2012 Kasım Anneleri

Bizim .....

• Ankete Katılan
    370

pırtlatıyordur annesiiiii yiirm ben onun pıt pıtlarını

anneninde bi alınganlık anına denk gelmişin kuzucum...nasılda üzülmüştür seni ağlattıgına...yarına düzelirsiniz...belki yarına kalmadan arar senii...

esram mesaj kutun dolmuşta cevap yazamadım...senin listedeki tarihlerride işledim kuzum...cuma sabah inşallah son halini atarım sana..sende topikimizee eklersin tarihleri verirsin....hadi bakalım rasgelee:26:

Ne diye öyle haklarını hemen haram ediyorsun bakayım????
Sahip çık haklarına.... Öyle hemen haram etme, vazgeçme.....

sen bu konuları açtıkça benim sinirlerimde gerildi ya bak şimdi benimde eskiler aklıma geldi....

Anlat canım rahatlarsın, içinde tutmak daha da sinir eder insanı hele hamilelik var şimdi aklına geldikçe sinir olursun...

Anne Sütü Bebekte Gaz Yapar mı?
Doktorların “anne sütü bebekte gaz yapmaz” önerilerine uyarak yediklerime dikkat etmiyordum. Sonra birgün bulgur pilavı yediğimde Eyüp’ün sabahtan akşama kadar huysuzlanıp, ağladığını farkettim. Bunun üzerine gaz yapan yiyecek-besinleri araştırmaya başladım. Birgün bir aile büyüğümüzle yaptığım telefon görüşmesinde de anne sütünün gaz yaptığını ve yediklerime dikkat etmem gerektiği teyidini alınca gaz yapan yiyecekleri teker teker kesmeye başladım. Yiyecekleri kestikçe Eyüp’ün çok rahatladığını eskisi gibi ağlama nöbetleri geçirmediğini farkettim. Şaşılacak bir biçimde; diyette bir kaçamak yapınca Eyüp’ün eski ağlamalarına döndüğünü farkettim.

Eyüp artık 3,5 aylık oldu. Gaz sancıları yavaş yavaş geçmeye başladı. Şimdiye kadar gaz yapıcı besinlerden uzak durmaya çalıştım. Şimdi azar azar perhizimi bozmaya başladım. Benim gibi bebeğinde gaz sorunundan muzdarip olan annelere yardımcı olabilmek için bize çok faydalı olan perhiz reçetemi, başka anneler de yararlanabilsin, benim gibi acemilik çekmesin diye buraya ekliyorum. Tabi ben kışın uyguladığım için biraz kış perhizi gibi oldu bu reçete.

Gaz Yapıcı Gıdalar:

1.Meyveler: Portakal, kivi, elma, armut
2.Sebzeler: Lahana ve türevleri, karnabahar ve türevleri, pırasa, yeşil sebzeler, salatalık, turşular, bunlarla yapılan yemekler, çiğ soğan ve sarımsak (pişmiş değil)
3.Bakliyat-tahıl: Kuru fasulye, bulgur ve mercimek başta olmak üzere tüm tahıllar, bunlarla yapılan yemekler. Gaz yapmayan tahıllarpirinç ve mısır.
Bu listeyi görüpte “e ben şimdi ne yiyeceğim?” diyebilirsiniz. Anne her zamanki gibi bu seferde fedakarlığı gösteren taraf oluyor. Korkmayın en güzel şeylerden yiyorsunuz.

