haklısın canımmm inşAllahhh
maşAllah kız kayınvalidenee ne kadar iyi davranıyorrray canımm senin adına çok sevindimmm olması gerektiği gibi davranmışş ne guzelll
gadasını aldıgım derdini alayım demek derdini sıkıntıyı alayım demek antepte de kullanılırr demekki kadın seni seviyor kıyamma yaaaa
ne guzel şeyler almışsınız öyleee gule gule giysin kuzucugunnnn
Kizlar merhaba...
Biz hastanedeyiz şeker yüklememiz var onu yaptiriyoruz... Bebisimiz 808 gr , 34 cm olmus coookk buyumus yahu
Neyse sonuc bekliyoruz anlayacaginiz...
Bu arada aysuncum doktorunu dogum iznini sor tatlim brnimki 4 gun geriye geldi :)))
kızlar ben bu ay hiç börek yemedim hamur işi tatlıda yemedim tuzu şekeri diğer aylara göre azalttım baya amaaa ekmeğe dayanamıyorum çok ekmek yiyorum yaa nasıl çözüm bulsak kepekli yiyemem kansızlık yapar
bencedee canımm erkekler bu detay işlerden pek anlamıyorlar...eşin yanında olacaksa bilee, yanınızaa tecrübeli birilerini alın derim ben...
geçen kayınvalidem beni çarşıya çıkardıgında görümcemde geldi...3 çocuk annesi..nasıl faydası oldu...bide sağolsun hep olumlu yönde yönlendirdi annesinii
bi türlü fotolarını çekip koyamadım ama babaannesinin o gün çarşıya çıktıgımızda aldıgı şeyler şöyle:
küvet-kova-maşrafa-yıkama filesi
sebamed set
chicco tırnak makası seti
3 tane hastane çıkışı (2si battaniyeli büyük setlerden, 1i 7li set)
3 tane battaniye (1 adet penye-1 adet örgü- bi tanede önden fermuarlı kadife gibi bişey)
1 tane başlıklı havlu
1 tane bornoz seti (bebettonun pembe beyaz büyük puantiyeli olanlarından)
anne bebek çantası
yenidoğan bez(prima)
unibaby ıslak pamuk
alt açma minderi
çıtçıtlı badi (idilbabydan aldık ...yumuşacık) (epeyce aldık bundan, en çok kullanılan şey oldugu için...bazıları kruvaze yandan çıtçıtlı ve alttan çıtçıtlı)
külotlu çorap
topuk çorabı
pijama takımı
patik
ayakkabı
ağız mendili (6lı 2 paket aldık)
eldivenler
şapkalar
mama önlüğü
bi kaç tane süslü kıyafet aldık...ama bayramdan sonra alcaz asıl...çarşının içinde başka bi mağaza varmış..oraya gitcez...mübarek gün sıcakta yormak istemedim onları o gün...hemde bana lohusa gecelik-pijama-sabahlık takımı falanda alacakk onlarla beraber aldırcamm
haa bide dedimkii: babaannesi ben çok ağırlaşmadan herşeyim tamamlansın istiyorum....bayramdan sonra çarşıya gittiğimizde senin yaptıraracagın bebek şekerimizide seçelimmmtamam gadasını aldıgım dedi (gadasını aldıgım lafı kayseriye has bi deyiştirr)buda dipnott olsunnn
buarada şimdi bunları yıkayıp hastane çantamı hazırlıycamm neyle yıkayalımm? babaannesi sen neyle yıkansın dersen onla yıkayımda öylee ütüleyim dedi
benim bebişte gariplik var 753 gr ve 36 cm dr normal dedi ama. babası gibi zayıf olacak cin ali çöp bacak fln yani
kıza kendi adını koysun diyedir anlamadınız mı politikayı
Fıstıklar ve tatlı mı tatlı meyveleri günaydınnnn
Nasılız bakalım bugünnn??
Biz yağmurlu iç karartıcı bir sabaha uyandığımız için halen gelemedik kendimize, ama en azından biraz serinler gibi olmuş hava, bunaltıcı sıcaklar olmadığından biraz rahatladık.
