2012 Kasım Anneleri

Bizim .....

• Ankete Katılan
    370

günaydın canım benim, sanada hayırlı cumalar... nasılsın bebişinle? kuzum tatlının tarifini bana özelden mesaj atsana bende bugün tatlı tarifi isteyecektim sizlerden iyi oldu senin tariflerde süperdir:)

günaydın canım valla ne güzel git dinlen çok sevindim:)

Hepinize şimdiden iyi bayramlar, iyi tatiller.
Ben de eşimin memleketi Çanakkale'ye gidiyorum. Aranızda bir tane Çanakkaleli vardı sanki yanlış mı hatırlıyorum?

hayatım çanakkaleli kuzum.. hayabanagüzel yani:)

aman kuzum riskli zamanlar dikkat et iyice düşün...

günaydın canım hoşgeldin afiyet olsun valla yemişsin.. benim karnımda öyle top gibi geçen annemde bana güldü:) kuzun güle güle kullansın havlusunu:)

günaydın balım hoşgeldin.. nasılsın?

oyyy kankim benim yerim seni hoşgeldin....

bende istiyorum tarif resim ne varsa ben çok severim yapmayı yedirmeyi

sağol canım. inşallah seninde böyle bir gelinin olur. ee sende tatlı olduğuna göre oda çok şanslı olacak demek ki :)))

günaydın canım. sağol inşallah. bu top karın yüzünden hala erkek olduğunu idda edenler var :)))

ben işlerime geçiyorum. baya muhabbet ettim. ara ara uğrarım. kolay gelsin herkese. dualarımı ilk fırsatta edicem.

benim bu nişanlanan kardeşim 26 yaşında..2 yaş küçük benden..bide sizinki gibi bıdığımızz var...sonlamalıkk 17 yaşında o da...boyuna baksan koca adam sanırsın maşallah ama evin küçüğüü

sağol canımm..ben iyi bi abla olmak istiyorum...kardeşimi allah ömür versin çok ama çok severim...rabbimde gönlümüze göre bi gelin kısmet etti (hemde görücü usulu olarak) gelinimizde saygılı, sevgili maşallah...o mutlu olsunki, bizleri sevsinkii kardeşimi çok daha fazla mutlu etsin...
ben çok değer veirirm böylee şeyleri...aldıgım yaptıgım çok büyük şeyler değil ama hatırlanmak isterim ve hatırlarımdaaa özel günleri, anları...bayramda evime ilk kez gelecek gelinimiz..bende eli boş göndermek istemedimm

allah sizide iyi insanlarla karşılaştırsın...sadece oğlanla kızla bitmiyor...o kişi aileye katıluyorr ve tüm aileyle evleniyorr aslında...

inşallahh burcumm kuzum sağol...evet ben cadı görümcee değilim...olamammkii kızzzzzzzzzzzzz otururrr ağlarımmm bi cadılık yapsammm

bende istiyorum tarif resim ne varsa ben çok severim yapmayı yedirmeyi

canlarım ben akşam size mail atarım hatta yemek topiğimizee eklerim...bu sene yapacagım çok basit bi tatlı zaten...

tamam tatlım bekliyoruz tariflerini:)

Günaydınnnnnnnnn kızlarrr hepiniz nasılsınız??

günaydın canım iyiyiz sen nasılsın?

kızlar civilimden alışveriş yapan var mı kargo kaç günde geliyor?

Günaydın haticem, ben iyiyim, sen nasılsın canım, keyfin yerinde mi ?

inşallah canım biz tatlı görümceleriz di mi

benimde bitanecik erkek kardeşim var o da minicik ablası daha 15 yaşında, bu sene lise 2ye gecti :)
biz kardeşimle abla-kardeşten öte arkadaş gibiyizdir, cok baglıyızdır, benim gözbebeğim o
senin iyi bi abla olduguna hiç şüphe yok, dünyalar tatlısı bi insansın..

Allah hep iyilerle karşılaştırsın kardeşlerimizi, onların mutluluğu bizim mutluluğumuz ..
bende cok severim küçük şeylerle, elimden geldigince insanları mutlu etmeyi..
Allahta bizi mutlu eder inşallah

Günaydınnnnnnnnn kızlarrr hepiniz nasılsınız??

Günaydın canım.. iyiyiz, seni sormalı ?

Koyu kıvamlı akıntı beyaz, peynir kesiği şeklindeyse mantar enfeksiyonu olabilir. Hemen endişelenme, kaşıntı veya yanma da var mı?

Tek umursayan sen olduğun için teşekkür ederim....

Başka kimse kale almıyor beni zaten...

Mantar enfeksiyonu gibi bişey değil, basit akıntı gibi, gece bir defa oldu zaten bir daha olmadı şimdi takip ediyorum olmaya devam e derse doktoruma soracağım....