1.Çorbalar: Et-tavuk suyu çorbalar, tarhana çorbası, unlu çorbalar (yayla çorbası, şehriye çorbası, pirinç çorbası..) Bunlar hem gaz yapmayan hem de sütü arttırıcı özellikteki çorbalar.
2.Yemekler: Et-tavuk yemekleri, patates yemekleri, kereviz yemeği, enginar yemeği, makarna, pilav
3.Süt-Yoğurt: İçerisine gazını alması için şeker ya da tuz ekleyip tüketebilirsiniz. Şeker-tuz, sütün-yoğurdun içindeki gazı alıyor.
4.Hamur işleri: Hamur işleri gibi kuru olan şeyler çoğunlukla gaz yapmıyor. Sütlü tatlılar da şekerli olduğu için yenilebilir.
5.Meyve:Muz
Gördüğünüz gibi liste o kadar da iç karartıcı değil. Üç ay kadar bunlardan uzak durulunca zaten 3 aydan sonra gaz sorunu hafifliyor. Bu listeyi uyguladıktan sonra ufak tefek kaçamak yaptığım zaman Eyüp’teki huzursuzluğun nedenini çok rahatlıkla anlayabiliyordum. Bebeği her ağladığında değil, en erken iki saatte bir emzirmekte bebeğin yediğini hazmetmesini sağlıyor. Bir de bebeğin ayağını yukarı kaldırıp, karnına doğru hafifçe basılı tutarak gazını daha rahat atmasını sağlayabilirsiniz.

Bu arada size bir tavsiye: büyüklerinizin tecrübelerini sakın kulak ardı etmeyin!

iyiyim iyiyim geçti benim hemen gelir hemen geçer bazen keşke kim tutsam diyorum ama yok kin tutamam ben afiyet olsun ben içtim

geçti isteğim şimdilik... evde türk kahvesi içmeye saklıyorum bu isteğimi şimdilik

bir video vaardı kendi gazının sesinden korkuyordu bebek ay cok tatlı

Kendi gazından korkan bebek | İzlesene.com Video

ayy ben izleyemiyorum bunları yaaa..

ne edicem canım helal mi olsun dicem bana okadar yaptılar yapıyorlarda..

yerim onu ben... fındık kurtları ya nasıl tatlılar...

ay nolur ksuura bakmayın olur mu ben içimi buraya dokebiliyorum kimselere anlatamıyorum

aaaaaaaaaaaaa kusurda neymiş ya tabi dökeceksin.. üzülme artık nolur

ayy canım o nasıl laf yaaa... sakin ol lütfen. bak bi kahve dedin kokusu geldi burnuma... dayanamıcam sanırımmmm

bir tane de sen iç kuzum

boşver kuzum ben de geriliyorum delleniyorum.... salla gitsin..

SUDEM34

BEBEĞİN BEKLENEN DOĞUM TARİHİNİ YAZ GÜZELİM DUA LİSTESİ İÇİN....

AYETELKÜRSİYİ HER CUMA 313 TANE OKUCAZ... KAÇ TANE OKURSUN

http://www.kadinlarkulubu.com/kasim-anneleri/539133-2012-kasim-annelerinin-dua-cizelgesi.html TOPİCİNE YAZ LÜTFEN :)

AA BOŞALTIYIM CANIM.
TAMAM CANIM :)

ne edicem canım helal mi olsun dicem bana okadar yaptılar yapıyorlarda..

yerim onu ben... fındık kurtları ya nasıl tatlılar...

aaaaaaaaaaaaa kusurda neymiş ya tabi dökeceksin.. üzülme artık nolur

bir tane de sen iç kuzum

boşver kuzum ben de geriliyorum delleniyorum.... salla gitsin..

yok canım ağladım ya gözlerim ağrır hemen benim gözlerim ağrıyor onun dışında iyiyim saol canımm

Allah hesabını veremeyeceğimiz şeyler yaptırtmasın bize aminn

Son düzenleme:
anneninde bi alınganlık anına denk gelmişin kuzucum...nasılda üzülmüştür seni ağlattıgına...yarına düzelirsiniz...belki yarına kalmadan arar senii...
[/COLOR]

Aynen canımmm.
Zaten dayanamadım ben aradım şimdi dedeme hastaneden randevu alma bahanesiyle

Çok şükür güzelce konuşup kapattık tel.i,ya ben hayatta dayanamam,eşimle de öyleyim,tartışırız küseriz yarım saat sürmez küs kalmam.
kalamıyorum elimde değil,huzursuz oluyorum çünkü..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…