Dün şeker yüklemememizi yaptırdık, sonuçları cumaya alıcaz sonra da doktorumuza göstericez ayrıca prensesimi de görcem
Allahım oruç tutanlara yardım etsin , dün ben de yaklaşık 17 saat aç kaldım ve en son ne benim ne de bebemin hali kalmıştı. Hatta kuzum bugün de bayaa bir hareketsiz, küstü dün sanırım bana((
Tubişşş merhabaaa, maşallahhhh
hadi hayırlı haberlerle gel e mi..
ekmeksiz bende bi şey yiyemem ki:44:
Hilalcim güle güle giydirmek nasip olur inşallah, fotolarını da bekliozzzz
doktor gelişimi normal dediyse takılma bence, sağlıklı olsun yeter ki
tünaydınnnnn nasılsınız bakım güzel hamişler bebişler nasıl tekme ve yumruklar nasıl
ben yeni uyandım akşam misafiirm vardı onlar gelmeden her şeyi hazır ettim yengem eli boş geldi ve çok geç geldi abim bile ondan 2 saat evvel geldi sinir küpü oldu ben onlara erken çıkın dedim neden gelmediler diye dolmuş bozuldu dediler ama ben inanmadım
dolmuş bozulsa müşteriyi bekletmez bir sonraki dolmuşa verir hele bu ramazanda hiç bekletmez
aman neyse yaptım ettim tuttum abiciğime tuzsuz yemekler yaptım yengem ve yeğenim uğraşma dediler tuz atıyor o dediler adam tansiyon hastası günah yanii tuzsuz yemeklerininde hepsini yedi abim demek ki neymiş gelin hanım abim için yemekleri tuzlu ve tuzsuz uğraşmak istemiyormuşşş....allah büyükyatsı namazını bile kılamadan sızıp kalmışım eşime sahur hazırladım o yerken namazımı öyle kıldım sonrasında eşimle sabah namazını bekledik uyuduğumda gün ağarmıştı bile ancak uyandım
ben de öyle düşündüm ama sanmıyorum yaa.. kayserililer meraklı olurlar... hilal demişti kız çeyizi gibi yapıyolarmış bebeğin eşyalarını da.. görmeye geliyomuş millet... eksik kalsın istemiyodur.
günaydın canımmmm... iyiyiz, seni sormalı...
bugün burası da baya serin, rahatladım valla...
hadi inşallah iyi çıkar sonuçların.
benim de öyle olmuştu, uzun süre aç kalınca bebiş uzun bi süre hareket etmedi
bulamadım resimlerini yaa.. akşam çekerim :)
aman sakın misafir izleyicilerden biri olmasın????
aysunun kocasıııııııııııı.... aysun çok seviyo kayınvalidesiniii.... biz de çok seviyoruzzzz..... aysunun senden sonra en sevdiği kişiymiş hatta anneciğin
canım en mantıklısı öyle... ben de bebek süslerini, geceliklerimi annemle alıcam.. bebeğin banyo malzemlerini..vs geri kalan ihtiyaçlarını eşimle alıcam. zaten pek bi eksiği kalmadı.
canım tam buğday ekmeği yesen olmaz mı??? yada köy ekmeği ?
canımmm maşallahh babannesineeee, bunlarla bi kaç çocuk daha büyütürsün sen
anaammmmm haklı olabilirsin semra kaynanaaaakıza kendi adını koysun diyedir anlamadınız mı politikayı
Fıstıklar ve tatlı mı tatlı meyveleri günaydınnnn
Nasılız bakalım bugünnn??
Biz yağmurlu iç karartıcı bir sabaha uyandığımız için halen gelemedik kendimize, ama en azından biraz serinler gibi olmuş hava, bunaltıcı sıcaklar olmadığından biraz rahatladık.
Dün şeker yüklemememizi yaptırdık, sonuçları cumaya alıcaz sonra da doktorumuza göstericez ayrıca prensesimi de görcem
Allahım oruç tutanlara yardım etsin , dün ben de yaklaşık 17 saat aç kaldım ve en son ne benim ne de bebemin hali kalmıştı. Hatta kuzum bugün de bayaa bir hareketsiz, küstü dün sanırım bana((
Tubişşş merhabaaa, maşallahhhh
hadi hayırlı haberlerle gel e mi..
