2012 Gelin Adayları Buyrun Sohbete...

2012 Gelinlerinin yaş ortalamaları...

• Ankete Katılan
    993

Canım aynen katılıyorum sana
Keşke öyle cesaretli biri olabilseydim ben de ama nerdee
Okuldu sınavdı o dertlerle uğraştım ben de yıllarca
Valla yaşım 28 ama görenler 20 diyo gerçekten kremler işe yarıyo yani merak etmeyin

kızlaaarr .. neka çok yeni gelin adayı gelmiş :))

eskilerden kimler var acep düğün telaşından baya uzun sure giremedem ama evlendim gerii döndüm kk yaaa :)) herkesin herşey yolundadir inşallah bu arada kullanıcı adımı değiştrdm benn gizemmm :)

merhaba,pek eski olmadığımdan bu topikte,sizi çıkaramadım ama hayırlı olsun yuvanız..mutluluğunuz eksik olmasın inşaallah.topiğimiz ilk gelinlerini verdi,dönüp bize tecrübelerini aktarmalarını bekliyoruz,e tabi sizden de birşeyler öğrenebilirsek ne ala şunları yapın-yapmayınalın-almayın,dikkat edin vs..diyeceğiniz ya da başka başka şeyler..

evet bizim aile de hep yaşından küçük gösterir,benim öğrenciler dışarda sivil kıyafetlerle bana hocam diyince bazen soruyorlar:ne?hocaları mısınız diyedaha krem mrem kullanmadım ama merak ettim prenses,cilt bakımında neler kullanır neler yaparsın bize de anlat kıssayy bu arada kızlar,bazı gelincikler birkaç ay önce düğünden bi süre önce cilt bakımına başlayacaklarını yazmışlardı,burda iyi bi güzellik salonu yok,ne yapsam bilemedim,önerileriniz var mı? ya da anadolu yakasında önereceğiniz yerler,gittiğim tarihlerde uğrar biraz bakım yaptırırım belki..kartal-maltepe civarında olursa dadundan yenmez

Canım ben de çok eski deiğilim ama eylülün de dediği gibi tecrübelerinizi paylaşırsanız evlenen arkadaşlar ,o zaman bize yardımınız büyük olur:))

Canım ben 18 yaşımdan beri cilt bakımı yaparım sabah akşam
Cilt tipin nedir nasıldır bilmiyorum ama ben bitkisel su bazlı ürün kullandım cildime hep..
Yani bu piyasada satılan kozmetiklerden değil....
Herbalife belki duymuşsundur onu kullandım...
Hala da kullanıyorum

Aslında belli bi yaştan sonra cildi sürekli korumak gerekiyor güneş kremsiz asla güneşe çıkmamak ve düzenli olarak göz kremi kullanmak gibi...Tavsiye ederim

kızlaaaaar ben geldim :) bugün çok yoruldum, ayaklarıma karasular indi ama her şeyimi de hallettim :)

nişanlımın damatlığının düğmelerini beğenmiyoduk, gittim bi yerden siyah saten kumaş aldım, sonra da düğme basan bi yer buldum, damatlığına uygun saten düğmeler yaptırdım.
sonra benim gelinliğimdeki uçuk pembe kurdeleye uygun, pudramsı pembe bir yaka mendili aldım. yakasına çiçek takmak istemiyo da beyfendi, sevmiyomuş :)
gelinliğimle takmak için aldığım taşlı-incili kolyeme uygun küpeler aldım.
kına gecesinde takmak için yakut görünümlü kolye ve küpeler aldım.
dantelli, fırfırlı gelinlik donumu aldım
deliler gibi aradığım ama bi türlü bulamadığım, krem rengi dantelden yapılmış ve pembe kurdeleyle süslenmiş soket çorabı buldum ve üstüne atlayarak aldım gelinliğinin altına flemenko ayakkabısı ve soket çorap giyecek olan çılgın gelin! :)))

