2012 Kasım Anneleri

Bizim .....

• Ankete Katılan
    370
bi de bana koca göbişli dediniz nilt beni geçmiş

applepayyyy o saç renki ne öyleeee, çok güzel çok severim açık sarıyı ama keşke hamilelikten önce kendi rengine dönseydin, dipleri çıkınca rahatsız olabilirsin.

Size danışmıştım kayınvaildemlere gitmiyorum gideyim mi yoksa gitmeyeyim mi üşündüm taşındım dedim bugün gitmesem yarın ramaz . sonra bayramı var mecbur gideceğim gideyim mesafeli oturayım gittim tabi .....

normal oturuyordum kayınvalidem eşim ben sonra kayın pederim geldi , hoş beş ettim oturdum öyle ...
sonra dedi anlat bakalım geln noldu ? bende dedim siz anlatın benim anlatack bir şeyim yok .....
insan kayınvalidesine, kayınpederine küser mi? bende dedim insanız kalbimiz var herkes herkese küser ....
normal bir şekilde konuşurken kayınvalidem başladı bağırıp çağırmaya ....
tabi ben şok oldumm kendi ailem bile bana bağırmaz çünkü çok yıpratıyor beni yüksek ses çok küçükken babamı kaybedince bu tarz şeyleri hiç gelemez oldum hemen dağılıyorum ...
sonra tabi benim gözler dolmaya başladı ağlıyorum yüksek sese hemen ...
demez mi bana ağlayacaksan kalk defolll evimden konuşma seni dinlemek istemiyorum , gelinlik yapmadın bana oğllumun arkasından salak diyorsun sen ....
tabi ben şoktayım ne eşim ne kayınpederde ses yok bende dedim size iyi gelin olabilmek için sabahtan akşama kadar günlere mi gitmek lazım diye ....

sustu tabi sonra yine bağırmya başladı okadar kötü oldum ki ne dediğini ble anlamıyorum o kadar ....
dedim bana bu ses tonuyla konuşamazsınız siz ben sizin gelininizim şamar oğlanı değil....
tabi daha çok bağırıyor sonra demez mi sana bu ses tonuyla konuşulmadığı belli ananla abin terbiye verememişler sana...
tabi benim şartel attı kalktım ben bu seviyesiz konuşmaya daha fazla katlanamayacağım dedim çıkarken hala arkamdan bağırıyordu...

şu bir haftadır çok zor anlar yaşadım bebeğim o kaadr rahatsız oldu ki karnımdan çıkacaktı nerdeyse hareketliydi:2::2::2::2::2:

KIZLAR SİZE BİR KONU DANIŞMIŞTIM YA O KONUYLA İLGİLİ SON DURUMLARI PAYLAŞMAK İSTİYORUM SİZLERLE

bu arad normal doğumda epidural düşünen var mı ?:26:

canım bazı uzmanlar epidural önermiyor ya ben nasipse normal de de sezeryanda da düşünmüyorum ama o zamanki durum neyi gösterir bilemem

ah canımmmmm o serefsiz kendi terbiyesini ortaya koymuş ama ben kıyamam sana Allahın cezası yaa kpederin sus demedimi ne kalıpsızlarmışşş yazıklar olsun yaaa bu kadar olur yaniii eşin nerdeydi bunlar olurken canımmmm Allaha havale et bu hamile halinle nasıl senle böyle konuusurrrrrrrr

hee kız ben şimdi 6 ksık yemezmiyimmm

nayırrrrrrr

yalcin cakir - muhsin - tülay nolur geri dön - YouTube

esraammmm ne olursunn geri geell nolursunnn gellllll birileri karımı pohpohluyorrr

sen yokken senin için bu videoyu paylaşmıştımmm ama görmemişssinnnnn

ama ama ben izleyemiyorum ki işyerindeee çok merak ettimmm bak yaaaa uffff

vay be süpermiş.

ayy canım inanmıyorum yaaaa ahh ben sana demedim mi gitme diye.... kocan nasıl bişey demez sus pus oturur yaaa, sen kadınsın onu da geç hamilesin nasıl sesini çıkarmadan oturur???

boşver bi daha yüzlerine bakma, bayram seyran gitme bacım bitmiş artık senin için onlar. terbiyesiz kadın yaa... ailene laf atmış bide.

