2012 Gelin Adayları Buyrun Sohbete...

2012 Gelinlerinin yaş ortalamaları...

• Ankete Katılan
    993
Leyla kayınvaliden konyalı mı merak ettim
Ben pek oranın adetini bilmiyorum ama banada gelmedi bende çok imrendim açıkcaksı benimde olsun isterdim
İlerde birgün oğlum olursa görmediklerimi yapcam ona

Konyada doğmuş büyümüş tatlım ama aslen adanalılar. Tüm örf ve adetleri biliyor ama bilmemezliğe vuruyor. Annemde bu duruma çok sinirleniyor ama sırf biz üzülmeyelim diye ses çıkarmıyor. Benimde içimde kalıyır işte böyle.
Senin kayınvalidende gayet iyi bilir canım bizde buna dürü deniliyor. Kıza oğlana hediyeler alınıyor ve bohçalanıp götürülüyor. Kayınvaliden belki düğüne yakın koyar sanada tatlım.

Son düzenleme:

Kadın beni düğününü yapmam diye tahdit ediyor Allah aşkına onu mu yapcak
Bayramda yanına gittim de bir tane yazma bile koymadı
Elime 100 Tl para verdi bir de kurban bayramıydı 2 tane koyun kesti
adet öyleymiş
bizde yeni gelinin ilk bayramında bilezik takılır

Son düzenleme:

koç gelir ve anlında da bilezik olur

Tatlım burda kurban kesilirse altın takılmıyor. Yada altın takılırsa kurban kesilmiyor. Alla alla düğünü sanki o yapıyor. birde tehditmi ediyor saçmalığa bak ya.

Tatlım burda kurban kesilirse altın takılmıyor. Yada altın takılırsa kurban kesilmiyor. Alla alla düğünü sanki o yapıyor. birde tehditmi ediyor saçmalığa bak ya.

Bilmiyorum işte yöreler farklı olduğu için Nişanlımda bilmiyor hiç
Allah büyük ben onu Allaha havale ettiğim yutkunabiliyorsa bu haksızlıklara eyvallah
Düğünden sonra belli olcak rengi
Ondan sonra elmi yaman ben mi görür

cnm bnm ben bayramda onu bile görmedim

Olsun Canım SağlıK Olsun Sıkma Canını

Valla çok takıyordum ama artık takmıyorum bana verdiği kadar değer yaptığı kadarını yaparım kendi bilir..
Beni diğer gelini gibi sus pus zannediyo ama yanılıyo
Ben cahil görmemiş değilim anlamadı gitti bir türlü
Kendi köyündeki kızlar gibi gelin arıyorsa ordan bulsaydı
birde bana zamanında oğluma şu kızı istedim de oğlum istemedi filan diyor

Bu arada bir konuda yardıma ihtiyacım var
Nişanlımın bi kuzenini annesi çok istemiş evlensinler
Nişanlımda o benim kardeşim filan olmaz demiş
Kız evleniyor benide çağırdı düğüne tabi kızı tanımadan ön yargılıyım bana sempatik davranıyor
ama kayınvalide anlatmasaydı bende bilmeyecektim ön yargılı olmayacaktım
Sürekli bahseder yanındayeken ve 2-3 kere söyledi istediklerini
Bende çok beğendiysen kendine alaydın dedim en sonunda
Çünkü biz nişanlımla mazimizi kurcalamadık ne ben nede o benim geçmişte ne yaşadıklarımızı kimle görüştüğümüzü bilmiyor
sormadık hiç birbirimize tanıştığımız günü milat yaptık diyebilirm
İşte dengesiz yani

cnm onu bn araştırdım halada araştırıyorum son duyumlarıma göre maaşın 24 katı veriliyo annenin maşa 24 ay zam gelmiyo diye biliyorum son zaman da değiştimi değişmedimide bilmiyorum :18: ne var sanki annenin maaşından almasalar

ne güzel bayramda bilezik kurban kesimi falan görmüşsünüz ben hiç birini görmedim
harçlık bile almadım sadece bi küçük bohça getirdi bi etek bi buliz ince çorap birde atkı koymuş kayınvalidem
ama ben dert etmedim çünkü herşeyi zaten ellerinden geldiğince yapıyorlar kendi kızları gibi seviyorlar
beni hiç kırmadılar ama şimdi sizden okudukça farkettim bende heves etmişim içime atmışım keşke yapsaymış
aman napalım sağlık olsun huzurum olsun yeter

Canım fark şurda senin kayınvaliden elinden geleni yapıyormuş
Bizimki yapmıyor işte
ufak ama büyük ayrıntı

Ya en dayanılmazı da bu kıyaslama ima etme karışma kardeşim iki insan birbirini sevmiş evlenmek için
karar vermiiş daha nie konuşuosun ayrıca çok güzel olup o düğüne git bence canım
sonra kaynanalara kayınpederlere anne baba de gel de de offffffffff

Canım fark şurda senin kayınvaliden elinden geleni yapıyormuş
Bizimki yapmıyor işte
ufak ama büyük ayrıntı

100 lira verdi iki kurban kesti diyorsun ondan dedim bende gerçi daha gerileri okumadım nasıl bi kayınvaliden var

Son düzenleme:

Kızkanmıyorum onu kendimi de asla kıyaslamam çünkü herşeyimiz farklı
(Zaten normal halimle bile ondan cok daha güzelim)
Yani tek taktığım istemiş olabilirsin benide kimler istedi
Nişanlımdan önceki erkek arkadaşım evlenme teklifi etti hayır dedim ayrıldım
Benide kuzenim sevdi ama kuzen diye istemedim
ben oturup bunları mı anlatıyorum
yani geçmiş sonuçta beni ilgilendirmez

arkadaş haklı :130: bencede öyle yap

100 lira verdi iki kurban kesti diyorsun ondan dedim bende gerçi daha gerileri okumadım nasıl bi kayınvaliden var

canım bizde kıza bayramlık alınır giydirirsin
Bohça yapılır bu alınanlar
Ayrıca koçun boynuzuna bilezik takar süsler kız evine getirirsin
100 Tl cocukmuyum ben elime verdi herkesin içinde iyice rezil etti beni
kenarda verse annem elimden bu kadar geliyor dese amenna
Tüm herkesin içinde geldi elime para şok oldum
Öyle birşey bilmem ki ben

haklısın o zaman ayıp etmiş peki bayramlığını almadı mı?

Tabiki Sen Onun Oğlunun Sevdiği Kişisin Bilakis Seni El Üstünde Tutması Lazımken Bunu Yapması Tuhaf Allaha Havale Et Canım
Benimde Derdim Kayınvelideme Ve Kayınpederime Anne Baba Diyemiyorum Kötü İnsanlar Kesinlikle Değiller Ama Diyemiorum Arkadaşım Diyor ki
Ben Benim Muşmula Suratlı Kayınvalideme Diorum da Sen Neden Diyemiosun Dio oooooooooooooooooof oooooooooooooooooooooooooooof

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…