al bendende o kadar beysalım yaaa..bende istemiyorum artık işe gelmeyi...
burcucum günaydın canım sen nasılsın kuzu? sendede varmıı aynı isteksizlik işe gelip gitme konusundaa?
gunaydın cnm dustan snra usumen ıyı bısey:)) demekkı sıcaklar gıdıorr:))
alpellacım cok gecmıs olsun cnm ınsallah bebısın bekler bırazcık daha
valla bılmıyorum kı canım alttan muayene ıcın bende tedrıgındıma ma engel olamıyorusnkı o anda doktor sonucta bıde baya ınceledı yanı hatta kasık agrım var su an oglumda hıc alttan muayenem olmamıstı bunda sansıma 2ncı oldu gecende su mu gelıyor dıye emın olmak ıcın doktor bı aletle bakmıstı:26: bundan sonra doguma kadar elletmem artık
günaydın canım...
noldu canım yaa...
canım pedagoglar ilk 2 yıl anne ile olan bağlılığın iletişimin önemini vurguluyorlar sürekli.. ben de çok öenm veriyorum buna.
kızlar herkese gunaydınlar gecmısı okuyup gelım muck bu arada kadır gecemız mubarek olsunn allah dualarımızı kabul etsın
hayırdır canım noldu ya?:26::26:
canım benim nedir bu kayınvalidelerin yaptıkları ama size yaa üzülme oğluşunu düşün ama ne olurr
hayırdır inşallah?
Canımmm noldu sana kıyamam..
kızlar herkese gunaydınlar gecmısı okuyup gelım muck bu arada kadır gecemız mubarek olsunn allah dualarımızı kabul etsın
ah güzelim ama hamile kaldığımdan beri böle üşümemiştim
yaaa sormayın eşim sahur yapmış yanıma geldi işte gülüştük sarıldık bilmem ne bebeğim acıktı diyordum çok içim kıyılmıştı neyse kayınvalidemin yukarı çıktı duydum, murat bende su içim sende gel bişiler atıştır dedi, arkasından gittim birde ne göreyim, ay heryer her yerde o tezgahın üstü leş gibi pislik, soğnlı börek yapmış heryer soğan ve koku masayı silmeden bırakmış daha öncede böyle bir pis bırakmışlığı olmuştu benim nevrim döndü tabi böyle bırakılırmı böcek gelir karınca gelir falan filanbir kavga halan gelmiş bana annesini savunuyor, yanlış olanı savunuyor deli oldumm ağladım ağladımmm ve uyuyamadım, 10 gündür bizdeler bıktımmmmm, eşim benim annemlerle yaşasın bakalım bu kadar valla sabreddemzdi ama beni anlamıyorrrrrrrrrrrrrrrr
günaydın canım....
Kadir Gecesi duasını Hazret-i Âişe (r.a.) vasıtasıyla yine Peygamberimizden, öğrenelim:
“Dedim ki, ‘Yâ Resulallah, Kadir Gecesine rastlarsam nasıl dua edeyim?’
Resulullah Aleyhissalâtü Vesselam “Allahümme inneke afüvvün tuhibbü’l-afve fa’fu annî (Allah’ım, Sen affedicisin, affetmeyi seversin, beni de affeyle) dersin’ buyurdu“
kızlar kadir gecesi dualarını araştırdım ama genelde okunması gereken sureler ve bol bol istiğfar dualarından bahsediliyor...
aklıma şunlar geldi:
1) 4444 selati tefriciye çekelim, ne dersiniz? herkes kendi duasını kendi yapmış olur... bilmeyenler çoz zor düşünmesinler 20-30 tane okuduktan sonra insan ezberlemeye başlıyor hemen.
2) Duanın kabulü için 1000 defa Nasr süresi okunur. Bunu da okuyabiliriz.
3) Yine 313 Ayetel Kürsi okuyabiliriz.
aklıma bunlar geldi... hep beraber sayı dağıtarak okuruz ve herkes kendi duasını kendi yapar, bir de tüm arkadaşlarının adına dua eder... hatta isteyenler dua topicine özel duaları varsa onları da yazar, isteyen kişinin ismini belirterek te dua yapar...
bir de Kadir Suresinin okunmasının faziletlerinden de bahsediliyor...Bunu da isteyen okur.
sımdı bende dusa gırıp usucem yıhuuu:)) oturamıyorum ya bel ve kasık agrılarım var karnımın ıclerı agrıyor bu göbekle bıyere sıgamıyorum ya.ben sıze sölıyım surda 10-15 gun daha topicte herkes benım gıbı agrılar baslyaınca oturamıcazz heraldee oyyyyoyyyy
ben kendimi cok acemi ve yetersiz görüyorum..belki ilk bebek diye belki kuruntu yapıorum bilmiyorum.
kayınvalidem elim ayağım herşeyim olacak bebekten sonra, su anda hep yanımda sagolsun..
bebegimin bakımını gözüm kapalı ona teslim edecegim, hem yakın bana, hemde cok güveniyorum ona her konuda..
benim düşündügüm izin yaklaşık 5 ay kadar olacak.. sonra iş hayatıma geri dönecegim.