KIZLAR SİZE BİR KONU DANIŞMIŞTIM YA O KONUYLA İLGİLİ SON DURUMLARI PAYLAŞMAK İSTİYORUM SİZLERLE

bu arad normal doğumda epidural düşünen var mı ?:26:

tatlım ya drlar cokta önermıyolar malum sancı olmadan ıkınma yaşandığından doğum suresı uzayabılıyo ve bebeği mudahale ıle almak zorunda kalabılıyolar vakum vb

Allahım sen böylelerinin şerrinden koru.... tanımadığım insanlar hakkında konuşamam ama canım yazını okuyunca terbiyesiz şirret insan diyesim geldi

trendy bensuzi erginsena belenay filn vardı akiftim ama çok çok değil normal yani
kız bamya belenay naptı bılıyomusun...hamileydi bı ara doğurdu mu?...

canım konuşmakiçin anlayışlı insan lazım demekki...otur evinde kuzunla sabır çek,bebeğini daha sakin ortama sok...pedagog hamileler tv izlemesin..doğayı incelesin,,bi yaprağı,gökyüzünü,bi karıncayı izleyip huzur dolsun içleri diyor....sakin ortamlarda bulun...bebeğini düşün...kaynanan hakkında olumsuz bişey söylemek istemem zaten gerginsin...haklısın desemde daha çoküzüleceksin....bundan sonra ne yapabilirsin ona bakmamız lazım....eşinle muhabbetini sıkı tut....

bulemsu olaydı 51 kevser oku derdi ....(doğrumu hatırladım...bugun okuduydum bulemsunun yazdıgını)

Benim her daim saç rengim budur vazgeçilmezimm

Bende hep öyle düşünüodum ama bizim evdeki hesap çarşıya uymadı bebiş sürpriz yapınca kalakaldım böyleee

Doğumdan sonra ilk işim kuaförüme koşmak olcak sanırımmm

ah cnm bebım kıyamam sana öncekı olaydada demiştım cıka hayatından dıe ama sen ıyı nyetınle bı şans daha vermısın sakın böle bı hata daha yapma ne hallerı varsa görsunler

taamam yaa 3 kaşık

yalcına cıkan karısını cagıran adam yahu eve giidnce izle cok komik

kozeteee bebeğin doğuncaa sevdirmezsinnnn gelinceee yuz vermezsinn defolur asıl o giderrr adiiiiii insan yaaaa sinir oldummm

kız benim kaynannada annemleri kıskanıyor ya yağcı anneler der hep biz yagcı değiliz sen sevgisizsin derim

KIZLAR SABAHTIR SORCAM UNUTUYORUM...BU AKŞAM ARZU İÇİN OKUYACAGIMIZ YASİNLER BİTTİĞİNE GÖRE..BU CUMA DUA GÜNÜMÜZÜ BAŞLATALIMMI İNŞALLAH...BEKLENEN DOĞUM TARHİNE GÖRE OLSUN DİYE TEKLİF EDİYORUM...KOLAY OLSUN DİYE...AYETEL KÜRSİ VE İNŞİRAH SURESİ OLSUN DİYORUM...BÖYLECE BİZLERDE BİLMİYORSAK BU SURELERİ EZBERE ALMIŞ OLURUZ....ALLAHIN İZNİYLE DOĞUM ESNASINDA VE SANCILARIMIZ ARTTIGINDA BOL BOL OKURUZ BUNLARI...

BEKLENEN DOĞUM TARİHİNDE ZATEN EN BAŞLARDA OLDUGU İÇİN VE BUARA DARDA OLDUGU İÇİN LAVİNYAM'LA BAŞLAYALIM İSTERSENİZ...LAVİNYAM KATILACAKSIN İNŞALLAH DEMİ DUA GÜNÜNE?

