canım iyi mi kötü mü bilmyorum ama bu sitede bebek şekeri, süsleri, kart yazıları dahil herşey var...
Bebek ekeri ve Nikah ekeri Malzemeleri
tansiyonum yüksek çıkıyor canım hastanede ve sağlık ocağında olan ölçümlerde ama dr bişey demedi demek ki o kadar mühim değil:26:ama korkuyorum doğum esnasında tansiyon yükselmesinden :18:insan eşini düşünmez mi yaa. dediğin gibi ona bişi olsa olan yine onlara olucak. Allah korusun.
tansiyonuna baktırsana canım ara sıra.
canımmm maşallahh babannesineeee, bunlarla bi kaç çocuk daha büyütürsün sen
haklısın canımmm inşAllahhh
maşAllah kız kayınvalidenee ne kadar iyi davranıyorrray canımm senin adına çok sevindimmm olması gerektiği gibi davranmışş ne guzelll
gadasını aldıgım derdini alayım demek derdini sıkıntıyı alayım demek antepte de kullanılırr demekki kadın seni seviyor kıyamma yaaaa
ne guzel şeyler almışsınız öyleee gule gule giysin kuzucugunnnn
kıza kendi adını koysun diyedir anlamadınız mı politikayı
Hilalcim güle güle giydirmek nasip olur inşallah, fotolarını da bekliozzzz
Fıstıklar ve tatlı mı tatlı meyveleri günaydınnnn
Nasılız bakalım bugünnn??
Biz yağmurlu iç karartıcı bir sabaha uyandığımız için halen gelemedik kendimize, ama en azından biraz serinler gibi olmuş hava, bunaltıcı sıcaklar olmadığından biraz rahatladık.
Dün şeker yüklemememizi yaptırdık, sonuçları cumaya alıcaz sonra da doktorumuza göstericez ayrıca prensesimi de görcem
Allahım oruç tutanlara yardım etsin , dün ben de yaklaşık 17 saat aç kaldım ve en son ne benim ne de bebemin hali kalmıştı. Hatta kuzum bugün de bayaa bir hareketsiz, küstü dün sanırım bana((
tansiyonum yüksek çıkıyor canım hastanede ve sağlık ocağında olan ölçümlerde ama dr bişey demedi demek ki o kadar mühim değil:26:ama korkuyorum doğum esnasında tansiyon yükselmesinden :18:
yaa bende ağladıgımdaa öyle olmuştu...tam bi kısır döngü... ağla zırla kendini üz...bebeğini üz...sonrada bebeğimi üzdüm diyee bide ağlaaa
hormonlarr tavan yaptı maşallahh
günaydın canım yaaa...bende sizi çok özledim..nasıl eksik hissettim kendimi dün...ayyy diyorum kızlar neler konuşuyorlar acaba, sayfa açılsada şunu şunu sorsam hatunlaraa...merak ettim sizleri...
aman ne bileyim...şu yanlarda çıkan reklamlardanmı oluyor acaba diyorumm:44: sistem onları tehdit gibi görüyor sanırım..yada bilgi işlemde oturdu birisi beni izliyorr ve gıcıklıgınaa kapatıyorrr
evet canım çok detay var, neyseki adamlar daha önce bize iş yaptı güveniyoruz. bazılarını onlara bıraktım.
sağol canım inşallah.
oyyy kıyamam ben sana ya, alır artık araba çünkü bebişle daha zor olur bir yere gitmek. ama sen bu kadar üzme kendini. yazık değil mi bebişine((
evimizden taşınmayı düşünmediğimiz için duvara göre yaptırdım. tavana kadar tüm duvarı kaplıcak, bir nevi gömme dolap oldu. kapaklarındaki deseni 3 boyutlu seçtik, çok şaşırdım ama çok enteresan modeller çıkmış, bakış açısına göre motifler beliriyor. çiçek yaprak kabartma deseni var. kız bebiş olması çok işime geldi :)))
renk süt beyazı olacak, tabi sadece dolap şifonyer yaptırıyoruz. o odayı 3 yaşına kadar kullanmayacak büyük ihtimal ben yanıma alacağım onu. kendini bilince karyola yaptırıcaz.
