yapma hiç kardesim doğduğunda görenler hep ölecek bu cocuk demişlerdi derisini tutuyorduk sanki yaslı dedeler gibi yerine dönmeyip burusuk kalıyordu ( 28 gun önce doğmustu ) ama simdi gör 18 yasında uzun boylu kalıplı maşaAllah'ı olan bir velet oldu ihihi

ben bu yönden hiç bakmamıştım.. teşekkür ederimmmmmmm.. evet doğru söylüyorsun hepsinin üstesinden birlikte geldik.. inşallah bunu da atlatacağız.. :)

saolun canlarım allahım mekanını cennet etsin...
Canim basin sagolsun...

Canim su cok konusanlari bosver,herkes cok biliyor,dr un sorun yoj dediyse kurcalama bebisini de uzme,ark larin dedigi gibi daha minnak bebislerimiz dogdu maasallahlari var,bi de rica edicem,ibternetten arastirma cok kafa karistiran gereksiz bilgiler var,sende en kotu senaryolari gorursun hemen
Bosuna canini sikma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…