2012 Kasım Anneleri

Bizim .....

• Ankete Katılan
    370
Örnek Diyet Listesi

Kahvaltı:

1 çay bardağı taze sıkılmış meyve suyu
2 kibrit kutusu beyaz peynir/dil peyniri*
1 tatlı kaşığı pekmez / bal / reçel
5 adet zeytin veya 1 tatlı kaşığı tereyağ(haftada 1 kez)
Domates, salatalık
2 ince dilim ekmek (kepekli)

Kuşluk:

1 porsiyon meyva

Öğle:

1 porsiyon etli kuru fasulye
1 porsiyon bulgur pilavı
1 kase yoğurt
Salata

İkindi:

1 su bardağı süt
1 porsiyon meyva veya 1 ince dilim kek

Akşam:

1 porsiyon çorba
2-3 köfte kadar et / tavuk /balık
1 porsiyon zeytinyağlı sebze yemeği veya salata
1 ince dilim ekmek**

Gece:

1 porsiyon meyva

* 1 kibrit kutusu peynir yerine 1 adet yumurta yenebilir.
** 1 ince dilim ekmek yerine 1 porsiyon makarna veya patates yenilebilinir.

VEYA

ÖRNEK HAMİLE BESLENME LİSTESİ

SABAH:

1 bardak süt,
1 yumurta,
1 dilim peynir,
1 orta dilim ekmek,
1 domates, 1 salatalık, maydanoz, yeşil biber, dereotu v.b

KUŞLUK:
1 meyve + 1 bardak ayran + 1 ince dilim ekmek

ÖĞLE:
1 Porsiyon etli kurubaklagil yemeği
1 porsiyon pilav veya makarna
1 bardak ayran
1 porsiyon salata
1 orta dilim ekmek ,1 adet meyve

İKİNDİ:
1 dilim ekmek+ 1 dilim peynir + domates , salatalık + 1meyve

AKŞAM:
1 porsiyon et, balık, tavuk (sebzeli)
1 porsiyon zeytinyağlı sebze yemeği
1 bardak ayran,
1 porsiyon salata , 1orta dilim ekmek

GECE:
1 su bardağı süt veya 1 porsiyon sütlü tatlı + 1 porsiyon meyve Kahvaltıda veya ara öğünlerde 5 zeytin, 1tatlı kaşığı bal, pekmez, reçel tüketilebilir. 1 porsiyon meyve 1orta boy elma, portakal veya küçük bir salkım üzüm, ince bir dilim karpuz veya kavun, yarım muz veya greyfrut olabilir.

VEYA

Sabah kahvaltısı:
1 su bardağı süt - 2 kibrit kutusu kadar beyaz peynir - 1 yumurta - 1 dilim ekmek ve 2-3 kaşık reçel veya bal

Öğle yemeği:
1 porsiyon et (ızgara-haşlama) 200gr
1 porsiyon sebze 200gr - 1 kase yoğurt
1 porsiyon meyva (her gün değişik olabilir) 250 gr kadar
Akşamüzeri kahvaltı:
1 su bardağı süt 2-3 bisküvi
Akşam yemeği:
1 porsiyon beyaz et veya balık(200 gr)
1 porsiyon haşlamış sebze veya yağsız salata
1 dilim ekmek - 1 bardak meyva suyu

VEYA

Sabah: 1 su bardağı az yağlı süt
1 yumurta(haşlanmış)
2 parmak kalınlığında peynir veya 2 yemek kaşığı çökelek
5 adet zeytin veya 5-6 adet fındık veya 2 adet ceviz
2 ince dilim ekmek
1 domats,1 salatalık,maydanoz,yeşil biber vb.(tuzsuz ve yağsız)

Ara: 1 porsiyon meyve

Öğlen: 2 köfte kadar et-tavuk-balık veya 8 yemek kaşığı kadar pişmiş kuru baklagil
4 yemek kaşığı kadar pişmiş sebze yemeği
1 ince dilim ekmek
4 yemek kaşığı kadar pilav veya makarna
1 su bardağı kadar az yağlı yoğurt veya 2 su bardağı ayran
Salata(1 tatlı kaşığı zeytinyağlı)