böylelikle alınacak şeylerimin sayısını bi hayli azalttım. geriye gelin buketim (onu da bu haftaiçi halletcem inşallah, en azından ilk adımını atıcam.), bekarlığa veda partisinin detaylarıyla ilgili alacaklarım ve gelin hamamında dağıtacağım hediyeler kaldı. onları da alınca, resmen bitti kızlar

ama var ya, kendimle gurur duyuyorum. her şeyimi TEK BAŞIMA yaptım, ailem uzakta, nişanlım uzakta, nişanlımın ailesi uzakta... toplu iğnesine kadar kendim düşündüm, kendim aldım, kendim yaptım. çok yoruldum ama bitiyo, yorgunluğuma değecek inşallah.

bu konudan biraz muzdaribim aslında, ne zaman konusunu açsam ya da aklıma getirsem öfkeleniyorum. tesisatçıyla da ben konuşuyorum, mimarla da ben, kendi ihtiyaçlarımı da ben alıyorum, beyefendininkileri de ben... her şeye koşturmaktan iflahım kesildi, ama ben böyle yaptıkça, herkes de nasılsa mişka halleder diye çok da sallamıyolar sanırım. suç bende yani. aman neyse, yine kızdırmıycam kendimi.

zaten bu sabah çok sinirli uyandım. ya kızlar, benim bi üst komşum var, kadınla birbirimize girdik gircez az kaldı. bunlar toprak sahibiymiş, kat karşılığı müteahhite vermişler arsayı. apartman yapılırken de mimarisinde değişiklikler yaptırmışlar adama. öyle ki, benim yatak odamın üzerinde onların mutfağı var! ve bu kadın resmen mutfakta yaşıyo. ağağında tıkıdık tıkıdık bi terlik, halı falan da yok yerde, tepemde gezinip duruyo. gece 1 oluyo böyle, sabah 7 de böyle.. buraya taşındığımızdan beri uyku haram oldu. uyardık, söyledik, tekrar tekrar çıktık kapılarına, nafile.. inadına yapıyo sanki. çok mu zor bi halı serip terliğini değiştirmek yaa, deliricem. bu sabah da saat 8de bi hayli kalabalık bi ekip olarak kahvaltı yapıyolardı, ama tavanı başıma indircekler yani! ben de sık sık yaptığım gibi, vileda sopasını alıp tavana dan dan vurdum ama bu sefer çok sert bi şekilde! bağırdı o da, napayım yaa napayım, evimde yürüyemiycem mi diye. ben de ona bağırdım, yettiniz be, uykuyu haram ettiniz yeter diye. bağrıştık biraz, duvarlar o kadar ince ki, muhabbet edebiliyoruz evden eve, düşünün. neyse, kesmediler gürültüyü, ben de vurmayı kesmedim, ta ki kadını pes ettirene kadar. ama bu çözüm olmuyo ki, iki saat sonra yine başladı tepemde tıkır tıkır gezinmeye.

uzun lafın kısası, biz bunları şikayet etmeye karar verdik. araştırdık taraştırdık, kabahatler kanununa göre, gürültü yapan komşu suçlu sayılıyomuş. tabi prosedür nasıl işliyo bilmiyorum, avukat tanıdıklara sorucaz. bi sonraki hafta nişanlım geliyo, geldiğinde karakola ve belediyeye şikayet dilekçelerimizi götürecek. görsün bakalım el mi yaman bey mi yaman, daha kimle dansettiğini bilmiyo pis kadın cezayı yesinler de akılları başlarına gelsin.

ayy dolmuşum, içimi döktüm valla okuduklarıma da yorum yapayım da kaçayım.