ekmeksiz bende bi şey yiyemem ki:44:
Hilalcim güle güle giydirmek nasip olur inşallah, fotolarını da bekliozzzz
doktor gelişimi normal dediyse takılma bence, sağlıklı olsun yeter ki
bence de öyle çeyiz gibi gösterecek gelene gidene şunu bunu aldım diye şanı ve adı yürüyecek semra ve junior semranın
aynen öylee esrammmm
tamam bende cicilerini çekip koyayım pek bişeyi yok ama teyzeleri görsünn
canımm tam bugday yiyordumm ramazanda pideye sardımm
gunaydın kızlar kaju seker yuklemen sorunsuz cıkar ınsallah.sahınus ne guzel seyler almıssınız kuzum öle.benımkının bornozunu ananesı almıs o buyuk dıye bıde kucuklerden almıs saolsun.aysunum cok haklısın bız esımle ıkımız cıktıkta 2 hafta önce eksıklerı tamamlayalım dıe bısı alamadan gerı geldık:)) ıkımızde anlamayınca alamadık yanı.bılen bırı olsun yanınızda yanı gereksız seyler alınmaması ıcın.
su mıdem ıcın renıe surup ıcıyorum doktor salı gunu verdı cumartsı gunu bıttı surup:)) kolıyle alcam bıdahakıne dun cok rahatsız oldu mıdem sut ıctım sut ıctıkce pasazade hareketlenıyo onu farkettım.
gunaydın kızlar kaju seker yuklemen sorunsuz cıkar ınsallah.sahınus ne guzel seyler almıssınız kuzum öle.benımkının bornozunu ananesı almıs o buyuk dıye bıde kucuklerden almıs saolsun.aysunum cok haklısın bız esımle ıkımız cıktıkta 2 hafta önce eksıklerı tamamlayalım dıe bısı alamadan gerı geldık:)) ıkımızde anlamayınca alamadık yanı.bılen bırı olsun yanınızda yanı gereksız seyler alınmaması ıcın.
su mıdem ıcın renıe surup ıcıyorum doktor salı gunu verdı cumartsı gunu bıttı surup:)) kolıyle alcam bıdahakıne dun cok rahatsız oldu mıdem sut ıctım sut ıctıkce pasazade hareketlenıyo onu farkettım.
evet canım salladılar resmen bana öyle geldi yada..tuzsuz yemeği yapan benim abim geçen sene 1,5 ay hastanede yattı tansiyon yüzünden babamda yüksek tansiyon hastasıydı bende bile yüksek tansiyon olabilir yaniicanımm günaydınnnnn....
minibüs bozulunca en kötü ihtimal inersin başka minibüse binersin.. bence de tamamen sallamış .
tuzsuz yemeği sağlık için yapıyo, öyle deme
çok yoruldun bi anda panikledin dün sen... keşke bi gün önceden haber verselerdi geleceklerini.
evet canım salladılar resmen bana öyle geldi yada..tuzsuz yemeği yapan benim abim geçen sene 1,5 ay hastanede yattı tansiyon yüzünden babamda yüksek tansiyon hastasıydı bende bile yüksek tansiyon olabilir yanii
neyse konuyu dağıtmayım abimin tuzsuz yemesi lazım tuzlu yediğinde tansiyonu tavan yapıyor ve boyun kökünden ağrı başlıyor babamdan biliyorum abim demese bile ama bir kaç defa denk geldim çektiği sıkıntıya akşam bu yüzden kızartmasını çorbasını salatasını tuzsuz yaptım yengem ve yeğenim gerek yok dediler yer dediler
mübarek abime bişey olsa kim sıkıntı çekecek yengem ve kızının tembihlemesi lazım gittiği evi ama nerdee herkes ehli keyif olmuş bu dünyada
abim bilerek haber etmedi canım ne pişirdiysen onu yiyelim dedi hazırlık yapma kafanı kırarım dedi banaabi karnı yarık var dedim başka zaman ye onu ben senin hatırını almaya geliyorum böyle kosturacağını bildiğim için haber etmedim dedi
canımmm sahinustu vip dukkandan bornız seti bakıyordu
canımcım kocaman maşallahhhhh
yerim ben onuuuuuuuu
nasıl 4 gun anlamadım kzummm :26:
inşAllah hayırlı haberler alırsın bitanemmm
cıcısler bebısın sekerını netten sıparıs vercem annanesının kartıyla alcaz:)) var mı öle önerebılecegınız guzel sekerlı sıtelr.
bebısın mevlutunu bende 40ı olmadan yapacagım annemler gıtmeden
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?