İkindi: 1 dilim peynir + 1 dilim ekmek veya 2 adet galeta + bitki çayı
1 porsiyon meyve

Akşam: 2 köfte kadar et-tavuk-balık veya 8 yemek kaşığı kadar pişmiş kuru baklagil
4 yemek kaşığı kadar pişmiş sebze yemeği
2 ince dilim ekmek
1 su bardağı kadar az yağlı yoğurt veya 2 su bardağı ayran
Salata(1 tatlı kaşığı zeytinyağlı)
1 porsiyon meyve

Gece: 1 su bardağı az yağlı süt
2 adet galeta
1 porsiyon meyve veya 1 kase sütlü tatlı

VEYA

HAMİLELİKTE ÖRNEK YEMEK LİSTESİ

Sabah Kahvaltısı

1 Su bardağı Portakal suyu
1 yumurta (Süt ve yumurta bir arada yenmemelidir.)
1-2 kibrit kutusu b.peynir
5 adet zeytin
1 tatlı kaşığıbal / pekmez
2-3 ince dilim ekmek
söğüş salata

Kuşluk

1-2 porsiyon meyve
1 su bardağı süt

Öğle

1 kase çorba
1 tabak etli sebze yemeği
3-4 yemek kaşığı pilav / makarna
salata
1 kase toğurt
1-2 ince dilim ekmek

İkindi

1-2 porsiyon meyve
1 su bardağı süt

Akşam

1 kase çorba
2-3 köfte kadar et / tavuk / balık
1 tabak sebze yemeği
Salata
1 kase yoğurt
1-2 ince dilim ekmek

Gece
1-2 porsiyon meyve
1 su bardağı süt

alıntıdır

Son düzenleme:

Hayırlı uğurlu olsun, sağlıkla büyüsün....

Bende Akrapol Hastanesi Bülent Alp Aydın'a gidiyorum normal doğum istediğim için tecih ettim ama bakalım internette hemolumlu hemolumsuz yorumlar var, daha gezmedim ben odalarını, gezince bilgi veririm sizede.

hoşgeldin kuzum ne güzel maşallah diyelim eee sonuç?????:18::18::18:
hoşbuldum canımmmsonuç muuu

Oğlun mu oluyo gece üçten beri uyumuyorum seni bekliyorum hadi söle
oğlum olmuyor canım hakkımda olan herseyi tepe teklak ettim ayrıca su el sallamada ki asalete bakarmısın teyzesi kızım ben kızım ben diyorrr

Ayy çok sevindim... Sağlıklı olması daha bir güzel
Çok utangaç ama bu.. birde çok oyuncu Gözün aydın tatlım yaa

Ayy çok sevindim... Sağlıklı olması daha bir güzel
Çok utangaç ama bu.. birde çok oyuncu Gözün aydın tatlım yaa
sağol canım valla usg de utangaç olmadı hiç esra ablasına el salladı ona poz verdi kök söktürecek evin körpesiyim diye bizlere

maşallahh maşallahhhh kızçeyi 3ledin şekerim..cenneti garantiledin allahın izniyleee gözün aydın bebeğin gelişimi gayet iyi fatmammm

Canım bende sabah 09:30 da Akrapol Hastanesi Derya Hanımda olcam, bende ilk kez görcem bakalım yorum yaparım sizede. Memnunmusun doktordan?