siz neye karar verdiniz? var mı gelişme?
tabi kilolar bebek olsun istiyorsun :))) sağlıklı olsunda ben 100 kg olayım
günaydın canım, aman tut çıkmasın, dar mı ne bunların yerleri yahu. ohhh afiyet olsun.
aman ya özledik kız seni. tatlı sohpetini tatlı cümlelerini, inşallah düzelir internetin. sağol canım güzel dileklerin için.
sağol canımmm, inşallah.
güle güle giydir canım.
hani sende sahinusta aldı yaa bak buu
biz 28 tl ye aldık kargo dahil yaklasık 2 lira indirimli oldu EFT yaptık
Eki Görüntüle 476830
bencedee canımm erkekler bu detay işlerden pek anlamıyorlar...eşin yanında olacaksa bilee, yanınızaa tecrübeli birilerini alın derim ben...
geçen kayınvalidem beni çarşıya çıkardıgında görümcemde geldi...3 çocuk annesi..nasıl faydası oldu...bide sağolsun hep olumlu yönde yönlendirdi annesinii
bi türlü fotolarını çekip koyamadım ama babaannesinin o gün çarşıya çıktıgımızda aldıgı şeyler şöyle:
küvet-kova-maşrafa-yıkama filesi
sebamed set
chicco tırnak makası seti
3 tane hastane çıkışı (2si battaniyeli büyük setlerden, 1i 7li set)
3 tane battaniye (1 adet penye-1 adet örgü- bi tanede önden fermuarlı kadife gibi bişey)
1 tane başlıklı havlu
1 tane bornoz seti (bebettonun pembe beyaz büyük puantiyeli olanlarından)
anne bebek çantası
yenidoğan bez(prima)
unibaby ıslak pamuk
alt açma minderi
çıtçıtlı badi (idilbabydan aldık ...yumuşacık) (epeyce aldık bundan, en çok kullanılan şey oldugu için...bazıları kruvaze yandan çıtçıtlı ve alttan çıtçıtlı)
külotlu çorap
topuk çorabı
pijama takımı
patik
ayakkabı
ağız mendili (6lı 2 paket aldık)
eldivenler
şapkalar
mama önlüğü
bi kaç tane süslü kıyafet aldık...ama bayramdan sonra alcaz asıl...çarşının içinde başka bi mağaza varmış..oraya gitcez...mübarek gün sıcakta yormak istemedim onları o gün...hemde bana lohusa gecelik-pijama-sabahlık takımı falanda alacakk onlarla beraber aldırcamm
haa bide dedimkii: babaannesi ben çok ağırlaşmadan herşeyim tamamlansın istiyorum....bayramdan sonra çarşıya gittiğimizde senin yaptıraracagın bebek şekerimizide seçelimmmtamam gadasını aldıgım dedi (gadasını aldıgım lafı kayseriye has bi deyiştirr)buda dipnott olsunnn
buarada şimdi bunları yıkayıp hastane çantamı hazırlıycamm neyle yıkayalımm? babaannesi sen neyle yıkansın dersen onla yıkayımda öylee ütüleyim dedi
Kizlar merhaba...
Biz hastanedeyiz şeker yüklememiz var onu yaptiriyoruz... Bebisimiz 808 gr , 34 cm olmus coookk buyumus yahu
Neyse sonuc bekliyoruz anlayacaginiz...