HER İKİSİNİN DE ŞÜPHESİZ FAZİLETİ FAZLA:

AYET-EL KÜRSİ
OKUNUŞU:Allahülailahe illa hüvel hayyül kayyum,late'huzühu sinetün vela nevmün,lehu mafissemavati ve mafil ardı,men zelleziy yeşfe-u ındehu illa biiznih yalemü mabeyne eydiyhim vema halfehüm vela yühıtune bişey'in min ılmihı illa bimaşae,vesia kürsiyyühüssemavati vel'arda vela yeudühu hıfzuhüma vehüvel aliyyül azim.
MANASI:Ondan başka ilah olmayan Allah,hay ve kayyumdur(ezel ve ebedidir).O'nu uyuklama ve uyku tutmaz.Göklerde ve yerlerde olan şeyler O'nundur.İzni olmaksızın O'nun yanında şefaat eden yoktur.Halkın önünde ve arkasında olanı(istikbal ve maziyi) bilir.İnsanlar O'nun ilminden,O'nun isteğinden başkasını ihata edemezler.Kürsisi semaları ve yeri içine alır.Onların hıfzı O'nu (Cenab-ı Ecelli Ala'yı)yormaz.O,pek yüksek ve büyüktür.

AYETE-EL KÜRSİ'NİN FAZİLETİ

Allah'ın Resulü buyurdu:
"Bir Ayet-el Kürsi okumak bin ayet okumaya bedeldir."
Resulüllah (s.a.v.) Efendimiz,Kaab(r.a.)a:
"Ya eba Münzir Kur'an-ı Kerim'in(6666 adet)ayetleri içinde hangisi en büyüktür?buyurduklarında,"Allah(C.C.)ve Resulü daha iyi bilir",Resulüllah(s.a.v.)ikinci defa sorduklarında,(Allahü la ilahe illahüvel hayyül kayyum)u okudu,bunun üzerine Resulüllah mübarek ellerini Kaab'ın göğsüne koydular:"Bu ilim,sana afiyet olsun...." buyurdular.
Yine bir hadisi şerifte:
"Bir mü'min,Ayet'el Kürsi'yi okursa,Cenab-ı Ecelli ve Ala ervah-ı mü'mininin kabirlerini nurlandırır,vasi kılar.Okuyana da ecri azim verilir.Her harfi için bir melek halk olunur.Okuyan kimse için kıyamete kadar istiğfar ederler..."buyurdu.
Resulüllah Efendimiz:
"Muhakkak Ayet'el Kürsi'nin lisanı vardır.Bir mü'min Ayet'el Kürsi'yi okuduğunda,Arş-ı Ala'nın altında secdeye kapanır.Kendisini okuyanın Rabbül Aleminden affolunmasını ister..."buyurdu.
"Ayet'el Kürsi'de yedi kale vardır..."buyurmuşlardır.Hulusi kalple bir tane Ayet'el Kürsi okunursa,iç içe yedi tane kale içine girmiş kadar manevi kuvvet kazanılacağını Resulüllah Efendimizin bu hadisi şeriflerinden anlaşılmıştır.Daha fazla okuyanın durumunu buna göre kıyas etmelidir.Bu Ayet-i Kerime'nin hikmet,azamet ve esrarırından dolayıdır ki,Cenab-ı Fahri Alem (s.a.v.) e yetmiş bin melaike-i kiramla nazil olmuştur.
Resulü Ekrem:
"Kur'an'da en büyük ayet;Ayet'el Kürsi'dir.Bir kimse okursa Allah ona bir melek gönderir.Ertesi günü okurduğu saate kadar o kimsenin hasenatını yazar,seyyiatını mahveder.." buyurdu.

NAMAZDAN EVVEL AYET-EL KÜRSİ

Ayet'el Kürsi namazdan evvel okunursa,huzurla kılınır.Şeytan vesvese vermez.Ve yaklaşamaz.Ayet'el Kürsi'yi okuyanı, Allah Teala cümle kaza ve belalardan,tehlikelerden,şeytanın şerrinden muhafaza eder.Şeytanın yetmiş türlü tuzağı vardır.Eğer bunlardan Allah(C.C.)ya sığınıp Resulüllah Efendimiz'in öğrettiği dualar okunmazsa insanın imanını alırlar.