Son düzenleme:

iyiyim kuzum 2 gündür gayet iyiydim bugün biraz ağrım var göbek çevremde akşam doktora gideceğim bakalım ne diyecek?

kuzum görmemişizdir aşkol ya... bende de var aynısı kaşıntı falan yok beyaz krem yoğun kıvamlı ben de bugün doktora soracağım seninlede paylaşırım.. kaşıntı olmadıkça problem yoktur diyorum ama yinede öğreniriz...

Günaydın kızlarr...

Bugün son iş günü umarım hepimizin günü ışık hızıyla geçer

Nasılsınız görüşmeyeli ?? Dünde pek giremedim yogunluktan

HZ. MUHAMMED (SAV)'İN AHLAKI VASIFLARI

Ayet-i kerimeler, hadis-i şerifler ve İslâm büyüklerinin mübârek sözlerinin ışığında, Yüce Rasûlullah (s.a.s.)'ın ahlâkî vasıflarını özetlemeye çalışalım :

* Rasulullah (s.a.s.) güler yüzlü, tatlı sözlüydü,

* Kimseye fena söylemez, kimsenin sözünü kesmezdi,

* Sert değildi, yumuşak idi,

* Edep ve hayâ âbidesiydi,

* İnsan severdi, Dosttu,

* Çok mütevâzi idi. Vâkurdu.

* Boş ve lüzumsuz konuşmazdı.

* Karşısındakini candan dinlerdi.

* Çocukları çok sever ve okşardı. Bir hadisi şeriflerinde şöyle buyururlar : "Büyüklerimize hürmet etmeyen, küçüklerimize merhamet etmeyen bizden (kâmil ümmetimizden) değildir"[1]

* Fazilet sahiplerine saygı gösterirdi.

* Akrabasını ve komşusunu hatırdan çıkarmaz, onlara ikrâmdâ bulunurdu. Fakat onları kendilerinden üstün, faziletli olanlara tercih etmezdi.

* Cömertti, şefkatliydi,

* Sözünde mutlaka dururdu.

* Dinlemesini, söylemekten fazla severdi,

* Nefsine hâkimdi,

* Beyaz giymeyi tavsiye ederlerdi,

* Namazı noksansız kıldıranların en hafif kıldıranıydı.

* Güleceği zaman mübarek elini, mübarek ağzının üzerine koyardı.

* Kahkaha ile gülmez, fakat daima mütebessim bulunurdu.

* Verilen müjdeler şükrederdi,

* Uyurken mübârek sağ elini, mübârek yanağının altına koyardı.

* Herkesin isteğini mümkün olan ölçüde, yerine getirirdi.

* Eli çok açıktı, cömertliği deryadan farksızdı,

* İlim, hikmet çağlayanı, sabır timsaliydi,

* Atılgandı, tehlikeden korkmazdı, heybetliydi.

* Gelmiş ve gelecek insanların en cesur ve en kahramanı, en kuvvetlisiydi.

* Hanımlarına karşı insanların en yumuşağı ve ikrâmlısıydı. Onlara karşı daima tebessümlüydü,

* Ne yer, ne içerse hizmetçisine de aynısını verirdi, Vefat ederken son anlarında dahi "Elinizin altındakilere (hizmetçi ve işçilere) iyi davranmamızı, onların haklarını gözetmemizi ve namaza dikkat etmemizi" tavsiye buyurmuştu.[2]

* Sofradan daima doymadan, yarı aç kalkardı.

* Temizliğe son derece ehemmiyet verir ve riâyet ederdi,

* Özel işlerini kendisi yapardı. Döşeği içi hurma lifi dolu deridendi.

* Dünya malına asla rağbet göstermezdi, Bir gün yanında dünyalıktan bahsettiler, Buyurdu ki : "İşitmiyor musunuz? Sâde hayat imandandır"'

* Ekseri yediği arpa ekmeği ve hurmaydı, Allah'ın huzuruna kavuştuğu vakit, evinde az bir arpadan başka yiyecek maddesi bulunmamıştı.[3]

* Kimsenin ayıbını yüzüne vurmazdı,

* Çok adildi.

* Sosyal adaleti ve kardeşlik hukukunu en güzel o uyguladı.

* Çalışmaya, ilim ve irfana, icad ve keşiflere teşvik etmiştir.

* Daima Hakk'ın ve haklının yılmaz savunucusuydu.

* Zulüm ve sömürünün amansız düşmanıydı.

* İnsanların faydası için, kendi rahatını terk ederdi,

* İnsanlara madde ve mevkisine göre değil, takvâ ve ahlâkına göre değer verirdi.

* İlim-irfan âdab-erkân şiârıydı.

* Hayatı iman ve cihad olarak görmüştür,

* Cahil bir toplumu, dünyanın en insâni, en müreffeh devleti haline getirmiştir, O'nun tebliğ ettiği İslam Nizamı'nı hayatlarına gerçek mânasıyla tatbik eden cemiyetler, yine aynı şekilde dünyanın ve insanlığın efendisi olurlar,

* Modern medeniyetin öncüsü ve insanlığın manevi mimarıdır.

