- Konu Sahibi bal_bocegi
-
- #23.441
Canım sen de hoşgeldinn
Ohh kimse kimse yüzünden tadını bozmasın bu topikte bundan sonraaa
Ne güzel herkes birarada
Ben yokken adımı anmazsanız bozuşuruz çok kötü küserim haberiniz olsun
nası yanı sen sadece kendi soyadınımı kullanıyorsun,baban değilde nişanlın tepki vermedi mi?benimki kendı soyadımıda kullanıcam dediğimde bile,evleniyoruz farkındamısın bırakda soyadımız aynı olsun benım soyadımı tasıyacaksın demıstı,sen nasıl ıkna ettın kız
canım tesekkur ederım yorumun ıcın bu aksam gıdıyorum yarın resım eklerım kafam gercekten cok karıstı benımde :)
benım nısan sacımda sızınkılerdendı kuaforum dugunluk bı sac oldu demıstıı
bedne sozde nısanlıma gostermıcektım ama arkadas bulamadım gıtmeye mecburen beraber gıttı
yorgunsundur seeen :)
nasıl yanı soyadını degıstırmıyormusun canımmmm
benım soyısımımde yabancı bendemı bırakmasam dıyorumm babamınkılerı turkcelestırıldı vatandaslıga gectıler
bende napsam bılemedım :) masatakvımı soyadım guzel ama dımııı
kısss nerdesin sen
evet canım istanbulun fethinin yıldönümüKıssadan hisseler , okuyalım bilmediklerimizi öğrenelim biraz
fatih sultan mehmet'le ilgili bilinmeyenler
fatih sultan mehmet denilince akla hep "istanbul'un fethi" gelir. Ancak, fatih'in bu fetihten başka birçok ilginç özelliği var. Işte bunlardan birkaçı;
¥ arapça ve farsça dahil olmak üzere 7 dil biliyordu. Latinceyi anadili gibi konuştuğu rivayet edilir.
¥ şairdi. Mahiyetindeki 185 şairden 30'unu maaşa bağladı.
¥ istanbul'un fethi için, musluhiddin ve saruca sekban gibi, osmanlı mühendislerinin yanında, macar urban'a edirne'de, "şahi" adı verilen toplar döktürdü. Bu toplar, bizans'ın yanı sıra avrupa'da asırlardır süren feodaliteyi de bitirecekti.
¥ kanuni'den çok önce, bir kanunname ve bir anayasa hazırlattı.
¥ otlukbeli'de uzun hasan'ı yenince, zaferini kutlamak için 40 bin esiri serbest bıraktı.
¥ otuz yıllık saltanatı süresince, yirmi beş askeri harekata bizzat komuta etti.
¥ 900 bin kilometrekare olan osmanlı topraklarını, 2 milyon 214 bin kilometrekareye çıkardı.
¥ venedik kralı tarafından planlanan on dört suikast girişiminden sağ kurtulmayı başardı. ölümü hakkında "suikast" şüpheleri halen vardır.
¥ ölümünün ardından papa, kutlama amacıyla üç gün boyunca gece-gündüz durmaksızın çanlarını çaldırdı.
¥ ömrü boyunca, iki imparatorluk, dört krallık ve on bir prensliği kendine bağladı.
¥ hıristiyanlar tarafından, osmanlı türklerinin istanbul'u fethettiği gün "dünyanın sonu" şeklinde tanımlandı.
¥ son yapılan anketlere göre, akla ismi ilk gelen osmanlı sultanı olmuştur.
¥ birçok tarihçiye göre fatih, devlet-i ebed müddet geleneğinin son hükümdarıydı...
Alıntıdır kızlar.
aynen kuzumama ben hala kimliğimi değiştirmedim
iyi akşamlar canım yarın ıslatıyoruz seni he hazır olıyı aksamlar öpüyorum sızııı
Birde evlenince şu kütük geçme olayını hiç anlamam
Neden evlenince eşinin memleketi yazar ki cüzdanında:44::44:
değiştir kuzum , benimki hemen değiştirtir zaten
iyi akşamlar canım yarın ıslatıyoruz seni he hazır ol
eee ataerkil bir yapıdayız yaa ondan
değiştir kuzum , benimki hemen değiştirtir zaten
iyi akşamlar canım yarın ıslatıyoruz seni he hazır ol
eee ataerkil bir yapıdayız yaa ondan
İstemediğimi söyledim nişanlıma ama tam net cevap yok uygun zamanda yine söyleyeceğim kütüğünü bari yaşadığımız şehre alsın
bilmem nerenin köyü
ordaki insanların hiç birini sevmiyorum
ailesinide sevmiyorum ondan onlarla aynı kütüğü paylaşmakda istemiyorum!!!
tabi söyle canım anlaşın nişanlınla, oda anlayışla karşılayacaktır seni
İSTANBULUN FETHİNİN 559.YILI ..... YELKENLER BİÇİLECEK......
Yelkenler biçilecek. yelkenler dikilecek.
Dağlardan çektirilen kalyonlar çekilecek.
Dağlardan çektirilen kalyonlar çekilecek.
Elde sensin dilde sen gönüldesin baştasın.
Fatih'in Istanbul'u fethetiği yaştasın.
Delikanlım isaret aldığın gün atandan
Yürüyeceksin; Millet yürüyecek arkandan.
Sana selâm getirdim Ulubatlı Hasan'dan.
Bu kitaplar Fatih'tir; Selim'dir Süleyman'dır
Şu mihrap Sinanüddin şu minare Sinan'dır.
Haydi artık uyuyan destanını uyandır.
Ay ben de hiç alışamayacam heraldeazcık daha kullanayım soyadımı zaten alışamadım hala kendi soyadımı söylüyorum
İstemediğimi söyledim nişanlıma ama tam net cevap yok uygun zamanda yine söyleyeceğim kütüğünü bari yaşadığımız şehre alsın
bilmem nerenin köyü
ordaki insanların hiç birini sevmiyorum
ailesinide sevmiyorum ondan onlarla aynı kütüğü paylaşmakda istemiyorum!!!
[QUOTE=masatakvimi;24854991]Birde evlenince şu kütük geçme olayını hiç anlamam
Neden evlenince eşinin memleketi yazar ki cüzdanında:44::44:
Şekerim senin de yeni kullanıcı adın hayırlı olsunaynen ben koylerınıde sevmedım,kendılerını de bu cocuk nasıl cıkmıs onların ıcınden acaba:)
bazen ben sızın koylu olayım dıyo bana,hadı soyadını aldık kutuk nıye degısıyo ne laka yanı hayatımda bı kez gordugum koy nerden benım koyum oluyomus,barı koyumuz kalsaydı,buda ıste kadına yapılan ustunlugun bı eserı,soyadını alıyorum zaten aılemden bana gecen soyumu ne dıye baska yer yazıyosunuz
böyle bir şeyi benimki hayatta kabul etmez
azcık osmanlı soyundan da kendileri
azcık daha kullanayım soyadımı zaten alışamadım hala kendi soyadımı söylüyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?