- Konu Sahibi bal_bocegi
-
- #19.521
cumartesi balayından döndüm dün biton iş yaptım bi hafta dinlandım ama bir günde yine yordum kendimi evimi bi güzel topladım toz aldım düzenledim sonra alışverişe çıktık eksiklerimizi aldık eve geldim yerleştirdim sonra benim amcamlara halamlara felan el öpmeye gittik ordan eşimin ablasına geçtik akşam 7 gibi geldik çamaşırlarımı makinaya attım sonra onları astım bulaşık makinama kullanacağım bardakları tencereleri attım onları yıkadım bak daha bu akşam makinayı boşaltacam aslında bugün içimden hiç çalışmak gelmiyor biraz durgunum o yüzden heralde:44::44:
inşş canımm allaha şükürr atlattık hayırlısıylaa
Evlilik arefesindeki hallerim geldi aklıma ve annemin (o zamanlar burun kıvırdığım, şimdi ise bir çoğunun doğru olduğunu anladığım) sözleri. Dört duvarlar farklı olsa da gözlemlediklerimden ve yaşadıklarımdan şöyle bir anafikir çıkartabilirim. Bu arada 10 senelik evliyim.
Kaynana, elti ve görümcelerden ne uzak durun ne çok yakın. İlk başlarda kurmanız gerek o mesafeyi ve saygıyı. "Evleneceğiz", kaynanama, eltime görümceme şirin görüneceğim diye farklı tanıtmayın kendinizi, neyseniz o olun. Sert olmamak şartıyla çizgilerinizi çizin, yoksa evliliğinizin 3. günü onları yatak odanızın çekmecelerini karıştırırken bulursunuz.
Ne onları eşinize nede eşinizi onlara şikayet edin. Değişen hiçbir şey olmaz, kötü düşünen ve fesat siz olur kalırsınız.
Her ailenin bir sömürülen evladı olur (maddi). bunlara kuzenler, yeğenler, dayılar, amcalar da dahil olabilir. Umarım o evlat size denk gelmez. Gelirse 2 seçenek var; ya görmemezlikten gelin, ya da bu kişilerle bir araya gelince "çook maddi zorluklar çekiyoruz, zor geçiniyoruz diye yakının" yakının ki istemeye yüzleri olmasın.
Eşinizi kendi akranlarınızdan seçin. Arada 10-15 yaş fark olmasın. Önceleri " olgun erkek şöyle olur böyle olur" dense de; ileride bazı zevk ayrılıkları yaşanabilir. Mesela siz bir konsere gitmek isterken kendisi evde oturup maç yada tartışma programı seyretmek isteyebilir. Bunu size belli eder yada etmez, o, o kişinin sabrına bağlı.
Aile ve kültür denkliği de inanılmaz önemli. "ben Ahmetcan ile evleniyorum, ailesinden banane" kesinlikle demeyin. Bir nev-i ailesiyle de evlenmiş oluyorsunuz. Uzak-yakın hiç farketmez her zaman hayatınızın içinde olacakları gerçeğini unutmayın. Kültür'e gelince, diplomadan bahsetmiyorum. Kendini yetiştirmiş ve anlaşabiliyorsanız çok çokk uçurum yoksa sorun değil. O sizi eğitir siz onu olur biter. Fakat aile ve sosyal çevre kültürü, gelenek-görenek çok önemli. Örneğin; ikinizden birisinin şehirde diğerinin köyde yetişmiş olması bazı zorlukları beraberinde getirebiliyor. Size gayet normal gelen bir davranış (misafir bir erkekle tokalaşma, arkadaşlarla yemeğe gitme-buluşma, yolun ortasında arabaya bir tanıdık bindiyse kalkıp arka koltuğa geçme, vs.vs.vs) eşinize ve ailesine çok saygısız ve terbiyesizce gelebilir. Eğer bunları sorun etmem diyorsanız, buyurun...
Maddiyat kesinlike çok önemli, ailenizi geçindirebilecek kadar bir gelire sahip olmanız gerekli.. Sırf bu yüzden evliliklerinin 1. yılında aşkları biten ve ayrılan birçok insan tanıyorum. Maalesef bu konuda çok bencilleşti insanlar, bolluk içinde yaşamak herkesin hayali oldu. Birşey diyemem...
Erkeğin ailesine düşkünlüğü hem iyi hem de kötü. Siz iyi yanından bakın hep. Ailesine düşkün olan, kendi eşine-çocuklarına da düşkün olur (dırdırcı olmazsanız).
Aşk mı - mantık mı derseniz, ikisinden de olsun derim. evlilik bu, her ikisi de lazım
Siz her zaman ılımlı ve olumlu taraf olmaya çalışın, yoksa evli kaldığınız yıllarda "keşke" sözünü tekrarlayıp durursunuz.
Yazılacak daha çok şey var, ama kısaca şu söz herşeyi açıklıyor sanırım.