şimdilik böyle düşünüyorum ama herşey kısmet tabi, bakalım önümüze neler cıkacak..
ben 1 yıl 2 yıl gibi bi süre evde kalsam, sonrasında da çalışır mıyım orası meçhul,
cocuk olduktan sonra ev hayatı daha cazip gelebilir cünkü..
bilemiyorum işte herşey kader, kısmet birazda..
herşey gönlümüze göre olur inşallah..
yaaa sormayın eşim sahur yapmış yanıma geldi işte gülüştük sarıldık bilmem ne bebeğim acıktı diyordum çok içim kıyılmıştı neyse kayınvalidemin yukarı çıktı duydum, murat bende su içim sende gel bişiler atıştır dedi, arkasından gittim birde ne göreyim, ay heryer her yerde o tezgahın üstü leş gibi pislik, soğnlı börek yapmış heryer soğan ve koku masayı silmeden bırakmış daha öncede böyle bir pis bırakmışlığı olmuştu benim nevrim döndü tabi böyle bırakılırmı böcek gelir karınca gelir falan filanbir kavga halan gelmiş bana annesini savunuyor, yanlış olanı savunuyor deli oldumm ağladım ağladımmm ve uyuyamadım, 10 gündür bizdeler bıktımmmmm, eşim benim annemlerle yaşasın bakalım bu kadar valla sabreddemzdi ama beni anlamıyorrrrrrrrrrrrrrrr
sımdı bende dusa gırıp usucem yıhuuu:)) oturamıyorum ya bel ve kasık agrılarım var karnımın ıclerı agrıyor bu göbekle bıyere sıgamıyorum ya.ben sıze sölıyım surda 10-15 gun daha topicte herkes benım gıbı agrılar baslyaınca oturamıcazz heraldee oyyyyoyyyy
ben çok okuyamayabilirim iftara davetliyiz kuzumaz alırım sanırım... bunların hepsi birden mi okunacak 3ünden birini mi seçeceğiz?
tatlım bendede bazen fazla oluyor günde nerdeyse 3 kere çamasır değiştiriyorum ama yinede takip etmek lazım bebişin suyumu diye...günaydın canım dikkat et bugün kendine o zaman az önce bir akıntım oldu ki sormayın korktum resmen ama sadece iç çamaşırımı kirletecek boyutta oldu su geldi sandım
bu dönemde zaten diş hassasiyeti artıyor,belikde daha yumuşak diş fırçası kullanmak iyi gelebilir..benimde kanıyor ama çok fazla değil..canlarım günaydın...yine mesai yine bi uykusuzluk hali...aslında o kadar çok uyudumkii..neden atamıyorum üzerimden bu miskinliği anlamış değilim..sabah dişlerimi fırçalarken ağzımın için kan çanağına döndü çom afedersiniz...oluyordu bi kaç zamandır ama bu kadar fazla değildi... neyi yanlışş yapıyorum yada sütü yogurdu azmı tüketiyorum ki acaba yaaa?:44: sizdede oluyormu kızlarr?:44:
ohh canım ne güzel kızınla evdesin ...bende evde durmayı özledim artık..hergün biraz daha zorlaşıyor işe gelmek..dün bende iş çıkısı yapTIM Üütümü bir saat sürdü neredeyse...günaydın şekerciklerimmm nasılsınızzz
kızımla kahvaltı yapıyoruzzz
bugün erkenciyim iş yerinden salak sekreter bir çalışanın karısına bağlamış beni bilerek yapıyor uyuzzzz kalitedeki arkadasımı arıyormus kadınn aysunla sevgi ismi benzer mii
hala benle ugrasıyor hakkım haram lsunnnn
dolayısıyla erkenciyizzz
bugün ütü yapmam lazım yaaaa :18: dun aksam yaptım 1 saat bugünde 2 saat yapmalıyımmm
bi şey çıkmamasına seindim..bende dr a gitmekle en doğrusunu yaptın bu son aylarda tedbirli davranmak lazım her an bebişlerin ne yapacakları belli olmaz..gunaydın hamiş arkadaşlarım
dun ıs cıkısı hastaneye gıttık cok sükür ıyıyız hersey yolunda ama epey ugrastık kocişinde diline düştük bidaha net yok sana ordan etkileniyosun evham yapıyosun beni uğrastıyorsun dedı ama genede pek ses etmedı saolsun ıftarı orda cmak zorunda kaldı su ve kekle zavallım
nöbetci doktor ultrasonda baktı vajınal ultrasonlada rahım uzunlugunu felan ölçtü sonra kan idrar istedi bide nst
hepsını yaptırdık ama sonuclar bıraz gec kaldı ıftarda araya gırınce bıde oglusla gıtmıstık üzüldüm ac kaldılar benım yüzümden rezil oldula rdiye
2.5 saat sürdü yanı toplamda bısey cıkmadı hersey yolunda rahatlamıs oldum en azından ama bıraz zahmetlı oldu
bu arada KAdir geceniz mübarek olsun kızla rRabbım dualrımızı geri cevirmesin
kızlar günaydın
hiç iyi deilimmm uykusuzumsahurda eşimle kavga ettik kayınvalidem yüzündennn
Tünaydın kızlargece pek uyuyamadım.Off ne zor şu cerrahpaşadan randevu almak alamıyorsun Tansiyonumda hafif hafif bir yükselme oluyo ama az normalde hep düşüktü gebelik boyunca olmadı özeldeki dr 'uma gitcem inş birşeycik olmaz dua edin. Kadir gecemiz mübarek olsun .Rabbim gönlünüzden geçen dileklerinizi kabul etsin inş.