valla kuşum ben de aynı şekilde, yalnız alışverişten daha keyif alıyorum. çünkü ben hiç sevmem başkasıyla gezmeyi, çok sıkılırım. o yüzden başkasının da benle gezerken sıkıldığını düşünüp huzursuz oluyorum :) alışveriş için gezme konusunda hiç standart bi kız değilim, o konuda erkek genleri taşıyorum. o yüzden internetten alışveriş imkanım varsa, asla çarşıya pazara çıkmıyorum :)

tayinin konusunda dualarım hep seninle, sen de aklına kötü şeyleri getirme hiç, hayırlısı olsun inşaallah.

canım, ben zamanında evliliğin eşiğinden dönen bi ilişki bitirdim, sözlenmemize aylar kala ayrıldım. o gün bu gündür, kim ilişkisinden şüphe ediyosa, ona bin kere üzerinde düşünmesini tavsiye ediyorum. ben allahıma şükürler yağdırıyorum, iyi ki ama iyi ki ayrılmışm. iyi ki onun kıskançlıklarına, müdahaleci tavırlarına ve beni boğmalarına katlanmamışım. böyle bi evlilik benim için çekilmez olurdu biliyorum. şimdiki ilişkimde öyle mutlu ve huzurluyum ki, tekrar tekrar şükrediyorum. lütfen sen de iyi düşün, katlanamıycan davranışlara ömür boyu tahammül edebileceğini düşünmüyosan, bu yola çıkarken çok çok çok iyi düşün. allah hakkında hayırlısını versin.

ben bi kere demiştim ki nişanlıma, şu kızla aynı yaştayız, onun nurtopu gibi iki çocuğu var.. o da bana dedi ki, senin de nurtopu gibi bi diploman, bi mesleğin ve bi kariyerin var. hayat tercihlerden ibaret, asla tercihlerini sorgulama bence; herkes mutlu olacağı yola yöneliyor çünkü demişti. şaka yapmıştım aslında ama, yaptığım şakadan bile utandım valla :)) haklısın dedim sustum :) aslında hep 24 yaşında evlenmek isterdim (niyeyse?) ama şu anda 27 yaşında evleniyor olmaktan inanılmaz memnunum. gerçekten bi ruhsal olgunluk gerektiriyor evlilik, artık o olgunluğa kaç yaşında ulaşırsan ve tabi "o insan" ne zaman karşına çıkarsa

hepinizi öpüyorum kızlar

canım ebnim organizasyon şirketim de masanın süslemesini de kendin seçebiliyordun, ben de çiçeklerimi seçtim.. Sen de bir sor.. Artı bir ücrette talep etmediler..

ben de turuncu, çok yakışıyor bence kıra... Ama ben uçuk pembe yaptırdım..

Miskacım aldığın ciciler hayırlı olsun, zor gerçekten herşeyle kendinin uğraşması aynı dert bende de var..sanırım biz böyle herşeyi hallettikçe karşı taraf daha rahat davranıyor.. Ama ben yapmazsam da sanki bir aksilik çıkacak gibi geliyor.. Elimi çekemiyorum işlerden..

Belediyeye şikayet etseniz bile uyarılırlar.. onlarda olayın ciddiyetini anlar.. Nasıl bu kadar düşüncesiz olurlar anlamıyorum.. Ben en çok da bu duvarların ince olmasından şikayetçiyim.. Ne konuştuğun duyuluyor özel hayat kalmıyor ... Bakalım bizim evimiz nasıl olacak.. Yeni evli bir çift oturuyor üst katımızda.. Hemen tanıştık umarım sorunsuz bir komşuluk olur ..Sizin sorununuz da çözülür tatlım..

anlat kuzum anlat...kayınvalide nasıl yola getirilir onuda anlat kayınvalide nasıl biridir, neler yapabilir anlat...korkup kaçar bizi dinleseler

Ben de dün gittim çok yakın bir arkadaşıma sevgilisinin canına tak etmiş gidip istemiş kızı valaa 7 yıldır birlikteler... eylül de düğün planlıyorlar.. Ben de anlattım kaynana derdi nedir bilmezsin sen dedim ama 4 ay nişanlı kalsanız pek çekmezseniz hiç uzatmadan evleniver dedim :) Yakında topiğimizde boy gösterir inş.