"Her seçiş, bir vazgeçiştir"
Yahu oturmuşş neler anlatıyor bize...başka başka
Kolay gelsin tatlım,ahh ahh bende yetişebilrisem öncden yıkmak istiyorum bardakları filan
havlular çarşaflar umarım yapabiliirm
Evinin fotolarını paylaşmadın hala!!!!
kıss ben giriyorum ama pek bakamıyorum aslında hep burdayım ama işlerim ççıkyosiz sorun ben anlatayım ama daha çok tazeee
ooo zmnnn ben sorummmm kıs korktunmu kuzucum ne kadar tanısakta onu sorummm yaa millet diyo ağrı oluyo filan diyoo doğrumuçokmu açık olduu
benim canım kıymetlidierr
Yahu oturmuşş neler anlatıyor bize...başka başka
kıslar ben bu konularda pek bi çekingenimdirrama acı oluyoo biraz kesinlikle korkmayınn kızlarrr
kıslar ben bu konularda pek bi çekingenimdirrama acı oluyoo biraz kesinlikle korkmayınn kızlarrr
kıss ben giriyorum ama pek bakamıyorum aslında hep burdayım ama işlerim ççıkyosiz sorun ben anlatayım ama daha çok tazeee
hiç sorma kuzumm verdiler önüme faturaları fişleri bi yığın tak dediler sabahtan beri fiş fatura görmekten gözlerim döndü zaten gözlüğümü ablamda unutmuşumm pek göremiyorummama sizleri bırakamıyorum hem bide nedense pek çalışasımda yok
"Her seçiş, bir vazgeçiştir"
bunu tuttum ben:26:
Bu kızın ağzından cımbızla alıyorsun lafı
Trianka
Cadia
gelse bari
canım evimin resimleri elimde var ama boyutu büyük heralde makinayla çekildi ekleyemiyorum telefonumu nişanlım düşürdü hafıza kartını okumuyoo daha doğrusu dolu gösteriyo ama boş başka bieyerdende hiç çekmedim bu akşam nişanlımın telefonuyla çekip atayım inşş eklerim bu arada gelin resimlerim kına resimlerim hiççç bende yokk kızalr ancak elime geçince atarım kırılmayın lütfenn
tamam işte...yeni gelinliğin geçsin biz seni açarıs..bir bakmışın utanma falan kalmamış
canım evimin resimleri elimde var ama boyutu büyük heralde makinayla çekildi ekleyemiyorum telefonumu nişanlım düşürdü hafıza kartını okumuyoo daha doğrusu dolu gösteriyo ama boş başka bieyerdende hiç çekmedim bu akşam nişanlımın telefonuyla çekip atayım inşş eklerim bu arada gelin resimlerim kına resimlerim hiççç bende yokk kızalr ancak elime geçince atarım kırılmayın lütfenn
daha çok taze canım tabiii, yaşadıkça anlatacaksın
bende tuttum :128::128::128::128::128::128:
kıslar belki burda paylaşmak istemiyordur good_heart. he bir de özel durum yani, diğerleri gibi değil. dışarıdan üye olmayanlarda görebiliyor ya herkesin görmesini istemez anlatılanları belki. nişanlısı da istemez belki.
isteyenlere özelden yazışın bence.
ben şahsen öyle yapıcam kızlar bana özelden sorun
ben sana niye sorayım tatlım...aynı gün deneyimli olucazama özelden yine konuşuruz kuzucum...yemek ne yapalım? hangi deterjan daha iyi...hangi ev kokuları daha güzel...bugğn kocamla kavga ettik sen olsan ne yapardın diye? akıl alırız birbirimizden
Düğün akşamım ben yayılır yatarım dıye düşünüyorum ya o yorgunlukla başka şeyler yapmam illa yapmak mı gerekıyor kı tovbee
tabikide hayır canım ama o gecenin bi özelliği vardır daha değişik bir ortam oluyo o akşam çok güzel evin kokusu bile değişik geliyor insana bilmem ben öyle hissettim kızlar çok güzel ama sonuçta ne kadar baba ocağı eviniz olsada aslı eviniz yeriniz yurdunuz kendi eviniz bunu unutmayınn.
Kız kocan oldu hala nişanlım diyosun
kızlar sizler şimdi ne güzel anlatıyosunuz şunu aldık bunu aldık die ben hep fransızmı kalacam artık
çok güzel heyecanlar bunlarr
Kız kocan oldu hala nişanlım diyosun
:90::90::90:ayyyyy ayrtık kocam benimmmm ağız alışkanlığııı olmuşş
gıcık hatun asıl senin anlatıpta bizim fransız kalacağımız çok şey varda sen anlatmıon ki
çok teşekkürler tatlım daha iyileri hepinizin olsun...canımm gerçekten çok güzellerr..hepsi birbirinden şık....bayıldım..güzel günlerde kullanmak nasip olsun.....
kızlar ben çekiniyorum açıkcası belki sonra lütfen kırılmayın
herkeze iyi akşamlar...bugün giremedim foruma...yarın inş aranızda olurum..eve gidincede geçmişi okucam..
TUĞÇEM bu arada nikah şekerleri ve davetiyen hakkında daha ayıntılar sorucam sana...
öpüldünüz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?