Nasr Sûresi ve Anlamı
Bismillahirrahmanirrahim.
Izâ câ'e nasrullahi vel'fethu ve re'eyten-nâse yedhulûne fi diniîlahi efvâcen fe-sebbih bi hamdi Rabbike vesîağfirhü innehü kâne tevvâbâ.
Nasr Sûresinin Anlamı (Manası)
« Vaktaki Allah (u Teâlâ'nın nusreti gelir, fetih erişir ve insanların akın akm Allah'ın dinine girdiklerini görürsün. Artık teşbih et, Rabbine hamdeyle ve mağfiretini dile. Muhakkak ki Allah (u Teâlâ) istiğfar edenlerin tevbelerini kabul edicidir. »
selati tefriciye:
Duânın Türkçe Okunuşu:
“Allâhumme salli salâten kâmileten ve sellim selâmen tâmmen alâ Seyyidinâ Muhammedinillezî tenhallü bihil ukadü ve tenfericu bihil-kürebü ve tukdâ bihil-havâicu ve tünâlü bihir-reğâibü ve hüsnül-havâtimi ve yustaskal ğamâmu bivechihil Kerîm ve alâ âlihî ve sahbihi fî külli lemhatin ve nefesin bi adedi külli ma’lûmin lek.”
Duânın Mânâsı:
“Allahım! Bizim Efendimiz Muhammed’e (sav) kusursuz bir salât ve rahmet, mükemmel bir selâm ve selâmet vermeni diliyoruz.
O Peygamber ki, onun hürmetine düğümler çözülür, sıkıntılar ve belalar onun hürmetine açılıp dağılır, hacet ve ihtiyaçlar onun hürmetine yerine getirilir.
Maksatlara O’nun hürmetine ulaşılır, güzel sonuçlar O’nun hürmetine elde edilir.
O’nun şerefli yüzü hürmetine bulutlardaki yağmur istenilir,
Allah’ım, onun ehl-i beytine, ashabına da her göz kırpacak kadar zamanda (her an, saniye) her nefes alacak zamanda sana malum olan varlıklar sayısınca salât et.”
çokkkkkkkkkkk sinir bozucu kuzum haklısınneden böyle yapıyor bu erkekler anlayamıyorum....
ben çok okuyamayabilirim iftara davetliyiz kuzumaz alırım sanırım... bunların hepsi birden mi okunacak 3ünden birini mi seçeceğiz?
canım ayetelkürsiyi okuyalım, o kolay olur... bir de ya 1000 nasr ya da 4444 tefriciye yapalım diyorum ben.
oturamama gibi bir lüksümüz yokki kuzum iş yerinde masa başı çalıştığımız için oturacaz paşa paşaa
canım her kadın annelik fıtratı üzerine yaratılmıştır, sen kendine güvenmesen de emin ol senden daha iyi kimse çocuğuna bakamaz... tabii yine de karar senin. kayınvaliden maşallah çok tatlı bir kadın, sana çok yardımcı daha şimdiden. ama anne başkadır sanki :)
tabi herşey yine gönlüne göre olsun canım...
off yaa evlerine niye gitmiyo bunlar anlamıyorum ki? bıraksaydın temizleseydi yaa. eşin de senin haklı olduğunun farkındadır ama annesinin tarafında olma ihtiyacı hissediyodur. ne tuhaf insanlar bunlar.
sen sıkma canını, eşinle aran düzelir elbet ama eşinle konu güzelce, bak ben hamileyim, zaten hassaslığım üzerimde bi de annenin böyle davranması benim moralimi çok bozuyor falan de.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?