Hayırlı olsun canım, güle güle kullanın kocacığınla güzel sinema geceleri yapın

23e girmiş olucam evlendiğimde.

Bayıldımmmmm, eline emeğine sağlık canım çok güzel olmuşlar..

Canım ne olursa olsun emin olmadan karar verme gerçekten ne istiyorsun onu düşün.. Benim kendi fikrim hiçbişeyi hiç kimseyi kendi hayatının önüne koyma.. Sen hayatını istediğin şekilde huzurlu yaşaman çok daha önemli ya kabulleneceksin yada değişeceğine inanacaksın...

Senin durumunda olan bir arkadaşım vardı, nişanı attı çok zor geçti bu ayrılık süreci öyle de kolay değil

Umarım doğru kararı verirsin hakkında hayırlı olan olsun canım..

Canım bravo gerçekten sana yaa tebrik ederim hem ilginç şeyler üretiyosun hem de tek başına koşturuyosun helal olsun...
Mesleğin neydi cnm senin ben unuttu kusura bakma topikte çok eski değilim de

Ciddi bi ilişkiyi bitirebilmek cesaret ister ve eğer sonrasında şükrediyorsan eğer doğru kararı vermişsin demektir bence de..
Herkesin olgunluk yaşı farklı farklı doğru söylüyorsun

kızlar gelin başı için bu modeli düşünüyorum, fakat benim öyle yan tarafta aksesuar olmayacak taç aldım ben sizce nasıl...?

canım vallahi ben de aynen senin gibi elimi çekemiyorum endişeden. zaten ben bıraksam hiçbi şey bitmez emin ol, yalap şalap saçma sapan bi düğün olur. o yüzden yorulmak pahasına her şeyle kendim ilgileniyorum valla. mesela, ankaradaki düğünden sonra kalacağımız oteli ayarlamamız gerekiyodu. ben de özellikle bekledim, baktım nişanlım ne zaman akıl edecek diye. baktım adamın akıl edeceği falan yok :)) bu sefer söyledim. söyledikten sonra da bekle ki beyefendinin gönlü olacak da araştıracak. dedim ki, ben bu işle ilgilenmiycem, sen bulacaksın o oteli, umrumda olmayacak dedim. ay o gece bi kabuslara boğuldum! düğünden sonra rezil bi pansiyona gidiyomuşuz, böyle her yer pislik, böcekler cirit atıyo, yatak tek kişilik, berbat bi yermiş ayaraladığı yer bu rüyadan sonra, yok anacım dedim, ben elimi eteğimi çekmeyim. otelimizi de ayarladım da içim rahat etti. böyle kadaın alan adam uğraşmaz tabi, nasılsa hatun o ya da bu şekilde hallediyo :)

evet canım, kesilmezse önce karakola sonra belediyeye şikayet edicez, kesin kararlıyız. amin canım, allah herkese hayırlı komşular versin.

canım çok teşekkür ederim. ben kimyager ve parfümerim. parfüm dizayn ediyorum, bi esans firmasında çalışıyorum.
evet evet, allah bize istediklerimizi değil, bizim için hayırlı olanı versin derim hep, bazen delice istediğin bi şey senin felaketin de olabilir. allaha dualarımıza da dikkat etmeliyiz bence.

bu modelide kına saçı için düşünüyorum canlarım

canım kına saçına bayıldım, çok güzel. ama düğün için seçtiğin modeli pek beğenmedim açıkçası. iki sebebi var, birincisi duvakla güzel görünmeyeceğini düşündüm, ikincisi de kına ve düğün saçın birbirine çok benzeyecek diye. gelinin saçı uzunsa, dağınık ya da sıkı, düz ya da dalgalı farketmez, ama illa ki toplu saç benim favorim :) umarım içine sinen modelle, harika bi gelin olursun.