FARZ NAMAZINDA SONRA AYET-EL KÜRSİ

Hadisi şerifte:
"Her kim farz namazından sonra Ayet'el Kürsi'yi okursa,diğer namaza kadar Cenab-ı Ecelli ve Ala'nın tahtı himayesindedir."
Diğer hadisi şerifte:
"Her kim farz namazlarından sonra Ayet'el Kürsi'yi okursa,ölüm olmasaydı,doğrudan doğruya Cennete girerdi"buyurdu.
Ebu Ümame(r.a.)dan rivayet edildiğine göre Resulüllah Efendimiz:
"Bir mü'min,beş vakit namazın arkasından Ayet'el Kürsi'yi okursa,Cenab- Hak harp meydanında şehid olan nebilerinin canını aldığı gibi,bu mü'minin canını da kendi yedi kudretiyle alacaktır."buyurdu.Eğer bir kimse,Ayet'el Kürsi'yi sabah ve akşam okumaya devam ederse,kıyamet günü melekler:"Ya Rabbi,bu kulun ölmedi,biz bunu dünyada görmedik"diyecekler.
Allahümme inni ükaddimü ileyke beyne yedeyye külle nefesin ve lemhatin ve tarfetin yatrıfü biha ehlüssemavatı ve ehlül ardı ve külle şey'in hüve fı ılmike kainün evkad kane.Ukaddimü ileyke beyne yedeyye zalike küllehu.Allahülailahe illa hüvel hayyül kayyum.....sonuna kadar.....
Resulü Ekrem bu dua ve Ayet'el Kürsi hakkında buyurmuşlardır:
"Allah Teala bu dua ile birlikte Ayet'el Kürsi'yi Cebrail (a.s.) ile Musa (a.s.) a indirdiğinde,Cebrail:"Ya Musa,Rabbin buyurdu ki:Her kim bunları her namazın arkasından okursa,günün her saatinde o kimsenin Allah(C.C.) ya yetmiş milyon sevabı çıkar,İsrafil(a.s.) kıyamet surunu nefh edene kadar(yani kıyamet kopana kadar) bu ecir böyle devam eder..." buyurdu.

EVDEN ÇIKARKEN AYET-EL KÜRSİ

Resulüllah Efendimiz:
"Her kim evinden çıkarken Ayet'el Kürsi'yi okursa,evine dahil olana kadar Allah Teala'nın tahtı himayesindedir.Ayet'el Kürsi okunan eve otuz gün şeytan giremez,kırk gün sihirbaz erkek ve kadın giremez.Ya Ali(r.a.),Ayet'el Kürsi'yi çocuklarına,zevcelerine,komşularına bu ayeti öğret,bundan daha büyük bir ayet nazil olmadı.Bir kimse yatacağı vakit Ayet'el Kürsi'yi okursa,Allah Teala kendi nefsini,komşusunu,komşusunun komşusunu ,evinin etrafında bulunan evleri,her türlü fenalıktan emin kılar.Sözlerin efendisi Kur'an'dır.Kur'an'ın efendisi Sure-i Bakara'dır.Sure-i Bakara'nın efendisi ise Ayet'el Kürsi'dir..." buyurdu.
Diğer hadis-i şerifte:
"Her kim evinden dışarı çıktığında Ayet'el Kürsi'yi okursa,Cenab-ı Hak o kimse için yetmiş bin melaike vazifelendirir,onun için istiğfar ederler.Evine avdetinde de okursa Cenab- Hak o kulundan fakirliği kaldırır."