Bu arada aysuncum doktorunu dogum iznini sor tatlim brnimki 4 gun geriye geldi :)))
bencedee canımm erkekler bu detay işlerden pek anlamıyorlar...eşin yanında olacaksa bilee, yanınızaa tecrübeli birilerini alın derim ben...
geçen kayınvalidem beni çarşıya çıkardıgında görümcemde geldi...3 çocuk annesi..nasıl faydası oldu...bide sağolsun hep olumlu yönde yönlendirdi annesinii
bi türlü fotolarını çekip koyamadım ama babaannesinin o gün çarşıya çıktıgımızda aldıgı şeyler şöyle:
küvet-kova-maşrafa-yıkama filesi
sebamed set
chicco tırnak makası seti
3 tane hastane çıkışı (2si battaniyeli büyük setlerden, 1i 7li set)
3 tane battaniye (1 adet penye-1 adet örgü- bi tanede önden fermuarlı kadife gibi bişey)
1 tane başlıklı havlu
1 tane bornoz seti (bebettonun pembe beyaz büyük puantiyeli olanlarından)
anne bebek çantası
yenidoğan bez(prima)
unibaby ıslak pamuk
alt açma minderi
çıtçıtlı badi (idilbabydan aldık ...yumuşacık) (epeyce aldık bundan, en çok kullanılan şey oldugu için...bazıları kruvaze yandan çıtçıtlı ve alttan çıtçıtlı)
külotlu çorap
topuk çorabı
pijama takımı
patik
ayakkabı
ağız mendili (6lı 2 paket aldık)
eldivenler
şapkalar
mama önlüğü
bi kaç tane süslü kıyafet aldık...ama bayramdan sonra alcaz asıl...çarşının içinde başka bi mağaza varmış..oraya gitcez...mübarek gün sıcakta yormak istemedim onları o gün...hemde bana lohusa gecelik-pijama-sabahlık takımı falanda alacakk onlarla beraber aldırcamm
haa bide dedimkii: babaannesi ben çok ağırlaşmadan herşeyim tamamlansın istiyorum....bayramdan sonra çarşıya gittiğimizde senin yaptıraracagın bebek şekerimizide seçelimmmtamam gadasını aldıgım dedi (gadasını aldıgım lafı kayseriye has bi deyiştirr)buda dipnott olsunnn
buarada şimdi bunları yıkayıp hastane çantamı hazırlıycamm neyle yıkayalımm? babaannesi sen neyle yıkansın dersen onla yıkayımda öylee ütüleyim dedi
Fıstıklar ve tatlı mı tatlı meyveleri günaydınnnn
Nasılız bakalım bugünnn??
Biz yağmurlu iç karartıcı bir sabaha uyandığımız için halen gelemedik kendimize, ama en azından biraz serinler gibi olmuş hava, bunaltıcı sıcaklar olmadığından biraz rahatladık.
Dün şeker yüklemememizi yaptırdık, sonuçları cumaya alıcaz sonra da doktorumuza göstericez ayrıca prensesimi de görcem
Allahım oruç tutanlara yardım etsin , dün ben de yaklaşık 17 saat aç kaldım ve en son ne benim ne de bebemin hali kalmıştı. Hatta kuzum bugün de bayaa bir hareketsiz, küstü dün sanırım bana((
tünaydınnnnn nasılsınız bakım güzel hamişler bebişler nasıl tekme ve yumruklar nasıl
ben yeni uyandım akşam misafiirm vardı onlar gelmeden her şeyi hazır ettim yengem eli boş geldi ve çok geç geldi abim bile ondan 2 saat evvel geldi sinir küpü oldu ben onlara erken çıkın dedim neden gelmediler diye dolmuş bozuldu dediler ama ben inanmadım
dolmuş bozulsa müşteriyi bekletmez bir sonraki dolmuşa verir hele bu ramazanda hiç bekletmez
aman neyse yaptım ettim tuttum abiciğime tuzsuz yemekler yaptım yengem ve yeğenim uğraşma dediler tuz atıyor o dediler adam tansiyon hastası günah yanii tuzsuz yemeklerininde hepsini yedi abim demek ki neymiş gelin hanım abim için yemekleri tuzlu ve tuzsuz uğraşmak istemiyormuşşş....allah büyükyatsı namazını bile kılamadan sızıp kalmışım eşime sahur hazırladım o yerken namazımı öyle kıldım sonrasında eşimle sabah namazını bekledik uyuduğumda gün ağarmıştı bile ancak uyandım
aynı hafta arkadaşım var onunda 750 gr çıktı bu tartılar çok güvenli değil ya zaten ondan takmıyorum çok hareketli dedi dr ondan ölçü iyi tutmamıştır ya da 2750-3000 gibi gelecek dünyaya zaten çok çok büyümesin çıkışı zor oluyor ideal ebatlar kafi
gunaydın kızlar kaju seker yuklemen sorunsuz cıkar ınsallah.sahınus ne guzel seyler almıssınız kuzum öle.benımkının bornozunu ananesı almıs o buyuk dıye bıde kucuklerden almıs saolsun.aysunum cok haklısın bız esımle ıkımız cıktıkta 2 hafta önce eksıklerı tamamlayalım dıe bısı alamadan gerı geldık:)) ıkımızde anlamayınca alamadık yanı.bılen bırı olsun yanınızda yanı gereksız seyler alınmaması ıcın.
