bunu bekledim valllaaaaa
cnm benım ben oğlumda baş ustu dururken AYNILARINI BENDE HISSEDIYODUM SANKI MALUM BÖLGEME VURUYODU HAHA ORDAN CIKACAK GIBI
bakar bakar valla düşünce ona göre
ben aynı evdeyim kaynanmla eşim yağmurdan ıslanmış ama nasıl üzerini değiştiriyor kapının yanında gelmiş bakıyor bende eşime odaya gir bari dedim oğlumu benden mi kıskanıyorsun ben onun heryerini senden iyi bilirim çok çıplak gördüm oğlumu demez miböyle işte ne yaparsın kardeşşşş
ay bizim bir komşu vardı bebeği daha yeni konuşmaya başlamıştı her gece yatarken dua ederdi böle yarım yarım Allahım annemi babamı beni koru diye başlayıp ama öyle tatlı sölerdiki ayy koca kız oldu şimdiiii
kızlar benim canım acaip tatlı şeyler çekiyor bugün yaa,zaten geçen dr da korkuttu beni yüklemeye rağmen şekerin 109 düşük diye bol bol şekerli şeyler ye lohusalıktan sonra tekrar yükleme yap dedi.hipoglisemiye bile sebep olabilir dedi.
Ama kendi dr um ve devlet hastanesindeki dr gayet normal demişti.Amaaann şaşırtıyorlar insanı valla..
valla ya kimin ne dediği belli değil....
merhaba kızlar 2 gun once konturolumuz vardı bebişimin saglıgı iyiymiş cok sukur ama ters pozisyonda duruyor kafası mıdemın oldugu yerde zaten hıssedıyordum doktor eger donmezse mecbur sezeryan yapıcaz dedi canım sıkıldı bıraz..
canım merhaba sağlıklıymış gözün aydın benimkide seninkiyle aynı poziyonda umarım zamanı gelince dönerlerde normal dogururuz kolaycaa
ınsallah canım yaaa daha zamanımız var inşallah donerler mıdemde sankı kafası :)
ahh canım sendemi senin kilon çok iyi gidiyordu çok şaşırdım. sende benim gibi olduysan demekki burdan şunu anlıyoru artık çok hızlı kilo alma sürecine girmişiz çünkü bende sürekli tartılıyorum haftada nerdeyse 1 kilo alıyorum .çok canım isteyince arada kola içiyorum , bol meyve kuru yemiş, bunlardan hiç kısmıyorum .tatlım bana 2. doz tetenoz vurmadılar söyledim ama tek doz vuruyoruz dediler.göbeğin hiç çatlamayabilirde benimde hiç çatlamadı. göğsmden süt geliyor, yüzde lekede olmayabilir canım kimi insada hiç olmuyor, inşallahta olmaz.ah canım malesefff malesef bende farkında olmadan kilo alanlardanım. 12 hatta 13 kilo oldu
ekmek yemiyorum. pilav-makarna gibi şeyler haftada 2 kez yiyorum. akşamları 1 porsiyon tatlı... ve meyve. gün içinde bolca meyve yiyorum. sanırım bana meyveler kilo yaptı
10 günde 2 kilo almışım....
geçen pazartesi 60 tım... bugün çarşamba 62... oh ne ala.... ebe de şaşırdı.. napayım ya diyet mi yapayım. zaten dikkatli yiyorum.
artık meyveyi de azaltıcam. tatlıyı kesicem bakalım... abur cubur kola falan da yok zaten ama almışım işte
bugün tetenozumun 2. dozunuda oldum. kolum ağrıyor.
bu arada henüz göbeğim çatlamadı.. ve yüzümde doğum lekem çıkmadı bu aydan sonrada onlar mı olucak kii?:44:
canım çok üzüldüm ama sakın kendini suçlama Allah böyle taktir etmiş,şu olsaydı bu olsaydı deme.herşey sebepler üzerine.dularımdasın Allahın izniyle bebeklerin sağlığına kavuşacak.slm kızlar, beni hatırladınız mı ? hani tüp bebek 3. denemede ikizlere hamile kaldım. bir kız bir erkek. ne mutlu günlerdi. 25. haftada aniden su geldi. öncesinde doktorum havuz ve denize izin vermişti. ayrıca o gün oturarak ütü yapmıştım ve oturarak 10 rekat teravih namazı kılıyordum. Ama oturarakda olsa secdelerde aşağı doğru kapanıyordum. biraz sancı hissetmiştim ama bırakmadım. şimdi kendimi suçluyorum. su geldiğinde saat gece idi, doktoru aradım. bu gece yat yarın hastaneye gel dedi. kendi yoktu. ebeler baktı. su değil dediler. bir hafta hafif istirahatle geçirdim. bir hafta sonra doktoru arayıp, ultrasonla bakalım içim rahat değil dedim. baktık, evet alttaki oğlanın suyu azalmış dedi antibiyotik verdi, erken doğum kesin görünüyor . ilerleyen haftalarda akciğer geliştirici iğne vurabiliriz dedi. full yatak istirahati ile eve gönderdi. ertesi gün sabah hafif kanamam oldu. yine aradım . sabah hastaneye gittim. doktor muayene etti ve hafta sonu hastanede yattım. antibiyotik verdiler. sonra taburcu etti. bir hafta da evde anunlrtibiyotik kullandım ve asla ayağa kalkmadım.böylece 28. haftaya gelmiştim. doktoru aradım. acaba benim enfeksiyon yükselmiş olabilirmi