AYET'EL KÜRSİ'Yİ ÜZERİNDE TAŞISA

Eğer bir kimse Ayet'el Kürsi'yi üzerinde taşırsa Allah Teala'nın izniyle her türlü afat ve cinnilerin şerrinden korunur
SABAHLARI OKUMAK
Hz.Ömer buyuruyor:
"Bir kimse sabahleyin yatağından kalktığında,Ayet'el Kürsi'yi bir defa okursa,her okuyuşunda önüne,arkasına,sağına,soluna,altına,üstüne,içine sekizinci ile de kendini halka içine alırsa,o gün o kimseye hiç kimse zarar veremez.Evinin önünde kıyamet kopsa,haberi olmaz.Maddi ve manevi ne kadar kuvvete sahip olduğunu kendisi müşahede edecektir."

AYET-EL KÜRSİ'NİN ESRARI

Bir kimsenin,bir zalimin yanında haceti olur da ondan korkarsa,yanın agiderek Ayet'el Kürsi'yi okuyup"Ya hayyü ya kayyumü ya bediassemavatı vel ardı ya zel celali vel ikram" ve (Yarabbi,bu ayet-i kerime ve içindeki esma-ı ilahinin hürmetine bu zalimin dilini bağla,ağzını kilitle,hakkımda iyilikten başka birşey konuşmasın) der de zalimin yanına girerse,Cenab-ı Hak o zalimi dilsiz kılar.Allah Teala'nın izni ile ondan zarar gelmez.
Kalp ağrısında ,nefes tutulmasında,ciğer ve karın ağrılarında Ayet'el Kürsi'yi,temiz bir tabağa üçer defa yazar da temiz su ile yazıyı imha eder de içeceği vakit(Hangi dert için içiyorsa mesela karın ağrısında emin olmak için içiyorum)der içerse,Cenab-ı Allah Ayet'el Kürsi hürmetine o kimseyi o dertten şifaya kavuşturur.
Bir kimse Cuma günü ikindiden sonra Ayet'el Kürsi'yi ıssızbir yerde 17 defa okursa,daha evvel kendisinde olmayan haller oluşur.O anda dua etse,duası kabul olunur.

ŞER ZAMANINDA VE HER GÜN OKUMAYA DAİR

İmam-ı Bunı diyor ki:
"Aklın ve fehmin ziyadeleşmesi için Ayet'el Kürsi suya 50 defa okunarak içilirse,Allah Teala aklı ve fehmi ziyadeleştirir."
Resulü Ekrem:
"Ayet'el Kürsi,İsm-i Azam'dır"buyurdu.
Bir kimse her gün 100 defa okursa ,kendisinden ruhani haller zuhur eder.

Resulü Ekrem buyurdu:
"Yatağına geldiğin vakit Ayet'el Kürsi'yi oku,muhakkak ki Allah Teala sana bir melek gönderir,sabaha kadar seni şeytanın şerrinden korur."

Kaynak: Ayet'el Kürsi'nin Fazileti

İnşirah Suresi:

Bismillahirrahmanirrahim.

Elem neşrahleke sadrak.Ve veda’na anke vizrak ellezi engada zahrak.Ve refa’na leke zikrak.Feinne mea’l-usri yüsra.İnne mea’l-usri yüsra.Feiza ferağte fe’nsab ve ila Rabbike fergab.

“biz senin için(mutluluğu) gögsünü açmadıkmı?.Senden yükünü indirmedikmi? O senin sırtını ezen yükü.Senin şanını yüceltmedik mi?.Demek ki zorlukla beraber bir kolaylık vardır.Evet,zorlukla beraber bir kolaylık vardır.O halde boş kaldın mı yine kalk(başka bir iş ve ibadetle)yorul.Ancak Rabbine yönel”

İnşirah suresi ve faziletleri.