su mıdem ıcın renıe surup ıcıyorum doktor salı gunu verdı cumartsı gunu bıttı surup:)) kolıyle alcam bıdahakıne dun cok rahatsız oldu mıdem sut ıctım sut ıctıkce pasazade hareketlenıyo onu farkettım.
burcu mailine bir bakarmısın
yaa evet sağolsun aldı babaannemizzve itiraf etti: seninkiler o kadar yük olmuyor üzerimee, annende aldıgı için dedi...eltimin herşeyini kendisi aldı...annesigil bi tane çorap almadılar...bana 3 battaniye aldıysaa elticiğimee 10 battaniyee...ama bende az olsun öz olsun dedim ve kaliteli şeyler aldırdımm
dün internette hamileliktee oruç diyee bi yazı okudum..kanım dondu..bebektee ne sorunlara sebep oluyormuş...
annem geçen gün ne anlattı bak: bana hamileyken ramazanmış...babaannemde beraber oturuyorlarmış o zamanlar...babaannem annemin oruç tutmamasını kınamış..." icat çıkarma, bizde tuttuk zamanında, günah, ayıp falan demiş"ve yine sıcak döneme denk geliyormuş...yaklaşık 30 sene önce yine bu zamanlarmışş ramazan düşünsene...
annemde yaşıda küçük, baskıya dayanamamışş...4-5 aylıık hamile haliylee orucunu tutmuş..ve ben kırışık bebek olarak doğmuşum...beni kırk gün tepeden tırnağa saf zeytinyağıylaa yağlamışlar...sonraa yılan derisi gibi deri değiştirmişim...
elhamdüliilah bi sıkıntı olmamış..ne fiziki ne zihnen ama oladabilirdi...nasıl kızdım babaanneme...cahil insanlarrr
amin...inş kötü olan seyler başa gelmez canım benim tansiyon babadan yadigar her an her yerde çıkabilir karsıma :18:bebekde benim sorun yok şimdiye kadar olmadı inşş şimdiden sonrada olmaz:26:Allah korusun canım. benim de ayrıntılıda, bebği besleyen damarlardan birinde tıkanıklık çıktı, kendi doktoruma da başka bi doktora da sordum bebeğe bişi olur mu diye.. olmaz ama sende yüksek tansiyon çıkabilir dediler.
kızlarr canım çok sıkkınnn suyumuzdaaa koliform bakteri var hemdeee 90 taneeee 100 ml de çook fazlaaa Allahım yardımcım ol bu sorunun nerden geldiğini saptayayımmmm
su içmesem iyi bebeğim için daha iyi olurrr
amin...inş kötü olan seyler başa gelmez canım benim tansiyon babadan yadigar her an her yerde çıkabilir karsıma :18:bebekde benim sorun yok şimdiye kadar olmadı inşş şimdiden sonrada olmaz:26:
sende tuzlu gıdalara dikkat et o zamn canım dr sana tansiyon olabilir dediyse şimdiden diyetini yap
ben de öyle düşündüm ama sanmıyorum yaa.. kayserililer meraklı olurlar... hilal demişti kız çeyizi gibi yapıyolarmış bebeğin eşyalarını da.. görmeye geliyomuş millet... eksik kalsın istemiyodur.