* İlk defa insan haklarını tam manâsıyla o açıklamış ve bunu tatbik etmiştir.

Allah hepimize peygamber efendimiz(s.a.v.)i örnek almayı nasip eder inşallah!!!

selam ben geldim nasılsınız bakalım yoğun bir güne uyandım geneperdeleri makineye attım az evvel ütü yapacağım şark odası için yastık örtülerini ütüleyeceğim
akşam kaynımlar iftara geleceklerdi eşim yemeği çok yap gelsinler demişti ama ben yemeği yapmama rağmen eltim gelmedi fatma abla iki canıyla hizmetmi edecek diye kızmış eşine düşüncesiz demiş ve sonuçta yemeğimide aldım iftara onlara gittik
giderken kaynanatörümü gördük balkondan bakıyor davet bekliyor belli etmedim ama ev benim değil ki kaynıma söyledim baban iftara bir yere gidiyormuş annen yanlızmış yakışık almaz ama ben çağırmam çağırırsan çağır dedim oda anne bize gel demiş
kaynanatör bunu bekliyor ya eltimi aramış hemen eşin bana gel dedi abinlerle beraber geliyoruz diye
eltim sinir olmuş zaten küçük elti kaynanam onun hakkında ne konustuysa yetiştirmiş iki misli sinirlenmiş yüzüne bakmadı sofrada yan oturdu hiç ilgi alaka göstermedi yapmak isterim dedim içimden ben beceremem çünkü:26:
kaynanm evde yanlız olunca menemen yapmış kendine onuda getirmiş gerek yok anne ben türlü getirdim dedim eltimde geri verdi al anne gece yersin diye
benim türlüyü beğenmedi kaynanm ağzı basmadı zaten türlü yemez damak tadında yoktur eşim bile bilmez kırk yılda bir yaparsam belki onuda aynı anası gibi yerdi..akşam yedi ama bahçenin mamülleri olunca ne güzel yedi valllaeltimlere kabak vermiştim sizin kabağınız çok güzel lezzetli yedikçe yedik dediler eşimde kabak çok döker verelimde kışa saklayın dedi..kaynanm kıskandı zannımca banada satın bari dedibahçende var ya o sana yeter dedim
sonra sizin patlıcanınız acı demez mi eltime soruyorum bana gelmedi sana geldimi acılık diye yok abla çok lezzetli olmuş bayıldım diyor
onlar fesat olsunlar koca bahçelerinde sadece cin biber diye bilinen acı sosluk biber ve 3-5 kabak bide patlıcanları var
bizim bahçede ise rabbim veriyorda veriyor ince kıl biberden geçen gün 2 kilo kadar topladım acı biberirimdende tursu kurdum bile salatalık 20 kilodan fazla topladık bamyalarda vermeye başladılar kabak dersen kışlığıma çok yetecek dolma biberlerim kurumaya başladı bile patlıcanlardanda toplamaya başladım
kuduruyor kaynanam fesatlık kayınpederde kaynanamdada var
adam laf bulamıyor onun bahçesine hiç dokunmuyoruz eltimle ben ne dese beğenirsiniz kulubede olan esyaları bozuyormusuz bıraktığı bıraktığı yerde olmuyormuş
eltim eşim kaynım ne diyorlar ya kalbinin iyi olmadığından bahçeside iyi olmuyor bunun diye

Dualarımı okudum, Rabbim herkesin şu mübarek günlerde gönlüne göre versin....
Herkese iyi günler, iyi haftasonları ve iyi bayramlar.....

Günaydın kızlarr...

iyiyiz kuzum sen nasılsın.. evet ya çok şükür haftasonu geldi valla şükürler olsun... hemen geçsin hakkaten...,

amin canım inşallahhhhh...

coşmuşsun yine... ah senin şu kaynanatör ya...

Dualarımı okudum, Rabbim herkesin şu mübarek günlerde gönlüne göre versin....
Herkese iyi günler, iyi haftasonları ve iyi bayramlar.....
sanada canım...

Günaydın kızlarr...

hoşgeldin canım nasılsın yoğun olsakda çok yorulmayalım şekerimm

evet şekerim çoştum sen nasıl oldun ağrın var mı hala benim var ama onu görmezden geliyorum

Günaydın kızlar ... kızlar hediyelerimiz hangi tarihlerde kargo verecektik acaba geç mi kaldım ben:26::26::26:
hoşgeldinnnbayram dönüşü kargoya verilmeye başlanıyor canım son gönderim 30 agustos

canım bende de oluyordu normal dedi doktor ama sen yinede sor doktoruna aklında kalmasın

bulemsu canım fırında mı yaptın yoksa tenceredemi ? insanın içi fesat olunca oluyor herşey boşver sen ooh eltin senin yapamadığını yapmış takma kuzum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…