Maneviyâtta ilerlemek istiyenler, bu sûreyi her gün 70 defa okumayı ihmal etmesinler
Aldıkları yüksek seviyeli ilmi; karşılaştıkları yüksek müşahedeleri, değerli keşifleri hazmetmek istiyenler günde yetmiş defa bu sûreyi okumağa devam etsinler
İçi sıkılanlar, başı daralanlar, bunalımda olanlar selâmete çıkmak istiyorlarsa, günde yetmiş defa bu sûreyi okumağa devam etsinler
Her biri de görecek ki; bu sûreye devam, Allah ın izniyle onları kesinlikle muradlarına erdirecektir
Kim bu sureyi beş vakit namazlardan sonra okumaya devam ederse,Cenab-ı Hak işlerinde ona kolaylık verir ve rızkını çoğaltır,sıkıntısını giderir,ummadığı yerden rızıklandırır
Bu sureyi her gün duha vaktinde ikiyüzer defa okumaya devam eden kimse bazı esrarı ilahiyyeye vakıf olur
Dilek için ise;2 rekat hacet namazi kil Besmele ile 152 kere elem neşrah leke sadrak süresini oku muradini iste gece yarisindan sonra oku

bana uyar canım ama çok fazla olmasın herkes tam okuyamaz o zaman cuma günleride muhteşem olur bencede sırayla olsun liste hazırlarız sırası gelene okuruz anammm ben en sonumm ya bana sıra gelmezseeeee :18:

tatlım özel msj kutun dolu dua tamam dıcektım rabbım heımızın dularını kabul etsın

belenay dogurdu canım öyle biliyorum

canımm biliyorsun sabredenler kulübündede dua listemiz vardı duaların gücü gerçekten inanılmaz listeyi sen hazırla canım ozaman zahmet olmazsa yer almak isterim bu listede nasipse

Allahım sen böylelerinin şerrinden koru.... tanımadığım insanlar hakkında konuşamam ama canım yazını okuyunca terbiyesiz şirret insan diyesim geldi

Canım mevzu nedir bilmiyorum ama aile içi küskünlük, dargınlık, anlaşamamazlık çok kötüdür eminim
Çok üzülüyorum ben böyle olaylara
Allaha şükür benim kayınvalidemde , kayınpederimde dünya tatlısıdır çok severim!
ama neden bazıları aileler böyle anlayışsız oluyor..

Sen en başta hamilesin şu an üzülmemen, kırılmaman gerekir ki ;
bunu en iyi kayınvaliden bilir bir kadın olarak, sana destek olması gerekirken
şu yaşadığınız durum çok üzücü..
Umarım sorun her neyse bir an önce tatlıya bağlanır...

Alıştım canım artık eşime o alışmamış böyle o aileden nasıl böyle terbiyeli seviyeli bir adam çıkmış bilemiyorum zaten ....
arda sus annne sakin konuş filan dedi ama o kendi sesinden beni bile duymadı ki ....
benim eşim sinirlerini aldırmış mübarek adam eve gelince onada kızdım madem konuşamıyorsun en azından bana defol deyince elimden biz gidiyoruz deseydin ya dedim ama .....
sonra ben abimi aradım dedim böyle böyle çok yakınız zaten ahmed senide alsın hemen bize geçin dedi tabi ben eşime dedim bnei aileme götür çok yıprandım orda olmak istiyorum... gittik ...
abim aradı derdiniz ne ben size evlat verdim köle değil bu kızı her sefrinde aglatamazsınız ....
tabi kayınpederim sayıyor o bize gelinlik yapmadı, bize gelip hep yemeklerini yemdiler filn ( istediler ki hep onlarda yiyelim eve yatıya gelelim o zman niye her ay 600 tl kira veriyorum alt kat kirada beni oraya alsaydınız kendi eviniz.....
neyse abimde dei gelir gelmez keni karar kimseden izin almayacak siz benim kardeşime köpek muamelesi yapamazsınız o size gelmiyor ama sizin oğlunuz bize geliyor ve el üstünde tutuluyor gülerek evine gidiyor ( gerçektende öyle oraya gideceğimiz zaman hep eşimin sevdği yemekleri yapar annem o benim oğlum yapacam tabi der ben trip atarım ben bunları sevmiyorum ki derim ) .....
sonra ben karışırım dedi kayın pederim o zamn bend ekatışırım dedi abim bundan sonra hiç gelmeyecek izin vermiyorum ben babası olark dedi......

sorma canım hep huzurszum hiç uyuyamıyorum korkuyorum kızıma bir şey olacak diye ....:2::2::2::2::2::2:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…