hala az az su geliyor dedim. bir yerden kan testi yaptır dedi. yaptık ki ne, enfeksiyon bir hayli yükselmiş. artık hepimiz için hayati tehlike başlamış. bunlar çok küçük derhal bir üniversite hastanesine yatman lazım . ben oranın doktoru değilim sana bir doktor ayarladım. onunla konuş, randevu al o senin yatışını yapacak dedi. aradım doktoru bana öğleden sonra 3,5 için randevu verdi. madem hayati tehlikem başlamış. bu saat bana geç geldi. ve ben doğruca İzmir Ege üniversitesi acil servisine gittim. hiç sancım yoktu.orda polikilinikte muayane ettiler ve kanama başladı ve rahim açık doğum başlamış sakın ıkınma diye beni anında doğumhaneye götürdüler. akciğer iğnesi dedim, sezeryan olacaktı dedim, epidural ağrı kesici bişey yapın dedim. hiçbiri için vakit yok dediler. zaten çıkmış , geri çekemeyiz dediler. ama ikiz bunlar. üstteki dönmemişti dedim. alel acele ultrasona baktılar ve sakın ıkınma deyip sezeryana aldılar. oğlan 960, kız 940 gram olarak doğdular, oğlanı Ege-pol yeni doğan ağır prematüre servisinde küvöze koymuşlar, kızı da Medical park yeni doğan ağır prematüre de küvöze koymuşlar. alttaki suyu gelen oğlan epey susuz kalmış başta biraz eziklik ve bir kulak küçükmüş. ben ikisinide hiç görmedim. doğum 10 ağustosta oldu. ayrıca enfekte olmuşlar. oğlan için su gelince heralde gelişimi durmuş, bu sanki 26 haftalık gibi demişler. bu gün 6. gün oluyor. her gün arıyoruz. doktorlar ne iyi ne kötü birşey diyemeyiz, bu bebeklerin bir saat sonrası belli değil demişler. otizmden, zihinsel engelden, görsel, işitsel, kalp, mide bağırsak, solunuma ilişkin milyon tane olabilecek risk saymışlar. doğumda susuz kalındığı için, benimde içimde plesantanın bir parçası kalmış, rahime yapışmış , rahime zarar verip, delmemek için onu çıkarmamışlar. onun için daha sonra geleceksin dediler. 4 gün hastanede yattım. 2 gün önce taburcu oldum. Allahım diyorum, özürlü olmalarından sa hayatta kalmamalarını tercih ederim. kendimi asla affetmem, kendimi suçluyorum. doktoru suçluyorum ve dayanamıyorum. her an ağlıyorm. tutamıyorum. heryerden buna benzer olaylar anlatıyorlar tanıdıklarım, iki ay küvözde kaldılar, sonra iyileştiler , üzme kendini diyorlar. inşallah diyorum. ama sonra yine düşünceler beynimi yemeye başlıyor. Yani kızlar benim hikayem böyle bitti. artık ne olacağnı bilemiyorum. Heran dua ediyorum. Allahım onlara sağlık ver diyorum, yalvarıyorum.. Hepinizin dualarını bekliyorum. herkese sevgiler.. lütfen doktorunuz hiç tehlikke yok dese bile, siz gereğinden fazla olsa bile özen gösterin ki, en azından kendinizi suçlayacak bir şey olmasın. hoşçakalın.. Benim doktoruum İzmir'de Kahraman Kolday'dı. Yoğun biriyde, çok talep vardı. bende güvendim. Hem kendimi, hem doktorumu, kısaca herşeyi herkesi suçluyorum. Bunlarıda daha dikkatli olmanız için yazdım. Lütfen lütfen çok çok daha özenli davranın, bişey olmaz demeyin. Allah hepinizin bebeklerini korusun, herkesi öpüyorum.
maşallah annesi kzıın ne kadar da büyümüş,söyleseydin canım doktoruna ben özellikle sizin için buraya geliyorum sizin yaptırmanızı istiyorum diye.bende yarın gidicem doktora çalışabilir raporunu sorucam banada inşallah 31+0 da verir.doktordan geldik teyzoşlarr...kızımın arkadaşlarınaa selamı var...1296 gr olmuş kuzum geçen cumartesiden bu yana...doktorumuz haftasına göre çok iyii dedi maşallahh:)))) banada 31+0da çalışabilir raporu vererek doğum iznimi 1 hafta öne çekecekk:)))
tek kaygımm şu: bayramda nöbetçi olan doktor doğumu yaptırıyormuş, ben kesinliklee burdayım diyemedi(( yuvarlak cümlelerle 1 hafta 10 gün önce gelme ihtimali %4, şimdiden kaygılanma bunun için dedi o kadar ( biraz buna canım sıkıldı..ben acıbademe bu adam için gidiyorum ve daha fazla muayene ücreti ödemeyi kabul ediyorum...doğumu o yaptırmadıktan sonraa ne anladım ben bu iştenn yaaaaaaaaaaa ((
Kızlar çok huzursuz oldum, az öncesu gibi hafif bir akıntı geldi, renksiz, su şeklinde onun ardından da kyu kıvamlı (sümüksü derler ya o gibi9 kremsi mi desem renksiz mi desem yoğun kıvamda az bir akıntı geldi....
Huzursuz oldum fikri olan var mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?