supergirl miska işbaşında! :) canım ben senin kadar supergirl olamıyorum,nişanlım da iyidir hoştur sağolsun amma velakin dürtüklemeden birşey yapmıyor erkekler ya ben de sürekli forumlarda sitelerde araştırma içindeyim.etrafımda beni bazı konularda bilgilendirecek,yol gösterecek kimsecikler yok,onların da ilk geliniyim,daha önce de birçok şeyden bihaber yaşamışım..ev dekore etmekmiş,aksesuar seçmekmiş,eşyalar nasıl olsunmuş,buketmiş,kuaförmüş bunlar çevremde hep son dk halledilen şeylerdi,ben hiç aylar önceden düşünene şahit olmamıştım,o yüzden hiç ilgilenmemiştim.ama iş başa düşünce,hele bi de bilmediğim bi şehir..araştırıyorum herşeyi,forum var,kızlar var,sen varsın! :) birçok şeyi burdan görüp duyup ilham almaya çalışıyorum,nişanlım hem geç saatlere kadar çalışıyor vakti olmuyor,hem de bilgisi olmadığından iş hep bana düşüyor.buket için görüşmeni bekliyorum canım,bana da haber vermeyi unutma,ay bu arada donunu merak ettim kısss:))) soket çorap düğünü orjinal bi geline yakışırdı tebrik ederim canım,güzel seçim:)ben o konuda klasik davranmayı düşünüyorum:) eldiven konusunu ne yaptın miska ya,nerde satılıyordur bunlar,şimdi gelinlikçiye söylesem diker de sanki zoptirik birşey diker gibime geliyor,foto çekimleri için kuş kafesi duvak ve eldiven de istiyorum,nişanlına yardım ettiğin yetmezmiş gibi bak ben de sana yük olmaya yazıyorum boyuna ya:)
komşunla diyaloğunuz ilginç olmuş,duvarlar o kadar inceyse o evlerde herkes sürekli tetikte olucak desene,aman konuşulanlar duyulmasın tarzı..hakkını sonuna kadar ara bence,terlik giymek hakkı olabilir ama başkasını rahatsız etmeden..
evlilik-kariyer konusundaki fikirlerine katılıyorum.öpüyorum canım,görüşmek üzere..

Selam kizlar nasilsiniz

Dun sabahtan aksama ev aradik ama icimize sinen bir ev bulamadik yeni binalar merkezde olmuyo
eskilerde deprem yonetmeligi yok merkezde ama isimize yaramiyo

Boyle giderse bulamiycaz baktik icimize sinmiyo 2+1ev kiralayip yeni bir projeyle anlasip
3+1 merkezi bir ev alicaz.

Her haftasonumuz ev bakarak doluyo sonuc yok moralimiz de bozuluyo..

Sanirim en iyi cozum bu suanda...

kızlar gelin başı için bu modeli düşünüyorum, fakat benim öyle yan tarafta aksesuar olmayacak taç aldım ben sizce nasıl...?

bu modelide kına saçı için düşünüyorum canlarım

canım 2 saç modelinide ben beğendim , ikinci saç modeli taçla güzel olur ama burdaki gibi yaptırma çok abartmışlar burda

selam kızlar anlatacağım çok şey var pazartesi görüşürüz

heyecanla bekliyoruz canım

hayırlısı olsun canım hakkınızda inşallah

Herkese merhaba kızlar, epeydir giremiyorum işten ayrıldım düğünüme 5 gün kaldı. Bugün çeyizlerim taşındı evimi yerleştirdik herşey güzel oldu. Diğer hazırlıklarda bitti sayılır çok şükür herşey yolunda ama anneme ablamlara nerdeyse bütün akrabalarıma uzakta olacağım için üzülüyorum onun haricinde mutluyum galiba bilmiyorum karmakarışığım :26: Öptm hepinizi..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…