Canım ben lina ya gidiyorum normalde ayrıntılı için servet ünsala ilkkez gideceğim ama lina iyi bir hastane ayrıntılı için lina önerdi bana ali ipek i

Valla tokerden bişeyler aldık daha çok giysi,bide mothercaredenbol bol çıtçıtlı body. Araba hala aklımda karar vermedim, oda için biraz gezincem . Bir ara resimler atarım herkese:)

bende mothercaredan aldım çıtçıtlıları, bebeğim mağazasından, C&A'dan ve internetten aldım. hemen hemen tamamladım ben kıyafetleri.. Türk Malı pamuklu almaya çalışıyorum yeni doğanlarıda organik alacağım bir de FB'li babmız fanatik olunca... Arabada çift yönlü almaya karar verdim. ana kucağını kraft aldım. bak bu ama kampanyadaydı bir de tanıdık vardı 200Den 160'a adlım:
Kraft Diadem Taşıma Koltuğu - e-bebek.com

3 kız ne şanslısın valla maşallah, Allahım bahtlarını kaderlerini açık etsin...

Bende Akrapol Hastanesi Bülent Alp Aydın'a gidiyorum normal doğum istediğim için tecih ettim ama bakalım internette hemolumlu hemolumsuz yorumlar var, daha gezmedim ben odalarını, gezince bilgi veririm sizede.

iyi bir doktor bzim burdan bir arkadaşta ona gidiyor. hastanede yeni doğan ünitesi yok diye duydum ben o kadar.. onun dışında olumsuz bişey yok kuzum

ha bu arada aşımıda oldum ebe senden nasıl haberimiz olmaz bizim doktora hiç mi gitmedin sen dedi bende gittimmm dedimmm allah allah hiç haberimiz olmadı dedi kayıt yaptı ilgilendi güzelcene ası dozunu sıfırdan görelim arayı çok vermişsin dedi gelecek aya çağırdı beni
oruç tutma sakın dedi bebeğin tam gelişmeye başladığı zaman tuttuğun oruçla bebeğe zarar verirsin dedi
günde 3 litre su iç mutlaka bu sıcaklarda bebeğin suyu azalmasın dedi

Doğum fiyatları hakkında bilgin var mı bir de yenidoğan ünitesi var mı onlar hakkında da bilgi verirsen sevinirim

maşallahh maşallahhhh kızçeyi 3ledin şekerim..cenneti garantiledin allahın izniyleee gözün aydın bebeğin gelişimi gayet iyi fatmammm
inş şekerim inşş keşke cennet o kadar kolay elde edilseydi
evet teyzesi benim kızım baya bir gelişmiş değil mibüşra ablası 4 kilo doğduydu bakalım bu ne kadar olacak

3 kız ne şanslısın valla maşallah, Allahım bahtlarını kaderlerini açık etsin...
amin canımmm

Dilara naz mı geliyor sağlıklı olsun da 4. De oğlan olur belki :))
sağlıklı olması bana yetti canım rabbime bin şükürbilemiyorum artık eşimi buna zor razı ettiydim 4. onay vermez korunanda o zaten 4 . çocuk yalan olur gibime geliyor

sağlıklı olması bana yetti canım rabbime bin şükürbilemiyorum artık eşimi buna zor razı ettiydim 4. onay vermez korunanda o zaten 4 . çocuk yalan olur gibime geliyor

maşallah eşin istemedi de sen mi istedin süper cesaret seni kutluyorum valla.. hatunların şahısın ben cesaret edemezim maşallahhhhhhhhhhh

bulemsummmmm kızın oluyor hayırlı olsun tatlımmmm çok sevindim Allah anneli babalı büyütsün aminnnn tahminimde yanılmadım yineee ay kurban olsunlar o minişlerrreeeee

kız bulmesu senin merakından iki arada giriyorumm

maşallah eşin istemedi de sen mi istedin süper cesaret seni kutluyorum valla.. hatunların şahısın ben cesaret edemezim maşallahhhhhhhhhhh
bana bakma canım ben çocukları çok severim eşimde severde o gelecek verebilecekmiyiz diyor değilse ben seneye bir daha yaparımmm

sağolasın canım benimm
aminn... evet küçük münire senii

Beni de etse etse şu karnımdakş bebiş ikna eder gibime geliyor anne niye ben yalnızım fln detse yoksa beni kimse razı edemez bir de şey soracağım şu kordan kanı bankaları hakkında ne düşünüyorsunuz ben biraz düşünüyorum da

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…