günaydın canımmmm... iyiyiz, seni sormalı...
bugün burası da baya serin, rahatladım valla...
hadi inşallah iyi çıkar sonuçların.
benim de öyle olmuştu, uzun süre aç kalınca bebiş uzun bi süre hareket etmedi
tünaydınnnnn nasılsınız bakım güzel hamişler bebişler nasıl tekme ve yumruklar nasıl
ben yeni uyandım akşam misafiirm vardı onlar gelmeden her şeyi hazır ettim yengem eli boş geldi ve çok geç geldi abim bile ondan 2 saat evvel geldi sinir küpü oldu ben onlara erken çıkın dedim neden gelmediler diye dolmuş bozuldu dediler ama ben inanmadım
dolmuş bozulsa müşteriyi bekletmez bir sonraki dolmuşa verir hele bu ramazanda hiç bekletmez
aman neyse yaptım ettim tuttum abiciğime tuzsuz yemekler yaptım yengem ve yeğenim uğraşma dediler tuz atıyor o dediler adam tansiyon hastası günah yanii tuzsuz yemeklerininde hepsini yedi abim demek ki neymiş gelin hanım abim için yemekleri tuzlu ve tuzsuz uğraşmak istemiyormuşşş....allah büyükyatsı namazını bile kılamadan sızıp kalmışım eşime sahur hazırladım o yerken namazımı öyle kıldım sonrasında eşimle sabah namazını bekledik uyuduğumda gün ağarmıştı bile ancak uyandım
Bitanemmm hoşbuldukkkanaammmmm haklı olabilirsin semra kaynanaaaa
canımcım hoşgeldin nereelerdesin kuzum dun seni çook merak ettikkk
hayırlı sonuclar Al inşAllahhh oy prensess kaç kilo olmus annesi bak bakalımmm öp bizim yerimizeeee
bende bendee börek seker tatlı yemıyorum ekmekten vazgecemeiyorum aamaaa
yük olmak istediğinden değil buna hiç dikkat etmiyorlar biz babam tuzsuz yesin diye tuzsuz yerdik sırf ona bişey olmasın diye ben o çocuk aklımla gittiğimiz evde babam tuzsuz yer tuz atmayın derdimcanım tünaydın. iyi etmişsin abiciğin rahat rahat yemiş, gelin belki sana yük olmasın diye demiştir dicem :))))
ayıp etmiş geç kalmış banada yarın eşimin arkadaşları iftara geliyorlar. :)))
bakayım anacığım, ne o fıstık fotosu mu yolladın
ayy nasıl yaa... sen dışardan getirmiyo muydun suyu zaten??
genede dikkat et canım inşşş sorun çıkmazamin canım inşallah...
doktorda öyle dedi, tuzluya hamur işine dikkat et diye... zaten pek yemiyorum. tuz kullanmıyorum, ekmek günde bi iki dilim yiyorum o da her zaman değil, tuzsuz etimek yiyorum sabahları... pilav desen o da en fazla 2-3 kaşık. ama bulgurlu olan şeylere zaafım var, ona dayanamıyorum :):)
hoşbuldum şekerim nasılsın şeker yüklemesini yaptırmışsın inşş sonucunda güzel çıkarCanımm hoşgeldinn
Eltilerin çok fena tatlım seninn, ama yazık iki canlısın sen vebalini nasıl ödeyecekler bu yaptıklarının bilmiyorum
yağmur yağıyor ne güzel ne güzel ne zamandır görmüyordum yağmuru oh mis gibim toprakkoktuuu
hayır canımmm sürekli tasıyamıyorum işyerinden guya arıtılmış sudan içiyordumm sinirlerim bozulduuuu( işçiler 1 kez arıtıldıktan sonraa gelen sudan çay içiyorlarr Allahım sorunu çözmemiz için bize yardım et
kızlar günaydın foruma giremiyorum bir soru var şimdi de yazamıyorum umarım yazılar gelir....
tekrar günaydınlar...
beğen tuşu gitmişşşş:26::26::26: lavinyam hoşgeldin canımmm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?